De Gouden Standaard+: 2-voudige werking voor een optimale preventie

De Gouden Standaard+: 2-voudige werking voor een optimale preventie

Graag attendeert Dentaid u op een recente update in de FAQ van de Commissie Leidraad Mondzorg Corona (versie oktober 2020) op de richtlijnen praktijkvoering m.b.t. aerosolproductie in de dentale praktijk. Deze wijziging is op basis van recente publicaties en voortschrijdend inzicht tot stand gekomen.

Chloorhexidine (CHX)

Naast reductie van de viral load blijft het bestrijden van de bacteriële load in de mond onverminderd belangrijk, zeker voorafgaand aan bepaalde behandelingen (met veel aerosolproductie). Voorspoelen met chloorhexidine (Perio.Aid 0,12% CHX) wordt hierin geadviseerd.

Waterstofperoxide (H2O2)

Recente publicaties laten zien dat waterstofperoxide (H2O2), waarschijnlijk door de beperkte hechtingskwaliteit in de mond (de zogenoemde substantiviteit) wellicht minder effectief is op de reductie van de viral load dan op basis van eerder gevolgd “afgeleid” onderzoek werd gedacht.

Dentaid---gouden-standaard - chloorhexidine en CPC

Cetylpyridinium Chloride (CPC)

Van CPC is aangetoond dat het antivirale eigenschappen heeft tegen een groot aantal virussen die gerelateerd zijn aan het coronavirus (PubMedID:32451736). Op basis van recente papers worden mondspoelmiddelen met de stof CPC gezien als een effectief, veilig en goed verkrijgbaar alternatief voor waterstofperoxide (H2O2 ). Daarbij heeft CPC een substantiviteit van 2-5 uur en werkt langer door dan Waterstofperoxide.

Praktisch in de praktijk

Bovenstaande betekent dat wanneer u uw patiënten laat voorspoelen met een spoelmiddel met CHX én CPC zowel de ‘bacterial load’ als de ‘viral load’ in de mond effectief en patiëntvriendelijk worden bestreden. Perio.Aid bevat 0,12% CHX + 0,05% CPC en is dus uitermate geschikt om in te zetten als spoelmiddel voorafgaand aan een tandheelkundige behandeling. Door de combinatie van CHX en CPC in Perio.Aid worden dus zowel de ‘bacterial-‘ als ‘viral’ load bestreden met slechts 1 spoelbeurt van 60 seconden. Daarbij is dit spoelprotocol conform de Leidraad Mondzorg Corona.

 • Dentaid heeft voor dit doel de praktische 5 liter praktijkverpakking Perio.Aid (0,12% CHX en 0,05% CPC) Easy Packs en Magnums beschikbaar.
 • Nieuw zijn de handzame flessen van 500 ml Perio.Aid 0,12% CHX+0,05% CPC met dispenser zodat in elke behandelkamer een kleiner flesje Perio.Aid geplaatst kan worden.

Bekijk de producten van Perio.Aid

Perio.Aid

Lees meer over: Infectiepreventie, Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Utrecht-Dental-Deal-Dagen-

Ter vervanging van de Dental Expo 2020 organiseert Utrecht Dental: de Dental Deal avonden

Op donderdag 12 en 19 november van 16:00 – 20:00 uur bent u van harte welkom op onze Dental Deal avonden. Graag ontvangen wij u in alle rust en ruimte volgens de RIVM richtlijnen. Maak een afspraak met een adviseur bij ons in de showroom of bij u op de praktijk. We zouden bijvoorbeeld ook met u kunnen face-timen of skypen als u dat prettiger vindt. Voor alles is een oplossing te bedenken. Ook buiten kantoortijden ontvangen wij u graag of komen wij bij u langs in de praktijk.

Extra aanbiedingen ter gelegenheid van ons 45-jarig bestaan.

 • Ter gelegenheid van ons 45-jarig bestaan presenteren wij 45 scherpe aanbiedingen!
 • Iedereen die een afspraak maakt, krijgt een tegoedbon van €250
 • Verlengde fabrieksgarantie tot 5 jaar op alle behandeleenheden en groot röntgen in combinatie met een serviceabonnement
 • Koop nu en betaal in 2021
 • Én nog allemaal gratis producten bij aanschaf van diverse apparatuur

Wist u dat Utrecht Dental ook gespecialiseerd is in turn-key totaalinrichtingen? Wij helpen u van idee tot realisatie en van installatie tot onderhoud. Wij leveren bewezen kwaliteit. Kortom: uw wensen, onze ervaring.

Maak een afspraak, mail of bel

Maak nu een afspraak met uw accountmanager, mail naar info@utrechtdental.nl of bel 030-241 01 30 en profiteer van onze Dental Deal Dagen aanbiedingen!

Graag tot ziens!

Namens het team van Utrecht Dental

 

 

Lees meer over: Aanbiedingen, Behandelunits, Instrumenten, Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkinrichting, Producten
GUM® Bi-Direction – 1 borstel, 2 standen

GUM® Bi-Direction: 1 BORSTEL, 2 STANDEN

GUM® Bi-Direction interdentale ragers

Onze interdentale ragers zijn ontworpen om interdentale gebieden te reinigen, vooral aan de achterkant van de mond, waar tandplak en voedselresten gemakkelijk kunnen worden opgebouwd.

Verkrijgbaar bij:
Kruidvat logo

Dit innovatieve assortiment is vooral handig voor het reinigen van bijzonder brede of krappe ruimtes tussen de tanden, voor het nauwkeurig reinigen van de elementen van een brug of implantaten, en in gevallen waarin lege ruimten zich vormen aan de basis van de tanden (tandvlees recessie). Ze zijn zelfs geschikt voor patiënten die orthodontische apparaten dragen. Met een verfijnd draaiend ontwerp kan GUM® Bi-Direction interdentale ragers worden aangepast aan twee verschillende posities om alle delen van de mond schoon te maken. Het moet ten minste eenmaal per dag worden gebruikt, bij voorkeur in de avond na het eten.

 

Nieuwe generatie: meer comfort en controle

 • Betere toegankelijkheid

  Tot de achterste kiezen

 • 25% meer plakverwijdering

  Dankzij de nieuwe borstelharen

 • Antibacteriële chloorhexidine coating

  Voor betere hygiëne

Gum-Bi-Direction-2-positions

Maten

Gum Bi-Direction is verkrijgbaar in drie maten:
Gum-Bi-direction-ultra-fine0,7 mm

0,9 mm

1,2 mm

Lees meer over Gum Bi-Direction interdentale ragers

 

 

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten

Kids-toy.nl uitdeelcadeautjes: de allerleukste cadeautjes voor uw tandheelkundepraktijk

Onze leuke en betaalbare uitdeelcadeautjes zorgen al jaren voor blije kindergezichtjes. Maak een bezoekje aan uw praktijk voor kinderen leuk met het geven van onze uitdeelcadeautjes. Ons uitgebreide en regelmatig wisselende aanbod heeft voor ieder wat wils.

