E-learning: Voeding en mondgezondheid

Voeding-en-mondgezondheid-400

Voor mondhygiënisten is het belangrijk meer te weten over voeding in zijn algemeenheid. Daarom wordt in deze e-learning aandacht besteed aan eiwitten, vetten en koolhydraten. Ook komen Stevia en groene thee aan bod, evenals de rol van omega3 in relatie tot ontstekingen, de invloed van eiwitten en vitamines op de mondgezondheid bij ouderen en de toekomstige rol van speeksel als non-invasief medium om ziekte op te sporen.

De e-learning is verdeeld in 3 lessen:

  • Les 1
    – Energie uit voeding
    – Macronutriënten en de mondgezondheid – koolhydraten en Stevia
  • Les 2
    – Macronutriënten en de mondgezondheid – omega-3 vetzuren
    – Macronutriënten en de mondgezondheid – eiwitten
    – Vitamines en mondgezondheid bij ouderen
  • Les 3
    – Groene thee
    – Biomarkers in speeksel

Bekijk een preview:

Leerdoelen

Na het bekijken van deze e-learning ken je:

  • de werking van eiwitten, vetten en koolhydraten
  • de werking van Stevia
  • de rol van omega3 in relatie tot ontstekingen
  • de invloed van eiwitten en vitamines op de mondgezondheid bij ouderen
  • de relatie van groene thee met mondgezondheid
  • de toekomstige rol van speeksel als non-invasief medium om ziekte op te sporen

Spreker

dr. Liesbeth Haverkort, diëtist en klinisch epidemioloog en werkzaam als hogeschool hoofddocent bij de opleiding Mondzorgkunde op de Hogeschool Utrecht.

Het aantal KRM-punten is in aanvraag. Je ontvangt de KRM-punten zodra wij een reactie van het KRM hebben ontvangen.

Bestel de e-learning Voeding en mondgezondheid

 

Lees meer over: Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Scholing