Hu-Friedy-Perma-Sharp-Hechtmateriaal-ontworpen-voor-tandartsen.

Hu-Friedy Perma Sharp: Hechtmateriaal ontworpen voor tandartsen

Hoge prestaties. Nauwkeurige resultaten. Hu-Friedy Perma Sharp hechtmaterialen zijn speciaal ontworpen voor tandheelkundige toepassingen, waardoor een efficiënte en betrouwbare sluiting van weefsel wordt gegarandeerd.

Download hier de Hu-Friedy brochure met hechtmaterialen

Sterkere legering en sterke, scherpe naaldbeweging

Hu-Friedy Perma Sharp hechtmaterialen zijn vervaardigd uit een sterkere legering, waardoor de ductiele sterkte toeneemt. Dit betekent dat als de naald buigt, deze minder snel breekt bij het opnieuw vormen. Bovendien zorgt het 300-serie roestvrij staal – de ideale legering voor dentale hechtnaalden – voor een sterke, scherpe naaldbeweging.

Suture_icon2Suture_Large

Andere zeer belangrijke punten van prestatie

 • Een fijnere puntgeometrie voor een soepele weefselpenetratie, die tot 20% minder kracht vereist dan bij andere hechtnaalden
 • Lasergeboorde naalden die weefselverstoring verminderen

Kies degene die het beste past bij uw behoeften

Ontdek ons ​​Perma Sharp hechtmateriaal portfolio door onze tabel te raadplegen en kies degene die het beste bij uw behoeften past.

Download hier de Hu-Friedy brochure met hechtmaterialen

PSN8384PSUTURES_3PACK_1

Lees meer over: Implantaten, kronen en bruggen, Materialen, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Dental365 opent nieuwe vestiging in Utrecht

Dental365 opent nieuwe vestiging in Utrecht

Op 18 december jl. is de nieuwste vestiging van Dental365 Utrecht geopend. De spoedpraktijk aan het Moskeeplein 1 in Utrecht is alweer de zesde in het land. Net als in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en Gouda kan iedereen die met spoed een tandarts nodig heeft, terecht bij Dental365 Spoed Tandarts Utrecht.

Ook in Utrecht 24/7 bereikbaar

De reguliere spoeddiensten waarbij er dienstdoende tandartsen worden aangewezen voor spoedgevallen is met de komst van Dental365 ten goede veranderd. Veel tandartspraktijken hebben wel een spoeddienst georganiseerd, maar niet altijd optimaal bereikbaar of geopend voor alle mogelijke spoedgevallen. Om iedereen te kunnen helpen, ook diegenen zonder een vaste tandarts, treedt Dental365 op als dé 24/7 Spoed Tandarts.

Samenwerking met Utrechtse tandartsen

Tandartsen in of in de omgeving van Utrecht die spoeddiensten draaien kunnen hun patiënten nu ook doorverwijzen naar Dental365 Utrecht. Dit kan zijn buiten de reguliere openingstijden, ‘s avonds, in het weekend en tijdens de feest- en de vakantiedagen. Doorverwijzing kan ook als de tandartsen overdag te druk zijn met hun reguliere afspraken waardoor patiënten met spoedgevallen niet direct geholpen kunnen worden.

Vanwege de 24/7 telefonische bereikbaarheid, het plannen van spoedafspraken tussen 08:00 en 23:00 uur en de grote mate van flexibele samenwerkingen met tandartsen, kiezen steeds meer tandartspraktijken voor Dental365 Spoed Tandarts.

Gehele Randstad

Dr. Ilan Vigder, medeoprichter van Dental365: “Met onze nieuwste Dental365 vestiging in Utrecht hebben we in de Randstad nu een hele mooie spreiding. Iedereen die met spoed een tandarts nodig heeft, kan binnen een halfuur terecht bij een vestiging naar keuze. Het is zeer zeker niet uitgesloten dat wij in de toekomst nog meer spoedpraktijken elders in het land gaan openen. Wat dat betreft staan wij open voor alle mogelijke samenwerkingen met tandartsen.”

ZBC Kaakchirurgie Utrecht

Naast de gebruikelijke noodhulp zal Dental365 Utrecht ook kaakchirurgie aanbieden in een zelfstandig behandelcentrum (ZBC Kaakchirurgie). Patiënten konden op basis van doorverwijzing al voor kaakchirurgie terecht in de vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Dordrecht. In al deze vestigingen heeft Dental365 de beschikking over de nieuwste OPG’s en CBCT-scans.

Alle Dental365 Vestigingen

Dental365 Amsterdam
Piet Heinkade 215
1019 HM Amsterdam
tel: 020 555 8282

Dental365 Rotterdam
Dr. Molewaterplein 30
3015 GD Rotterdam
tel: 085 105 1760

Dental365 Dordrecht
Johan de Wittstraat 304
3311 KK Dordrecht
tel: 078 200 5000

Dental365 Den Haag
Burg. Hovylaan 78
2552 AZ Den Haag
tel: 070 204 0010

Dental365 Utrecht
Moskeeplein 1
3531 BX Utrecht
tel: 030 792 0160

Dental365 Gouda
Van Limburg Stirumstraat 1
2805 BD Gouda
tel: 085 018 9444

Bent u een tand- en mondzorgverlener en wilt u meer informatie over de diensten van Dental365 of ZBC Kaakchirurgie?
Mail naar communicatie@dental365.nl of bel 085 – 01 89 471

 

 

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkorganisatie, Producten
Wachtkamer Televisie van Controlscreen: de perfecte wachtverzachter

Wachtkamer Televisie van Controlscreen: de perfecte wachtverzachter

In de wachtkamer wordt vrijwel ieders aandacht getrokken door het televisiescherm. Een uitgelezen kans om te communiceren met uw patiënten, cliënten of klanten.

Wat is Controlscreen?

