Smyle haalt doel van €800.000 op via sharefunding

Smyle-haalt-doel-van-800.000-op-via-sharefunding

De €800.000 was geen gift van gulle online gevers. Voor dat bedrag hebben ze 80.000 aandelen van €10 verkocht aan particuliere investeerders. Iedereen die de onderneming steunde is dus mede-eigenaar geworden van het bedrijf.

Wat is Smyle?

Smyle is een Nederlands bedrijf dat tandpastatabletten verkoopt. Met die tabletten wil Smyle traditionele tandpastaverpakkingen overbodig maken. Daarnaast willen ze een microplastic-vrij alternatief bieden voor normale tandpasta. De ‘Tandpasta Tabs’ komen in fluoride en fluoride-vrije variant en hebben “Geen plastic, geen chemicals, geen bullsh*t” in zich, volgens de website.

Duurzaam alternatief voor tandpasta

Smyle doet er veel aan om zo duurzaam mogelijk te produceren, verkopen en vervoeren. De tabletten maken plastic verpakkingen overbodig. Ze worden verkocht in recyclebare papieren zakjes. Klanten kunnen ook eenmalig een glazen navulfles aanschaffen.

De verzending (Smyle is verkrijgbaar bij de Jumbo, Albert Heijn en Etos, maar de meeste mensen kopen het online of hebben een abonnement) verloopt altijd via brievenpost. De tabletten worden dus met de fiets bezorgd. Al het vervoer dat niet met de fiets kan, gebeurt via de duurzame bezorgdienst van PostNL.

Zo wil Smyle een duurzaam alternatief voor tandpasta aanbieden.

Bron:
Smyle

 

Lees meer over: Markttrends, Thema A-Z