VS: Gratis tandheelkundige behandeling in plaats van sporten of lezen

Wanneer sporthallen worden omgezet in tandartspraktijken, betekent dit dat Remote Area Medical bezig is met de opbouw van een mobiele praktijk. De medische organisatie reist door de Verenigde Staten om onverzekerde mensen gratis medische (mond)zorg te bieden.

Onverzekerde mensen

Hoewel er een hervorming heeft plaatsgevonden met de Obamacare, is het Amerikaanse gezondheidszorgsysteem nog steeds ziek. Het aantal onverzekerde mensen is drastisch afgenomen, maar er leven nog steeds 27 miljoen Amerikanen zonder of met onvoldoende verzekeringsdekking.

Afbeeldingsresultaat

Remote Area Medical

Precies om deze reden concentreert Remote Area Medical (RAM) niet langer haar vrijwilligerswerk op een internationaal niveau, maar op nationaal niveau. Ze richten zich op het voorkomen van pijn en het verlichten van lijden door mensen in nood gratis gezondheidszorg aan te bieden. RAM reist door de VS en richt tijdelijke ziekenhuizen op in verschillende steden. Dit wordt binnen 48 uur gedaan, omdat deze geïmproviseerde medische klinieken niet langer duren. Gedurende deze tijd bieden zorgvuldig geselecteerde vrijwilligers, onder wie tandartsen, oogartsen en huisartsen, hulp aan meer dan duizend mensen.

Gebouwen zoals sportarena’s, universiteiten of scholen, worden in zeer korte tijd verbouwd tot ziekenhuizen. De tandartspraktijk belandt vaak in een sportschool of een collegezaal. Talloze behandelstoelen worden achter elkaar geplaatst, dicht bij elkaar om zoveel mogelijk patiënten tegelijk te kunnen behandelen. Niet alleen worden tanden getrokken en gaatjes gevuld, professionele mondhygiëne kan ook plaatsvinden.

Afbeeldingsresultaat

Iedereen welkom

Iedereen kan komen, niemand wordt gevraagd om een verzekering, salaris of persoonlijke gegevens. Patiënten hebben echter wel geduld nodig. Zelfs uren voordat de artsen de poorten openen, vormen zich enorme rijen voor de gebouwen. Niettemin is het proces zeer professioneel en gestructureerd.

Bron en foto’s:
Ramusa.org

Lees meer over: Opmerkelijk, Thema A-Z/