Controlscreen is dé wachtkamer televisie oplossing waarmee u direct kunt communiceren met uw bezoekers en patiënten. Bijvoorbeeld over behandelmethodes, coronavirus maatregelen, nieuwe ontwikkelingen in uw vak, video’s of informatieve zaken als nieuws- en weerberichten, maar ook veel tandheelkundige informatie dat beschikbaar wordt gesteld door o.a. onze partners. Verras de wachtenden regelmatig met nieuwe teksten en beelden in uw eigen huisstijl óf maak gebruik van onze exclusieve (Corona) informatie en animaties. Dat doet u eenvoudig zelf via ons beheersysteem. Controlscreen is zeer gebruiksvriendelijk, u heeft er geen technische kennis voor nodig!

Daarnaast beschikt Controlscreen over veel standaard informatie (content). Eenvoudig toe te voegen aan uw afspeellijst, met één klik op de knop! Door het zeer eenvoudig te beheren én te installeren systeem ondersteunen en ontzorgen we uw praktijk zodat u zich kunt richten op de beste kwaliteit patiëntenzorg.

Waarom Controlscreen dé wachtkamer televisie oplossing is:

 • Onafhankelijk en gemakkelijk te bedienen
 • Coronavirus informatie slides, animaties en video’s
 • Snel toegang tot behandeling informatie
 • Zelf teksten en media toevoegen
 • Maandelijkse updates
 • Hulp op afstand
 • Snel geïnstalleerd (plug & play)
 • Nieuws-, file- en weerinformatie
 • Behandelaars uitloopmodule
 • Maandelijkse technische updates
 • Tandheelkundige informatie en updates
 • Online bediening, vanaf elke locatie
 • Gratis mediaspeler

Ontdek de mogelijkheden van Controlscreen

Benieuwd naar de mogelijkheden en werking van Controlscreen? Vraag toegang tot de promo via ons contactformulier of kijk voor meer informatie op controlscreen.nl.

Webova Nederland zorgt voor duidelijke communicatie met uw patiënten en bezoekers

Denk aan complete websites, apps en narrowcasting. Benieuwd wat Webova nog meer voor u kan betekenen?
Neem een kijkje op www.webova.nl of bekijk de video hieronder.

“Tandartspraktijk van het Jaar 2020 ”
Trots mogen wij vermelden dat we met 3 tandartsen als klant in de finale van “Tandartspraktijk van het Jaar 2020” staan.

Webova logo

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Wachtkamer

Cavex ExSense, effectief tegen tandgevoeligheid

Met de conditioner uit de ABC Masterkit heeft Cavex bewezen een goede en effectieve oplossing te kunnen bieden tegen gevoelige elementen. Uiteraard zijn er meerdere oorzaken van tandgevoeligheid. Gevoelige elementen komen het vaakst voor als gevolg van tanderosie en blootliggend dentine.

ExSense nu ook los als desensitizer verkrijgbaar met medisch keurmerk

Door het succes van ExSense als conditioner in de Cavex ABC Masterkit, is ExSense nu ook los als desensitizer verkrijgbaar met medisch keurmerk. De desensitizer biedt langdurig verlichting tegen gevoelige elementen. Niet alleen door acute gevoeligheid te minimaliseren, maar ook door het verminderen van chronische gevoeligheid. ExSense helpt daarnaast eventuele gevoeligheid te voorkomen.

In de praktijk en thuis te gebruiken

De unieke samenstelling, op basis van 2% hydroxyapatiet met een hydro-dispersing sol, penetreert diep in de tubuli en microcracks in het glazuur en sluit gevoelige gebieden volledig af. De toevoeging van kaliumnitraat draagt daarnaast bij aan de remineralisatie en micro-hardheid van de elementen. Door de gemakkelijke toepassing is Cavex ExSense zowel bruikbaar in de praktijk als thuis door de patiënt.

Kenmerken ExSense

 • Diepe penetratie van hydroxyapatiet in de tubuli en microcracks
 • Voorkomt én vermindert gevoeligheid van het gebit
 • Versnelt het remineralisatieproces
 • Prettige (mint) smaak
 • Bruikbaar in de praktijk en thuis

Meer informatie over Cavex ExSense

 

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten

Bezoek “Dentology, powered by Henry Schein”: hét internationale symposium voor tandheelkundige professionals

Tijdens dit buitengewone evenement kunt u lezingen van gerenommeerde internationale experts over innovaties bijwonen. Ook kunt u virtuele presentaties bekijken van de geavanceerde oplossingen van onze toonaangevende leveranciers.

Dentology

Dentology, powered by Henry Schein, wordt het eerste virtuele internationale symposium van Henry Schein Dental over digitale tandheelkunde. In de virtuele 3D-setting van het evenement zal hoogwaardige content worden gepresenteerd in de vorm van lezingen van tandheelkundige professionals met internationale faam plus een uitgebreid portfolio aan digitale oplossingen voor de orale zorg. Bezoekers van Dentology van over de hele wereld krijgen de kans van gedachten te wisselen met de sprekers en de digitale specialisten van Henry Schein.Het evenement vindt plaats op 29 en 30 januari 2021.

De hoofdsprekers tijdens Dentology zijn Dr. Christian Coachman (Brazilië) en Dr. Simon Chard (VK)

 • Dr. Christian Coachman is afgestudeerd in tandheelkunde en dentale technologie en is lid van de Brazilian Academy of Esthetic Dentistry. Hij zal het hebben over de impact die digitalisering heeft gehad op de tandheelkunde.
 • Dr. Simon Chard is cum laude afgestudeerd aan het King’s College London Dental Institute en in 2020 in Dentistry Magazine door zijn Britse vakgenoten uitgeroepen tot de nummer vier van de invloedrijkste leden van de beroepsgroep. Hij maakt deel uit van het bestuur van de British Academy of Cosmetic Dentistry. Simon Chard zal spreken over innovaties in de communicatie met patiënten via de sociale media.

