Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Digital workflow in dentistry

23 mei

Gegevens

Datum:
23 mei
Tijd:
13:30 - 17:00
Evenement Categorie:
Website:
https://events.vub.be/utc-postacademische-vorming/pages/digital-workflow-in-dentistry

Organisator

Vrije Universiteit Brussel

Locatie

Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
Brussel, 1050 België
+ Google Maps
 

Het doel van deze voordracht bestaat er enerzijds in de tandarts meer inzicht te geven in het theoretisch concept achter digital workflow waaronder CBCT-scan, intraorale scans, toepassingsprogramma’s, geleide implantaatchirurgie, 3D print… en anderzijds de praktische know-how. De nadruk wordt gelegd op de mogelijkheden tot een betere samenwerking tussen implantoloog, tandarts en tandtechnisch labo met het oog op een betere planning, betere implantaatpositie en/of alternatief en een meer voorspelbaar prothetiek.

Sinds de implementatie van CBCT toestellen in de tandheelkundige sector, kunnen we spreken van een digitale transformatie in de richting van 3 dimensionale (3D) wereld. Inderdaad, wij mensen zijn allemaal 3D wezens. We leven in een 3D-wereld. Maar zien we ook effectief drie dimensies?

Het valt op te merken dat het maken en uitvoeren van een esthetisch veeleisend behandelplan met alleen digitale technologie op dit moment nog niet haalbaar blijkt. Velen combineren digitale met analoge technologieën in hun behandelconcept.  Deze technologiën zijn helaas nog te zien als digitale eilanden.

Meer informatie en inschrijven Digital workflow in dentistry