PANAVIA™ SA CEMENT Universal: Cementeer in 1-stap, alle materialen zelfs glaskeramiek

Een aparte primer is niet meer nodig tijdens cementeerprocedures. De combinatie van MDP-monomeer en het unieke silaan, LCSi-monomeer, verzorgt direct de hechting aan vrijwel alle materialen zelfs glaskeramiek.

NIEUW PANAVIA™ SA CEMENT Universal zelfhechtend composietcement

Cementeren in 1-stap aan alle materialen zelfs glaskeramiek met de technologie van Kuraray.

Kuraray Noritake Dental, dé innovator op het gebied van adhesieve en silaantechnologie, introduceert een doorbraak in zelfhechtend composietcement: PANAVIA™ SA CEMENT Universal.
Het unieke silaan – LCSi-monomeer – in PANAVIA™ SA CEMENT Universal zorgt voor een directe, sterke en duurzame chemische hechting aan vrijwel alle materialen: porselein, lithiumdisilicaat, composiet en zelfs glaskeramiek. Een afzonderlijke primer of voorbehandeling is niet meer nodig. Bovendien zorgt de hoge concentratie van het originele MDP-monomeer voor de chemische reactiviteit met zirkoniumoxide, metaallegeringen, dentine en glazuur.

PANAVIA™ SA Cement Universal is verkrijgbaar in 3 kleuren. Applicatie gaat moeiteloos zonder gebruik van een dispenser. Het product heeft een breed indicatiegebied zoals kronen, bruggen, inlays, onlays, stiften en zelfs adhesiefbruggen. Een unieke combinatie van polymerisatietechnologieën garandeert bovendien een probleemloze uitharding en een duurzame hechting. Het resultaat: een sterkere verbinding, veelzijdiger en gemakkelijker in gebruik dan ooit tevoren.

Voordelen van PANAVIA™ SA Cement Universal

 • In 1-stap cementeren aan alle materialen zelfs glaskeramiek
 • Breed indicatiegebied, ook voor adhesiefbruggen
 • 3 kleuren
 • Gemakkelijke overmaatverwijdering
 • Moeiteloos appliceren zonder dispenser
 • Extra smalle endotip
 • Opslag op kamertemperatuur

Probeer zelf en vraag direct uw sample aan

Vraag-uw-sample-aan-Panavia

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar de website van Kuraray
E infobenelux@kuraray.com

 

 

Lees meer over: Partnernieuws, Producten, Restauratie/
KaVo Kerr promoties januari – april 2019

KaVo Kerr promoties september – december 2019

Ontdek de nieuwe KaVo Kerr News & Promotion. Bekijk en download de KaVoKerr promoties, geldig van 1 september t/m 31 december 2019.

Of vraag meer informatie aan via het KaVo Kerr-contactformulier

Kavo-Kerr-promoties-sep-dec-2019

 

 

Lees meer over: Behandelunits, Instrumenten, Materialen, Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Restauratie, Röntgen en beeldsystemen/
Lactona

Lactona najaarsactie: 5 + 1 of 10 + 2 gratis

Actie

 • 10 + 2 dozijn gratis voor alle tandenborstels
 •  5 + 1 verpakking gratis voor EasyGrip, Interdental Cleaners en EasyDent
 •  10 + 2 dozijn gratis voor alle Blue Floss, Blue FlossTape en tongreinigers
 • 5 + 1 dozijn gratis voor alle Interstick
 •  5 + 1 gratis voor de AftenCarePlus en ClearBreath

Aanbiedingen van deze najaarsactie zijn geldig van 4 oktober t/m 6 december 2019, deelnemende depots vindt u op www.lactona.nl

Kleur bekennen met de Lactona kies wijzer

lactona najaarsactie - prikkers 2 lactona najaarsactie - prikkers

EasyDent ABC    Easygrip  Interdental Cleaers  

Onderscheid door prijs, kwaliteit en diversiteit.

Lactona de (t)huisleverancier van het door u geadviseerde product. In Nederland winkelde in 2017 maar liefst 79% van de mensen online (bron CBS).Het gemak van vandaag besteld morgen in huis geldt ook voor het uitgebreide Lactona assortiment. Voor uw client dus geen lege schappen of sluitingstijd.

Uw Lactona advies direct in het winkelmandje van uw client EN gratis thuisbezorgd? Kijk voor deze mogelijkheid op www.tandartsplein.nl/dentaal.
Bestellingen voor uw praktijk gaan via uw dental depot, kijk voor de deelnemende depots en informatie over het complete Lactona assortiment op www.lactona.nl (ik ben professional)

 

Lees meer over: Aanbiedingen, Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
Veilig en snel witte tanden met de Bite&White ABC Masterkit

Het Cavex Bite&White ABC Systeem, Uniek 3-staps bleeksysteem

Een mooie glimlach is een van de meest aantrekkelijke kenmerken van mensen. Whitening behandelingen zijn dan ook één van de meest gevraagde cosmetische behandelingen in de wereld. Anderzijds heeft tandenbleken ook een twijfelachtige reputatie vanwege de associatie met pijn en schade aan het gebit. De Cavex Bite&White ABC Masterkit garandeert een stralen witte lach zonder gevoeligheid en schade.

Cavex heeft de unieke ABC Mastkerit ontwikkeld, waarbij AB&C staan voor Activeren, Bleken en Conditioneren. Uiteraard gebeurt dit met een op maat gemaakte bleeklepel. Met het volgen van die drie stappen staat Cavex garant voor een uiterst effectieve, veilige en bovenal pijnloze bleekbehandeling.

3 Eenvoudige stappen naar succes:

 1. Activeren is de eerste stap en hiervoor wordt Cavex Bite&White StainLess toegepast. Deze tandpasta vervult twee functies. Dit product is verbluffend goed in staat om oppervlakte-vlekken en tandplak te verwijderen, waardoor het bleekproduct in direct contact met het glazuur komt. Cavex Bite&White StainLess heeft tevens de bijzondere eigenschap dat de pH-waarde in de mond wordt verhoogd en daarbij wordt een perfecte omgeving gecreëerd waarin de bleekbehandeling optimaal werkt.
 2. Bleken wordt gedaan met behulp van Cavex Bite&White whitening gel, een bewezen, effectief en vooral veilige bleekgel met 16% carbamideperoxide (staat gelijk aan 6% waterstofperoxide). De toevoeging van natriumfluoride werkt mee aan de versterking van het glazuur terwijl kaliumnitraat meehelpt om eventuele gevoeligheid te voorkomen. Bij een behandeling van slechts 30 tot 60 minuten is de Cavex Bite&White whitening gel al effectief; het is niet nodig om de bleeklepel langer in de mond te houden. Uitdroging van het glazuur, dat ook gevoeligheid kan veroorzaken, wordt zo voorkomen.
 3. Conditioneren wordt uitgevoerd met Cavex Bite&White ExSense. Cavex Bite&White ExSense biedt een snelle en langdurige vrijwaring van gevoelige tanden dankzij een revolutionaire mix van hydroxyapatiet en een zogenaamde hydro-dispersing gel. Dankzij de samenstelling van Cavex Bite&White ExSense dringt de hydroxyapatiet extra diep door in de tubuli en microscheurtjes in het glazuur. Dit betekent dat de gebieden die gevoeligheid veroorzaken, volledig worden afgesloten; tevens vindt er een kristallisatieproces plaats dat bijdraagt aan herstel van de micro-hardheid en het re-mineralisatieproces versnelt.

Met het Bite&White ABC-systeem heeft Cavex een veilig bleeksysteem ontwikkeld, dat garant staat voor fantastische resultaten zonder risico en zonder gevoeligheid. Vandaar het motto van Cavex: Whitening shouldn’t be frightening!

