Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

TMS-THK-CBCT update: Toezichthoudend medewerker Stralingsbescherming Tandheelkunde voor de Conebeam CT update, 6 feb

6 februari - 27 februari

Gegevens

Begin:
6 februari
Einde:
27 februari
Evenement Categorieën:
,
Website:
www.radboudumc.nl/onderwijs/scholingen/tms-thk-cbct-update

Organisator

RadSchool

Locatie

Online
 

De cursus volgt u online en grotendeels in uw eigen tijd op de momenten dat het u uitkomt. De cursus wordt meerdere keren per jaar gegeven. De eerste startdatum is 6 februari, maar u kunt ook op een ander moment beginnen. Het responsiecollege vindt plaatst op 27 februari. Daarmee rondt u de cursus af. De tweede startdatum in 2023 is 4 september.

Doelgroepen

De cursus is bedoeld voor tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen

Cursusinhoud

Indien u 5 jaar of langer geleden met succes uw diploma Stralingshygiëne voor gebruik van CBCT, voorheen stralingshygiëne 4 A/M CBCT, heeft gehaald dan wordt het tijd voor een interessante update.
Zo zijn er veranderingen in wet- en regelgeving, die zowel voor toezichthouders als opdrachtgevers belangrijk zijn. Door toepassing van steeds kleinere field of views kan de dosis substantieel worden gereduceerd waardoor het toepassingsgebied en de indicaties van CBCT-scans in dagelijkse tandheelkunde is uitgebreid. De kleine field of views maken het mogelijk binnen het voor de tandarts ‘vertrouwde’ werkveld te blijven. Heden ten dage zien we daardoor toepassingen in elk subgebied van de tandheelkunde, de ontwikkelingen hierin gaan door nieuwe software razendsnel. Deze update geeft u een hernieuwde kijk op de inspirerende toepassingen en een verdere bewustwording van een veilige en verantwoorde omgang met straling.
Zelfstudie:
Om aan de cursus deel te kunnen nemen moet vooraf de kennis van Stralingshygiëne voor gebruik van CBCT, voorheen stralingshygiëne 4 A/M CBCT zijn bestudeerd en moet u in het bezit zijn van het certificaat Stralingshygiëne voor gebruik van CBCT, voorheen stralingshygiëne 4 A/M CBCT. U wordt verzocht om na inschrijving een kopie van dit certificaat te mailen naar radschool.rha@radboudumc.nl

Leerdoelen

  • op de hoogte zijn van alle hedendaagse indicaties en toepassingen van CBCT

Na het volgen van de cursus bent u in staat om:

  • een goede CBCT-opname voor een specifieke indicatie te kunnen maken
  • een CBCT te beheren en een melding of vergunningsaanvraag hiervoor te doen
  • te selecteren of het maken van een CBCT-opname geïndiceerd is
  • te selecteren welke CBCT-opname gekozen kan worden

Na afloop ontvangt u een certificaat en voldoet u aan de eisen m.b.t. nascholing.

Klik hier voor meer informatie over de cursus “TMS-THK-CBCT update: Toezichthoudend medewerker Stralingsbescherming Tandheelkunde voor de Conebeam CT update”