Heraeus Kulzer – Giving a hand to oral health

ibond

Als één van ‘s werelds belangrijkste ondernemingen in de dentale industrie, met ons hoofdkantoor in Hanau (Duitsland), biedt Heraeus Kulzer u als tandarts of tandtechnicus een uitgebreid assortiment producten op het gebied van esthetische en conserverende tandheelkunde, prothetiek, parodontologie en digitale tandheelkunde.
Sinds juli 2014 maken wij deel uit van het Japanse concern Mitsui Chemicals, dat in Tokio is gevestigd, en dat met 137 vestigingen en meer dan 14.000 werknemers actief is in meer dan 27 landen. Heraeus Kulzer zelf heeft meer dan 1.500 toegewijde medewerkers in dienst en is op 26 verschillende locaties over de hele wereld gevestigd. Al meer dan 100 jaar staan wij voor uitstekende service, kwaliteit en innovatie en maken talloze mensen in de dentale wereld gebruik van onze premium producten. Om dit te bereiken investeren we voornamelijk in onderzoek en ontwikkeling, zodat u met behulp van onze producten veel dankbare en tevreden patiënten naar huis zult zien gaan.

Vertrouwde kwaliteit
Natuurlijk hebben we een breed scala aan producten die u wel bekend zijn en waar we trots op zijn!
Met het Venus®-productportfolio worden uw esthetische restauraties naar een hoger niveau getild. Venus-composieten overschrijden de huidige grenzen van esthetiek, kwaliteit en prestaties. De nanohybride composieten Venus® Diamond en Venus® Pearl geven u de vrijheid een consistentie te kiezen die past bij uw persoonlijke voorkeur. Venus composieten zijn niet alleen gemakkelijk en prettig om mee te werken, ze kenmerken zich ook door hun buitengewone duurzaamheid en perfecte esthetiek.

Het innovatieve A-silicoon Flexitime® regelt de uithardingskinetiek op basis van de mondtemperatuur en hardt, nadat het in de mond is geplaatst, snel uit. Flexitime heeft een flexibele verwerkingstijd en een vaste korte intra-orale uithardingstijd. Kiezen voor een materiaal met een flexibele verwerkingstijd, is kiezen voor stressvrij werken en ruimte voor een individuele aanpak.

Daarnaast hebben wij onze klassiekers, de vertrouwde C-Siliconen Optosil® en Xantopren®. Dit productassortiment heeft zich in de loop der jaren in de praktijk bewezen en vormde al snel de nieuwe norm voor precisieafdrukken. Het Optosil / Xantopren-systeem maakt een nauwkeurige reproductie van details mogelijk, is niet gevoelig voor latexhandschoenen of retractievloeistoffen en is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen, zodat er altijd een ideale oplossing voor uw professionele behoeften is.

Ontdek ook onze nieuwste producten!
Naast de talloze producten waarmee u wellicht al jaren vertrouwd bent hebben we ook in de afgelopen twee jaar een aantal revolutionaire producten op de markt gebracht.

Zo hebben wij onlangs onze nieuwe bonding iBOND® Universal geïntroduceerd: een revolutionair, universeel, lichtuithardend adhesief dat geschikt is voor alle bondingtechnieken en alle indicaties. iBond Universal is compatibel met alle tandheelkundige materialen en is daarmee dé allrounder voor een betrouwbare hechtwaarde.

Daarnaast hebben wij eind 2015 onze high performance 3D labscanner – de cara DS scan 3.2 geïntroduceerd. Deze open scanner, inclusief CAD-software, is zeer gunstig geprijsd en maakt daarmee labscannen voor iedereen bereikbaar.

cara YantaLoc is een innovatieve manier om uitneembare prothesen op implantaten te bevestigen. Het bestaat uit een schroefbare titaniumbasis waarop een al dan niet gehoekt zirkonium attachment met locatorfunctie wordt vastgezet. De cara YantaLoc wordt vervolgens in het implantaat geschroefd en klikt in de, in de prothese aangebrachte, matrix (Zest of Novaloc). YantaLoc is verkrijgbaar met een hoek van 0°, 5°, 10°, 15° of 20° en kan ten opzichte van de implantaatpositie +60°, 0°, –60° worden geroteerd. Hiermee zijn niet parallel geplaatste implantaten zeer eenvoudig te compenseren en wordt, door de betere inzetrichting, ook de levensduur van de retentie-inserts verlengd. Daarnaast is zirkonium weefselvriendelijk en heeft het een lage plakretentie.

Onze Laser-Milling Technologie biedt u nieuwe kansen! In het najaar van 2016 zal Heraeus Kulzer in samenwerking met Dental Wings een nieuwe revolutie ontketenen met Laser Milling. Heraeus Kulzer en de Canadese digitale specialist Dental Wings zijn beiden baanbrekend in CAD / CAM-productie.

Uw Team in de Benelux
Achter het grote succes van Heraeus Kulzer Benelux staat ons gemotiveerde team dat werkt vanuit onze vestiging in Haarlem. Niet alleen delen zij een passie voor de dentale industrie, maar ze zijn ook bereid nèt dat stapje harder te lopen voor de kwaliteit waar zij in geloven. Onze klanten zijn onze grootste inspiratiebron. Voor hen werken we elke dag weer aan het verbeteren en verkopen van onze producten. Onze organisatie is ingericht volgens de Engelse term “Material based solutions”. Hiermee faciliteren wij u als klant een totaalconcept; van equipment en software tot verbruiksmaterialen en servicecontracten. Zo krijgt u naast onze vertrouwde kwaliteitsproducten eenzelfde standaard met betrekking tot service.
Neem gerust contact met ons op via +31 23 543 4250 of via info-benelux@kulzer-dental.com

Voor meer informatie over onze producten of een demonstratie in uw praktijk, staan onze specialisten altijd voor u klaar:
• Margôt Hover, +31 (0)6 5377 2964, margot.hover@kulzer-dental.com, Dentistry Zuid-Nederland en Vlaanderen.
• Hanneke Munnik, +31 (0)6 5150 5225, hanneke.munnik@kulzer-dental.com, Dentistry Noord- en Midden-Nederland
• Frederick Loftus, +31 (0)6 2221 4834, frederick.loftus@kulzer-dental.com, Prosthetics Nederland

 

Lees meer over: Bedrijven, Materialen