Volgens Europese richtlijnen ontwikkeld

Alle Cavex Bite&White producten zijn ontwikkeld aan de hand van Europese richtlijnen en voldoen 100% aan de Europese wetgeving op tandbleek-middelen en kunnen derhalve vrij worden gebruikt.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Cavex

Lees meer over: Esthetiek, Partnernieuws, Producten/
Miele-PWD-8531-en-PWD-8532-

Compacte modellen thermodesinfectoren van Miele – optimale reinigingsresultaten

De thermodesinfectoren PWD 8531 en PWD 8532 van Miele staan garant voor betrouwbare reinigings- en desinfectieresultaten. Door hun compacte vorm kunnen de thermodesinfectoren ook in kleine hygiënische ruimten worden geplaatst– op het werkblad, vrijstaand of als onderbouwmodel.

Compact model en beste reinigingscapaciteit

Door hun compacte vorm kunnen de thermodesinfectoren PWD 8531 en PWD 8532 zelfs in de kleinste hygiënische ruimtes worden geplaatst en behalen zij optimale resultaten waarop u kunt vertrouwen.

Aangepast aan de behoeften van kleine tandartspraktijken

De lagere capaciteit van de PWD 8531 is duidelijk efficiënter als het gaat om de verwerking van kleinere volumes instrumenten.


Hygiënische en intuïtieve bediening

Het 4″-kleurendisplay met “Touch on Glass” beschikt over een intuïtieve bedieningslogica en meerdere keuzetoetsen, waardoor er snel en veilig mee kan worden gewerkt.

Meer informatie: 0347-378884 | www.miele.nl/pro/PWD853

 

 

Lees meer over: Partnernieuws, Producten, Steriliseren/
Identium® als afdrukmateriaal voor de implantaat afdruk

Meer zekerheid met Identium® als afdrukmateriaal voor de implantaat afdruk

Een hoge eindhardheid – direct al na de mond-uitname. Identium® Medium en Heavy zijn beide zeer geschikt voor al uw implantaatafdrukken. Meer zekerheid dankzij een zeer betrouwbare 3-dimensionale stabiliteit en een optimale scheurweerstand.

Identium® voor uw Implantaatafdruk

Dankzij de hoge eindhardheid – direct al na de mond-uitname – zijn Identium® Medium en Heavy zeer geschikt voor al uw implantaatafdrukken. Indien er een afdrukcombinatie met Identium® Light gemaakt wordt, dan is het belangrijk dat de transferstiften voldoende door het sterkere Identium® Medium of Heavy afdrukmateriaal omsloten wordt.

Identium Implantaat
Afbeelding met dank aan tandarts Marijn Moolenaar

Een superieur afdrukmateriaal wat u meer zekerheid biedt door een zeer betrouwbare 3-dimensionale stabiliteit en een optimale scheurweerstand.
Dit VSXE afdrukmateriaal heeft een unieke samenstelling. Identium® heeft namelijk de beste eigenschappen van polyether en additiesiliconen.
Reuk- en smaak- neutraal met meer comfort dankzij het gemakkelijk uit de mond nemen van de, met Identium® gevulde, afdruklepel.

Bekijk de Identium® instructiefilm, gefilmd in de praktijk van tandarts van den Goorbergh in Prinsenbeek.

De volgende stappen zijn belangrijk voor het vervaardigen van een goede afdruk

✓ Sluit alle externe factoren uit die de uitharding van afdrukmaterialen nadelig kunnen beïnvloeden.
✓ Individualiseer de afdruklepel met voldoende gelijkmatige afdrukruimte.
✓ Gebruik de juiste adhesief (Identium®) en laat deze eerst goed op de lepel drogen voordat er afgedrukt gaat worden.
✓ Mengpistool, -spuit en –apparaat gereed maken voor gebruik en zet de timer op de gewenste verwerkingsc.q. uithardingstijd.
✓ Vul de afdruklepel met voldoende afdrukmateriaal
✓ De lepel met afdrukmateriaal rustig en gelijkmatig aandrukken en deze met twee vingers, zonder druk, blijven vasthouden totdat u de afdruk voorzichtig uit de mond kunt halen.
✓ Na controle de afdruk met water schoonspoelen en desinfecteren.

Digitaal en toch blijven afdrukken

Identium® een superieur afdrukmateriaal voor meer zekerheid, zowel conventioneel als digitaal.
Niet alleen de Identium® afdruk maar ook het scan-geoptimeerde Silginat® (tegenafdruk) en het Futar® Cut & Trim Fast (beetregistratie) kunnen probleemloos en zeer nauwkeurig door uw laboratorium gedigitaliseerd worden.

Kettenbach Dental
Im Heerfeld 7 35713 Eschenburg · Germany
www.kettenbach-dental.com

Meer informatie

Voor meer informatie vraag uw dental depot of direct via ons.
I dental4.nl
E info@dental4.nl
T 06 16 79 15 91

Lees meer over: Afdrukmaterialen, Partnernieuws, Producten/
CS_3600_Accuracy_Image_NL

CS 3600: de hoogste nauwkeurigheid wederom bewezen in een studie

In een recente vergelijkende in vitrostudie* naar nauwkeurigheid van vijf intra-orale scanners overtrof de CS 3600 toonaangevende concurrenten door het minst te variëren tussen het gescande model en het referentiemodel.

Enkelvoudige kroon, gedeeltelijke prothese en volledige boog

In een recente vergelijkende in vitro prestatiestudie naar nauwkeurigheid, overtrof de CS 3600 toonaangevende concurrenten door het minst te variëren tussen het gescande model en het referentiemodel, en leverde een significant betere prestatie op het gebied van juistheid.

De CS 3600 leverde de meest consistente, herhaalbare resultaten voor de beste precisie bij het scannen van een enkele kroon of gedeeltelijke protheses. De CS 3600 had de op één na beste precisie bij het scannen van een volledige boog.

Juistheid en precisie spelen een cruciale rol in de pasvorm van definitieve restauraties, protheses en implantaten.

Meer informatie

Ga naar de website van Carestream voor meer informatie over de voordelen voor uw praktijk van het nauwkeurig vastleggen van digitale afdrukken.

 

*Mangano F, Logozzo S, Hauschild U, Veronesi G, Imburgia M, Mangano C, Admakin O. June 6, 2019. Trueness and precision of 5 intraoral scanners in the impressions of single and multiple implants: a comparative in vitro study. BMC Oral Health. 19(101): DOI 10.1186/s12903-019-0792-7

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Röntgen en beeldsystemen/
Glansje - het logo

Glansje helpt om de preventieboodschap beter over te brengen

JTV Mondzorg voor kids levert mondzorg aan kinderen. Er wordt geprobeerd om spelenderwijs verantwoord mondzorggedrag aan te leren. Raoul Trentelman, algemeen directeur, medebedenker van het Glansje-preventieconcept en schrijver van de Glansje-sprookjes, vertelt hoe het is om bij JTV te werken en hoe sprookjes kinderen kunnen helpen om minder gaatjes te krijgen.

Kun je je voorstellen?

“Ik ben vijf jaar geleden begonnen bij JTV Mondzorg voor kids. Voor die tijd was ik niet bekend met de mondzorg, maar vervulde ik verschillende functies op het gebied van HR, organisatieontwikkeling, innovatie en marktpositionering. Daarbij was gezondheidszorg wel altijd de rode draad.”

Wat is JTV Mondzorg voor kids?

“JTV Mondzorg voor kids is een stichting. We werken uitdrukkelijk zonder winstoogmerk, met bijzondere aandacht voor kinderen uit kwetsbare groepen. Van deze kinderen is bekend dat ze vaak niet of niet frequent de tandarts bezoeken. We weten dat landelijk gezien nog steeds een op de vijf kinderen niet naar een mondzorgpraktijk gaat. Zeker in bepaalde regio’s is dat percentage nog veel hoger. Kinderen uit kwetsbare groepen hebben tot vijf keer meer gaatjes, weten we uit onderzoek door Erasmus MC in Rotterdam.
We maken deel uit van de jeugdtandverzorging in Nederland. Daarin zijn nog een aantal organisaties actief. Voor een deel zijn deze inmiddels opgenomen in meer commerciële ketens en voor een deel zijn ze net als wij werkzaam als zelfstandige stichting.”

