Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

BIG Herregistratie – ACTA

9 november 2019

Gegevens

Datum:
9 november 2019
Evenement Categorie:

Organisator

ACTA Dental Education

Locatie

ACTA
Gustav Mahlerlaan 3004
Amsterdam, 1081 LA Nederland
+ Google Maps
 

Voor de BIG-herregistratie Tandartsen is de eis gesteld, dat er in de vijf jaar voor de herregistratie 2080 uur patiëntgebonden tandheelkundige werkzaamheden zijn verricht met een maximale onderbreking van 2 jaar.

Per januari loopt voor tandartsen de BIG registratie na een periode van 5 jaar af en dient men zich (tijdig) te herregistreren.

Indien men aan de gestelde norm voldoet, kan er herregistratie plaats vinden. Daarvoor verwijzen wij naar de website van VWS en van het BIG register.

Aan tandartsen die niet (kunnen) voldoen aan deze eis voor herregistratie, wordt namens het Ministerie van VWS een scholingsprogramma of een toetsing aangeboden om dit alsnog te realiseren. Het scholingsprogramma vindt bij ACTA plaats en wordt aangeboden door ACTA Dental Education.
Hierbij is de keuze uit:

  • Het volgen van een scholingstraject. Elk deel wordt afgesloten met een oriënterende test.
  • Het afleggen van een toets. Wordt deze toets geheel of gedeeltelijk gehaald dan kan er vrijstelling worden gegeven voor het hele, resp. een gedeelte van het scholingstraject.

Indien de scholing, al dan niet in combinatie met de toets vooraf, met succes is doorlopen, dan volgt de afgifte van het PRC* (Periodiek Registratie Certificaat), waarmee men zich kan wenden tot het BIG Register voor de herregistratie.

 

 

Partnernieuws