Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Symposium: NIEUWE EVOLUTIES IN DE ORTHODONTIE: een update voor de algemeen practicus

27 april

Gegevens

Datum:
27 april
Tijd:
09:00 - 12:30
Evenement Categorie:

Organisator

VBT

Locatie

De Montil
 

NIEUWE EVOLUTIES IN DE ORTHODONTIE: een update voor de algemeen practicus

De laatste decennia heeft de orthodontie een hele evolutie doorgemaakt.

De methodes om tot een juiste diagnose te komen zijn veel uitgebreider geworden. De digitale fotografie en radiologie heeft al jaren geleden zijn intrede gedaan maar nog ingrijpender was de overgang van 2D naar 3D. Aan de hand van intra- orale scanning en bijbehorende software kunnen veel preciezere behandelingsplannen opgesteld worden. Wanneer deze intra-orale scans gecombineerd worden met Cone Beam CT en 3D beelden van het aangezicht komt men tot een volledig digitale patiënt.

Het gipsen model maakt stillaan plaats voor 3D geprinte modellen en werkstukken. De mogelijkheden  van 3D printing in de orthodontie wordt tegen het licht gehouden.

 Ook de evoluties op het vlak van behandelingen zijn veel uitgebreider geworden. Botankers, mini schroeven en implantaten die dienst doen als tijdelijke verankering zijn niet meer weg te denken complexere behandelingen. Aan de hand van klinische cases worden deze nieuwe evoluties toegelicht.

Spreker

ISABELLE SAVOYE

Voor meer informatie en inschrijven Symposium: NIEUWE EVOLUTIES IN DE ORTHODONTIE: een update voor de algemeen practicus

Partnernieuws