Draak_Bek_Open

Hoeveel vestigingen heeft JTV Mondzorg voor kids?

“In Rotterdam hebben we twee grote praktijken, in Noordoost-Brabant een zevental praktijken en een in Nijmegen, in Arnhem en in Leeuwarden. Ook hebben we twee dentalcars. We hebben op zich geen groeiambitie, maar als we van zorgverzekeraars het verzoek krijgen om in een bepaalde regio actief te worden, dan onderzoeken we of dit mogelijk is. Dat speelt op het ogenblik in Heerlen, Kerkrade en omgeving (Parkstad), omdat daar zo’n 28% van de kinderen geen tandarts bezoekt. De problematiek is dus groot en dan voelen we ons verantwoordelijk om te kijken of we daar redelijkerwijs van start kunnen gaan.”

Doen jullie extra moeite om die kinderen bij jullie te krijgen?

“Wij investeren veel in tijd en middelen om die kinderen te ontsluiten. Dat betekent actief een samenwerking zoeken met de gemeente, die bijvoorbeeld al naar gelang het beleid bereid is om oproepkaartjes te sturen naar ouders als het kind 1 jaar wordt.
Wij investeren ook in samenwerking met GGD’s en consultatiebureaus. We zorgen voor kennisoverdracht naar jeugdartsen op basisscholen, maar zetten bijvoorbeeld ook mondzorgcoaches in op consultatiebureaus. Die hebben we nu in een aantal gemeenten in Noordoost-Brabant en in Arnhem. Deze gaan in gesprek met jonge ouders en vragen of zij al een mondzorgpraktijk bezoeken. We proberen natuurlijk ze daartoe uit te nodigen. En we beantwoorden allerhande vragen over de ontwikkeling van het gebit. De doelstelling daarbij is om goed mondzorggedrag en ook een gezonde voeding zo vroeg als mogelijk op het netvlies te krijgen.
We werken ook heel veel samen met basisscholen. Dat doen we dan bijvoorbeeld via de haal- en brengfunctie. In Noordoost-Brabant rijden we met twee dentalcars bij een aantal scholen voor. In Rotterdam en Friesland halen we kinderen in groepjes van acht met een personenbusje van school op. Die krijgen in de praktijk een controle en eventueel een behandeling. Zodoende bereiken we een hele groep kinderen waarvan de ouders om verschillende redenen zelf niet het initiatief nemen om met hun kind een mondzorgpraktijk te bezoeken.”

Glansje torenkamer_V6

Jullie werken met QLF. Wat is dat?

“QLF is een vorm van mondfotografie waarmee je door fluorescerend licht jonge en oude plaque in kaart kan brengen. Wij gebruiken deze techniek in nagenoeg al onze praktijken om aan kinderen en ouders te laten zien wat die plaque in je mond nou precies doet. Je ziet dus wat er gebeurt bij tanden en kiezen bij niet goed poetsen. Dat helpt bij het bespreekbaar maken van het poetsgedrag. Je ziet in feite de aantasting van het glazuur in een vroeg stadium. Voordeel hiervan is ook dat we minder vaak een röntgenfoto hoeven te maken.
We maken sowieso zo min mogelijk röntgenfoto’s. Om de röntgenbelasting nog minder te maken werken we met sensoren in plaats van met fosforplaatjes. Daarin zijn we een uitzondering, nagenoeg alle praktijken in Nederland werken met fosforplaatjes.”

Is het werken bij JTV anders dan bij een reguliere praktijk?

“Uniek bij ons is dat wij werken volgens het teamconcept. Dat betekent dat de eindverantwoordelijkheid ligt bij de seniortandarts of de chef de clinique, maar dat we maximaal gebruikmaken van de bekwaamheden van de andere professionals: mondhygiënisten, preventieassistenten en assistenten. Dus de tandarts heeft de regie en is eindverantwoordelijk, maar waar mogelijk wordt gedelegeerd. In de jeugdtandzorg komt dit wel vaker voor, maar het is anders dan bij de gemiddelde tandarts. Wij zijn dan ook erg verheugd over de zelfstandige bevoegdheid van de mondhygiënisten, de pilot taakherschikking. Dat mondhygiënisten straks ook bepaalde verrichtingen zonder tandarts mogen doen, is voor ons van belang omdat vooral in regio Noordoost-Brabant het lastig is om tandartsen te vinden. Het doet ook recht aan de rol van de mondhygiënist in de preventie.
Wat bij ons ook anders is, is dat wij uitsluitend met kinderen werken. Je hebt bij ons minder curatie, want kinderen hebben nu eenmaal minder curatie; het accent ligt hier veel meer op preventie. We gaan in gesprek met de ouders op basis van motivational interviewing om het mondzorggedrag en de voeding bespreekbaar te maken. Waar mogelijk is er voor gezond eet- en drinkgedrag ook een diëtist in de praktijk aanwezig.
Wij willen tandartsen ook het liefst bij ons in dienst hebben; bij ons kan een tandarts niet op basis van omzet uit verrichtingen werken. We hebben overigens uitstekende arbeidsvoorwaarden, in alle opzichten: basissalaris, pensioen, secundaire arbeidsvoorwaarden, een heel actief jaarprogramma gericht op scholing en bijscholing, vrije dagen….. Als instelling zonder winstoogmerk gaan we voor het beleid en de investeringen in middelen en materialen uit van wat de professional nodig heeft. We investeren veel in vitaliteit, opleiding en werkplezier.
Sommige tandartsen werken parttime bij ons en daarnaast bij een algemene praktijk. Als je bij ons werkt, kies je voor je maatschappelijke verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een schitterend kindergebit, ook bij kinderen uit kwetsbare groepen!”

JTV_Oss-4827 - De poetshoek bij JTV Oss

Hebben jullie veel vacatures?

“Ja, we hebben continu vacatures voor tandartsen, met name in Noordoost-Brabant. Aan mondhygiënisten is geen tekort. Juist doordat we voor kinderen werken en met het teamconcept, vinden mondhygiënisten het erg leuk om voor ons te werken. We krijgen heel vaak open sollicitaties van mondhygiënisten.
Ik ben nu bezig met het inrichten van een nieuw merk: De Zorgzame Tandarts, waarmee we ons gaan richten op volwassenen. Veel kinderen die achttien worden, willen graag bij ons blijven. Als we dus de leeftijdsgrens verhogen, dan kunnen we én die kinderen blijven helpen én kunnen we tegelijkertijd ook tandartsen die bij JTV willen werken een mogelijkheid bieden om op basis van omzet ook voor volwassenen te werken. Je kunt dan bijdragen aan de mondzorg van kinderen én tegelijkertijd je professionele vaardigheden ontwikkelen of onderhouden gericht op volwassenen.
We richten ons in principe met De Zorgzame Tandarts op kinderen die achttien worden, maar ook op de ouders van die kinderen. Ook bij dat nieuwe label hebben we geen winstoogmerk.”

JTV heeft een heel concept neergezet op basis van een sprookje dat moet helpen bij preventie bij jonge kinderen. Wat houdt dit Glansje-concept in?

“Het leek ons leuk om voor onze communicatie een verhaal te schrijven dat gericht is op kinderen. Dat heb ik toen gedaan en daar kwam een sprookje uit over prinses Glansje en haar vriendje Tom, een mondzorgsprookje. De taarten van Glansrijk was de eerste titel. Dat werd zo hoog gewaardeerd, dat we verder zijn gegaan. Inmiddels zijn we drie jaar verder en hebben we werkelijk een uniek kinderconcept ontwikkeld, bestaande uit een hele serie sprookjes en allerlei ondersteunend preventie- en communicatiemateriaal zoals een preventiekit, een brochure met voedingtips met een bijbehorend voedingsregistratieboekje en zelfs een Glansje Kwartet. Daarnaast is er een poets-app met een daaraan gekoppeld cariës-dashboard voor de professional, waarmee je ook pushberichten naar ouder en kind kunt sturen. Hiermee vinden ook professionals het leuk om in gesprek te gaan met het kind. Je neemt met die sprookjes kinderen spelenderwijs mee in het leren van verantwoord mondzorggedrag en poetsen. Voor mij persoonlijk is het een ontzettend leuk creatief project geworden, dat we steeds verder ontwikkelen.”

iPhone-Vragen

Schrijf jij al die verhalen zelf?

