‘Zingende’ tandenborstel hit op YouTube

Zwart leren jasje, krullenbol en een pratende auto – is het David Hasselhoff van de serie Knight Rider? Je zou het haast denken maar nee, het is een elektrische tandborstel met wiebeloogjes die in een Michael Knight-outfit optreedt en de bekende soundtrack uitvoert.

Elektrische apparaten met gevoel voor muziek

Klinkt dit misschien een beetje raar? Is het ook wel, maar ook zeker entertainend. Samen met de andere bandleden, onder andere een typemachine, creditcardlezer en scheerapparaat, is de muziek die de tandenborstel maakt een hit op YouTube. De apparaten uitgerust zijn met wiebeloogjes, pruiken en pijpenragerarmen en doen soms zelfs een echte choreografie.

Populair op YouTube

Het zogenoemde Device Orchestra heeft al 25 liedjes gecoverd waaronder Wannabe van de Spice Girls – 1,3 miljoen keer bekeken – en We Will Rock You met in totaal zeven elektrische apparaten – 4,1 miljoen weergaves. Ook populaire titelmuziek van bijvoorbeeld Game of Thrones en Super Mario Bros zijn erg populair. De Knight Rider Theme is het meest recente filmpje en heeft al 211 duizend views vergaard.

Draden en programmeren

Het project is het idee van een Finse programmeur met passie voor muziek. Hij bedient de apparaten met behulp van een microcontroller, een heleboel draden en zijn programmeervaardigheden. Geloof je het niet? Kijk, luister en laat je verbazen. Al het geluid komt daadwerkelijk uit de apparaten!

Bron:
Device Orchestra

Lees meer over: Opmerkelijk, Thema A-Z