Hokwerda Award voor app ‘Watch your back’

Hokwerda award voor app ‘Watch your back’

Laura van der Meer, student aan het ACTA, heeft met haar idee voor een app die de werkhouding van de tandarts kan verbeteren de Hokwerda Award 2016 gewonnen.

Award
De Hokwerda Award wordt een keer per jaar uitgereikt. Dit jaar vond de uitreiking plaats in De Fabrique in Utrecht door prof. drs. O. Hokwerda tijdens het KNMT Studentencongres. De winnaar krijgt een bedrag van €1.000 en ook de mogelijkheid om het idee werkelijkheid te maken. Dit jaar viel Laura van de Meer dus in de prijzen met haar app ‘Watch your back’. De tweede prijs ging naar Meike van Kerkhof met het idee voor een pocktetsonde die het versimpelen van pocketmeting en krachtoefening mogelijk maakt.

Bijdrage duurzamere tandartspraktijk
De award is het in leven geroepen om tandheelkunde studenten die met hun ideeën bijdragen aan de verbetering van kwaliteit, veiligheid- van patiënt en/of behandelteam, een gezonde werkwijze en/of ergonomie binnen de tandheelkunde te belonen. Het is een initiatief van de KNMT en het Universitair Medisch Centrum Groningen. Met dit initiatief hopen de bedenkers de beroepsuitoefening en de arbeidsomstandigheden in de mondzorg te verbeteren, met name op het vlak van duurzaamheid.

Bron: KNMT

Lees meer over: Opmerkelijk, Thema A-Z