Global Dental Science neemt Supra Solutions over: all-in producent van 3D kunstgebit

Global Dental Science neemt Supra Solutions over: all-in producent van 3D kunstgebit

Met de acquisitie van Supra Solutions uit Hoogvliet is het Amerikaanse Global Dental Science (GDS) – leverancier vanAvaDent -een all-in producent van 3D-kunstgebitten geworden.Eén digitale workflow
Het is nu volgens de fabrikant nu mogelijk om in één digitale workflow de meest ideale positie van het superstructuur ten opzichten van de implantaten en het kunstgebit te bepalen. Het kunstgebit en superstructuur worden op elkaar afgestemd en 3D ontworpen. Er komen geen conventionele gipsmodellen meer aan te pas. De klant krijgt zowel de AvaDent digitale kunstgebit met gefixeerde ruiters, als ook de superstructuur van Supra Solutions in één zending aangeleverd.

Het all-in 3D-kunstgebit kan in de tweede zitting worden geplaatst bij de patiënt. Ook vervanging van een kunstgebit met behoud van de bestaande superstructuur behoren met dit digitale proces tot de mogelijkheden.

AvaDent
Na introductie in Amerika heeft de AvaDent digitale kunstgebit inmiddels ook haar weg gevonden in Europa. Vanuit de Nederlandse vestiging in Tilburg bedient Global Dental Science Europe BV de Europese markt.

Supra Solutions
Supra Solutions produceert innovatieve titanium suprastructuren die bij implantaat gedragen kunstgebitten verwerkt worden. De voormalige eigenaren van Supra Solutions, Robert van der Meer en Elmer Warning, zullen zowel als aandeelhouders en ontwikkelaars bij GDS een belangrijke rol gaan spelen bij de ontwikkeling van de volgende generatie 3D-kunstgebitten.

Met de acquisitie ontstaat een organisatie van 90 medewerkers met een vestiging in Scottsdale (Arizona, USA), Tilburg en Hoogvliet.

Lees meer over: Bedrijven, Tandtechnische materialen
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *