Salaris medische sector van verschillende landen vergeleken

Salaris medische sector van verschillende landen vergeleken

Het medische onlineplatform Medscape heeft onderzoek gedaan naar het salaris in de medische sector in Duitsland en dat vergeleken met een aantal andere landen. Er blijken grote verschillen te bestaan tussen de verschillende landen.

Verschillen

In Duitsland verdienden artsen in 2016 in medische praktijken gemiddeld 125.100 euro. Een bedrag waar ze overigens zelf niet zo tevreden mee zijn. Zestig procent van de ondervraagde artsen vindt dat hun beloning (veel) te laag is. Toch zijn ze stukken beter af dan hun collega’s in Spanje met een jaarinkomen van 52.800 euro en Frankrijk (95.100 euro). In het Verenigd Koninkrijk hebben ze een vergelijkbaar salaris als in Duitsland: 129.500 euro. In de Verenigde Staten daarentegen liggen de salarissen veel hoger. Het gemiddeld praktijkinkomen bedraagt daar 250.400 euro. Ook daar is trouwens bijna zestig procent ontevreden over het salaris.

Nederland

Het inkomen in de medische sector in Nederland is niet gemeten in dit onderzoek. Maar u kunt natuurlijk zelf uw praktijkinkomen afzetten tegen dat van de onderzochte landen en zo ontdekken hoe u er internationaal gezien voorstaat.

Bron:
Medscape 

 

 

Lees meer over: Carrière, Thema A-Z/