Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De overkappingsprothese op implantaten

5 september 2019

Gegevens

Datum:
5 september 2019
Tijd:
13:30 - 17:00
Evenement Categorie:
Website:
http://www.vunit.be/

Organisator

Vrije Universiteit Brussel

Locatie

Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
Brussel, 1050 België
+ Google Maps
 

Ondanks de vooruitgang binnen de conserverende en parodontale zorgverlening wordt een segment van de bevolking nog steeds volledig edentaat. Bijgevolg is de traditionele volledige gebitsprothese nog niet obsoleet geworden. Een gebrek aan retentie van dergelijke prothese blijkt een prominente klacht te zijn van vele edentaten en kan een indicatie zijn voor het plaatsen van implantaten.

Toch dienen heel wat beslissingen in dit kader te worden genomen om te komen tot een rehabilitatie op maat van de patiënt. Zo zal de tandarts op basis van wetenschappelijke achtergrond advies moeten verlenen met betrekking tot de keuze tussen vast of uitneembaar prothetisch herstel, het aantal implantaten en de wijze van verankering van de suprastructuur.

In deze interactieve cursus komen deze prothetische vraagstukken aan bod. Ook de chirurgische voorzorg, zorg en nazorg wordt aan de hand van casuïstiek besproken. In een laatste deel wordt een hands-on voorzien. Basishandelingen zoals het plaatsen van een afdrukstift, het nemen van een individuele afdruk en het uitvoeren van een relining/rebasing bij een patiënt met implantaten komen hierbij aan bod.

Sprekers

Dr. Tim De Rouck
Parodontologe Iris Wyn

Doelgroep

Algemeen tandarts

Meer informatie De overkappingsprothese op implantaten

 

 

Partnernieuws