De mooiste praktijkkleding

Hoofdafbeelding kleding

In de mondzorg wordt nog altijd veel gewerkt in witte kleding. Vroeger waren het echte pakken of lange witte jassen, met weinig model. Gelukkig zien we tegenwoordig steeds meer leuke, getailleerde setjes met kleur in de bedrijfskledingwinkels hangen. De keuze is enorm: van helemaal wit of een klein beetje kleur tot volledig in een (felle) kleur naar eigen smaak.

Kleur

Witte kleding is herkenbaar voor iedereen en heeft een hygiënische uitstraling, maar veel mensen vinden het te steriel en te strak. Bij de kleding met kleuraccenten kan de tandheelkundige praktijk ervoor kiezen om de kleuren van de praktijk terug te laten komen in de kleding. Als het logo of de praktijk zelf veel groen accenten heeft, is het leuk om deze kleur in de jasjes, polo’s en broeken terug te laten komen. Ook is het mogelijk om het logo van de praktijk of de naam van de mondzorgprofessional op de kleding te laten borduren of bedrukken. Dit geeft een professionele uitstraling. Naast de kleding kan het schoeisel aangepast worden. Klompen of slippers zijn er in alle kleuren, van fel oranje tot roze met retro opdruk. Een paar mooie sneakers staan ook altijd goed.

De mannen in de zorg worden natuurlijk niet vergeten. Voor mannen is er ook praktijkkleding in diverse kleuren te koop. Zelfs voor zwangere vrouwen is er leuke gekleurde praktijkkleding te verkrijgen.

Kledingmateriaal

De meeste praktijkkleding wordt nog steeds gemaakt van katoen of een combinatie van katoen en polyester. Ook is er tegenwoordig zorgkleding van microvezel die je niet hoeft te strijken. Deze microvezel kleding is er in verschillende kleuren.

Quick-man-vrouw

 

QUICK zorgkleding van zacht microvezel

Mooi én volgens de richtlijnen

Bij het kiezen van werkkleding is het natuurlijk belangrijk dat er aan bepaalde regels wordt gehouden, onder andere met het oog op de Richtlijn infectiepreventie in mondzorgpraktijken. Zo is het voor werkkleding onder andere belangrijk dat de mouwen kort zijn en de kleding licht van kleur is. Daarnaast mogen er bijvoorbeeld geen sieraden over de werkkleding worden gedragen en mag de kleding alleen binnen de praktijk worden gedragen.

Volgens de KNMT-richtlijn dient kleding gewassen te worden op minimaal 60 graden. Veel kleding met een mix van katoen en polyester voldoet hieraan. Microvezel zorgkleding kan zelfs op 90 graden gewassen worden.

Bij schoenen is het belangrijk dat deze van boven gesloten zijn, om de voeten goed te beschermen tegen het eventuele vallen van scherpe of besmette voorwerpen. Kunststof medische klompen zijn daarom zeer geschikt. Ze zijn niet alleen comfortabel, maar ook zeer hygiënisch. Ze kunnen eenvoudig in de wasmachine of zelfs in de autoclave gereinigd worden. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in diverse hippe kleuren.

Voorbeelden van werkkleding mondzorg

Tunieken dames

vrouw in tuniek

 

Werkkleding 1

 

 

Werkkleding 2

Werkkleding 10

Werkkleding 9Werkkleding 17

Werkkleding 12Werkkleding 14

Werkkleding 16Werkkleding 8

 

 

 

Werkkleding 6Werkkleding 4

Broeken dames

 

Werkbroek 2Werkbroek 1

Tunieken heren

man in tuniek Werkkleding heren 4

Werkkleding heren 3Werkkleding 11

Werkkleding heren 2Werkkleding heren 1

Werkschoenen

Werkschoenen 4Werkschoenen 1

 

klompen rozeWerkschoenen 2
Calzuro Light roze

 

 

Lees meer over: Bedrijven, Praktijkkleding