Beugeldraad in darm gevonden na 10 jaar

Beugeldraad in darm gevonden na 10 jaar

Toen een 30-jarige patiënt met enorme buikpijn en krampen werd opgenomen op de afdeling spoedeisende hulp van een Australisch ziekenhuis bleken de oorzaak van de klachten decennia geleden te zijn ontstaan.

CT-scan

Op het moment dat de patiënt in het ziekenhuis werd opgenomen toonden zowel de echografie als een bloedonderzoek geen afwijkingen. Toen de klachten na een paar dagen nog steeds aanhielden werd een CT-scan uitgevoerd om de mogelijke oorzaken nauwkeuriger te kunnen onderzoeken.

Langwerpig voorwerp in dunne darm

Bij het zien van een langwerpig, vreemd voorwerp op de scan dachten de artsen in eerste instantie aan een visgraat. De vrouw had echter recentelijk geen vis gegeten. Aangezien het voorwerp op meerdere plaatsen gaatjes in de dunne darm had gemaakt werd direct een spoedoperatie uitgevoerd, om darmobstructie te voorkomen. Zo bleek het voorwerp een zeven centimeter lange beugeldraad te zijn. De patiënt bleek 10 jaar geleden voor het laatst een beugel te hebben gehad.

Verbazingwekkend

Hoe de patiënt de beugeldraad heeft door kunnen slikken, zonder intense pijn, is niet bekend. Daarnaast is het verbazingwekkend hoe beperkt de schade die de beugeldraad heeft aangericht is gebleven.

Bron:
BMJ Casereports 

 

Lees meer over: Opmerkelijk, Thema A-Z