Voorbeeldvideo: Derde molaren: wel of niet verwijderen?

Wekelijks wordt u geconfronteerd met de vraag of het wel nodig is om een klachtenvrije derde molaar te verwijderen. De Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (NVMKA) initieerde de richtlijn Derde molaar om eenduidigheid te krijgen over wanneer wel of niet een derde molaar te verwijderen.

Interview met de heer dr. Hossein Ghaeminia, MKA-chirurg en voorzitter van de werkgroep richtlijn Derde molaar, over de richtlijn Derde molaar.

Duur video: 13:41

Wilt u meer Dental E-learning video's bekijken?

Lees meer over een abonnement op Dental E-Learning. Online dentale nascholing voor tandarts en mondhygiënist. Op het moment dat het u uitkomt, waar u maar wilt en in uw eigen tempo. Dental E-learning biedt een abonnement met een groot aantal video’s voor tandartsen en mondhygiënisten. Zo blijft u op de hoogte van alle dentale ontwikkelingen. Er worden regelmatig nieuwe video's toegevoegd.

Neem een (proef)abonnement op Dental E-learning
Lees meer over Dental E-learning

Richtlijn Derde Molaar

Eind 2016 is de werkgroep richtlijn Derde molaar opgezet waarin kaakchirurgen, tandartsen, een orthodontist, parodontoloog en een methodoloog vertegenwoordigd zijn. De richtlijn Derde molaar is nu beschikbaar en geautoriseerd door de NVMKA en de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten (NVvO). De richtlijn wordt via zij-instroom aangeboden bij het KIMO en zal naar verwachting medio 2019 door hen worden geautoriseerd en opgenomen in de landelijke mondzorg richtlijnen database.

Bekijk de richtlijn Derde molaar

Lees ook het congresverslag over de lezing Derde molaar van dr. Hossein Ghaeminia

Spreker

Dr. Hossein Ghaeminia is als MKA-chirurg werkzaam in het Rijnstate Ziekenhuis Arnhem. Het tandartsexamen behaalde hij in 2007 en het artsexamen in 2011 in het Radboudumc Nijmegen. In 2015 heeft hij de opleiding MKA-chirurgie afgerond gevolgd door een fellowship hoofdhals oncologie en reconstructieve (micro)chirurgie in het Radboudumc. Gedurende zijn opleidingsperiode heeft hij promotieonderzoek gedaan naar de derde molaren (gepromoveerd in 2017). Hij is voorzitter van een multidisciplinaire werkgroep voor het ontwikkelen van een EBRO-waardige richtlijn derde molaar. Hij heeft meerdere prijzen gewonnen voor zijn onderzoek en voordrachten in de dento-alveolaire chirurgie.

Bekijk meer Dental E-learning video's

Dental E-learning start abonnement