De experts die bijdragen aan het symposium zijn afkomstig vanuit de hele wereld

 • Dr. Ole Schmitt en Dr. Andreas Kurbad (Duitsland)
 • Prof. Dr. Guillermo Pradíes en Ferran Llassana (Spanje)
 • Dr. Jacques Vermeulen en Dr. Christian Moussally (Frankrijk)
 • Stefano Negrini en Dr. Mauro Fazioni (Italië)
 • Wouter Reybrouck (België)
 • Prof. Dr. Daniël Wismeijer (Nederland)
 • Dr. Ian Buckle (VK)
 • Dr. Katya Archambault (VS)

Zij gaan in op thema’s als de digitale workflow, digitale implantologie en orthodontie en de erkenning van digitale pathologie. Ook praktische vragen zullen aan de orde komen, bijvoorbeeld hoe we het best kunnen overstappen op digitale technieken, optimaal gebruik kunnen maken van de intra-orale scanner en op welke manier we digitalisering kunnen inzetten voor de communicatie met de patiënt. En dit is nog maar een kleine greep uit het brede scala aan onderwerpen die aan bod zullen komen. Na de live paneldiscussie onder leiding van Dr. Simon Chard worden de deelnemers die zich hebben aangemeld, aangemoedigd terug te keren naar de expositieruimte om in gesprek te gaan met het team van Henry Schein.

Gastspreker van Dentology is Randi Zuckerberg, ondernemer, investeerder, bestsellerauteur, tech-media-persoonlijkheid en genomineerd voor een Emmy. Voordat ze Zuckerberg Media oprichtte, was ze een van de eerste werknemers van Facebook. The Hollywood Reporter heeft haar uitgeroepen tot een van de “50 Digital Power Players”.

Registreer Dentology World

Virtuele expositieruimte

In de exclusieve virtuele expositieruimte zullen de nieuwste innovaties van toonaangevende dentale producenten en zakelijke partners te zien zijn en worden deelnemers in de gelegenheid gesteld hun klinische, digitale en zakelijke ambities te bespreken. Tijdens het evenement zullen de specialistenteams van Henry Schein realtime beschikbaar zijn voor vragen over de manier waarop de vergaarde kennis kan worden geïmplementeerd in de dagelijkse praktijk en welke digitale oplossingen het best aansluiten bij de doelen voor de toekomst.

Rely on Us

“Met Dentology onderstrepen we de missie van Henry Schein om oplossingen te bieden waarmee tandheelkundige professionals zakelijk kunnen groeien. Wij willen onze klanten voorzien van de nieuwste innovaties voor bedrijfskundige, klinische en technologische oplossingen zodat zij hun praktijk succesvol kunnen exploiteren en hoogwaardige patiëntenzorg kunnen bieden. Dit is mogelijk dankzij ons netwerk van vertrouwde adviseurs en geheel in lijn met ons motto Rely on Us,” aldus Andrea Albertini, President van de EMEA Dental Distribution Group van Henry Schein.

Begeleiding bij digitale ontwikkeling praktijk

Zowel nieuwkomers als gevorderde gebruikers van digitale tandheelkunde kunnen tijdens Dentology profiteren van de bijzondere mogelijkheden van digitalisering. Henry Schein begeleidt gezondheidsprofessionals van A tot Z bij hun individuele digitale ontwikkeling voor hun praktijk.

On-demand-video’s

Alle speeches en break-outsessies van 29 en 30 januari 2021 zullen van 1 tot 27 februari 2021 in de vorm van on-demand-video’s via het Dentology-platform beschikbaar zijn voor de deelnemers. In deze periode kunnen ingeschreven deelnemers ook de expositieruimte bezoeken. Zo kunnen zij sessies terugkijken, presentaties zien die zij niet live konden volgen en alle belangrijke onderdelen van het evenement nog eens bezoeken. Dit biedt de deelnemers bovendien de gelegenheid hun ervaringen te delen met hun praktijkgenoten en hun team en te laten meewegen in de besluitvorming. De voertaal van het symposium is Engels. Alle livepresentaties zullen worden ondertiteld in het Nederlands. Er worden eveneens deelnamecertificaten verstrekt.

Registreer vandaag nog: www.dentology.world

Lees meer over: Apparatuur, Behandelunits, Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Röntgen en beeldsystemen, Scholing

Plan een digitale afspraak met uw TePe sales representative

Het zijn wederom uitdagende tijden waarin fysiek contact geminimaliseerd moet worden en een bezoekje brengen aan de praktijk lastiger wordt. Ook wij van TePe werken daarom zo veel mogelijk thuis en kijken nu vooral naar wat wel mogelijk is. Gelukkig hebben we een mooie oplossing gevonden en zien we het maken van digitale afspraken als de nieuwe gewoonste zaak van de wereld: het nieuwe normaal.

Hieronder leest u meer over het inplannen van digitale afspraken met onze sales representatives. Het is natuurlijk fijn om op hoogte te blijven van onze nieuwe TePe ontwikkelingen. Daarom bieden wij onze productinformatie ook graag online aan.

Digitale afspraken, gemakkelijk via Microsoft Teams

Maak gerust een afspraak via Microsoft Teams wanneer het u uitkomt. Teams is zeer gebruiksvriendelijk en binnen 2 minuten geïnstalleerd.Teams-logo-TePe
Voor de afspraak hebben wij slechts 20 minuten van uw tijd nodig. In te plannen op ieder tijdstip en makkelijk in gebruik. Uiteraard ontvangt u ook TePe samples waar uw voorkeur naar uitgaat.

Plan een afspraak in en ontvang een leuk samplepakketje. En maar liefst 10% korting op een eerstvolgende bestelling*

* met uitzondering op de reeds lopende acties

Wilt u een digitale afspraak inplannen met een van onze sales representatives neem dan contact met ons op via info.nl@tepe.com of bel naar 071-751 18 60.

Benieuwd naar informatie over Teams? Lees meer over Teams

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Interprox-aanbieding-

Voor de meest effectieve reiniging tussen tanden en kiezen

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat interdentaal reinigen met interdentaal borsteltjes de meest effectieve resultaten geven.

Interdentaal borstels zijn effectiever dan floss, stokers of rubbersticks aangaande:

Verwijdering van tandplaque

 • Vermindering van bloeding bij sonderen
 • Vermindering van pocketdiepte

Wanneer de ruimte tussen de elementen groot genoeg is om te kunnen reinigen met een interdentaal borsteltje dan is dit het meest effectieve hulpmiddel.