Bij de samenstelling van ons assortiment letten wij o.a. op originaliteit, creativiteit en veiligheid. Veel van onze producten zijn niet te koop in de winkel, zodat u de kinderen altijd iets verrassends kunt aanbieden. Wij hebben een uitgebreid en wisselend aanbod voor kinderen van diverse leeftijden, met populaire artikelen van bijvoorbeeld Paw Patrol, Shimmer & Shine, Cars, Disney, Hello Kitty, Pokémon, Barbapapa, Sponge-Bob,Trolls enToy Story.

Losse presentjes of via een speelgoedautomaat

U kunt kiezen voor het geven van losse presentjes en/of via een van onze speelgoedautomaten. Ons gehele assortiment uitdeelcadeautjes en details over de speelgoedautomaten treft u aan in onze webwinkel. U kunt ook kiezen voor een van onze uitdeelboxen of de speciaal samengestelde Dental Fun Box.

Aanbiedingen uitdeelcadeautjes voor tandartspraktijk en mondhygiënepraktijk

Elke maand hebben wij één of meerdere aanbiedingen voor tandartsen en mondhygiënisten, u vindt onze maandaanbiedingen bij de rubriek maandaanbieding.

Nieuwe uitdeelcadeautjes

Regelmatig voegen wij nieuwe artikelen toe aan ons assortiment. Wilt u hiervan als eerste op de hoogte zijn? Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief via een link op de website of volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIN.

Heeft u vragen?

Neem gerust contact met ons op. En neem vooral een kijkje in onze webwinkel.

I www.kids-toy.nl

E: info@kids-toy.nl

T 06 53310436

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Uitdeelcadeautjes voor kinderen

NobelProcera® Zirconia Implant Bridge

Cement-vrij, esthetisch en restauratieve flexibiliteit.

De nieuwe NobelProcera Zirconium implantaatbrug legt de brug tussen tandarts en tandtechnieker door zijn restauratieve vrijheid. De ASC-optie (Angulated screw channel tot 25°), is nu eveneens mogelijk in combinatie met een Multi-unit abutment, waardoor de brug tot 55° graden kan corrigeren.

De zirconium brug is gemaakt uit Nacera® Pearl zirconia materiaal voor een zeer natuurlijk ogende esthetiek. Ze is beschikbaar in 10 Vita tinten, gaande van 2 tot 14 elementen.

Met deze nieuwe brug krijgt u Nobel Biocare’s hoogste kwaliteitsstandaard in combinatie met een originele connectie en optimale prothetische flexibiliteit.

Lees meer over NobelProcera® Zirconia Implant Bridge.

Lees meer over: Implantaten, kronen en bruggen, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Update-documenten-Dental-management-Toolkit

Nieuwe eisen wet- en regelgeving: updates / nieuw in Dental Management Toolkit

In de Dental Management Toolkit zijn 4 documenten geüpdate/nieuw:

1. Documentatie eisen praktijkorganisatie (update)

2. Overzicht richtlijnen, protocollen en praktijkwijzers (update)

3. Overzicht wet- en regelgeving (update)

4. Overzicht eisen elektronische gegevensuitwisseling

De eerste drie documenten zijn geüpdate naar aanleiding van nieuwe en aangepaste eisen vanuit geldende wet- en regelgeving.
Het document ‘Overzicht eisen elektronische gegevensuitwisseling’ is een informatie document naar aanleiding van de wijzigingen per 1 juli 2020 omtrent de elektronische gegevensuitwisseling in de zorg.

Lees meer en download de documenten

Dental Management Toolkit: online protocollen, video’s en tips

Dental Management Toolkit: Online protocollen, video’s en tipsHet management van een praktijk vraagt net zo veel passie en gedrevenheid als de uitoefening van uw vak als tandarts of mondhygiënist. Voor veel praktijken is het een uitdaging om het praktijkmanagement – het ‘smeermiddel’ binnen een praktijk – net zo goed uit te voeren als de zorgverlening aan de patiënt. De Dental Management Toolkit helpt u hierbij met protocollen, video’s en tips.

“Het wiel is vast al uitgevonden, maar niet bij mij bekend”

Iedere praktijk heeft grotendeels te maken met dezelfde vragen en problemen op management gebied. Vanuit onze ervaring bij veel praktijken kunnen we gericht adviseren en oplossingen aandragen. Met de Dental Management Toolkit worden de kennis én praktische oplossingen op een laagdrempelige manier beschikbaar gesteld voor praktijken. Deze toolkit is bedoeld voor alle praktijken – van klein tot groot – die continu willen verbeteren en daarvoor praktische oplossingen aangedragen willen krijgen.

Toegang

U heeft gedurende 365 dagen toegang tot de Dental Management Toolkit na eenvoudige aanmelding. Via deze online omgeving heeft u vrije toegang tot veel voorbeeld protocollen en formulieren. Van hygiëne protocollen en voorbeeldformulieren voor het functioneringsgesprek tot video’s met tips en handige documenten voor praktijkmanagement. Naast de vrije toegang van de toolkit wordt de praktijk op verschillende manieren getriggerd zich verder te verbeteren. Zo ontvangt u regelmatig een advies of tip en worden nieuwe protocollen of formulieren beschikbaar gesteld, bijvoorbeeld om te voldoen aan nieuwe wetgeving zoals de WKKGZ.

Wat biedt een abonnement op Dental Management Toolkit?

Met de Dental Management Toolkit ontvangt u gedurende 365 dagen één gebruikersaccount per praktijk, dat recht geeft op:

 • Toegang tot de afgeschermde Toolkit
 • De mogelijkheid voorbeeld protocollen en formulieren vrij te downloaden en te gebruiken.
 • Het bekijken van (instructie) video’s voor verdere uitleg en achtergronden.
 • Update of aanvulling van protocollen en formulieren en regelmatig nieuwe video’s, adviezen en/of tips.

Tarief

Het tarief voor toegang tot de Dental Management Toolkit bedraagt € 250,00 (exclusief 21% BTW) en kan individueel of per praktijk worden afgesloten. De toegang geldt voor een periode van 1 jaar.

Initiatiefnemers

Dental Management Toolkit is een initiatief van Kuiken Praktijkmanagement en dental INFO. Heeft u vragen? Mail naar info@dentalinfo.nl of bel 06-1498 0141.

Registreren jaarabonnement

Lees meer over Dental Management Toolkit

Lees meer over: Infectiepreventie, Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkorganisatie, Producten
PerioChip - een betrouwbare oplossing voor de behandeling van parodontitis

PerioChip – een betrouwbare oplossing voor de behandeling van parodontitis: 4 casussen

PerioChip is een flinterdunne matrixchip die ter ondersteuning van de behandeling van parodontitis in aangetaste pockets wordt ingebracht vanwege zijn lokale, antibacteriële werking. Bekijk vier casussen waarbij met de PerioChip een aanzienlijke verbetering van de parodontiumstatus van de patiënt kon worden gerealiseerd.

