VGZ en KNMT in gesprek over inkoopbeleid

VGZ en KNMT in gesprek over inkoopbeleid

VGZ betreurt het dat tandartsen in De Telegraaf zijn beschuldigd van het maken van woekerwinsten. Dat heeft de zorgverzekeraar aan de KNMT laten weten. De KNMT en VGZ gaan nu binnenkort in gesprek over het inkoopbeleid van implantaten. De ANT is ook bereid tot overleg met VGZ maar wil eerst dat VGZ publiekelijk terugkomt op het eerdere bericht over de woekerwinsten op implantaten.

KNMT-voorzitter Wolter Brands en bestuursvoorzitter Kliphuis van VGZ hadden dinsdag een constructief gesprek. Het vond plaats naar aanleiding van een brandbrief die de KNMT maandag aan VGZ heeft gestuurd. Daarin heeft de KNMT laten weten dat de berichtgeving in De Telegraaf vorige week haar volledig in het verkeerde keelgat is geschoten. In de krant is volgens de KNMT en ANT ten onrechte gesuggereerd dat tandartsen massaal woekerwinsten zouden maken op implantaten. “Het stuk heeft de eer en goede naam van de gehele beroepsgroep aangetast, en de integriteit van tandarts-implantologen is ook nog eens geschaad”, zegt de KNMT.

VGZ en KNMT in gesprek

VGZ heeft de KNMT laten weten de beschuldigingen van woekerwinsten in De Telegraaf te betreuren. Daarnaast zegt de zorgverzekeraar de signalen van de KNMT over haar inkoopbeleid serieus te nemen en dat beleid eventueel bij te schaven. De partijen gaan daarover binnenkort met elkaar in gesprek.

ANT wil dat VGZ terugkomt op bericht woekerwinsten

De ANT geeft op haar website aan dat zij in principe bereid is om met VGZ in gesprek te gaan maar wil eerst dat VGZ publiekelijk – middels een bericht in de Telegraaf en op de website van VGZ – terugkomt op het eerdere bericht over woekerwinsten op implantaten. De ANT heeft VGZ hierover een brief gestuurd.

Lees meer over: Thema A-Z, Zorgverzekeringen