Interprox-aanbieding-

Nu met unieke aanbieding

Bestel 10 x 10 = 100 Interprox ragers voor slechts €29 excl. btw, (normaal €42)

Button-direct-bestellen

Voordelen Interprox

1. Hoge kwaliteit
Draad met plastic coating voor bescherming van tandvlees, tanden en dentale implantaten. Witte en zwarte Tynex borstelharen van hoge kwaliteit om plaque en bloedingen te signaleren.

2. Lange levensduur
Flexibele plastic hals voor extra bescherming, optimale flexibiliteit en stevige verankering van de draad.

3. Uitgebreid assortiment
Voor het reinigen van elke interdentale ruimte, variërend van 1,9 mm t/m 11 mm.

4. Comfort en precisie
Anti-slip oppervlak voor optimale precisie en comfort tijdens gebruik.

5. Optimale hygiëne
Incl. beschermkapje voor optimale hygiëne na gebruik, makkelijk om de borstel mee te nemen.

Interprox

Bestel-interprox

 

interprox-plus

Bestel-interprox-plus

 

 

 

 

 

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

Een vijfdelige basiscursus met 12 KRT-punten per onderdeel. Onder leiding van drs. Nico van der Werff en drs. Jan Cleyndert en bedoeld voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen in de algemene praktijk. De deelnemers worden opgeleid in diagnostiek en behandelplanning, omgang met apparatuur en materiaal, werken met Straight Wire 022-slot systeem en zelf-ligerende systemen.

Meer informatie SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

Locatie: Soestduinen

Deel 1: 29 en 30 januari 2021

Diagnostiek en Cephalometrie
McNamara, Ricketts, Woodside, Harvold, Baccetti, Garcia

Orthopedische Expansie
Bonded Expander Hyrax-type

Deel 2: 5 en 6 maart 2021

Straight Wire system, Selfligating Carrière brackets en conventionele brackets naar Mc Laughlin Bennet & Trevesi. Bogen, Legeringen en Sequenties.

Deel 3: 23 en 24 april 2021

Klasse I, Non-extractie- en extractietherapie

Deel 4: 11 en 12 juni 2020

Klasse II, Non-extractie- en extractietherapie

Twin Block, Twin Force, Williamsons Ramp

Straight Wire system

Sagital First Concept volgens Carriere met Motion II

Deel 5: 17 en 18 september 2020

Klasse III, Non-extractie- en extractietherapie

Hyrax, Petit Mask, Expander

Straight Wire system

Sagital First Concept volgens Carriere met Motion III

Meer informatie SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

Lees meer over: Bij- en nascholing, Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Scholing
GUM® Bi-Direction – 1 borstel, 2 standen

GUM® Bi-Direction: 1 BORSTEL, 2 STANDEN

GUM® Bi-Direction interdentale ragers

Onze interdentale ragers zijn ontworpen om interdentale gebieden te reinigen, vooral aan de achterkant van de mond, waar tandplak en voedselresten gemakkelijk kunnen worden opgebouwd.

Verkrijgbaar bij:
Kruidvat logo

Dit innovatieve assortiment is vooral handig voor het reinigen van bijzonder brede of krappe ruimtes tussen de tanden, voor het nauwkeurig reinigen van de elementen van een brug of implantaten, en in gevallen waarin lege ruimten zich vormen aan de basis van de tanden (tandvlees recessie). Ze zijn zelfs geschikt voor patiënten die orthodontische apparaten dragen. Met een verfijnd draaiend ontwerp kan GUM® Bi-Direction interdentale ragers worden aangepast aan twee verschillende posities om alle delen van de mond schoon te maken. Het moet ten minste eenmaal per dag worden gebruikt, bij voorkeur in de avond na het eten.

 

Nieuwe generatie: meer comfort en controle

 • Betere toegankelijkheid

  Tot de achterste kiezen

 • 25% meer plakverwijdering

  Dankzij de nieuwe borstelharen

 • Antibacteriële chloorhexidine coating

  Voor betere hygiëne

Gum-Bi-Direction-2-positions

Maten

Gum Bi-Direction is verkrijgbaar in drie maten:
Gum-Bi-direction-ultra-fine0,7 mm

0,9 mm

1,2 mm

Lees meer over Gum Bi-Direction interdentale ragers

 

 

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten

Xerostomie en de corona pandemie

Het dragen van (medische) mondmaskers veroorzaakt vaak een droge mond, juist bij professionals. Verder blijkt dat xerostomie vaak het eerste Covid-19 symptoom is. Voorkom extra mondproblemen: BioXtra bevochtigt en bootst de natuurlijke werking van speeksel na.

Droge mond?

Natuurlijk speeksel bevat een complexe balans van essentiële bestanddelen die de gevoelige weefsels in de mond, het gebit en het tandvlees beschermen.
Elke vermindering in de speekselproductie kan leiden tot xerostomie. Droge Mond verstoort de natuurlijke balans in de mond en kan de oorzaak zijn van ongemak, een slechte mondhygiëne, slechte adem en kan zelfs de algehele gezondheid en het gevoel van welzijn beïnvloeden.

BioXtra droge mond

BioXtra producten helpen de symptomen en de gevolgen van Droge Mond (xerostomie) te verminderen. Ze bevatten natuurlijke enzymen ( Lactoperoxidase, Glucose oxidase, Lysozym), Lactoferrine, Colostrum extract, Hydraterende stoffen, Fluoride (behalve in de Mondgel) en Xylitol.

Voor meer informatie: www.bioxtra.info

 

 

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten

De nieuwe krachtige Tyscor VS4 afzuigmotor: wegzuigen spraynevel belangrijk bij bescherming tegen infectie

De nieuwe Tyscor VS4 afzuigmotor van Dürr Dental heeft de German Design Award 2021 gewonnen.

Een krachtige afzuigmotor is onmisbaar in elke tandartspraktijk: het vermogen om de spraynevel weg te zuigen die tijdens behandelingen wordt gegenereerd, betekent dat de zuigmotor een grote rol speelt bij de bescherming tegen infectie. De Tyscor VS 4 zuigmotor kan tot wel 4 behandelkamers tegelijk bedienen!

