Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

MACHINAAL PREPAREREN EN WARM VULLEN

5 september

Gegevens

Datum:
5 september
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Vunit

Locatie

Universiteit Gent
St. Pietersnieuwstraat 33
Gent,9000België
+ Google Maps
 

In deze praktijkgerichte cursus wordt de nadruk gelegd op de voordelen, het concept, en de praktische implementatie van de machinale wortelkanaal preparatie, en op de warme verticale gutta-percha condensatie. Daarnaast komen ook andere stappen die belangrijk zijn voor de goede uitkomst van een endodontische behandeling, aan bod, meerbepaald de openingscaviteit, (elektronische) lengtebepaling en (passieve ultrasone) irrigatie.
Na een wetenschappelijk onderbouwd, maar voornamelijk praktijkgericht hoorcollege, kunnen deelnemers aan de hand van oefenblokjes en zelf verzamelde geëxtraheerde tanden, uitgebreid kennismaken met machinale wortelkanaalpreparatie met moderne roterende NiTi instrumenten (zoals Twisted Files, K3XF). Welke voordelen bieden deze ten opzichte van oudere generaties NiTi’s? Zijn deze instrumenten effectief minder breukgevoelig en meer flexibel? Hoe deze veilig gebruiken?
In de namiddag volgt een uiteenzetting over warme vultechnieken, en zal de vultechniek met toestellen voor warme verticale gutta-percha condensatie (zoals vb. de Elements Obturation Unit) belicht worden. Deze vultechniek kunnen de deelnemers zich in het daaropvolgende oefengedeelte onder begeleiding eigen maken.

Deze cursus, waarbij het hands-on oefengedeelte tot doel heeft de leercurve te overbruggen om nadien in de praktijk aan de slag te kunnen, richt zich zowel op practici die voor het eerst met deze technieken kennis maken, als zij die reeds deze technieken hanteren, maar ze verder wensen te vervolmaken of te perfectioneren.

Sprekers

Dr. Maarten Meire
Filip Calberson
Christophe Deroose

Doelgroep

Algemeen tandarts

 

Voor meer informatie en inschrijven MACHINAAL PREPAREREN EN WARM VULLEN

 

Partnernieuws