Tim & Amber zorgen voor 1,5 m afstand in de mondzorg

Tim en Amber - figuren 1,5 meter corona

Tim & Amber (1,55 cm hoog x 70 cm breed) helpen mee om op te letten op de 1.5 m afstand in de mondzorg. Zo vind je hen bijvoorbeeld bij SBT en ACTA.

Robbert Lubberhuizen van OralDent is de initiatiefnemer achter de figuren Tim en Amber die ons op een vriendelijke manier herinneren aan het belang van de anderhalve meter afstandregel. “Toen ik een keer in een woonwijk reed zag ik zo’n ‘slow down-poppetje’. Dat gaf mij meteen inspiratie voor een coronavariant, waarbij mensen op een subtiele manier opmerkzaam gemaakt zouden worden op het houden van de anderhalve meter afstand”, vertelde hij aan Dongen.nieuws.nl.

Bewustzijn met een kwinkslag

“Mijn doel met de figuren Amber en Tim is om bewustzijn van gedrag te creëren maar wel met een kwinkslag. Ik ga uit van het gezond verstand, mensen moeten niet het gevoel te hebben dat iets opgelegd wordt. Amber en Tim zorgen voor die kwinkslag en herinneren mensen aan de maatregelen zonder deze op te leggen.”

Tim-en-Amber-bij-ACTA---figuren-corona-afstand

Robbert ontwikkelde Tim en Amber samen met een Dongens bedrijf dat displays voor winkels maakt, mede geïnspireerd op iemand die daar werkte en haar vriend. Tim en Amber bestaan dus echt! Ze hadden trouwplannen maar door de coronacrisis moest hun trouwdatum verplaatst worden.

Lees meer over: Corona, Thema A-Z