Vlieg door Godzilla’s gebit in Japan

In Japan is onlangs ’s werelds eerste Godzilla museum geopend. Binnenkort kunnen bezoekers daar Godzilla’s gebit bekijken vanaf een zip-line.

Japan kan haar lijstje met bizarre musea weer aanvullen. De nieuwste aanwinst van het Aziatische land is het Godzilla Museum. Een compleet museum ingericht rondom het Japanse, mythische monster.

In het museum kunnen bezoekers 80 zeldzame beeldjes en actiefiguren van Godzilla bewonderen. Daarnaast worden er ook rekwisieten uit de meer dan 35 films tentoongesteld. De eerste Godzilla film verscheen al in 1954 in de Japanse bioscopen. Sindsdien is de franchise een absolute favoriet van het Japanse publiek. Tenslotte is er ook nog een kindertentoonstelling.

De mond van Godzilla

Het museum wordt binnenkort uitgebreid. In deze zogenaamde tweede fase wordt er een Godzilla beeld van bijna 122 meter hoog gebouwd. Als deze eenmaal staat kunnen bezoekers de rol aannemen van wetenschappers. Via een zip-line moeten ze door de mond van Godzilla vliegen om zijn zwakke plek te vinden.

Het zou bijna te ongelooflijk voor woorden zijn, als het museum niet in Japan stond. Het land laat haar liefde voor Godzilla en bizarre musea samensmelten in het liefdeskind dat het Godzilla Museum heet.

Misschien een item voor op de bucketlist voor na de coronatijd?

 

 

Lees meer over: Opmerkelijk, Thema A-Z