Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De moeilijke patiënt

2 december 2022

Gegevens

Datum:
2 december 2022
Evenement Categorie:

Organisator

NVM-educatie

Locatie

Hofsteede Veen en Duijn
Veen en Duinpad 1
Bloemendaal, Noord-Holland 2061 HZ Nederland
+ Google Maps
 

Dit is een eendagscursus, want van moeilijke patiënten wil je er niet te veel meemaken. Maar helaas bestaan ze wel, en is het wel zo handig als je weet wat je ermee aan moet.
Er bestaan grofweg 2 type moeilijke patiënten: zij die grensoverschrijdend gedrag vertonen, en (erger) zij die jou verleiden tot grensoverschrijdend gedrag.
De cursus begint, heel relaxed, met een oefening in de kunst van het luisteren, waarbij met behulp van klassieke muziek een aantal luistertrucs geleerd worden. Aan de hand van videobeelden worden de meest voorkomende typen van de ‘moeilijke’ patiënt besproken. Tevens worden de cursisten vertrouwd gemaakt met de basisvaardigheden om met dit soort patiënten om te gaan.
Ook wordt aandacht besteed aan het feit of de moeilijkheid nu in de klacht, in de patiënt, in de behandelaar of in een combinatie van deze schuilt. De avond wordt afgesloten met een spoedcursus klachtafhandeling, waarbij ook tips and trics voor het tuchtrecht aan de orde komen.

Voor deelname aan deze cursus dient de cursus ‘Leren kijken met je oren: de mond is meer dan een bak met tanden’ (deel I) gevolgd te zijn.

Het maakt voor de volgorde niet uit of je na deel I eerst deze cursus volgt of eerst ‘De 3-sporen-anamnese – het vervolg op ‘Leren kijken met je oren.’ (deel II).