Oproep ONT: Help kwetsbare ouderen de weg naar de tandprotheticus te vinden

Tandimplantaten

Met de Dag van de Tandprotheticus in aantocht doet de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT) een oproep om ouderen te helpen de weg naar de tandprotheticus te vinden. In het hele land zien tandprothetici, dé specialisten voor het maken van kunstgebitten, dat ouderen te lang blijven rondlopen met gebitsproblemen met alle gezondheidseffecten van dien.

De organisatie roept onder andere familieleden, mantelzorgers, kennissen, buren en zorgverleners op hier oog voor te hebben en te helpen om kwetsbare ouderen tijdig naar de tandprotheticus en andere mondzorgverleners te laten gaan.

ONT-voorzitter Marnix de Romph: “In Nederland hebben zo’n 3 miljoen mensen een geheel of gedeeltelijk kunstgebit. Het merendeel van deze groep is 65 jaar of ouder. We komen in de praktijk tegen dat mensen te lang, soms 10 tot 20 jaar, met een zelfde kunstgebit blijven rondlopen. Een kunstgebit dat inmiddels niet meer goed past of pijnplekken geeft. Dat geeft weer problemen met kauwen en dus met eten, waardoor de algehele gezondheid achteruit kan gaan. We zien deze mensen zo graag veel eerder terug in één van de ruim 400 praktijken. Aarzel dus niet en maak een afspraak of kom langs op de Dag van de Tandprotheticus. Rondlopen met pijn of andere ongemakken in de mond is echt niet nodig. De zorg wordt grotendeels vergoed vanuit de basisverzekering. Een verwijzing is niet nodig”.

Open huis op 25 mei 2023

Tijdens de Dag van de Tandprotheticus op donderdag 25 mei openen in het hele land tandprothetische praktijken hun deuren, zodat geïnteresseerden een kijkje ‘in de keuken’ kunnen nemen. Ter plekke kunnen alle vragen gesteld worden en kunnen voorbeelden getoond worden van kunst-of klikgebitten. Ook is er informatie te verkrijgen over de modernste technieken en zijn er demonstraties. Mensen kunnen geheel vrijblijvend terecht bij een Tandprothetische praktijk in de buurt. Check www.dagvandetandprotheticus.nl of www.kunstgebit.nl voor deelnemende tandprothetici in de buurt.

 

 

Lees meer over: Tandprothese | techniek, Thema A-Z