We weten allemaal dat de behandeling van parodontitis nu een van de belangrijkste uitdagingen binnen de tandheelkunde is. De ernstige vorm van parodontitis is immers de op vijf na meest voorkomende aandoening ter wereld. Er lijden inmiddels meer dan 700 miljoen mensen aan (stand 2010).¹ Gelukkig is er nu meer bewustzijn voor de ziekte, zetten tandartsen en praktijkteams zich onvermoeibaar in en zijn er nieuwe hulpmiddelen voor de behandeling. Dit heeft de afgelopen jaren tot zichtbare resultaten geleid.
Toch is de noodzaak om parodontitis actief te bestrijden nog altijd hoog! De genoemde studie voorspelt namelijk een toename van de behandelbehoefte bij patiënten met parodontitis vanwege de grote demografische veranderingen die ons te wachten staan.

PerioChip, een flinterdunne matrixchip met lokale, antibacteriële werking

Het leek ons daarom een goed idee om ons te verdiepen in behandelmogelijkheden die de afgelopen jaren aantoonbaar effectief zijn gebleken. Daartoe behoort ongetwijfeld de PerioChip, een flinterdunne matrixchip die ter ondersteuning van de behandeling van parodontitis in aangetaste pockets wordt ingebracht vanwege zijn lokale, antibacteriële werking. De chip is eenvoudig te appliceren,
is zeer effectief tegen paropathogene bacteriën en houdt maar liefst elf weken lang pathogenen op afstand. Dat maakt de PerioChip tot een sterke partner in de tandheelkundige praktijk.
gebruik-Periochip

Casussen met gebruik PerioChip

Voorbeelden van dit succesvolle teamwork zijn er inmiddels te over. Wij stellen hier graag vier opvallende casussen aan u voor. In hun ervaringsverslag bespreken de auteurs, mondhygiëniste Narges Qasima Sprengel, preventieassistente Romina Lindt, dr. Tobias Thalmair en dr. Frank Vogel, ieder een casus waarbij ze met de PerioChip een aanzienlijke verbetering van de parodontiumstatus van hun patiënt konden realiseren.

Lees hier de PerioChip Case Reports (via download PDF)

Heeft u vragen? Mail naar service@periochip.nl

Meer informatie

I www.periochip.nl
E service@periochip.nl
T 0800 – 022 73 21

¹Kassebaum N. J. et al.: Global Burden of Severe Periodontitis in 1990-2010: A Systematic Review and Metaregression. J Dent Res 93(11):1045-1053, 2014.

Bekijk de PerioChip® insert voor parodontaal gebruik 2,5 mg

 

 

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten

Cube en Cube X: Nieuwe tafelsterilisatoren completeren het systeemaanbod van Miele Professional voor de reiniging, desinfectie en sterilisatie van instrumenten

Met vier nieuwe tafelsterilisatoren maakt Miele zijn systeemaanbod voor tandartspraktijken compleet. De korte cyclustijden, de intuïtieve bediening en het innovatieve droogconcept ondersteunen de tandarts bij de dagelijkse reiniging, desinfectie en sterilisatie van zijn instrumenten.

Dagelijkse reiniging, desinfectie en sterilisatie van zijn instrumenten

Met vier nieuwe tafelsterilisatoren maakt Miele zijn systeemaanbod voor tandartspraktijken compleet. De korte cyclustijden, de intuïtieve bediening en het innovatieve droogconcept ondersteunen de tandarts bij de dagelijkse reiniging, desinfectie en sterilisatie van zijn instrumenten.

De beide productlijnen ‘Cube’ en ‘Cube X’ bestaan elk uit twee apparaten met een kamerinhoud van 17 en 22 liter. De Cube-modellen bieden alle functies die noodzakelijk zijn voor de sterilisatie van instrumentarium in de moderne tandartspraktijk. De Cube X-apparaten overtuigen bovendien met vele innovatieve features. Alle sterilisatoren zijn voorzien van een overzichtelijk kleurenaanraakscherm. De programma’s kunnen snel worden geselecteerd met behulp van de eenvoudig te begrijpen symbolen.

De Cube X-apparaten zorgen er met hun korte programmatijden voor een cyclus klasse B voor dat de instrumenten snel weer beschikbaar zijn. Bovendien zijn deze modellen uitgerust met de nieuwe EcoDry-technologie die de droogtijd aanpast aan het gewicht van de belading. Dat verkort de tijd die nodig is voor reiniging en desinfectie met maximaal 30 procent, zorgt voor een langere levensduur van de instrumenten en een lager energieverbruik. Wat bijzonder praktisch is, is dat de apparaten snel kunnen worden aangesloten op het waterbehandelingssysteem van Miele, dat garant staat voor een automatisch en tijdbesparend aanbod van volledig gedemineraliseerd water. Als alternatief kan de geïntegreerde tank handmatig worden gevuld.

Weinig onderhoud en zelfstandige diagnostische cycli

De nieuwe sterilisatoren van Miele hebben weinig onderhoud nodig en voeren zelfstandig diagnostische cycli uit. Bovendien biedt de besturing van de
Cube X de mogelijkheid om dagelijks terugkerende sequenties te programmeren, zodat vacuüm- en helixtests automatisch kunnen worden uitgevoerd al voordat de eerste patiënten de praktijk binnenkomen.

Documentatie van procesgegevens

Alle sterilisatoren bieden de mogelijkheid tot feilloze documentatie van procesgegevens. Bovendien kunnen bij alle modellen onmiddellijk barcode-etiketten worden gemaakt via een printer. Wat betreft connectiviteit zijn de Cube- en Cube X- apparaten standaard “wifi-klaar” en bieden zo een groot aantal mogelijkheden tot het doorsturen van gegevens naar andere systemen.

Lees meer over de Cube en Cube X van Miele

 

 

Lees meer over: Infectiepreventie, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Individuele diversiteit - de KaVo Design Edition geïnspireerd door Japan

Individuele diversiteit – de KaVo Design Edition geïnspireerd door Japan

“Japanse cultuur was de inspiratie voor deze nieuwe edities”, vertelt Susanne Schönberg die verantwoordelijk is voor het ontwerp van de unit bij Kavo-partner SLOGDESIGN.

“Als een land vol spannende contrasten biedt Japan ons ontwerpers een unieke variatie aan inspiratie. Bovenal werden we geïnspireerd door de diepgewortelde traditie, de kalmerende geest van Zen en de veelzijdige natuur van Japan. Oorspronkelijk hadden we slechts één ontwerpmotief gepland, maar het werd een hele serie. Elk motief heeft zijn eigen symboliek en maakt indruk met de heldere ontwerptaal en lijnen die eenvoudig te combineren zijn.”

