Explosieve stijging bezoekersaantallen allesoverhetgebit.nl

Kun je gewoon naar de tandarts in coronatijd, hoe gaat het bleken van je gebit eigenlijk in zijn werk en wat kan de oorzaak van kiespijn zijn? Steeds meer patiënten vinden op Allesoverhetgebit.nl antwoorden op al hun vragen over mondzorg.

1,5 miljoen pagina’s bezocht

Alleen al in de eerste zes maanden van dit jaar trok de voorlichtingswebsite van KNMT-tandartsen ruim 780.000 bezoekers; bijna evenveel als in heel 2019. Samen hebben zij bijna 1,5 miljoen pagina’s bekeken. Behalve op ‘corona’, ‘bleken’ en ‘kiespijn’ is er ook veel gezocht op trefwoorden spoed, verstandskies, aften en kroon.

Top 6 meest gezochte onderwerpen

1. Corona
2. Bleken
3. Kiespijn
4. Spoed
5. Verstandskies
6. Aften

Allerlei informatie over mondzorg

Allesoverhetgebit.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over de tandarts, het gebit en de kosten van mondzorg. De site geeft ook voorlichting over hoe je je mond gezond houdt, wat je kunt doen bij klachten en wat behandelingen inhouden.

Laagdrempelige tips en adviezen

Tandartsen gebruiken de website als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten, onder andere via tv-schermen in de wachtkamer van hun praktijk. Het helpt hen patiënten laagdrempelig tips en adviezen te geven op het gebied van mondzorg.

Ook actief op Twitter en Facebook

Naast Twitter is Allesoverhetgebit.nl sinds 1 jaar actief op Facebook met praktische informatie, de laatste nieuwtjes en leuke weetjes. De KNMT hoopt ook via dit kanaal een nog groter publiek te voorzien van betrouwbare tandheelkundige informatie en het belang van goede mondzorg uit te dragen.

Lees meer over: Communicatie patiënt, Kennis