Tyscor VS4: sterke afzuigmotor

Zonder dit soort afzuigsysteem kan de koelspray van instrumenten ervoor zorgen dat een aerosolwolk zich door de hele behandelkamer verspreidt, met een groot risico op infectie. Dankzij een zuigkracht van ca. 300 l/min zorgt een afzuigmotor voor een efficiënte manier om dit te verminderen.

Energiebesparing

Met zijn radiale techniek bereikt de  Tyscor VS 4 niet alleen nieuwe hoogten in prestaties en efficiëntie, hij heeft ook het potentieel om een energiebesparing tot wel 50% te realiseren. Daarnaast zorgen de twee zuigtrappen ervoor dat deze eersteklas zuigmotor uitzonderlijk veilig en betrouwbaar te bedienen is. De geluidsabsorberende behuizing en de soepel lopende techniek maken de Tyscor-zuigmotoren tot één van de stilste in hun klasse.

Display voor optimaal bedieningsgemak

De machine heeft een display voor optimaal bediengemak waarmee instellingen eenvoudig gedaan kunnen worden en de bedrijfstoestand kan worden afgelezen, iets wat dankzij de standaard netwerkaansluiting via de praktijksoftware ook mogelijk is.

Dankzij het compacte en modulaire ontwerp en door de eenvoudige Plug & Play aansluitingen is installatie niet alleen eenvoudig en snel, maar is ook het onderhoud simpel  uit te voeren. Een krachtstroomaansluiting is niet nodig; de VS 4 is gewoon op het bestaande 230V netwerk aan te sluiten.

Meer informatie over de Tyscor VS4 afzuigmotor

 

 

 

Lees meer over: Apparatuur, Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkinrichting, Producten
Individuele diversiteit - de KaVo Design Edition geïnspireerd door Japan

Individuele diversiteit – de KaVo Design Edition geïnspireerd door Japan

“Japanse cultuur was de inspiratie voor deze nieuwe edities”, vertelt Susanne Schönberg die verantwoordelijk is voor het ontwerp van de unit bij Kavo-partner SLOGDESIGN.

“Als een land vol spannende contrasten biedt Japan ons ontwerpers een unieke variatie aan inspiratie. Bovenal werden we geïnspireerd door de diepgewortelde traditie, de kalmerende geest van Zen en de veelzijdige natuur van Japan. Oorspronkelijk hadden we slechts één ontwerpmotief gepland, maar het werd een hele serie. Elk motief heeft zijn eigen symboliek en maakt indruk met de heldere ontwerptaal en lijnen die eenvoudig te combineren zijn.”

Stijlvol in elk ruimteconcept

En dat is wat het speciaal maakt: Alle ontwerpen passen stijlvol in elk ruimteconcept en, afhankelijk van de kleur- of materiaalcombinatie, creëren ze hun eigen stemming en effect. Niet alleen worden behandelkamers gemoderniseerd met de nieuwste technologie, maar ook de esthetiek van de praktijk kan up-to-date worden gebracht als één geheel of in delen. Als een volledige serie werkt de Design Edition ook voor een coherent maar toch geïndividualiseerd ontwerp van verschillende behandelruimtes. Of de praktijkruimtes er speels, klassiek of urban uitzien is een kwestie van combinatie en persoonlijke smaak:

 • Cherry Blossom: Kersenbloesem is de belichaming van schoonheid en wordt gezien als het teken van een nieuw begin. Het veelzijdige en lichte ontwerp van “Cherry Blossom” kan zowel helder, zuiver en speels zijn maar kan ook, bv. in combinatie met donkere tinten, zorgen voor een contrasterende achtergrond met karakter.
 • Bamboo: Van de kleur groen wordt gezegd dat het een kalmerende, rustgevende en toch verfrissende kwaliteit heeft. Bamboe is in Japan het symbool van zuiverheid. De gebogen vormen zien er elegant en licht uit en creëren een zacht en gezellig gevoel van ruimtelijkheid.
 • Fujisan: Zelfverzekerd en krachtig, de hoogste berg in het land van de rijzende zon rijst op in perfecte symmetrie. Het ongecompliceerde design in zonnig geel ziet er warm, bemoedigend en opwindend uit en maakt indruk met de helderheid en gestructureerde lijnen.

De KaVo Design Edition: meer dan een gekleurde versie van de traditionele behandelunits

Eén ding is duidelijk: De KaVo Design Edition is meer dan een gekleurde versie van de traditionele behandelunits. Met deze design-edition behandelunits als het hart van de tandartspraktijk creëert u de geest en filosofie die zorgen voor een individueel interieurconcept, met aanvullende materialen beschikbaar om het thema door te voeren in de hele praktijk.

De motieven kunnen opgevraagd worden bij KaVo als een exclusief printsjabloon. Ze zijn geschikt voor gebruik op visitekaartjes, als wanddecoratie of fotomotief of om te printen op bijvoorbeeld praktijkkleding. Er zijn geen grenzen aan uw eigen fantasie en creativiteit, afhankelijk van het budget en de omvang van de herinrichting van het pand. Voor meer inspiratie heeft het KaVo-designteam de “Design Edition-brochure” gemaakt.

Design gaat samen met de hoogste kwaliteit en bekroonde ergonomie

De Design Edition geïnspireerd door Japan is beschikbaar voor de volgende KaVo behandelunits:

 • KaVo ESTETICA E70/E80 Vision
 • KaVo ESTETICA E50 Life
 • KaVo Primus 1058 Life

Als het gaat om hoge kwaliteit, precisie en veiligheid, kunt u vertrouwen op KaVo – bewezen, bekroonde ergonomie, innovatieve functies en compromisloze hygiëneconcepten bepalen de norm hier.

Het schilderwerk van de ontwerpen is ook gecontroleerd en getest in een proces met meerdere fases, voor UV-stabiliteit, duurzaamheid en resistentie tegen desinfectie.

De drie design editions kunnen gecombineerd worden met talloze bekledingskleuren en met de RELAXline zachte bekleding, hetgeen de nieuwe standaard is, niet alleen visueel, maar ook wat betreft ultiem comfort.

