Welke verpakking geeft de meeste tandpasta?

tandpasta

Verbraucherzentrale Hamburg heeft onderzocht bij welke soorten tandpasta het het makkelijkst is om zoveel mogelijk tandpasta uit de verpakking te krijgen.

Ongebruikt in de vuilnisbak
Uit het onderzoekje bleek dat gemiddeld zo’n 14% van de tandpasta achterblijft in de tube en ongebruikt in de vuilnisbak wordt gegooid. Het slechtst uit de test kwam ‘Aronal’, waarvan de verpakking het best te beschrijven valt als een plastic buis. Hier werd bevonden dat wel 13 gram van de inhoud aan de binnenkant van de buis bleef plakken, wat betekent dat 50 cent van de tandpasta simpelweg wordt weggegooid.

Beste uit de test
De minste restjes bleven echter achter bij ‘Theramed natuurlijk wit’. Dit is een dispenser waarbij slechts 2 gram tandpasta in de verpakking achterbleef. Met de aankoop van deze tandpasta komt echter wel weer een ander nadeel kijken, aangezien deze verpakking een overdosis aan plastic afval produceert (43 gram om precies te zijn).

Plastic afval
Wat betreft plastic afval kan het beste voor tandpasta ‘Parodontax’ worden gekozen, aangezien deze slechts zeven gram verpakkingsafval produceert.

Alle resultaten van de test kunnen hier worden bekeken

Bron: ZWP online

Lees meer over: Mondhygiëne, Thema A-Z