Stijlvol in elk ruimteconcept

En dat is wat het speciaal maakt: Alle ontwerpen passen stijlvol in elk ruimteconcept en, afhankelijk van de kleur- of materiaalcombinatie, creëren ze hun eigen stemming en effect. Niet alleen worden behandelkamers gemoderniseerd met de nieuwste technologie, maar ook de esthetiek van de praktijk kan up-to-date worden gebracht als één geheel of in delen. Als een volledige serie werkt de Design Edition ook voor een coherent maar toch geïndividualiseerd ontwerp van verschillende behandelruimtes. Of de praktijkruimtes er speels, klassiek of urban uitzien is een kwestie van combinatie en persoonlijke smaak:

 • Cherry Blossom: Kersenbloesem is de belichaming van schoonheid en wordt gezien als het teken van een nieuw begin. Het veelzijdige en lichte ontwerp van “Cherry Blossom” kan zowel helder, zuiver en speels zijn maar kan ook, bv. in combinatie met donkere tinten, zorgen voor een contrasterende achtergrond met karakter.
 • Bamboo: Van de kleur groen wordt gezegd dat het een kalmerende, rustgevende en toch verfrissende kwaliteit heeft. Bamboe is in Japan het symbool van zuiverheid. De gebogen vormen zien er elegant en licht uit en creëren een zacht en gezellig gevoel van ruimtelijkheid.
 • Fujisan: Zelfverzekerd en krachtig, de hoogste berg in het land van de rijzende zon rijst op in perfecte symmetrie. Het ongecompliceerde design in zonnig geel ziet er warm, bemoedigend en opwindend uit en maakt indruk met de helderheid en gestructureerde lijnen.

De KaVo Design Edition: meer dan een gekleurde versie van de traditionele behandelunits

Eén ding is duidelijk: De KaVo Design Edition is meer dan een gekleurde versie van de traditionele behandelunits. Met deze design-edition behandelunits als het hart van de tandartspraktijk creëert u de geest en filosofie die zorgen voor een individueel interieurconcept, met aanvullende materialen beschikbaar om het thema door te voeren in de hele praktijk.

De motieven kunnen opgevraagd worden bij KaVo als een exclusief printsjabloon. Ze zijn geschikt voor gebruik op visitekaartjes, als wanddecoratie of fotomotief of om te printen op bijvoorbeeld praktijkkleding. Er zijn geen grenzen aan uw eigen fantasie en creativiteit, afhankelijk van het budget en de omvang van de herinrichting van het pand. Voor meer inspiratie heeft het KaVo-designteam de “Design Edition-brochure” gemaakt.

Design gaat samen met de hoogste kwaliteit en bekroonde ergonomie

De Design Edition geïnspireerd door Japan is beschikbaar voor de volgende KaVo behandelunits:

 • KaVo ESTETICA E70/E80 Vision
 • KaVo ESTETICA E50 Life
 • KaVo Primus 1058 Life

Als het gaat om hoge kwaliteit, precisie en veiligheid, kunt u vertrouwen op KaVo – bewezen, bekroonde ergonomie, innovatieve functies en compromisloze hygiëneconcepten bepalen de norm hier.

Het schilderwerk van de ontwerpen is ook gecontroleerd en getest in een proces met meerdere fases, voor UV-stabiliteit, duurzaamheid en resistentie tegen desinfectie.

De drie design editions kunnen gecombineerd worden met talloze bekledingskleuren en met de RELAXline zachte bekleding, hetgeen de nieuwe standaard is, niet alleen visueel, maar ook wat betreft ultiem comfort.

Lees meer over de KaVo Design Edition

Kavo-logo

Lees meer over: Behandelunits, Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkinrichting, Producten
Cavicide

CaviCide™ & CaviWipes™: Reinigen, desinfecteren en ontsmetten van medische hulpmiddelen

3 in 1: effectief reinigen, desinfecteren en ontsmetten zonder uw investeringen te beschadigen.

CaviCide™

CaviCideCaviCide™ is een multifunctioneel, intermediate level oppervlakte-desinfectiemiddel (Metrex ⁴) speciaal  aanbevolen voor instellingen en praktijken in de gezondheidszorg zoals poliklinieken, ziekenhuizen, particuliere huis- en tandartspraktijken, ambulances en langdurige zorginstellingen.

Vraag-gratis-spraybottle-aan

CaviWipes™CaviWipes

CaviWipes™ zijn gebruiksklare non-woven doekjes verzadigd met CaviCide.

De voordelen van CaviCide™ en CaviWipes™

 • Doodt TBC, virussen, bacterieën en schimmels binnen 3 minuten (zie overzicht).
 • Effectief tegen het nieuwe Coronavirus COVID-19¹².
 • Lage alcoholformule zorgt voor effectieve verwijdering van bioburden³ en voorkomt beschadiging van (medische) apparatuur en oppervlakken.
 • Bevat geen fenol, bleekmiddel of andere toxische chemicaliën.
 • De non-woven doekjes drogen niet uit en klitten niet samen tijdens gebruik.
 • Zonder geur- of kleurstoffen, onbrandbaar.
 • Verkrijgbaar in spray, vloeistof of reinigingsdoekjes (canister en praktische flatpack meeneemverpakking o.a.
  voor huisbezoek).

Compatibiliteit met andere materialen

CaviCide en CaviWipes worden aanbevolen op harde niet-poreuze oppervlakken. Dit omvat kunststoffen (zoals polycarbonaat, polyvinylchloride, polypropyleen en polystyreen) roestvrij staal, glas, plexiglas, niet-poreuze vinylbekleding en geschilderde oppervlakken. CaviCide en CaviWipes zijn bijzonder compatibel met alle soorten afdrukmaterialen met inbegrip van siliconen en alginaten.

Spectrum en desinfectietijden

Organisme – Desinfectietijd

Candida Albicans  – 1 minuut
Enterococcus Hirae – 1 minuut
Escherichia Coli – 1 minuut
Hepatitis B Virus (HBV) – 2 minuten
Hepatitis C Virus (HCV) 2 minuten
Herpes Simplex Virus Type 1 and 2 – 2 minuten
Human Coronavirus – 2 minuten
Human Immunodeficiency Virus (HIV-1) – 2 minuten
Influenza A2 Virus – 2 minuten
Methicillin Resistant Staphylococcus aureus (MRSA) – 3 minuten
Modified Vaccinia Virus Ankara (MVA)1,2 – 5 minuten
Mycobacterium Tubercolosis Bovis (BCG) – 3 minuten
Proteus mirabilis – 1 minuut
Pseudomonas Aeruginosa – 1 minuut
Salmonella Enterica – 3 minuten
SARS-associated Human Coronavirus-1 (SARS-CoV-1) – 3 minuten
Staphylococcus aureus – 1 minuut
Staphylococcus aureus met verminderde gevoeligheid voor vancomycin – 2 minuten
Trichophyton mentagrophytes – 3 minuten
Vancomycin Resistant Enterococcus faecalis (VRE) – 2 minuten

Referenties

¹ EN14476 tested using MVA (Modified vaccinia virus Ankara) as a surrogate representing enveloped virus.
² CaviWipes- ASTM E1053-11 tested against SARS-associated Human Coronavirus-1 (SARS- CoV-1), [a virulent strain of coronavirus closely related to SARS-CoV-2, the virus that causes COVID-19.]; CaviCide- ASTM E1053-11 tested against Human Coronavirus, [a virulent strain of Coronavirus closely related to SARS-CoV-2, the virus that causes COVID-19.]
³ Data and information from Environmental Surface Cleaning and Disinfection: Effects of Alcohol Concentration by John A. Molinari, Ph.D. and Peri Nelson, B.S., Dental Consultants, Inc., Ann Arbor, Michigan from The Dental Advisor, Number 27 – January 2016.
⁴ Metrex Research: https://www.metrex.com.