Lees meer over de KaVo Design Edition

Kavo-logo

Lees meer over: Behandelunits, Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkinrichting, Producten

NobelProcera® Zirconia Implant Bridge

Cement-vrij, esthetisch en restauratieve flexibiliteit.

De nieuwe NobelProcera Zirconium implantaatbrug legt de brug tussen tandarts en tandtechnieker door zijn restauratieve vrijheid. De ASC-optie (Angulated screw channel tot 25°), is nu eveneens mogelijk in combinatie met een Multi-unit abutment, waardoor de brug tot 55° graden kan corrigeren.

De zirconium brug is gemaakt uit Nacera® Pearl zirconia materiaal voor een zeer natuurlijk ogende esthetiek. Ze is beschikbaar in 10 Vita tinten, gaande van 2 tot 14 elementen.

Met deze nieuwe brug krijgt u Nobel Biocare’s hoogste kwaliteitsstandaard in combinatie met een originele connectie en optimale prothetische flexibiliteit.

Lees meer over NobelProcera® Zirconia Implant Bridge.

Lees meer over: Implantaten, kronen en bruggen, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Tepe

TePe op weg naar klimaatneutrale producten in 2022: vraag gratis sample kit aan

TePe is vastbesloten om duurzaamheid volledig te integreren in de wereldwijde organisatie. Dit geldt voor alles wat we doen en is een speerpunt in de strategie van TePe: een duurzamere wereld vandaag, morgen en in de toekomst. Dat is waar wij met elkaar voor gaan.

Dit betekent dus niet alleen plannen maken voor de lange termijn, maar vandaag al verbeteren wat beter kan. Zoals onze nieuwe lijn duurzame interdentale ragers waarmee we een stap zetten richting klimaatneutrale productie van al onze producten en verpakkingen.

Maar wij willen meer. Het begint natuurlijk bij milieuvriendelijkere productie. Alleen is er ook de hulp nodig van dentale professionals als u om duurzamere kwalitatieve producten te gebruiken voor preventieve behandeling. U zult ongetwijfeld uw patiënten ook al adviseren en stimuleren om interdentaal te reinigen. Door het gebruik van duurzame dentale producten, dragen producent, tandheelkundig professional en patiënt bij aan een gezondere planeet.

Vraag vandaag nog een gratis sample kit aan

Wees er snel bij want op is op.

Tepe rager

Samen maken we het verschil, ook in het dentale werkveld

Voor TePe is plastic voor dentale toepassingen vanuit hygiënisch oogpunt nog altijd de beste keuze, maar wij kiezen dan wel voor zoveel mogelijk hernieuwbare grondstoffen, wat fors bijdraagt aan een CO2-reductie van maar liefst 80%. Wij gebruiken voor de productie van onze nieuwe duurzame interdentale ragers ingrediënten van 100% duurzame bronnen, zoals Europese pijnboomolie.

 • De volledige productie- en logistieke keten van TePe is gecertificeerd waarmee wij voldoen aan de duurzaamheidswetgeving.
 • Wij gebruiken 100% groene energie bij ons productieproces en hebben eigen zonneparken aangelegd om zo efficiënter met energie te kunnen omgaan.
 • Door een circulaire benadering te kiezen voor onze productie werken we naar een proces waarbij restafval geminimaliseerd wordt.
 • Zoveel mogelijk materialen worden hergebruikt of gerecycled waardoor we tijdens het maak-proces zo min mogelijk afval produceren.
 • Door gebruik te maken van bestaande infrastructuren en productiefaciliteiten in plaats van nieuwe fabrieken te bouwen, belasten we het milieu minder.
 • We kunnen meer en meer gerecyclede materialen gebruiken omdat de voorraden hiervan toenemen en de vraag
 • naar deze bronnen groeit.

Met onze hoogwaardige duurzame interdentale ragers wordt het voor u makkelijker om een hoge kwaliteit rager te gebruiken en te adviseren aan uw patiënten. En dat met minder belasting voor het milieu en zonder in te leveren op kwaliteit.

In 2022 willen wij onze productlijn klimaatneutraal hebben. Ambitieus, maar haalbaar.

Samen maken we het verschil.

*Onze hoogwaardige duurzame interdentale ragers zijn vanaf februari 2021 leverbaar op bestelling.

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
NVvE webinar: HELP! Ik zie zwarte vlekken

NVvE webinar: HELP! Ik zie zwarte vlekken, 1 december

Een radiolucentie, wat is wijsheid? NVvE WEBINAR — dinsdag 1 december 2020. Bij endodontisch behandelde gebitselementen bestaat de kans op persisterende periapicale radiolucenties. Vaak is de radiolucentie het enige symptoom van postoperatieve pathologie. Hoe gaan we hiermee om? Wanneer spreek je van een litteken en wanneer is er sprake van parodontitis apicalis? Welke nadelen zijn verbonden aan het accepteren van deze radiolucentie, en is het gerechtvaardigd om een niet-symptomatische radiolucentie te ‘behandelen‘ wanneer de patiënt geen klachten heeft?

In dit webinar maken Aukje Bouwman en Machteld Siers u ‘live’ vanuit de studio in Amersfoort deelgenoot van de overwegingen die met de patiënt besproken dienen te worden en die uiteindelijk leiden tot het gezamenlijk nemen van een besluit. Eventuele vragen kunnen via de chatfunctie worden gesteld en zullen door ondergetekende worden voorgelegd aan de sprekers.

Na dit webinar:

heeft u kennis van de prevalentie van post-operatieve periapicale radiolucenties en de incidentie van daarmee gepaard gaande risico’s;
kunt u een zorgvuldige afweging maken tussen behandelen en accepteren van een post-operatieve periapicale radiolucentie;
kunt u de patiënt informeren over de situatie en de daarmee gepaard gaande risico’s en de gemaakte keuze van de patiënt vastleggen in het dossier.

