Britse kinderen consumeren dagelijks acht suikerklontjes meer dan aanbevolen

Britse kinderen consumeren dagelijks acht suikerklontjes meer dan aanbevolen

Britse kinderen hebben de aanbevolen suikerinname van een 18-jarige overtroffen tegen de tijd dat ze 10 jaar zijn. Dit blijkt uit onderzoek van Public Health England (PHE).

Cijfers die uit dit onderzoek volgen laten zien dat kinderen elke dag gemiddeld acht suikerklontjes meer consumeren dan dat er wordt aanbevolen. Dit ondanks het feit dat de suikerinname door kinderen de afgelopen jaren licht is gedaald.

Te veel suiker

“Kinderen consumeren te veel suiker,” zegt Dr. Alison Tedstone, chef voedingsdeskundige bij de PHE. “Ouders kunnen nu actie ondernemen om te voorkomen dat dit de komende jaren stijgt.”

Om dit voor drukke gezinnen gemakkelijker te maken, biedt Change4life – een initiatief van de Britse NHS, het openbare gezondheidszorgstelsel van het Verenigd Koninkrijk – een eenvoudige oplossing volgens Tedstone. De cijfers komen voort uit een nieuwe campagne om gezinnen te helpen bij het terugdringen van suikerinname.

Ouders worden aangemoedigd om bij het winkelen te kiezen voor gezondere versies van wat ze normaal consumeren. “Door dagelijks eenvoudige veranderingen door te voeren, kunnen kinderen gezondere versies van alledaagse voedingsmiddelen en dranken krijgen, waardoor hun suikerinname aanzienlijk vermindert.”

‘Puddingbelasting’

PHE vraagt de regering ook om een ‘puddingbelasting’ te overwegen als fabrikanten er niet in slagen het suikergehalte in hun producten te verlagen. Het grootste gedeelte van suikers die kinderen consumeren komen voort uit suikerhoudende dranken, snoepjes, koekjes en pudding.

 

Bron: dentistry.co.uk

Lees meer over: Thema A-Z, Voeding en mondgezondheid/