CaviCide is CE-gecertificeerd en is in overeenstemming met de Richtlijnen voor Medische Hulpmiddelen: “The Medical Device Directive MDD 93/42/EEC.”

Artikelnummers en bestelinformatie

Artikelnr. – Omschrijving – Min. bestelhoeveelheid

4731245         CaviWipes FlatPack met 45 doekjes – Doos met 20 flatpacks

4731160         CaviWipes Canister met 160 doekjes – Doos met 12 canisters

4731221         CaviCide Sprayflacon à 200ml – Doos met 15 sprayflacons

4731222         CaviCide Sprayflacon à 700ml –  Doos met 15 sprayflacons

4731223         CaviCide Container à 5 L  – Container 1 stuk

4731229         Pomp voor 5 L CaviCide container – Pomp 1 stuk

Vraag-gratis-spraybottle-aan

Meer informatie

Lees meer over CaviCide™ en CaviWipes™

Kerr Benelux – D’Artagnanstraat 28/2, 4600 Wezet, België
I www.kerrdental.com
E info.benelux@kavokerr.com

 

 

Lees meer over: Infectiepreventie, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Lactona

Lactona najaarsactie: 5 + 1 of 10 + 2 gratis

Actie

 • 10 + 2 dozijn gratis voor alle tandenborstels
 •  5 + 1 verpakking gratis voor EasyGrip, Interdental Cleaners en EasyDent
 •  10 + 2 dozijn gratis voor alle Blue Floss, Blue FlossTape en tongreinigers
 • 5 + 1 dozijn gratis voor alle Intersticks
 •  5 + 1 gratis voor de AftenCarePlus en ClearBreath

Aanbiedingen van deze najaarsactie zijn geldig van 9 oktober t/m 4 december 2020, deelnemende depots vindt u op www.lactona.nl

Kleur bekennen met de Lactona kies wijzer

lactona najaarsactie - prikkers 2 lactona najaarsactie - prikkers

EasyDent ABC    Easygrip  Interdental Cleaers  

Onderscheid door prijs, kwaliteit en diversiteit.

Lactona de (t)huisleverancier van het door u geadviseerde product. In Nederland winkelde in 2017 maar liefst 79% van de mensen online (bron CBS).Het gemak van vandaag besteld morgen in huis geldt ook voor het uitgebreide Lactona assortiment. Voor uw client dus geen lege schappen of sluitingstijd.

Uw Lactona advies direct in het winkelmandje van uw cliënt EN gratis thuisbezorgd? Kijk voor deze mogelijkheid op www.tandartsplein.nl/dentaal.
Bestellingen voor uw praktijk gaan via uw dental depot, kijk voor de deelnemende depots en informatie over het complete Lactona assortiment op www.lactona.nl (ik ben professional)

 

Lees meer over: Aanbiedingen, Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Info-avond-implantologie---Implant-College

Informatieavond implantologie: Is implantologie iets voor mij?

Is implantologie iets voor jou? Kom erachter tijdens deze informatieve en gezellige avondbijeenkomst. Naast theorie krijg je een rondleiding door een implantologie praktijk én plaats je zelf jouw eerste implantaat tijdens een boorpracticum.

22 oktober, 19-21.30u, Den Dolder

Ieder jaar organiseert Implant College een informatieavond over implantologie. Deze avonden worden gehost door zeer ervaren tandarts-implantologen. Tijdens deze informatieve én gezellige avondbijeenkomst kom je te weten of implantologie iets voor je is. En waar je aan moet denken als je wilt starten met deze specialisatie:
 • Wat zijn veranderingen en aanpassingen voor de praktijk?
 • Wat heb je nodig aan materialen, instrumentarium en praktijkinrichting?
 • Welke ontwikkelingen verwachten we in de toekomst op het gebied van implantologie?

Tijdens de avond krijg je daarnaast een digitale rondleiding in een implantologiepraktijk en ervaar je hoe het is om zelf een implantaat te plaatsen op een oefenkaak. Dit kaakje neem je na afloop mee naar huis. Uiteraard is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan de specialist.

Wat kost het?

€30,- per persoon. Besluit je om te starten met een cursus, dan trekken we deze kosten af van de cursusprijs.klik voor meer informatie over Mix & Match

Programma

De eerstvolgende informatieavond is op: donderdag 22 oktober 2020
18.30 uur: Ontvangst | 19.00 uur: Start presentatie | 20.00 uur: Boorpracticum | 21.30 uur: Afsluiting & Borrel

Meer informatie en inschrijven Informatieavond implantologie

Lees meer over: Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Scholing
DÜRR DENTAL

DÜRR DENTAL: Technologie voor de dentale markt, made in Germany

Bijna iedereen die ooit een tandarts heeft bezocht, is al behandeld met producten van Dürr Dental. Het Duitse familiebedrijf DÜRR Dental in Bietigheim-Bissingen is een van de weinige internationale marktleiders in de tandheelkundige industrie. Al bijna 80 jaar staat het merk DÜRR Dental bekend om high-end producten “Made in Germany” en technische innovaties.

Hoe is het allemaal begonnen?

Met een wortelkanaalbehandeling en een kapotte tandheelkundige boor …
Het is bijna 80 jaar geleden dat Frida Dürr, de vrouw van fijnmechanisch monteur Wilhelm Dürr, in de herfst van 1946 de tandarts moest bezoeken. Maar tijdens de wortelkanaalbehandeling brak de tandheelkundige boor en omdat het erg moeilijk was om aan nieuwe apparatuur te komen na de oorlog moest de tandarts de behandeling handmatig afmaken. De tandarts kende de technische vaardigheden van Wilhelm Dürr en gaf zijn patiënt de kapotte boor om mee naar huis te nemen. Het werkte: hoewel Wilhelm Dürr nooit tandheelkundige apparatuur had gerepareerd, slaagde hij erin om het te repareren. Zo ontdekte Dürr, die samen met zijn broer Karl al sinds 1941 een werkplaats voor
fijnmechanica runde, bijna per ongeluk een gat in de markt.
Vanaf 1948 vestigden de broers hun bedrijf in de tandheelkundige sector. Tegenwoordig staat DÜRR DENTAL bekend als een
van de internationale marktleiders en viert het volgend jaar zijn 80ste verjaardag.

