Eerste en Tweede Kamer stellen vragen over taakherschikking

Zowel de Eerste als Tweede Kamer leggen zich niet zomaar neer bij het experiment van minister Bruins om mondhygiënisten zelfstandig caviteiten te laten behandelen, röntgenfoto’s te laten maken en verdoving te laten geven.

Vragen Tweede Kamer over taakherschikking

Op 27 september stelden meerdere partijen – waaronder de VVD, CDA, D66, Christenunie en SP en PVV, minister Bruins vragen over zijn plannen voor de taakherschikking. Zij vragen de minister hoe hij denkt de kwaliteit te kunnen waarborgen en hoe voorkomen kan worden dat patiënten van de mondhygiënist moeten worden doorgestuurd naar de tandarts. Daarbij vragen de partijen zich af waarom minister Bruins tot het expiriment van de taakherschikking is gekomen terwijl de benodigde capaciteit in de mondzorg nog wordt onderzocht.

Ook Eerste Kamer stelt vragen

Na de Tweede Kamer heeft de Eerste Kamer zich op 28 september aangesloten met vragen over de taakherschikking. In een brief roepen de leden van de Eerste Kamer de minister op de maatregel uit te stellen en eerst de conclusies van het Capaciteitsorgaan af te wachten. Zij vragen zich af of de taakherschikking het juiste antwoord is op het capaciteitsvraagstuk.

Bron:
Eerste Kamer
ANT
KNMT

Lees meer over: Taakdelegatie | Taakherschikking, Thema A-Z