Deze dentale items werden achtergelaten in Uber taxi’s

Uber, het platform waarmee mensen hun auto als goedkope taxi kunnen inzetten voor wat bijverdiensten, heeft de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Vooral onder drukke, zakelijke gebruikers en feestgangers is de dienst erg populair. Niet zo gek dus dat er tussen meetings of na een lange avond stappen wel eens wat achtergelaten wordt in de taxi’s.

Uit data van Uber blijkt dat de Telefoon, Portemonnee en Sleutels het vaakst het slachtoffer zijn, maar er worden ook gekkere dingen achtergelaten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zuurstoftank, een tas vol pruiken, of een plastic zakje met $12 aan kwartjes? Zelfs dingen die normaal gesproken in iemands mond thuishoren blijven wel eens liggen in de taxi’s van Uber.

Neptanden en grillz

De verhalen van verloren dentale items roepen vooral veel vragen op en zijn goud voor mensen met een rijke fantasie. Zo werd er “één cosmetische neptand en een huidkleurige  beugel” als verloren opgegeven. Dat je na een nacht stevig uitgaan (of als vergeetachtige senior) je beugel even uitdoet en vervolgens in je taxi laat liggen, dat is misschien nog te begrijpen. Maar hoe verlies je één cosmetische neptand? Is de eigenaar in een gevecht geraakt waar zijn tand loskwam? Moest de tand er uit voor een zoenpartij? We zullen het waarschijnlijk nooit weten.

Hetzelfde geldt voor het “kleine, paarse doosje met gouden grillz” dat iemand achterliet. De tandversiering is voornamelijk populair onder de Amerikaanse hip-hop gemeenschap en straatcultuur. Maar waarom zou je die vergeten? Was iemand zo blij dat hij eindelijk zijn eerste grillz kon betalen, dat hij ze in zijn roes vergat? Moest de blingbling even uit voor een zakelijke afspraak? Of is er gewoon weer iets te diep in het glaasje gekeken?

Top 50 meest vreemde verloren voorwerpen

Zo heeft Uber een lijst opgesteld met de 50 meest vreemde verloren items. Elk item heeft waarschijnlijk een heel uniek verhaal. Ze geven in ieder geval genoeg mogelijkheden om de gekste verhalen erbij te verzinnen. Ben je benieuwd naar de rest van de lijst? Dan kun je terecht op de website van Uber. Daar vindt je bijvoorbeeld ook in welke stad de meeste dingen vergeten worden en rond welke tijden gebruikers van Uber het vergeetachtigst zijn.

Bron:
Uber

 

 

Lees meer over: Opmerkelijk, Thema A-Z