Oproep aan (paro)preventieassistenten

Oproep aan preventieassistenten

Er wordt veel gepraat over (paro)preventieassistenten. Bijvoorbeeld over de opleiding, over invulling van het werk en over wetten of regels. Er lijkt een stuk minder met de (paro)preventieassistent zelf gepraat te worden. De gesprekken worden namelijk vaak op hoger niveau gevoerd door beroepsverenigingen met instanties zoals de inspectie. Ook cursusbureaus praten mee. Elk van deze instanties hebben hun eigen belangen. Maar wat is het belang van de (paro)preventieassistent zelf?

(Paro)Preventieassistent

Op diverse socials blijkt er in elk geval behoefte te zijn aan een CAO voor de assistent. Na al die jaren is deze nog steeds niet geregeld. Het beroep is nog steeds geen officieel beroep en geeft daarmee vrij spel aan de markt. Hoe blij zijn de (paro)preventieassistenten met de invulling van hun beroep? Wat vinden zij van de ontwikkelingen die plaatsvinden? De (paro)preventieassistent heeft geen eigen AGB-code en daarmee is het moeilijk te achterhalen wat een (paro)preventieassistent nu daadwerkelijk op de werkvloer doet en welk effect dit heeft. Hiermee kan de (paro)preventieassistent eenvoudig onderschat of overschat worden en dit kan flinke gevolgen hebben. Je kan hier als (paro)preventieassistent behoorlijk ongelukkig van worden.

Enquête

Hoe kan er in het werkveld goed samengewerkt worden als de (paro)preventieassistent geen specifieke eigen afvaardiging kent? Wie spreekt er vanuit het hart van de (paro)preventieassistent? Er zijn zoveel vragen en wie geeft hier antwoord op? Om een beginnend antwoord te krijgen op deze vragen is er een enquête gemaakt door MondzorgForum. Wellicht wordt hiermee een zaadje geplant en wie weet komt hier een hele mooie bloem uit. Help je mee de (paro)preventieassistent een stem te geven? Let op: vul de enquête enkel in als je als (paro)preventieassistent wordt ingezet.
Vul hier de enquête in

Bron:
MondzorgForum

 

 

Lees meer over: Carrière, Thema A-Z