Dürr DENTAL biedt tal van oplossingen op het gebied van perslucht, afzuiging, beeldvorming, tandverzorging en hygiëne. Ons motto hierbij is: “Best in class”.

Producten van Dürr DENTAL

Dürr DENTAL biedt een breed assortiment producten voor de mondzorg:

Persluchtsystemen

De persluchtsystemen van Dürr Dental bepalen al bijna 60 jaar het gezicht van praktijken en klinieken over de hele wereld. Dankzij hun hoge prestaties en persluchtkwaliteit – olievrij, droog, hygiënisch – hebben deze systemen een leidende positie op de markt veroverd.

Afzuiging

Wij hebben de afzuiging uitgevonden. De radiale zuigmachine Tyscor V/VS. Ruim vijftig jaar geleden is de ergonomische behandeling naar een geheel nieuw niveau gebracht dankzij onze tandheelkundige zuigsystemen. En nu doet onze nieuwe generatie zuigsystemen een grote innovatieve stap naar voren op het gebied van energiezuinigheid door de toepassing van nieuwe technologie.

Beeldvorming

VistaScan Mini View – compact, snel en efficiënt. De opslagfoliescanner met touch display voor intra-orale formaten.
Met innovatieve en op de praktijk afgestemde oplossingen drukt Dürr Dental al bijna vijf decennia een stempel op de beeldvorming binnen de tandheelkunde. Vooral op het gebied van digitale röntgenopnames met fosforplaatjes staat Dürr Dental voor beelden met de hoogst haalbare resolutie. Daarmee wordt voldaan aan alle diagnostische vereisten.

Hygiëne

Gewoon een veilig gevoel. Systeemhygiëne van Dürr Dental. 4 kleuren, 4 toepassingsgebieden – gewoonweg logisch, gewoonweg veilig
Dürr Dental ontwikkelde met Orotol® al in 1965 het eerste desinfectiemiddel voor zuiginstallaties. Dit was het begin van de voortdurende uitbreiding van onze expertise op het gebied van hygiëne. Vandaag rekenen tandartsen uit de hele wereld op de hygiëneproducten van Dürr, die hun praktijk uitgebreid beschermt.

Röntgenapparaten

VistaVox S – De 3D van Dürr Dental. 3D- en 2D-röntgenopnames in uitstekende beeldkwaliteit. De diagnose naar een hoger niveau VistaVox S combineert diagnostische zekerheid met efficiëntie en een lagere stralingsdosis.

 • Een ideaal 3D-afbeeldingsvolume in kaakvorm
 • Uitstekende 2D- en 3D-opnames met een enkel apparaat
 • Eenvoudige face-to-face-positionering – bij 3D-opnames met één, bij 2D-opnames met drie positioneringslichtlijnen
 • Gereduceerde stralingsdosis door een op de anatomie afgestemd volume
 • Een tot wel 62 % geringere dosis in de SQ-modus
 • Verminderde hoogte voor opnames bij kinderen – daardoor worden de ogen niet onnodig belast
 • Metaal-artefact vermindering in 3D- en 2D-opnames
 • 7″ touch display voor intuïtieve bediening
 • Moderne, ergonomische beeldverwerkingssoftware VistaSoft

Sterilisatie

De eerste van een nieuw tijdperk. Hygoclave 90 met DuraSteam technologie.
De Hygoclave 90 luidt een nieuw tijdperk in op het gebied van sterilisatie: het tijdperk van de DuraSteam-technologie. Een innovatieve prestatie die overtuigt dankzij uitstekende kwaliteitskenmerken: duurzaamheid, betrouwbaarheid, onderhoudsvriendelijkheid en daardoor ook door aanzienlijke kostenefficiëntie.

Tandverzorging

Het premium profylaxe merk Lunos® biedt in veel gebieden van professionele gebitsreiniging het beste van het beste, en met een systeem. Het huidige programma varieert van de mondspoeloplossing, het poederstraal handstuk met het unieke wisselingskamer principe met verschillende poeders en pasta’s, tot het wellness doekje voor een verfrissende afsluiting van de behandeling, zodat “Making Smiles Brighter”, de slagzin van Lunos® merk, ook echt tot zijn recht komt.

Gebitsreiniging

De nieuwe Vector Paro Pro. Eén instrument voor alle gevallen. Met de Vector Paro Pro bent u optimaal uitgerust. Voor professionele gebitsreiniging, peri-implantitis- of parodontitistherapie, initiële of recall behandelingen. Met het krachtige scaler handstuk worden alle afzettingen snel en duurzaam verwijderd. Het unieke paro handstuk met lineaire trillingsomvorming stelt normen op het gebied van pijnloze en zachte parodontale therapie.

Amalgaamafscheiders

Betrouwbare separeer- en amalgaamafscheidersystemen garanderen de hoogste prestaties. De separeersystemen van Dürr Dental stellen normen. Ze scheiden niet alleen betrouwbaar afzettingen en vaste materialen, maar zijn gelukkig ook stil in gebruik. Het is geen verrassing dat ze in de behandeleenheden van toonaangevende fabrikanten af ​​fabriek zijn geïntegreerd. Maar zelfs het opnieuw monteren is geen probleem en is de moeite waard.
Wat begint met de separeer eenheid eindigt met de amalgaamafscheider. Volgens de wet moet amalgaam worden gescheiden en verzameld uit het afvalwater van de behandeleenheid. Als een pionier op het gebied van dentale afzuigsystemen, werkt Dürr Dental al sinds het begin van de jaren 80 aan de ontwikkeling van krachtige amalgaamafscheiders. Uiteraard dragen al onze systemen de kwaliteitsgarantie ‘Made in Germany’. Zij ook voldoen aan de eisen van de Europa-brede norm ISO 11143: 2008.

VistaSoft Monitor

De innovatieve cloud-gebaseerde software VistaSoft Monitor integreert elk apparaat in het praktijknetwerk – van compressoren en zuigsystemen tot hygiëne-eenheden en beeldvormingssystemen. Dit zorgt ervoor dat een constant overzicht van de huidige status van bewaakte systemen wordt verstrekt. Potentiële foutenbronnen worden in realtime gedetecteerd en aan het praktijkteam gerapporteerd en, indien gewenst, rechtstreeks aan de gespecialiseerde partner. Dit is gebaseerd op een concept dat een toekomstgerichte, op voorwaarden gebaseerde service mogelijk maakt en op die manier een betrouwbare werking van de tandartspraktijk kan garanderen.

Hygowater

Hygowater® elimineert micro-organismen uit het proceswater dat wordt gebruikt in tandheelkundige units en biedt een langdurige bescherming tegen biofilms die binnen leidingen gevormd worden. Het water wordt gefilterd en gedesinfecteerd door middel van elektrolyse. Hygowater® werkt in volledige overeenstemming met alle wettelijke vereisten.

