Kunstenaar stuurde haar verstandskies de ruimte in

Kunstenaar-stuurde-haar-verstandskies-de-ruimte-in

De in New York en Peking wonende kunstenaar Xin Liu stuurde haar verstandskies de ruimte in als onderdeel van een kunstproject. De Los Angeles Times interviewde Xin Liu over dit opzienbarende project.

De tand maakt deel uit van Liu’s “Living Distance” kunstproject. “Living Distance is zowel een persoonlijke fantasie als een serieuze ruimtemissie”, vertelt Liu in gesprek met de Los Angeles Times. “Een verstandskies wordt de ruimte in gestuurd en weer terug naar de aarde. Gedragen door een kristallijne robotsculptuur, wordt de tand een pasgeboren entiteit in de ruimte. […] Het is een deel van mijn lichaam, maar ook een apart stuk zelf.”

Kunsttentoonstelling

De teruggekeerde tand is te zien in de tentoonstelling “Synthetic Wilderness”, die tot 18 december 2021 te zien is in Culver City’s Honor Fraser Gallery in Los Angeles. De tentoonstelling mixt digitale media met meer traditionele kunstvormen. Het schakelt onder andere tussen augmented reality, performance, meeslepende tekeningen en video en digitale fotografie.

De tentoonstelling beslaat een hybride ruimte, zowel analoog als digitaal. Het doel is om het ‘nieuwe terrein’ van de jaren 2020 te weerspiegelen – een tumultueuze en onzekere periode gekenmerkt door trauma, uitgesproken verbijstering en snelle verandering.

Bron:
Los Angeles Times

Lees meer over: Opmerkelijk, Thema A-Z