Joke Kwakman verkozen als nieuw bestuurslid KNMT

Joke-Kwakman

De KNMT heeft een nieuw bestuurslid: Joke Kwakman. De 59-jarige mka-chirurg werd vrijdag 19 april door de leden van de beroepsvereniging van tandartsen, mka-chirurgen en orthodontisten in het bestuur gekozen.

Joke Kwakman voltooide haar studie tandheelkunde in 1982 in Nijmegen, waarna ze daar is opgeleid tot specialist Mondziekten en Kaakchirurgie. Momenteel werkt ze als mka-chirurg in het Ikazia Ziekenhuis en de Havenpolikliniek in Rotterdam, en in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland en Hellevoetsluis. Kwakman heeft diverse publicaties in (inter)nationale tijdschriften op haar naam staan over mond-, kaak- en aangezichtschirurgie. Naast haar werkzaamheden als mka-chirurg leidt zij sinds 2006 co-assistenten tandheelkunde op in Nijmegen.
Ook op bestuurlijk niveau is Kwakman al bijna dertig jaar actief. Zo was ze voorzitter van de Specialisten Registratie Commissie van de KNMT en secretaris van de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten en Kaakchirurgie (NVMKA).

Kwakman ziet haar benoeming als bestuurslid van de KNMT als een nieuwe uitdaging: “Ik verheug me erop de belangen te behartigen van zowel de tandartsen als de tandartsspecialisten.”
Op de ledenvergadering waarop Kwakman gekozen werd, herbenoemden de leden ook de zittende bestuursleden voor 3 jaar. Dat zijn Wolter Brands (voorzitter), Henk Donker (penningmeester) en Richard Kohsiek (lid).

Lees meer over: Carrière, Thema A-Z/