E-learning: Voeding en mondgezondheid
Voor mondhygiënisten is het belangrijk meer te weten over voeding in zijn algemeenheid. Daarom wordt in deze e-learning aandacht besteed aan eiwitten, vetten en koolhydraten. Ook komen Stevia en groene thee aan bod, evenals de rol van omega3 in relatie tot ontstekingen, de invloed van eiwitten en vitamines op de mondgezondheid bij ouderen en de toekomstige rol van speeksel als non-invasief medium om ziekte op te sporen.
De e-learning is verdeeld in 3 lessen:
- Les 1
– Energie uit voeding
– Macronutriënten en de mondgezondheid – koolhydraten en Stevia - Les 2
– Macronutriënten en de mondgezondheid – omega-3 vetzuren
– Macronutriënten en de mondgezondheid – eiwitten
– Vitamines en mondgezondheid bij ouderen - Les 3
– Groene thee
– Biomarkers in speeksel
Bekijk een preview:
Leerdoelen
Na het bekijken van deze e-learning ken je:
- de werking van eiwitten, vetten en koolhydraten
- de werking van Stevia
- de rol van omega3 in relatie tot ontstekingen
- de invloed van eiwitten en vitamines op de mondgezondheid bij ouderen
- de relatie van groene thee met mondgezondheid
- de toekomstige rol van speeksel als non-invasief medium om ziekte op te sporen
Spreker
dr. Liesbeth Haverkort, diëtist en klinisch epidemioloog en werkzaam als hogeschool hoofddocent bij de opleiding Mondzorgkunde op de Hogeschool Utrecht.
1,5 KRM-punt.