De nieuwste lipfillertrend heeft een duivels randje

devil-lips

Lipfillers die punten toevoegen aan de rand van de mond, is de nieuwste must-have schoonheidsbehandeling in Rusland. Deze zogenaamde ‘Devil lips’ kregen veel likes en shares en hebben ook veel kritiek en scepsis gekregen.

 De bizarre beauty-rage, die ook wel octopus-lippen wordt genoemd, werd populair toen de vermeende maker van de techniek, de Russische plastisch chirurg Emelian Braude, op 22 november een preview op zijn Instagram-account uploadde. Sinds de post werd gedeeld heeft het ongeveer 3.000 likes gekregen en heeft het veel wind doen opwaaien op sociale media.

Braude beweerde dat hij vulstoffen injecteert op de buitenrand van de lippen van een persoon, waardoor een golf of hoornachtig uiterlijk ontstaat. Er zijn echter veel sceptici die beweren dat het effect is bereikt met behulp van make-up of photoshop.

Gevaarlijk

Sommige cosmetische tandartsen hebben de foto’s onder ogen gezien en hebben opgemerkt dat de rand van de lippen van een persoon kan worden verbeterd en gevormd, maar dat ze niet kunnen worden bewerkt tot de vorm die overal op internet te zien is.

devillips
Sommigen, zoals schoonheidsexpert en -influencer Nilam Holmes, zijn zelfs zo ver gegaan om te zeggen dat het injecteren van lippen om te proberen deze look te bereiken gevaarlijk kan zijn. Een filler op de verkeerde plaats schieten kan leiden tot langdurige schade of zelfs de dood als deze per ongeluk in een bloedvat wordt geïnjecteerd.

Devil lips in Nederland

Gelukkig heeft deze gevaarlijke trend nog niet de oversteek naar Nederland gemaakt. Uit een rondgang op sociale media blijkt dat de devil lips voornamelijk populair zijn in Rusland en Oost-Europese landen. Het blijft echter lastig om vast te stellen hoe serieus deze berichten zijn, aangezien het ook om bewerkte beelden of slim make-up werk kan gaan. Laten we hopen dat het bij een kortstondige rage blijft.

 

 

 

Lees meer over: Opmerkelijk, Thema A-Z