Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Aangeboren en verworven tandafwijkingen : Tips en tricks voor diagnostiek en opties voor herstel

25 april

Organisator

Universiteit Gent

Locatie

Het huis van de Bouw
Tramstraat 59
Gent, 9052 België
+ Google Maps
 

Wist je dat tweedegraads verwanten van een patiëntje met snijtand-premolaar agenesie tot 5x meer kans lopen om dezelfde vorm van agenesie en een ‘dens invaginatus’ te vertonen, en dat er meerdere vormen van glazuurafwijkingen bestaan met elk hun specifieke wijze van behandelen ? Tast je in het duister over welke tandverkleuringen je duurzaam met bleking kan behandelen ? Heb je al eens getwijfeld over de juiste timing om een ‘mesiodens’ in de bovenkaak weg te nemen ? Deze cursus biedt op alle mogelijke vragen over gebitspathologie een eenvoudig antwoord.

Tijdens twee voordrachten van anderhalf uur worden de meest diverse vormen van gebitsafwijkingen ontleed tegen de achtergrond van genetische sturing, mineralisatie en algemeen-medische aandoeningen, en worden tips en tricks gedeeld over het snel diagnosticeren en duurzaam behandelen van storende defecten. Via een massa klinische beelden worden verbanden blootgelegd met onderliggende fysiologische processen en hun relatief impact op het klinische beeld (én behandelmogelijkheden) van de meest voorkomende tandafwijkingen.

Voor deze cursus is geen voorkennis vereist. Voor het interactieve deel wordt het meebrengen van geanonimiseerde klinische beelden aangemoedigd.

Meer informatie en inschrijven Aangeboren en verworven tandafwijkingen : Tips en tricks voor diagnostiek en opties voor herstel