Doe mee met de bamboe tandenborstel challenge: shooting a selfie with attitude

bamboe tandenborstel

Maak een selfie met een bamboe tandenborstel en post de foto op Wereld Mondgezondheidsdag (WOHD) – 20 maart – op de Facebookpagina van dental INFO  (als reactie onder dit bericht). Of mail je foto naar info@dentalinfo.nl. Wij plaatsen ‘m dan op onze Facebookpagina.

Gebaseerd op de Theorie van Gewoontegedrag gecombineerd met Entertainment Education (EE) is deze duurzame en milieuvriendelijke mondverzorgingsinterventie ontwikkeld. De ‘shooting a selfie with attitude’-challenge is ter bevordering van publieke klimaatbewustwording en promotie van (mond)gezondheid. Tandenpoetsen met een bamboe tandenborstel is een –normale– dagelijkse actie, gevoed vanuit een bewust keuzeproces.

Ik, Selma Burrekers, poets mijn gebit met een bamboe tandenborstel.

Selma-Burrekers

“Persoonlijk en in mijn werk als mondhygiënist wil ik minder afval én plastic zoveel mogelijk vermijden. Ook steun ik the plastic soup foundation.”

En jij, Roelof Tervoort, ook jij poetst jouw gebit met een bamboe tandenborstel.

Roelof-Tervoort

“Als onderwaterfotograaf ben ik begaan met het leven onder water. Ooit kwam ik op de Wadden vele plastic tandenborstels tegen en ook veel ander plastic. Dit is voor flora en fauna funest. Vandaar, dat ik wil bijdragen met deze bamboe tandenborstel.”

Zij, mijn moeder Fransien Werkhoven-Jansen, poetst haar gebit met een bamboe tandenborstel.

Fransien Werkhoven-Jansen

“Graag poets ik met een milieuvriendelijke bamboe tandenborstel, die zacht is en stevig in de hand ligt. Zo draag ik op mijn oudere leeftijd toch ook nog bij aan minder plastic in de zee.”

Hij, mijn man Bram Buunk, poetst zijn gebit met een bamboe tandenborstel.

Bram-Buunk

“Door met een bamboe tandenborstel te poetsen help ik graag mee aan het verminderen van al het nodeloze gebruik van plastic in de wereld.”

Wij, Roger Nefkens en Yvonne Buunk-Werkhoven, poetsen ons gebit met een bamboe tandenborstel.

Roger-Nefkens-en-Yvonne-Buunk-Werkhoven

“Cleaner Oceans, Brighter smiles! SPOH ARTS en The Bamboo Brush Society werken samen aan professionele en optimale mondverzorging voor jong en oud.
Bestel via www.spoh-arts.com én poets ook met een duurzame bamboe tandenborstel.

bamboe-tandenborstel--2

Jullie –wie van jullie– poetsen je gebit met een bamboe tandenborstel?

“Doe mee met deze Shooting a selfie with attitude – challenge!”
Maak een selfie met een bamboe tandenborstel en plaats de foto op de Facebook pagina van dental INFO (als reactie onder dit bericht). Of mail je foto naar info@dentalinfo.nl. Wij plaatsen ‘m dan op onze Facebookpagina.

Zij, de leden in het mondzorgteam van Tandheelkundig Centrum Werkendam poetsen hun gebit met een bamboe tandenborstel.

Tandheelkundig-Centrum-Werkendam

“Een goed milieu, begin bij jezelf! Tandheelkundig  Centrum Werkendam is altijd wel in voor iets nieuws!”

 

Deze challenge is ontwikkeld door dr. Yvonne Buunk-Werkhoven, gepromoveerd sociaal psycholoog en mondhygiënist, in samenwerking met dental INFO.

Lees meer over: Opmerkelijk, Thema A-Z