Lees meer over: Afvalverwerking, Infectiepreventie, Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Röntgen en beeldsystemen
Nieuw: PoetsPlaat voor wachtruimte of behandelkamer

Nieuw: PoetsPlaat voor wachtruimte of behandelkamer

Op de PoetsPlaat zie je de ideale wereld, waarin alle mensen het belangrijkste advies van de tandarts en mondhygiënist keurig opvolgen: poets je tanden minimaal tweemaal per dag. Van de kok in het restaurant tot het standbeeld op het plein en van de agenten op straat tot de goudvis in de kom: iedereen is zijn tanden aan het poetsen.

De PoetsPlaat is speciaal ontworpen voor de wachtruimte of behandelkamer van de tandartspraktijk, om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken. Zodat iedere patiënt met een glimlach de behandelkamer binnenkomt.

Iedere keer ontdek je weer leuke nieuwe details. De PoetsPlaat bestaat uit 88 tandenborstels, 18 tubes tandpasta en 19 kunstgebitten. En ongeveer 80 uur tekenwerk… De PoetsPlaat is digitaal getekend op een iPad in de app ProCreate.  In de video ziet u het hele tekenproces.

dental INFO lezers kunnen de PoetsPlaat met 10 euro korting bestellen

Via deze website kunt u de PoetsPlaat eenvoudig bestellen. Vul daarbij de speciale kortingscode ‘dentalinfo’ in en u ontvangt 10 euro korting op uw bestelling.

U kunt kiezen uit een Poetsplaat met afdruk op luxe Hahnemühle papier, compleet met bijpassende lijst en passe partout, een afdruk op canvas of als gallery-bond (onbreekbaar acrylglas verstevigd met aluminium). Het is zelfs mogelijk om de PoetsPlaat levensgroot als fotobehang te bestellen! Of wat dacht u van een set posters op A4-formaat, met het logo van uw tandartspraktijk? Op deze website vindt u alle mogelijkheden om de tekening te personaliseren. Veel kijkplezier! Poetsplaat

 

Lees meer over: Aanbiedingen, Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkinrichting, Producten, Wachtkamer

Kulzer introduceert Venus Diamond en Venus Pearl ONE Shade: de juiste kleur, iedere keer weer

Door de verbluffende kleuradaptatie van de kleur ONE worden restauraties onzichtbaar en als het ware in de omringende dentitie opgenomen. ONE Shade bespaart veel tijd omdat er geen kleurbepaling nodig is.

Gebaseerd op de ervaring en knowhow van Kulzer in moderne composieten, hebben Venus Diamond en Venus Pearl ONE Shade het grote voordeel dat ze worden geïntegreerd in een familie van composieten die al meer dan 10 jaar wetenschappelijk zijn geëvalueerd en gedocumenteerd in tal van klinische studies. Venus Diamond en Venus Pearl worden door tandartsen over de hele wereld gewaardeerd om de efficiënte verwerking, sterkte en esthetische mogelijkheden.

Bewezen buitengewone sterkte en slijtvastheid

De unieke TCD-matrix en het geoptimaliseerde nano-hybride vulsysteem leiden tot een uitzonderlijke buigsterkte, minimale krimpspanning en een hoge slijtvastheid ter voorkoming van chipping en breuken. Deze eigenschappen worden algemeen beschouwd als sleutelfactoren voor het significant minimaliseren van breuk en secundaire cariës, de meest voorkomende oorzaken voor het falen van directe restauraties.

De innovatieve Venus-formule belooft dus langdurige, aantrekkelijke en betrouwbare restauraties met een permanente, natuurlijke glans. Beide composieten hebben ook een hoge radiopaciteit, wat zorgt voor een betrouwbare diagnose. Daarnaast bevatten onze Venus Pearl en Diamond composieten géén BPA-gerelateerde monomeren.

Verkrijgbaar

Het gebruik van Venus Diamond en Venus Pearl ONE Shade heeft als voordeel voor de tandarts dat kleurbepaling niet meer noodzakelijk is om hoog esthetische en langdurige resultaten te bereiken. De aantrekkelijk geprijsde Venus Diamond en Venus Pearl ONE Kits zijn vanaf nu verkrijgbaar via uw dental depot of ga naar:
www.kulzer.nl/try-ONE

Alle voordelen op een rij

 • Verbluffende kleuradaptatie
 • Eenvoudig en prettig te modelleren met de consistentie van uw keuze
 • Hoge radiopaciteit om de diagnose te vereenvoudigen
 • Uitzonderlijke sterkte om chipping en fracturen tot een minimum te beperken
 • Al meer dan 10 jaar klinisch bewezen
 • Vrij van BPA-gerelateerde monomeren
Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Restauratie
Periochip

Doe dan maar liever SRP+

Tandartsen hebben vaak een moeilijke keuze te maken bij de behandeling van matige tot ernstige parodontitis: ofwel een chirurgische ingreep ofwel SRP + aanvullend de PerioChip® met de werkzame bestanddeel chloorhexidine.

De behandeling van matige tot ernstige parodontitis biedt tandartsen twee therapeutische opties: Het opklappen van de gingiva en de mucosa; het reinigen op direct zicht van de worteloppervlakken en rootplaning, of een conservatieve behandeling met Scaling and Root Planing (SRP).

Voor welke therapie uiteindelijk wordt gekozen, ligt vaak niet meer alleen in de handen van de tandarts. Steeds vaker will ook de patiënt een keuze hebben en dan ook alle opties kennen.

gebruik-Periochip

Met SRP+ maakt u een goede keuze: Het is een effectieve en wetenschappelijk bewezen behandelingsoptie¹

SRP+ is een combinatietherapie die bestaat uit SRP en aanvullend een ondersteunende medicatie, zoals bijvoorbeeld PerioChip®. Deze bevat de werkzame stof chloorhexidinebis(D-gluconaat) met een hoge concentratie (ca. 36 %). Na het aanbrengen wordt het hooggedoseerde CHX binnen 7 dagen vrijgegeven en wordt de kiemherkolonisatie tot 11 weken onderdrukt . De toepassing van PerioChip® 2,5 mg insert voor dentaal gebruik is snel en eenvoudig en een plaatselijke verdoving is niet nodig. Een minimaal invasieve SRP-behandeling van matige tot ernstige parodontitis heeft dan ook de voorkeur boven een chirurgische ingreep. Als dit echter niet het gewenste resultaat oplevert, is een chirurgische ingreep nog steeds een optie.

