1,3 miljoen Nederlanders bezochten tandprotheticus

1,3 miljoen Nederlanders bezochten tandprotheticus

Ruim 1,3 miljoen Nederlanders bezochten de afgelopen jaren een tandprotheticus. Dit blijkt uit cijfers van het NIVEL. Patiënten zijn tevreden over de zorg van de tandprotheticus en geven hem een 8,2 als cijfer. Met de bekendheid van deze mondzorgprofessional is het minder goed gesteld: de helft van dragers van een kunstgebit weet niets over zijn bestaan.Bezoek
21% van de Nederlanders ouder dan 18 jaar heeft een tandprothese of kunstgebit. 47% van deze groep bezoekt een tandprotheticus en veel mensen blijven voor controle bij hun tandarts.

Eigen initiatief
Tandprothetici krijgen iets minder dan de helft van hun patiënten via verwijzing door een tandarts. De meeste mensen bezoeken op eigen initiatief een tandprotheticus. De aanleiding voor een bezoek aan de tandprotheticus is het laten aanmeten van een gebitsprothese of kunstgebit. Repatie of aanpassing zijn redenen voor vervolgbezoek. Patiënten bezoeken de tandprotheticus gemiddeld 6,5 keer.

Vaste bezoekers van de tandprotheticus geven hem de voorkeur boven de tandarts vanwege zijn speciale opleiding en wettelijke registratie. 

Het onderzoek is uitgevoerd door het NIVEL, in opdracht van de Organisatie van Nederlandse Tandprotetici (ONT).

Bron:
NIVEL


Lees meer over: Tandprothese | techniek, Thema A-Z
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *