Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming tandheelkunde (basis)

13 mei - 20 mei

Organisator

NVM-educatie

Locatie

Koningshof Doorn
Kerkplein 1
Doorn, 3941 HV Nederland
+ Google Maps
 

Deze tweedaagse cursus wordt verzorgd door NRG en omvat alle benodigde kerncompetenties voor het veilig werken met röntgenstraling. Er wordt onder andere aandacht besteed aan de werking van een röntgenbuis, het reduceren van dosis, biologische effecten van ioniserende straling en de relevante wet- en regelgeving op het gebied van stralingsbescherming.

Leerdoelen

De cursist:
– kan aan de hand van diagnostische referentiewaarden en kennis van de radiobiologie uitleggen hoe gevaarlijk de stralingsdosis van een röntgenopname is en kan de toepassing van straling daarmee gegrond rechtvaardigen.
– kan uitleggen hoe een röntgenbuis werkt, hoe de röntgenbundel te beïnvloeden is door buisspanning en mAs-getal aan te passen en welk effect dit heeft op de dosis.
– kan als toezichthoudend medewerker stralingsbescherming optreden in een praktijk.
– kan de stralingsbescherming binnen de praktijk zelf organiseren doordat hij op de hoogte is van de relevante wet- en regelgeving en de betrokken organisaties.

Werkvorm

De cursus bestaat uit een deel zelfstudie (gemiddeld 10 uur per cursusdag) en twee contactdagen met interactieve uitleg, gericht op je eigen beroepspraktijk.
Aan het eind van elke dag wordt een examen afgenomen over die dag. Beide examens moeten met een voldoende worden afgerond.
Bij positief resultaat ontvang je een gewaarmerkt certificaat, een wettelijke erkende verklaring, die je nodig hebt om mee te kunnen doen aan het experiment.
Certificaten worden verstuurd via NVM-educatie.

Let op: Voor deze cursus dien je eenmaal in de vijf jaar een update te volgen.

Algemene informatie

M-SPEC-031-2: Vrijdag 13 mei (dag 1) en vrijdag 20 mei (dag 2) 2022
Cursustijden van 9.30 – 18.00 uur
Locatie: Koningshof Doorn, Kerkplein 1, 3941 HV Doorn

Klik hier voor meer informatie en inschrijven “Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming tandheelkunde (basis)”