Ja, ik heb vroeger Vrije School gedaan in Zeist, daar is wellicht de basis gelegd voor het creatieve.
Ik zit dagelijks 3,5 uur in de auto en dan bedenk ik de verhalen. Toen bijvoorbeeld het thema voeding was, dacht ik al snel aan het snoephuisje van Hans en Grietje en dan komt daar natuurlijk een heks bij. Zo ontstond het verhaal over Glansje en de zoetheks. En toen ik op een beurs de opmerking kreeg dat Glansje en Tom wel erg wit zijn, heb ik een verhaal gemaakt met een link naar Aladin en de wonderlamp en de Arabische cultuur.
Er zijn nu negen verhalen, maar er komen er vast nog bij. Ik heb onlangs een verhaal geschreven over de eerste dag in de kinderopvang, omdat we ook met de kinderopvang samenwerken. Dat verhaal zit niet in de Glansje-serie, maar gaat over een vlinder. Maar het is ook weer een sprookje waarmee we de preventieboodschap op het netvlies krijgen.
We zijn ook nadrukkelijk bezig met het verder ontwikkelen van het Glansje-concept, de app en de preventiekit. Dit is een soort surprisebox waarmee we kinderen en ouders op een leuke manier nog iets mee kunnen geven als ze bij ons in de praktijk komen. Daar zit ook een mondzorgsprookje in en tips en dergelijke.

iPhone-Tandenfee

Gebruiken jullie die Glansje-producten alleen in jullie eigen praktijken of kunnen andere praktijken ze ook bestellen?

Het hele Glansje-concept is primair voor de eigen praktijk ontwikkeld, maar het is ook beschikbaar voor andere praktijken. Steeds meer mondzorgpraktijken gebruiken het ook, bijvoorbeeld ondersteunend aan Gewoon gaaf of NOCTP. Hoe een praktijk het wil gebruiken, is aan die praktijk zelf. Wij geven een welkomstpakket weg en geven bijvoorbeeld als een kind een huilbui heeft in de stoel, een sprookje mee voor thuis. De app is kosteloos. We geven ouders het advies om thuis die poetsanimatie nog een keer te doen. Er staat op de app ook een quiz met allerlei vragen over voeding en mondzorg. Daar kunnen ze punten voor krijgen en daar kunnen ze bij ons weer kleine cadeautjes voor krijgen. Het concept wordt dus in de praktijk gebruikt, maar kan ook naar huis worden meegenomen door de app te gebruiken, door het Glansje-kwartet thuis te spelen, door het sprookje voor te lezen. We brengen die hele preventieboodschap dus ook buiten de praktijk.
Als meer praktijken het gaan gebruiken helpt dat bij de preventie. Het heeft voor ons als extra voordeel dat het drukwerk en de ontwikkelkosten over grotere aantallen gespreid kunnen worden. Zo krijgen wij weer de ruimte om nieuwe dingen te ontwikkelen. We zouden graag ook vertalingen maken, maar daar hebben we nu het geld niet voor.

iPhone-Poetsen

Weet je al of Glansje ook echt werkt?

Er is nog weinig onderzoek gedaan naar de resultaten van preventie. Er is landelijk zeker behoefte om te weten of die focus op preventie op langere termijn nu ook echt leidt tot afname van cariës en dus verlaging van kosten. We zijn nu ook bezig om het dashboard van de Glansje-app op te laten nemen in een patiëntenprogramma. Dat zou gemakkelijk zijn voor de zorgprofessional, maar het zou dan ook gebruikt kunnen worden om onderzoek te doen. Ook zoeken we samenwerking met anderen, bijvoorbeeld het Ivoren Kruis
We weten wel van kinderen dat ze Glansje leuk vinden en we horen van ouders dat ze ’s avonds vragen of ze de poetsanimatie mogen zien. Op het ogenblik doet een stagiaire mondzorgkunde onderzoek naar de app. We zijn nog aan het kijken of we via stagiaires nog ander onderzoek kunnen doen. Wel is al bekend dat het vertellen van een beeldverhaal bij kinderen meer beklijft dan het zuiver instrueren van preventie. Maar het is altijd ondersteunend en faciliterend aan wat de professional doet. Het helpt om de boodschap leuker en beter over te brengen.

Interview door Yvette in ’t Velt met Raoul Trentelman, algemeen directeur bij JTV Mondzorg voor kids.

Meer informatie over werken bij JTV Mondzorg voor kids en het Glansje-concept is te verkrijgen bij Raoul Trentelman, e-mail r.trentelman@mondzorgvoorkids.nl.
Zie ook mondzorgvoorkids.nl en glansje.nl.

Covers_Sprookje_Glansje_Alles

 

 

Lees meer over: Kindertandheelkunde, Opinie, Partnernieuws, Partnernieuws, Thema A-Z/

ConnectDental Event, 27 september, Houten

Hét grootste CAD|CAM event van de Benelux. Het CAD|CAM Event zal zowel geopend als afgesloten worden door Dirk Denoyelle, een inspirerende spreker stemmenimitator uit België. Afgestudeerd in talen heeft Dirk een masterdiploma in micro-elektronica engineering en is hij zanger en komiek. Daarnaast is hij een LEGO Serious Play-coach en daarmee één van de slechts 13 LEGO-gecertificeerde professionals ter wereld. Voldoende eigenschappen voor een inspirerende en motiverende spreker!

Tijdens het CAD|CAM event op 27 september, heeft u de keuze uit twee sessies: Van 10.30 – 12.45 en van 13.45 – 16.00 uur

De dag begint om 10.00 uur en het officiële gedeelte zal rond 15 eindigen.

Agenda

10:00 – 10:30 Ontvangst

 • Plenaire opening door Dirk Denoyelle

10:30 – 11:30 Eerste sessie lezingen
In zaal 1 t/m 4 duren deze lezingen tot 12:45

 • Yes we scan…
 • Implantologie van planning tot kroon
 • Implantaat planning + het ontwerpen van een surgical guide met Implant Studi
 • De volledige digitale orthodontische patiënt

11:45 – 12:45 Eerste sessie lezingen
In zaal 5 begint de tweede lezing

 • Workflow digitale prothese van intake tot eindcontrole

12:45 – 13:45 Lunch

13:45 – 14:45 Tweede sessie lezingen
In zaal 1 t/m 4 duren deze lezingen tot 16:00

 • Meer met scannen
 • Primescan gericht op nauwkeurigheid en trueness bij Fullmouth scan
 • De digitale workflow met de digitale patiënt binnen de algemene groepspraktijk
 • Orthodontische 3D toepassingen: Clear Aligner Studio, IBTray en 3D Printed Appliances

15:00 – 16:00 Tweede sessie lezingen
In zaal 5 begint de vierde lezing

 • De onbegrensde mogelijkheden van de faciale prothetiek
 • De analoge en digitale symbiose tussen tandarts en tandtechnicus
 • Nieuw hoofdstuk in het matchen van kleuren binnen de tandheelkunde

16:15 – 17:15 Afsluiting

 • Plenaire afsluiting door Dirk Denoyelle

17:15 – 18:00 Borrel

Meer informatie en inschrijven ConnectDental Event

 

 

Lees meer over: Kennis, Partnernieuws, Scholing/
Lunos® overtuigt als een premium profylaxesysteem met vele unieke productvoordelen

Lunos® overtuigt als een premium profylaxesysteem met vele unieke productvoordelen

Het premium profylaxe merk Lunos® biedt in veel gebieden van professionele gebitsreiniging het beste van het beste, en met een systeem. Het huidige programma varieert van de mondspoeloplossing, het poederstraal handstuk met het unieke wisselingskamer principe met verschillende poeders en pasta’s, tot het wellness doekje voor een verfrissende afsluiting van de behandeling, zodat “Making Smiles Brighter”, de slagzin van Lunos® merk, ook echt tot zijn recht komt.