Meer informatie en aanmelden NVvE webinar: HELP! Ik zie zwarte vlekken

 

Lees meer over: Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Scholing

Cube en Cube X: Nieuwe tafelsterilisatoren completeren het systeemaanbod van Miele Professional voor de reiniging, desinfectie en sterilisatie van instrumenten

Met vier nieuwe tafelsterilisatoren maakt Miele zijn systeemaanbod voor tandartspraktijken compleet. De korte cyclustijden, de intuïtieve bediening en het innovatieve droogconcept ondersteunen de tandarts bij de dagelijkse reiniging, desinfectie en sterilisatie van zijn instrumenten.

Dagelijkse reiniging, desinfectie en sterilisatie van zijn instrumenten

Met vier nieuwe tafelsterilisatoren maakt Miele zijn systeemaanbod voor tandartspraktijken compleet. De korte cyclustijden, de intuïtieve bediening en het innovatieve droogconcept ondersteunen de tandarts bij de dagelijkse reiniging, desinfectie en sterilisatie van zijn instrumenten.

De beide productlijnen ‘Cube’ en ‘Cube X’ bestaan elk uit twee apparaten met een kamerinhoud van 17 en 22 liter. De Cube-modellen bieden alle functies die noodzakelijk zijn voor de sterilisatie van instrumentarium in de moderne tandartspraktijk. De Cube X-apparaten overtuigen bovendien met vele innovatieve features. Alle sterilisatoren zijn voorzien van een overzichtelijk kleurenaanraakscherm. De programma’s kunnen snel worden geselecteerd met behulp van de eenvoudig te begrijpen symbolen.

De Cube X-apparaten zorgen er met hun korte programmatijden voor een cyclus klasse B voor dat de instrumenten snel weer beschikbaar zijn. Bovendien zijn deze modellen uitgerust met de nieuwe EcoDry-technologie die de droogtijd aanpast aan het gewicht van de belading. Dat verkort de tijd die nodig is voor reiniging en desinfectie met maximaal 30 procent, zorgt voor een langere levensduur van de instrumenten en een lager energieverbruik. Wat bijzonder praktisch is, is dat de apparaten snel kunnen worden aangesloten op het waterbehandelingssysteem van Miele, dat garant staat voor een automatisch en tijdbesparend aanbod van volledig gedemineraliseerd water. Als alternatief kan de geïntegreerde tank handmatig worden gevuld.

Weinig onderhoud en zelfstandige diagnostische cycli

De nieuwe sterilisatoren van Miele hebben weinig onderhoud nodig en voeren zelfstandig diagnostische cycli uit. Bovendien biedt de besturing van de
Cube X de mogelijkheid om dagelijks terugkerende sequenties te programmeren, zodat vacuüm- en helixtests automatisch kunnen worden uitgevoerd al voordat de eerste patiënten de praktijk binnenkomen.

Documentatie van procesgegevens

Alle sterilisatoren bieden de mogelijkheid tot feilloze documentatie van procesgegevens. Bovendien kunnen bij alle modellen onmiddellijk barcode-etiketten worden gemaakt via een printer. Wat betreft connectiviteit zijn de Cube- en Cube X- apparaten standaard “wifi-klaar” en bieden zo een groot aantal mogelijkheden tot het doorsturen van gegevens naar andere systemen.

Lees meer over de Cube en Cube X van Miele

 

 

Lees meer over: Infectiepreventie, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Cavicide

CaviCide™ reinigings- en desinfectiespray voor medische hulpmiddelen: nu met 25% korting

CaviCide™ is een multifunctioneel, intermediate level oppervlakte-desinfectiemiddel speciaal aanbevolen voor instellingen en praktijken in de gezondheidszorg.

 • Effectief tegen het nieuwe Coronavirus COVID-19.
 • Doodt TBC, virussen, bacterieën en schimmels binnen 3 minuten.
 • De lage alcoholformule voorkomt beschadiging van (medische) apparatuur en oppervlakken, ook bij veelvuldig gebruik.
 • Bevat geen fenol, bleekmiddel of andere toxische chemicaliën.
 • Zonder geur- of kleurstoffen, onbrandbaar.
 • Verkrijgbaar in (spray) flacon van 200 en 700ml en in 5L navulverpakking.‌

Aanbieding: 25% korting

Bestel de 700ml spray flacon CaviCide met 25% korting en bekijk meer informatie

Button-direct-bestellen

Cavide-kills-Covid-19

Organisme – Desinfectietijd

TUBERCULOCIDAL

 • Mycobacterium tuberculosis var: bovis (BCG)³ – 3 minuten

BACTERICIDAL

 • Methicillin Resistant Staphylococcus aureus (MRSA)⁹ – 3 minuten
 • Pseudomonas aeruginosa⁴ – 1 minuut
 • Salmonella enterica‌⁹ – 3 minuten
 • Staphylococcus aureus⁴ – 1 minuut
 • Vancomycin Resistant Enterococcus faecalis (VRE)‌⁹ – 2 minuten
 • Staphylococcus aureus with reduced susceptibility to vancomycin‌⁹ – 2 minuten
 • Enterococcus hirae⁴ – 1 minuut
 • Escherichia coli – 1 minuut
 • Proteus mirabilis – 1 minuut

VIRUCIDAL

 • SARS-associated Human Coronavirus 1 (SARS-COV-1)⁵ – 3 minuten
 • SARS-associated Human Coronavirus 2 (SARS-COV-2) (COVID-19 Virus)¹⁰ – 2 minuten
 • Human Coronavirus⁵ – 2 minuten
 • Hepatitis B Virus (HBV)⁵ – 2 minuten
 • Hepatitis C Virus (HCV)⁵ – 2 minuten
 • Human Immunodeficiency Virus (HIV-1)⁵ – 2 minuten
 • Herpes Simplex Virus Types 1 and 2⁵ – 2 minuten
 • Influenza A2 Virus⁵ – 2 minuten
 • Modified Vaccinia Virus Ankara (MVA)⁶ – 5 minuten

FUNGICIDAL AND YEASTICIDAL

 • Candida albicans⁷ – 1 minuut
 • Trichophyton mentagrophytes‌⁹ – 3 minuten

Compatibiliteit met andere materialen

CaviCide wordt aanbevolen op harde niet-poreuze oppervlakken. Dit omvat kunststoffen (zoals polycarbonaat, polyvinylchloride, polypropyleen en polystyreen) roestvrij staal, glas, plexiglas, nietporeuze vinylbekleding en geschilderde oppervlakken. CaviCide is bijzonder compatibel met alle soorten afdrukmaterialen met inbegrip van siliconen en alginaten.

