Prof. dr. ir. Monique van der Veen ontvangt €40.000 van de Eklund Foundation

Prof. dr. ir. Van der Veen vroeg de beurs aan met prof. dr. Egija Zaura, ook werkzaam bij de ACTA. Het te ontvangen geldbedrag gebruiken ze voor hun onderzoek: Healthy food and Healthy teeth in children from low SEP: interventions that fit the ideas and daily realities of families with low SEP in metropolitan areas; a participatory action research.

“Cariës is een serieus probleem onder jonge kinderen in een lage sociaaleconomische positie”, aldus de Eklund Foundation. “Dit belangrijke onderzoek pakt de handschoenen op. Dat doet het door middel van participatief actieonderzoek. En door lokale stakeholders bij het onderzoek te betrekken.”

De Eklund Foundation

De Eklund Foundation ondersteunt nu voor het vijfde jaar op rij tandheelkundige onderzoeksprojecten. Dit jaar zijn twee projecten met betrekking tot cariologie geselecteerd om subsidie te ontvangen. Waaronder dus het onderzoek van prof. dr. ir. Van der Veen.

Joel Eklund, voorzitter van de raad van bestuur van de Eklund Foundation, zegt: “We kiezen ervoor om deze belangrijke projecten met betrekking tot cariologie te erkennen en te steunen, omdat ze de mondgezondheid van jongeren in een sociale context plaatsen met als doel voorwaarden te creëren voor een gezondere toekomst.”

Gratis duurzame tandenborstels

De Eklund Foundation is opgericht door een schenking van de familie Eklund, eigenaren van TePe Oral Hygiene Products, ter ere van hun langdurige relatie met de professionele tandheelkundige gemeenschap. In voorgaande jaren heeft de stichting projecten op het gebied van parodontologie en implantologie ondersteund.

Aangezien de Eklund Foundation vanuit TePe is ontstaan, zal de organisatie prof. dr. ir. Van der veen sponsoren met duurzame tandenborstels voor kinderen in Amsterdam.

Lees meer over: Kennis, Onderzoek