Het assortiment bestaat uit een groot aantal producten die een samenhangend systeem vormen en elk voor zich unieke voordelen hebben ten opzichte van andere marktvertegenwoordigers. Het Lunos® development team heeft rekening gehouden met alle medische aspecten en zich gelijktijdig consequent gebaseerd op de principes van een minimaal invasieve en pijnloze procedure.

Poederstraal handstuk MyLunos

Een voorbeeld is het poederstraal handstuk MyLunos. Het slimme wisselkamerprincipe biedt het team een ongeëvenaard comfort. Het poederreservoir kan gemakkelijk worden omgewisseld, waardoor het vervelende bijvullen tijdens de behandeling van de patiënt geëlimineerd wordt. Bovendien maakt het wisselkamerkamerprincipe de voorbereiding van poederreservoirs voor de hele dag mogelijk. Deze poederreservoirs zijn op eenvoudige wijze bij te vullen door middel van de ergonomische flessen die met behulp van de kiep-hevel-vergrendeling met één hand te openen zijn.

Het poederstraal handstuk stelt ook nieuwe normen in de reiniging. Alle onderdelen zijn volledig machinaal te reinigen zowel in de thermodesinfector als in de autoclaaf. Dankzij de goede oplosbaarheid van het poeder in water en het eenvoudige onderhoud, bespaart dit tijd tijdens de dagelijkse werkzaamheden en biedt het dus meer vrijheid voor de behandeling. Daarnaast heeft de MyLunos een aantrekkelijk design en is het ontwerp, als gevolg van de bijzondere manier waarop functionaliteit en comfort zijn verenigend, in 2017 bekroond met de prestigieuze iF design award 2017 en met de Good Design Award 2017 en werd in 2018 de Duitse design award gewonnen.

Lunos® profylaxe poeder

Lunos® profylaxe poederMyLunos werkt met verschillende profylaxe poeders. De variant Gentle Clean van Lunos® omvat nieuwe polijstdeeltjes op basis van niet-cariogene disacharide trehalose voor zachte reiniging in het supragingivale gebied en is in drie smaken beschikbaar (Spearmint, Orange, Neutral). De tip voor de MyLunos is momenteel alleen beschikbaar voor supragingivale behandeling, maar binnenkort komt daar de subgingivale tip bij.

Het Lunos® profylaxe poeder Perio Combi kan worden gebruikt voor supra- en subgingivale maatregelen. De uitstekende oplosbaarheid in water maakt een veilige, bijna residu-vrije oplossing van het poeder in de parodontale pocket mogelijk. Het typische “zanderige gevoel” in de mond van de patiënt komt daarom niet voor bij dit product. Nog een voordeel van de wateroplosbaarheid: de opvang-cassette van de amalgaamafscheider wordt veel minder belast door het profylaxe poeder en hoeft daarom veel minder vaak te worden vervangen.

 Lunos® polijstpasta Two in One en Lunos® Polishing Paste Super Soft

 Lunos® polijstpastaEr zijn ook twee soorten polijstpasta beschikbaar: De polijstdeeltjes van Lunos® polijstpasta Two in One worden tijdens het polijsten kleiner zodat bij aanvang vlekken worden verwijderd en er vervolgens moeiteloos gepolijst wordt. Hiermee worden de verkleuring verwijderd zonder dat de oppervlakken van de restauraties worden aangetast. Een nog zachtere glans is mogelijk met de Lunos® Polishing Paste Super Soft. Met een lage RDA-waarde is het geschikt voor gevoelige oppervlakken, bijvoorbeeld bij kinderen en patiënten met implantaten. De polijstpasta’s van Lunos® zijn ook verkrijgbaar in verschillende smaken.
De ergonomisch gevormde Lunos® Profy Ring maakt een eenvoudige toepassing van de pasta’s mogelijk. Het is bijzonder flexibel, past zich aan de individuele werkwijze aan en is volledig recyclebaar.

Lunos® mondspoeloplossing

Lunos_spoelmiddelHet assortiment omvat ook de alcoholvrije Lunos® mondspoeloplossing, ideaal voor routinematig gebruik vóór elke profylaxe behandeling. De subtiel verse muntsmaak onderscheidt dit middel op een aangename manier van conventionele producten.

Meer Lunos® producten voor praktijkgericht totaalconcept

Lunos® profylaxe kussen De Lunos® profylaxe omvat ook de producten Lunos® fluoride lak, Lunos ®Fluoride gel, de Lunos® Fissuursealing op basis van composietmaterialen, het Lunos® profylaxe kussen van Tempur-achtige schuim voor comfortabele positionering van de patiënt en de huidverzorgende Lunos® profylaxe Wellness doek met aloë vera.

Het beste is één systeem

Volgens dit motto combineert Lunos® een uitgebreid programma van premium profylaxe-producten tot een praktijkgericht totaalconcept. Kwalitatief voldoet elk afzonderlijk onderdeel aan de hoogste normen die gebruikelijk zijn voor Dürr Dental. Samen zorgen ze ervoor dat de behandeling – zonder afbreuk te doen aan de werking – op veel plaatsen een stuk comfortabeler is. Dit bespaart kostbare tijd voor het praktijkteam en maakt de behandeling tegelijkertijd een stuk aangenamer voor de patiënt. Dus, de Lunos® profylaxe lijn is een overwinning voor alle betrokkenen.

Meer informatie vindt u op de website van Dürr Dental

Lees meer over: Apparatuur, Materialen, Mondhygiëne, Partnernieuws, Producten/
Schülke mikrozid® universal wipes: voor desinfectie van medische hulpmiddelen, telefoon, tablet en display

Schülke mikrozid® universal wipes: voor desinfectie van medische hulpmiddelen, telefoon, tablet en display

Nieuw. mikrozid® universal wipes van schülke zijn speciaal ontwikkeld voor reinigen en desinfectie van medische hulpmiddelen, telefoon, tablet en display. Snel en eenvoudig. Het is niet nodig hiervoor eerst handschoenen aan te trekken. De mikrozid® universal wipes kennen een snelle effectieve werking. Bekijk de introductieprijzen.

Desinfecterende RTU (ready to use) doekjes zijn heden ten dage niet weg te denken uit de dagelijkse praktijk binnen de zorgsector. RTU wipes worden gebruikt in vele zorginstellingen: ziekenhuizen, verzorgings- en verpleeghuizen, dentale –, huisarts e.a. zorgpraktijken tot zelfs in de thuiszorg.

mikrozid® AF wipes en mikrozid® sensitive wipes

schülke+ is één van de belangrijkste aanbieders van dergelijke doekjes:

mikrozid® AF wipes worden zeer veel gebruikt voor desinfectie van oppervlakken die tegen alcohol bestand zijn.

mikrozid® sensitive wipes worden zeer veel gebruikt voor desinfectie van oppervlakken die niet tegen alcohol bestand zijn (plexiglas, (kunst)leder, e.d.).

Nb: deze doekjes zijn wettelijk toegestaan voor desinfectie van medische hulpmiddelen en algemene oppervlakken (geregistreerd als biocide).

mikrozid® universal wipes: reinigen en desinfectie van telefoon, tablet en display

Binnen de zorg anno nu is ook moderne communicatie apparatuur niet meer weg te denken. Iedereen is bereikbaar via de mobiele telefoon, cliënten- en patiënten dossiers worden op een tablet bijgehouden waarmee deze apparatuur onmisbaar is geworden. Maar zoals de afgelopen tijd regelmatig in de media is aangegeven, worden deze hulpmiddelen niet of nauwelijks gereinigd en gedesinfecteerd en zijn daarmee een groot risico binnen het infectiepreventiebeleid.

