Gezonde tanden voor de allerarmsten in Afrika

Mondzorg in Afrika

Het werk van Mercy Ships bestaat uit verschillende medische programma’s, training en voorlichting. Eén van de medische programma’s is tandheelkunde. Goede mondzorg is ontzettend belangrijk, maar in ontwikkelingslanden is tandheelkundige zorg vaak niet beschikbaar of onbetaalbaar. Tandenborstels en tandpasta wordt gezien als luxeartikelen en veel mensen in Afrika hebben nog nooit een tandarts gezien. Mercy Ships voert gratis tandheelkundige behandelingen uit en geeft hen ook gratis tandenborstels en tandpasta.

Een gezonde lach dankzij Mercy Ships

Het dental team van Mercy Ships voert de behandelingen uit in een kliniek aan wal. Daarnaast geeft het team ook voorlichting over goede mondzorg en hygiëne. Met behulp van deze behandelingen worden jaarlijks duizenden mensen geholpen. Dit zorgt ervoor dat ze met een stralende en vooral gezonde lach door het leven kunnen.

 

Nikolaos Angelakopoulos, Dentist, working and mentoring a local student at the Dental Clinic.

 

The main room of the Dental Clinic.

 

Meer informatie

Wil je meer weten over Mercy Ships of over vrijwilligerswerk binnen het dental team? Kom dan naar één van onze introductieavonden. Op deze avonden kun je kennismaken met de organisatie en meer te weten komen over werken op een ziekenhuisschip. Ontdek of het werk iets voor jou is, meld je aan. Vragen? Neem gerust contact op via 010-310 79 01 of hr@mercyships.nl

Lees meer over: Opmerkelijk, Thema A-Z/