Saskia den Hartog uitgeroepen tot Mondhygiënist van het Jaar 2019

Saskia den Hartog uitgeroepen tot Mondhygiënist van het Jaar 2019

Tijdens het 15e VPM-congres ‘Mondgezondheid doe je samen’ dat op vrijdag 25 januari 2019 is georganiseerd in De Landgoederij te Bunnik (Utrecht) is Saskia den Hartog uitgeroepen tot Mondhygiënist van het Jaar 2019. Maja Koster-Faasen en Saskia ten Brinke werden genomineerd.

De prijs, bestaande uit een cheque ter waarde van € 1000,- te besteden aan bij- en nascholingsactiviteiten, ontving zij uit handen van Judith Baldi, dagvoorzitter het congres en tevens juryvoorzitter.

Haal- en brengservice voor ouderen en studiereizen

De jury waardeert de grote inzet en motivatie van alle kandidaten en die van de bevlogen genomineerden in het bijzonder. Grote waardering heeft de jury voor de haal- en brengservice voor ouderen in de praktijk van Saskia den Hartog. Ook bijzonder is de mogelijkheid van huisbezoek als bezoek aan de praktijk niet meer mogelijk is. Door de organisatie van studiereizen voor mondhygiënisten kan Saskia zichzelf blijven ontwikkelen en tilt zij het beroep naar een hoger plan. Kortom, Saskia den Hartog wordt als een lichtend voorbeeld gezien voor het beroep mondhygiënist, voor collega’s en bovenal voor mens en maatschappij.

Nominatie Maja Koster-Faasen

Mondhygiënist Maja Koster-Faasen is genomineerd vanwege het feit dat zij een ondernemende mondhygiënist is die veel energie steekt in het promoten van het beroep en de titel mondhygiënist op alle fronten van social media. Dat doet ze met een flinke dosis humor die de communicatie ten goede komt.

Nominatie Saskia ten Brinke

De nominatie van mondhygiënist Saskia ten Brinke is gebaseerd op haar standpunten, namelijk: kwaliteit leveren (iets dat voor iedere mondzorgprofessional zou moeten gelden) en samenwerken teneinde de mondzorg en de mondhygiëne in Nederland op een hoger plan te krijgen.

Vanaf 2012 zet de Vereniging Promotie Mondhygiëne (VPM) een mondhygiënist in het zonnetje, die zich op een bijzondere, vernieuwende dan wel beroepsoverstijgende wijze de mondgezondheid bij haar/zijn patiënten bevordert of een belangrijke meerwaarde levert aan het beroep en/of de positie van de mondhygiënist. Eerdere mondhygiënisten van het jaar zijn: Bertine van Roy, Lieneke Steverink-Jorna, Judith Bout en Thérèse Elkerbout.

Leden van de VPM zijn: Advanced Dental Diagnostics, Hu-Friedy, Johnson & Johnson Consumer, Mylan, Philips Oral Healthcare en TePe.

Lees meer over: Carrière, Thema A-Z/