Speciaal voor deze hulpmiddelen zijn de mikrozid® universal wipes ontwikkeld. Oppervlakken van medische hulpmiddelen zoals schermen van mobiele telefoons, tablets en displays kunnen met deze geprepareerde doekjes eenvoudig en snel worden gedesinfecteerd. En het is niet nodig hiervoor eerst handschoenen aan te trekken.

Schulke-hoe-vaak-reinig-jij-je-telefoon

mikrozid® universal wipes kennen een snelle effectieve werking

De mikrozid® universal wipes kennen een snelle effectieve werking. Volgens testnorm EN13727 in slechts 15 seconden bactericide en binnen 30 seconden virucide waaronder het norovirus conform testnorm EN14476.

Introductieprijzen mikrozid® universal wipes

Vanaf mei t/m september 2019 zijn de volgende introductieprijzen van toepassing:

mikrozid® universal wipes 20x20cm, 100 doekjes/soft pack, 6 softpacks/doos
adviesverkoopprijs € 8,75/sp –> nu voor 6,25 per soft pack 1)

mikrozid® universal wipes 25x25cm, 80 doekjes/soft pack, 6 softpacks/doos
adviesverkoopprijs € 9,45/sp –> nu voor 6,75 per soft pack 1)

1) Bij afname per doos van 6 soft packs

Bestellingen kunt u bevestigen aan salesbenelux@schuelke.com of uw eigen groothandel. Indien u rechtstreeks bij schülke besteld, vergeet dan niet aan te geven hoeveel dozen u wilt afnemen alsmede via welke groothandel afgeleverd moet worden.

Lees meer over: Infectiepreventie, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
3M™ Clarity™ Ultra zelfligerende brackets voor esthetische orthodontische oplossingen

3M™ Clarity™ Ultra zelfligerende brackets voor esthetische orthodontische oplossingen

Een duidelijke oplossing die lachen stimuleert

De orthodontische praktijk- en behandelingsmodellen zijn aan het veranderen. U hebt esthetische behandelingsopties nodig die ontworpen zijn voor efficiëntie en betrouwbaarheid, van begin tot einde. De 3M™ Clarity™ Ultra zelfligerende brackets bieden de behandelingscontrole en veelzijdigheid die u nodig hebt voor nauwkeurige en voorspelbare resultaten, zodat u een mooie, zelfverzekerde glimlach kunt creëren voor uw patiënten.

De esthetische orthodontische oplossingen van 3M™ Clarity™ zijn ontworpen met zowel de orthodontist als de patiënt in het achterhoofd en daarom zijn er een reeks flexibele en gepersonaliseerde esthetische behandelingsopties verkrijgbaar.

3M™ Clarity™ Ultra zelfligerende brackets: eenvoudig, efficiënt en betrouwbaar.

Button aanvragen whitepaper

Laat uw expertise zien. Lever nauwkeurige resultaten

De 3M Clarity Ultra brackets bieden rotatiecontrole, een verbeterde veelzijdigheid en de unieke stressconcentrator van 3M die ontworpen is voor een voorspelbare en consistente debonding.

 • Dubbele ligatie

  Dankzij 3M’s patent voor de ovalen ruimte onder de tie-wings is er een dubbele ligatie mogelijk voor veelzijdige behandeling.

 • Passief of actief op aanvraag

  De passieve zelfligerende bracket wordt actief op aanvraag door de toevoeging van metalen of elastomere ligaturen.

 • Rotatiecontrole

  De brede keramische deur helpt bij de rotatiecontrole aan de hand van een brede mesiale distale overspanning en kan meer dan twee keer de open- en sluitcycli van typische behandelingen aan.

 • Volledig esthetische oplossing

  Doorzichtige, vlekbestendige keramiek voor een prachtige esthetiek. Er zijn geen metalen onderdelen zichtbaar.

 • Ontworpen voor het comfort van de patiënt

  De spuitgegoten keramiek biedt gladde, afgeronde oppervlakken en hoeken die ontworpen zijn voor het comfort van de patiënt.

 • Ontworpen voor sterkte

  Vervaardigd uit gepatenteerd, fijnkorrelig microkristallijn silica, ontworpen voor sterkte.

3M™ Clarity™ Esthetische orthodontische oplossingen

3M™ Clarity™ Ultra zelfligerende brackets3M™ Clarity™ Ultra zelfligerende brackets

De innovatieve, volledig esthetische keramische bracket is ontworpen voor het comfort van de patiënt en voor betrouwbare resultaten gedurende de hele behandeling.

 

3M™ Clarity™ Advanced keramische brackets3M™ Clarity™ Advanced keramische brackets

De geavanceerde brackets van Clarity bieden een stralende esthetiek, zijn klein en bieden een voorspelbare debonding en een verbeterd comfort voor de patiënt.

 

Werk op een duidelijke manier

De esthetische orthodontische oplossingen van 3M™ Clarity™ bieden flexibiliteit, keuzemogelijkheden en controle, zodat u de beste resultaten kunt behalen voor uw patiënten en praktijk. Ontdek hoe u kunt werken op een duidelijke manier.
Werk op een duidelijke manier

 

 

 

 

 

 

 

Waar de vorm voldoet aan de functie

Waar de vorm voldoet aan de functie

Whitepaper aanvragen

Contact opnemen met een 3M-expert

Contact opnemen met een 3M-expert

Voer uw werk vol vertrouwen uit

Brochure downloaden

Lees meer over: Materialen, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
Dental-instruct

Dental Instruct: ontwikkeld voor patiënt en behandelaar

Het is niet altijd eenvoudig een instructie duidelijk over te brengen aan een patiënt. Of vragen over bepaalde vervolginstructies te beantwoorden. Met Dental Instruct brengt u uw patiënt snel en adequaat op de hoogte.

Wat is Dental Instruct?

Dental Instruct wordt ingevoerd op een tablet. De instructies ondersteunen de communicatie tussen tandarts en patiënt. Duidelijk en overzichtelijk met foto’s, tekst en video’s.
Met een druk op de knop kunt u de vervolginstructies over bijvoorbeeld een nabloeding doorsturen naar uw patiënt. Hij of zij is dan snel op de hoogte. Dit zorgt voor vertrouwen en een prettige relatie.
Alle behandelinstructies worden door onze professionals regelmatig geüpdatet. Het is uiteraard mogelijk om zelf content toe te voegen.

De kracht van Dental Instruct

+ Betere communicatie
+ Eenvoudige software
+ Automatisch geüpdatet
+ Prettige relatie
+ Zelf informatieslides toevoegen
+ Eigen behandelplan presenteren
+ Instructies voor nazorg

Lees meer over Dental Instruct

Dental-Instruct

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkorganisatie, Producten, Wachtkamer/
Klinische thema-avond: Gebitsslijtage! En nu? & Digitaal afdrukken: schrijf u snel in

Klinische thema-avond: Gebitsslijtage! En nu? & Digitaal afdrukken: schrijf u snel in

4Dental Tandtechniek organiseert 4 klinische avonden voor tandartsen over de thema’s gebitsslijtage en digitaal afdrukken. Wij nodigen u graag uit om hierbij aanwezig te zijn.

Gebitsslijtage

Gebitsslijtage is een veelvoorkomend probleem, dat tijd en aandacht vraagt. Hoe herstelt u de beethoogte en de esthetiek bij uw patiënt? Direct, chairside met composiet, of indirect met behulp van CAD/CAM-techniek “table tops” uit hooggevulde en industrieel gepolymeriseerde composiet? Onze tandtechnici delen graag hun ervaringen met u.
Intra oraal scannen
Wilt u kennismaken met de uitgebreide mogelijkheden van een intra orale scanner? Wilt u zelf ervaren hoe het is om een mondscan te maken? Dan is deze presentatie echt wat voor u!