Referenties

¹ EN14476 tested using MVA (Modified vaccinia virus Ankara) as a surrogate representing enveloped virus.
² Zie het overzicht met organismen voor bijbehorende desinfectietijden.
³ AOAC 965.12
⁴ EN 13727, EN 16615, EN 13697, EN 14561 (“Clean condition“)
⁵ ASTM E1053-11
⁶ EN 14476, EN 16777 (“Clean condition“)
⁷ EN 13624, EN 16615, EN 13697, EN 14562 (“Clean condition“)
⁸ Bij gebruik als desinfectiespray (EN 13697) bedraagt de contacttijd 1 min. Bij gebruik als desinfectie-
vloeistof voor onderdompeling (EN14562) bedraagt de contacttijd 3 min. (“Clean condition“)
⁹ AOAC 961.02
¹⁰ ASTM E1053-20
¹¹ Data and information from Environmental Surface Cleaning and Disinfection: Effects of
Alcohol Concentration by John A. Molinari, Ph.D. and Peri Nelson, B.S., Dental Consultants, Inc.,
Ann Arbor, Michican from The Dental Advisor, Number 27 – January 2016.

CaviCide en CaviWipes zijn CE-gecertificeerd en zijn in overeenstemming met de Richtlijnen voor Medische Hulpmiddelen: “The Medical Device Directive MDD 93/42/EEC”.

Aanbieding: 25% korting

Bestel de 700ml spray flacon CaviCide met 25% korting en bekijk meer informatie

Button-direct-bestellen

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer over: Aanbiedingen, Infectiepreventie, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten

Yakult bestaat 85 jaar en trakteert!

Iedereen kent wel een lokale organisatie, instelling of activiteit die wat extra’s kan gebruiken. Laat Yakult weten aan wie jij flesjes Yakult kado wil geven en maak zelf kans op een exclusieve Yakult fiets!

Yakult bestaat 85 jaar en trakteert! Science for Health heeft een bijzondere win-actie: Geef Yakult kado aan een lokale organisatie, instelling of activiteit die volgens jou wel wat extra’s kan gebruiken en maak kans op een exclusieve Yakult fiets! Jij krijgt nu de kans om ook iets extra’s te doen! Laat weten bij welke instelling, activiteit of organisatie jij graag Yakult zou willen langs brengen.
Vul het actieformulier in en maak kans

Scholingsactiviteiten

Science for Health organiseert regelmatig (online) scholingsactiviteiten.
Bekijk het activiteitenoverzicht voor de laatste scholingen

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Utrecht-Dental-Deal-Dagen-

Ter vervanging van de Dental Expo 2020 organiseert Utrecht Dental: de Dental Deal avonden

Op donderdag 12 en 19 november van 16:00 – 20:00 uur bent u van harte welkom op onze Dental Deal avonden. Graag ontvangen wij u in alle rust en ruimte volgens de RIVM richtlijnen. Maak een afspraak met een adviseur bij ons in de showroom of bij u op de praktijk. We zouden bijvoorbeeld ook met u kunnen face-timen of skypen als u dat prettiger vindt. Voor alles is een oplossing te bedenken. Ook buiten kantoortijden ontvangen wij u graag of komen wij bij u langs in de praktijk.

Extra aanbiedingen ter gelegenheid van ons 45-jarig bestaan.

 • Ter gelegenheid van ons 45-jarig bestaan presenteren wij 45 scherpe aanbiedingen!
 • Iedereen die een afspraak maakt, krijgt een tegoedbon van €250
 • Verlengde fabrieksgarantie tot 5 jaar op alle behandeleenheden en groot röntgen in combinatie met een serviceabonnement
 • Koop nu en betaal in 2021
 • Én nog allemaal gratis producten bij aanschaf van diverse apparatuur

Wist u dat Utrecht Dental ook gespecialiseerd is in turn-key totaalinrichtingen? Wij helpen u van idee tot realisatie en van installatie tot onderhoud. Wij leveren bewezen kwaliteit. Kortom: uw wensen, onze ervaring.

Maak een afspraak, mail of bel

Maak nu een afspraak met uw accountmanager, mail naar info@utrechtdental.nl of bel 030-241 01 30 en profiteer van onze Dental Deal Dagen aanbiedingen!

Graag tot ziens!

Namens het team van Utrecht Dental

 

 

Lees meer over: Aanbiedingen, Behandelunits, Instrumenten, Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkinrichting, Producten
Praktijk-Anno-nu

Congres Mondzorgpraktijk Anno Nu – online op 12 en 16 december

Congres Mondzorgpraktijk Anno Nu zal 12 december én 16 december 2020 online georganiseerd worden door KNMT, VvAA en MedischOndernemen. Mondzorgpraktijk Anno Nu is hét congres voor praktijkhouders en -managers in de mondzorg die vol vertrouwen en voorbereid het komende jaar in willen gaan.

U krijgt praktische tips en handvatten, zodat u na een stormachtig en hectisch 2020, goed voorbereid en zelfverzekerd het nieuwe jaar in kunt gaan. Deze zevende editie van Mondzorgpraktijk Anno Nu verspreiden we dus over twee dagdelen.

Voordelen van dit online congres

 • Interessante keynotes en workshops volgen vanaf uw eigen huis
 • Geen reistijd en vervoerskosten
 • Op een laagdrempelige manier netwerken met (on)bekenden
 • Gereduceerde deelnemerskosten
 • In gesprek gaan met de (kennis) partners en profiteren van hun aanbiedingen
 • De sessies nog eens rustig (terug) kijken, dus u mist niets

Klik hier voor meer informatie over Mondzorgpraktijk Anno Nu

 

 

Lees meer over: Kennis, Partnernieuws, Scholing