DentalMonitoring kan flink doorgroeien dankzij miljoeneninvestering

DentalMonitoring kan flink doorgroeien dankzij miljoeneninvestering

DentalMonitoring specialiseert zich in de ontwikkeling van software waarmee tandheelkundige experts hun patiënten op afstand kunnen monitoren. Hun meest prominente product is de DentalMonitoring app.

DentalMonitoring app

Deze app kan dankzij AI-technologie (kunstmatige intelligentie) meer dan 130 dentale observaties waarnemen. Zo kunnen tandartsen vanuit hun praktijk precies zien hoe het gaat met het gebit van een patiënt en wanneer de patiënt toe is aan een fysieke afspraak.

Volgens de Franse startup helpt de app professionals met het verbeteren van hun behandelingen, het optimaliseren van hun agenda’s, en het verhogen van de betrokkenheid van patiënten.

Doorgroeien

De DentalMonitoring app wordt momenteel door bijna een miljoen patiënten gebruikt in zo’n 50 landen. Ook in Nederland werken praktijken met de innovatieve techniek. De komende jaren wil DentalMonitoring doorgroeien.

De Franse startup wil vooral groeien in de Amerikaanse markt en toetreden op Aziatische markten, zoals China en Japan. De komende twee jaar is het plan om het aantal medewerkers te verdubbelen naar 800 medewerkers wereldwijd.

 Investeringen

Het geld dat deze groei mogelijk moet gaan maken, komt voornamelijk van grote investerings- en beleggingspartijen. Het Franse Mérieux Equity Partners stapt bijvoorbeeld in voor 90 miljoen dollar (bijna 78 miljoen euro). Bestaande financiële partner Vitruvian Partners stak nog eens 60 miljoen dollar (bijna 52 miljoen euro) in DentalMonitoring. Het bedrijf is nu meer dan een miljard dollar waard.

Bron:
Computable
YouTube

 

 

Lees meer over: Markttrends, Thema A-Z