Programma:

19.00 uur Inloop
19.30 uur Behandeling gebitsslijtage met indirecte methode Charles Steneker, 4Dental Arnhem
20.15 uur Digitaal afdrukken Frank Tromp, Straumann
21.00 uur Pauze
21.15 uur Hands-on training mondscanner Frank Tromp, Straumann
Afsluitende borrel

Data en locaties:

Donderdag 19 september 4Dental Zwolle (vol)
Dinsdag 24 september 4Dental Amsterdam (vol)
Donderdag 3 oktober Hotel Breda Princeville, Breda
Donderdag 10 oktober 4Dental Service Lab Waalre

U kunt zich kosteloos aanmelden tot uiterlijk 1 week voor aanvang van betreffende datum, via de website: www.4dental.nl/education.

Bent u verhinderd, maar heeft u wel interesse in de onderwerpen? E-mail uw contactgegevens naar marketing@4dental.nl en wij nemen contact met u op.

Met vriendelijke groet,
4Dental Tandtechniek

Meer informatie en inschrijven Klinische thema-avond: Gebitsslijtage! En nu? &
Digitaal afdrukken: schrijf u snel in

Lees meer over: Afdrukmaterialen, Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Scholing/

NVvE Najaarscongres: de endo start – 12 oktober, Amsterdam

De ‘start’ volgens Van Dale: start (de; m; meervoud: starts 1. (punt van) vertrek bij een wedstrijd: van start gaan beginnen. 2. wijze van vertrekken: een valse start; een vliegende start (a) start waarbij het punt dat als begin geldt in volle vaart verlaten wordt; (b) zeer voortvarend begin 3. begin: een start maken met iets.

Bij de endo-start hebben we het over het begin van de endodontische behandeling. En u weet, daar komt veel meer bij kijken dan even een element openen. Voorafgaand aan een endo-start stelt u onder andere differentiaaldiagnoses, bekijkt u röntgenbeelden, schat u de moeilijkheidsgraad in met bijvoorbeeld de DETI-score, loopt u occlusie en articulatie na en informeert u de patiënt zo goed mogelijk, en pas dan: starten maar!

Alles is goed voorbereid, het element lijkt verdoofd en u pakt de boor. Maar dan blijkt: het element is toch niet helemaal verdoofd, de kanalen zijn niet te vinden, het zicht is beperkt…

Hoe verdoof je eigenlijk optimaal? Met welke vijl kom je net wat makkelijker in dat kleine vierde kanaal? Welk instrument kun je nu het beste gebruiken om voorbij een extreme kromming te komen?

De klok tikt verder… Hoe krijg je de patiënt zo snel mogelijk pijnvrij? De wachtkamer zit vol, de druk is hoog!

Tijdens het NVvE-najaarscongres ‘De Endo Start’ op zaterdag 12 oktober komen de genoemde vragen en onderwerpen aan de orde. Want een goede start is het halve werk. Tot ziens op 12 oktober in Hotel Okura Amsterdam!

Ellemieke Hin
Voorzitter NVvE

Datum en locatie De endo start

12 oktober 2019
Hotel Okura Amsterdam

Programma

8:00 – 9:00
Ontvangst
Registratiebalie open

9:00 – 9:15
Opening
Inleiding door voorzitter Ellemieke Hin en voorstellen moderator dr. Peter Wetselaar

9:15 – 09:45
Hans Genet Lezing: genezing na revascularisatie; (on)voorspelbaar?
door Edwin Eggink

09:45 – 10:30
Endodontische radiologie: 2D versus 3D, casuïstiek en regelgeving
door Frédérique San Giorgi en dr. Reinier Hoogeveen

10:30 – 11:00
Pauze en bezoek exposanten

11:00 – 11:45
Anesthesie anno 2019: wat, hoe en waarmee?
door Luc Berden

11:45 – 12:30
De endo-start bij spoedgevallen
door Roberto Cristescu

12:30 – 13:45
Lunch en bezoek exposanten

13:45 – 14:30
De endodontische opening
door Roberto Cristescu

Endodontic file systems – parameters that influence file characteristics
door dr. Janine Conde

15:30 – 16:00
Pauze en bezoek exposanten

16:00 – 16:45
Occusale aanpassingen met behulp van een digitale occlusie-analyse kunnen pulpitisachtige klachten verhelpen
door dr. Hans van Pelt

16:45 – 17:00
Vragenronde en discussie
Uitwisseling van vragen, aanvullingen en ideeën.

17:00
Borrel

Meer informatie en inschrijven Najaarscongres NVvE

Lees meer over: Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Scholing/
Press-evolution-400 - na kraken

Tijdschriften in uw wachtruimte? En als u nu eens 80% minder betaalde: nog geen 12 euro per maand?

Press Evolution bezorgt u al vanaf € 70 incl. BTW en portokosten per jaar een kwalitatief tijdschriftenpakket waardoor u bespaart op uw budget én het voor uw patiënten ontspannen wachten is op hun afspraak met u.

Tot 20€ korting, 2 maanden gratis én gratis kinderspeelgoed

speelgoed tijdschriften press evolution

dental INFO lezers ontvangen tot 2 maanden gratis lectuur en tot 20 € korting bij het tijdschriftenpakket voor uw patiënten in de wachtruimte. Als actie schenken wij u hier bovenop kinderspeelgoed voor uw wachtruimte. Bij een inschrijving voor één jaar krijgt u drie tot vijf houten speelgoedjes voor uw wachtruimte of jongere patiëntjes. Gebruik hiervoor de code “Dental” (onder bijzondere acties) op onze site

Tijdschriftenpakket

De wachtruimte in uw praktijk weerspiegelt in belangrijke mate het imago van uw praktijk. De ontvangst, sfeer en kwaliteit van deze ruimte is ongetwijfeld dan ook van belang voor u. De aanwezigheid van kwaliteitsvolle, recente en zorgvuldig geselecteerde magazines vormt een belangrijk element voor uw patiënten. Press Evolution levert een tijdschriftenpakket tegen lagen kosten.

Press Evolution biedt u:

 • Een gevarieerde selectie met tijdschriften van de op één na laatste verschijning
 • 14 of meer tijdschriften per bundel
 • Leesbundel waarin iedere bezoeker minstens één blad vindt dat overeenstemt met zijn of haar interesse
 • Tijdschriften die uw eigendom blijven
 • De mogelijkheid te kiezen uit verschillende formules en soort van bundels in functie van uw noden: maandelijkse levering, om de twee maanden of per kwartaal
 • De garantie dat er geen automatische verlenging is
 • De garantie dat er geen prijsverhoging is bij het inschrijven voor een 2de jaargang
 • De mogelijkheid te kiezen wanneer uw abonnement start
 • Een verzending via PostNL van de bundel in een stevige doos

Voor meer informatie surft u naar www.pressevolution.nl

 

Lees meer over: Partnernieuws, Producten, Wachtkamer/

Stuur uw cliënten die tanden willen bleken niet langer weg

Tandartsen in Duitsland hebben een professioneel bleekproduct ontwikkeld dat vrij is van waterstofperoxide en 100% voldoet aan Europese richtlijnen. Beautiful Smile is een veilig, pijnloos, betaalbaar en gecertificeerd alternatief voor tandenbleken door tandartsen en mondhygiënisten.

Download de factsheet

Wist u dat 8 op de 10 verzoeken tot tandenbleken uiteindelijk niet worden ingewilligd?

De standaard behandeling met waterstofperoxide heeft namelijk een twijfelachtige reputatie vanwege de associatie met pijn, schade aan het gebit.
Met Beautiful Smile biedt u uw cliënten een pijnloos, veilig en betaalbaar alternatief.
Ontdek in de factsheet welke voordelen u als Beautiful Smile partner geniet.

 

Lees meer over: Esthetiek, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
Congres over micro-algen

Congres Micro-organisme: Vriend en vijand, 7 oktober, Utrecht.

Het microbioom is de verzamelnaam voor alle bacteriën, schimmels en virussen op de huid en in de mond, darmen, longen en vagina. Dus overal waar het lichaam grenst aan de buitenwereld. De mens wordt steriel geboren maar direct daarna begint de ontwikkeling van het menselijk microbioom en raakt het lichaam bevolkt met miljarden bacteriën, schimmels en virussen.

Goede samenstelling microbioom

Een juiste ontwikkeling van het microbioom in het vroege leven blijkt van grote invloed op de gezondheid later. Bij ouderen wordt gezien dat de biodiversiteit van het darmmicrobioom  afneemt en dit kan negatieve gevolgen voor de gezondheid met zich mee kan brengen.
Het microbioom blijkt geen statisch geheel; medicamenten, beweging en voeding kunnen het microbioom (on)gunstig beïnvloeden.
Er zijn steeds meer aanwijzingen dat een goede samenstelling van het microbioom een gunstig effect heeft op het immuunsysteem en de mondgezondheid. Een ongunstig microbioom daarentegen wordt in verband gebracht met huid- en darmaandoeningen, allergieën, obesitas en het metabool syndroom.

Inhoud en sprekers congres Micro-organisme: vriend en vijand

Tijdens het congres ‘Micro-organisme: vriend en vijand’ op 7 oktober vinden in de ochtend plenaire lezingen plaats terwijl in de middag subsessies gevolgd kunnen worden. De dagvoorzitter van het congres is wetenschapsjournalist Job de Vrieze, bekend van onder andere het BNN televisieprogramma Katja’s Bodyscan met Katja Schuurman.
Michiel Kleerebezem staat in de ochtend stil bij het microbioom in zijn algemeenheid. Wat houdt het exact in? In de middag kunt u onder andere de subsessie van Bart Keijser volgen die meer komt vertellen over de invloed van het microbioom op de mondgezondheid.

Datum en locatie

7 oktober, 09:00 – 16:30
Van der Valk, Breukelen

Organisator

Hogeschool Utrecht

 

Het KRM heeft dit congres geaccrediteerd met 5 punten.

Meer informatie en inschrijven Congres Micro-organisme: Vriend en vijand

Lees ook het interview met Liesbeth Haverkort over het Congres Micro-organismen 

Lees meer over: Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Scholing/
Curaprox CS Tandenborstels met witrand

CURAPROX CS Tandenborstels

Tandartsen en mondhygiënisten adviseren ze graag en onze klanten zijn even zo enthousiast. We hebben zelfs de opmerking gehoord: ‘Ik denk dat mijn tandvlees verliefd is!’

Mooi en fijn

Mensen die houden van een eenvoudig design zijn verrukt van onze CS tandenborstels en van alle kleuren van de regenboog. Het geheim van al onze tandenborstels – voor kinderen en volwassenen, specialist of CS – zijn de borstelharen: deze zijn niet van nylon maar van CUREN® gemaakt, wat ze ongelooflijk mild en fijn in gebruik maakt.

De beste tegenstander van plak:  de zachtheid van CUREN® borstelharen.

Curaprox tandenborstels voorkomen niet alleen schade aan tanden of tandvlees , maar verwijderen en verstoren plak optimaal.  De CUREN® borstelharen zijn sterker dan nylon en blijven stabiel tijdens het poetsen. De CUREN® borstelharen van de CS tandenborstel vormen een uiterst compact en efficiënt reinigingsoppervlak.

Samengevat

 • De CS – CURAPROX tandenborstels – verstoren en verwijderen plak aanzienlijk grondiger – dankzij het  extreem groot aantal borstelharen.
 • Zacht – dankzij CUREN® borstelharen
 • Efficiënt reinigingsoppervlak dankzij CUREN® borstelharen die onvoorstelbaar dicht bij elkaar staan
 • Door de licht gebogen steel kun je alle plekjes van je gebit bereiken
 • Door het achthoekige handvat hou je de borstel altijd in de juiste stand: 45°

Producten

De CS tandenborstels zijn er in vele kleuren in Soft, Super Soft en Ultra Soft. Ook zijn er de Smart tandenborstels met een kleinere kop en nog fijnere CUREN® borstelharen, geschikt voor kinderen maar ook voor volwassenen die dit prettiger vinden poetsen.

 

Curaprox CS Tandenborstels

Wie eenmaal de CS tandenborstels heeft geprobeerd, wil niet meer anders.

Bestellen via www.curaprox.nl of T +31 35-2031023

Vragen? Mail naar info@curaprox.nl

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
foto-waaier-Bio2dental

Bio2Dental presenteert de biofilmwaaier

Alle kenmerken van de belangrijke subgingivale micro‐organismen staan duidelijk beschreven in deze 78 pagina’s dikke biofilmwaaier. Op de voorzijde van elke pagina staat de beschrijving van een micro‐organisme in begrijpelijke taal voor de patiënt, inclusief een foto ter verduidelijking. Op de achterzijde staat de uitvoerige beschrijving voor de behandelaar. Ook komen de opbouw en de eigenschappen van de subgingivale biofilm uitgebreid aan bod. Bovendien is er voldoende ruimte om uw eigen aantekeningen te maken. Kortom, een mooi naslagwerk voor u en uw patiënt!

De waaier kost slechts € 30,‐ (excl. BTW, incl verzendkosten).

Bio2Dental presenteert de biofilmwaaierWaarom testen?

Alle in de biofilmwaaier beschreven bacteriën, zijn terug te vinden in de meest complete test van Bio2Dental, namelijk de Paro21 test. Dit is de meest uitgebreide parodontitis test op de Nederlandse markt. Naast een flink aantal van de belangrijke parodontale bacteriën, wordt ook de exogeen Enterococcus faecalis bepaald. Deze bacterie kan betrokken zijn bij refractaire parodontitis en is resistent voor de meest gangbare antibiotica. Verder wordt de aanwezigheid van een aantal vroege “gunstige” kolonisatoren bepaald. Deze analyse maakt het mogelijk om een dysbiose/homeostase profiel op te stellen. Onze adviezen zijn erop gericht om de biofilm van uw patiënt weer in een stabiele homeostase te krijgen. Onze evidence based testen kunnen eenvoudig in uw behandelplan worden geïmplementeerd. Daarnaast dienen ze als extra motivatie voor uw patiënt.

Bio2Dental: moleculaire biologie

De afgelopen decennia zijn de ontwikkelingen in de dentale microbiële diagnostiek snel gegaan. Waarbij men in de jaren ‘80 enkel losse bacteriën kon kweken, zijn we nu in staat om grote delen van de orale biofilm in kaart te brengen. Dit is vooral te danken aan de intrede van moleculair biologische technieken in de orale diagnostiek. Dankzij de moleculair biologische testen van Bio2Dental krijgt u een zeer nauwkeurig beeld van de microbiologische samenstelling van bijvoorbeeld de pocket van uw patiënt. Dit resulteert in een optimale behandelstrategie voor uw patiënt.

Waarom kiezen voor Bio2Dental?

Bio2Dental staat voor kwaliteit, service en betrouwbaarheid. Als u voor ons kiest, kiest u voor diagnostiek op het hoogste niveau dankzij het gebruik van de sequentiële real‐time (q)PCR. Dit is de meest betrouwbare analyse op de markt en veel nauwkeuriger dan andere methoden. Met deze techniek is het mogelijk om niet alleen DNA in levende bacteriën, maar ook DNA in dode bacteriën te bepalen. Bovendien zijn speciale voorzorgsmaatregelen tijdens transport niet nodig en kunt u 7 dagen per week en 24 uur per dag uw bacterietesten insturen naar ons. Ondertussen worden onze testen wereldwijd ingezet.

Interesse en nog geen klant van Bio2Dental?

Om u te overtuigen van onze kwaliteit en mogelijkheden kunt u een parotest uitproberen. U kunt een welkomstpakket telefonisch aanvragen, maar ook via de website of email.
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Banner Bio2dental

T 0487‐84199
E info@bio2dental.nl
I www.bio2dental.nl

 

 

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Producten/