Meer informatie

I www.periochip.nl
E service@periochip.nl
T 0800 – 022 73 21

 

Bekijk de PerioChip®, insert voor parodontaal gebruik 2,5 mg

 

Lees meer over: Materialen, Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
SIMPA® handdesinfectie (5 liter) van Kettenbach Medical

SIMPA® hygiënische handdesinfectie vloeistof van Kettenbach Dental

Een gebruikersvriendelijke hygiënische handdesinfectie vloeistof (geen gel) volgens WHO-formulering op basis van 2-propanol (EN1500).
SIMPA® handdesinfectie vloeistof bevat 3% H₂O₂ en heeft een uitstekende desinfecterende en antibacteriële werking.

Dankzij de toevoeging van Glycerol, een uitstekende beschermende werking voor de huid. H₂O₂ als milieuvriendelijke virus-killer.

* Te bestellen via* www.Dental4.nl

* de vernieuwde, bezoekers vriendelijke en informatieve, Nederlandstalige webshop van Kettenbach Dental

Gebruik

Aanbrengen via navuldispenser en de vloeistof 30 sec. volgens de voorgeschreven procedure op alle delen van de (schonen) handen inwrijven.

Desinfecteren volgens WHO-formulering

 • Antibacteriële werking
 • Waterstofperoxide als viruskiller
 • Beschermende werking voor de huid
 • Toegelaten door het CTG

Waterstofperoxide doodt micro-organismen zoals bacteriën en virussen volgens een gecontroleerd oxidatie-proces.

Virussen bestaan uit een nucleïnezuur (DNA of RNA) omgeven door een eiwitmantel.
De eiwitmantel, ook wel capside genoemd, is het omhulsel van een virus. Bij bepaalde virussen wordt de eiwitmantel omsloten door een envelop (extra omhulsel). Er zijn virussen met virusenvelop en virussen zonder virusenvelop (‘naakte’ virussen).
Om deze naakte virussen te kunnen doden is een langere desinfectieprocedure met krachtigere desinfectiemiddelen noodzakelijk.
Omkapselde virussen met een uit lipiden opgebouwd omhulsel (envelop), zoals ook het coronavirus, zijn relatief gemakkelijk te inactiveren.

Bij handdesinfectiemiddelen gemaakt volgens WHO-formulering (SIMPA®) zullen omkapselde virussen binnen 30 seconden “verbranden” (oxidatie principe). Dit gebeurt dankzij de toevoeging van 3% waterstofperiode. Een eventuele resistentie tegen waterstofperoxide is onmogelijk.

Nazorg

Het regelmatig gebruik van een lotion of crème op de huid voorkomt eventuele uitdroging van de handen. Gelukkig geeft SIMPA® handdesinfectiemiddel een beschermende werking voor de huid.

Let op
Waterstofperoxide kan ernstig oogletsel veroorzaken en is niet voor inwendig gebruikt bedoeld. SIMPA® is een licht ontvlambare vloeistof en damp. Kan slaperigheid of duizeligheid veroorzaken. Niet gebruiken na vervaldatum (donker en koel/kamertemperatuur bewaren).

SIMPA® desinfecteert ook oppervlakken maar is hiervoor niet ontwikkeld. Door de samenstelling kan het gebeuren dat een oppervlak na behandeling met deze handdesinfectie vloeistof wordt aangetast.

Bestellen

Verkrijgbaar als 1 x 5 liter, 1 liter, 500 ml flacon/fles en als handig spray introductie verpakking* (*) zo lang de voorraad strekt.

Te bestellen via www.Dental4.nl of mail naar info@dental4.nl

Lees meer over: Infectiepreventie, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Curasept-waterstofperoxide

Nieuw: CURASEPT waterstofperoxide 1% – kant en klaar te gebruiken

Klaar om te werken volgens de `Leidraad Mondzorg Corona’ met CURASEPT Mondspoelmiddel H2O2; Waterstofperoxide 1% – kant en klaar te gebruiken.

CURASEPT Mondspoelmiddel H2O2: Waterstofperoxide 1%

CURASEPT-Mondspoelmiddel-H2O2-vierkantMondspoelmiddel alleen voor professioneel gebruik – geïndiceerd om de patiënt vóór behandeling te laten spoelen.

– Klaar voor gebruik
– 300 ml fles
– WATERSTOFPEROXIDE 1%
Prijs: € 4,- ex btw*

CURASEPT Mondspoelmiddel 0,20% chx: Chloorhexidine

CURASEPT-Mondspoelmiddel-0,20%-chx--–-Chloorhexidine-vierkantMondspoelmiddel voor professioneel gebruik – geïndiceerd om de patiënt vóór behandeling te laten spoelen.
De Leidraad Mondzorg Corona adviseert om te spoelen met 1% waterstofperoxide vóór behandeling. Veel praktijken kiezen ervoor om de patiënt vervolgens met chloorhexidine te laten spoelen. Als u hier ook voor kiest, gebruik dan de hoge concentratie chloorhexidine 0,20%.
– Klaar voor gebruik
– 900 ml fles met dispenser
– CHLOORHEXIDINE 0,20%
Prijs: € 12,50 ex btw*

ACTIE: Bestel de combinatie om 90 patiënten te laten spoelen vóór behandeling

 • CURASEPT Mondspoelmiddel H2O2 – 3 x fles van 300 ml: € 12,00 ex btw totaal
 • CURASEPT Mondspoelmiddel 0,20% chx – fles van 900 ml met dispenser: € 12,50 ex btw totaal
  Samen voor € 20,– ex btw*

Bestel-nu-button---Curasept

*) Franco af magazijn bij bestelling vanaf € 75,– ex btw. Levertijd: 2 tot 3 werkdagen

Meer informatie

Farma-Dent
I www.farmadent.nl
E info@farmadent.nl
T : 0418 726 986

Lees hier het officiële advies van CURASEPT (Engelstalig)

Lees meer over: Infectiepreventie, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Optibond universal

OptiBond™ eXTRa Universal – twee componenten universeel adhesief. Eén merk. Eén protocol. Elke procedure.

OptiBond eXTRa Universal is een universeel adhesief met twee componenten met zelfetsende, selectief etsende en totaaletsende indicaties voor buitengewone hechtkracht op alle oppervlakken en substraten voor zowel directe als indirecte restauraties.

Het is compatibel met alle harscementen en materialen voor het opbouwen van de stomp zonder dat u andere hulpproducten hoeft te gebruiken, zoals dubbelhardende activators, silaan of primers voor metaal of andere substraten. Maak kennis met OptiBond™ eXTRa Universal, het nieuwe adhesief van Kerr met unieke Smart pH-technologie, gepatenteerde formule verrijkt met GPDM-Monomeer en Ternary oplosmiddelsysteem.

 • Ontwikkeld aan de hand van de gepatenteerde chemische samenstelling voor GPDM-monomeer van Kerr, met bewezen klinisch succes op de lange termijn.Optibond Extra Universal
 • Maakt gebruik van het bedrijfseigen ternaire oplosmiddelsysteem van Kerr voor een betrouwbare en technisch gevoelige techniek.
 • Consistent protocol op basis van slechts twee componenten, zonder hulpproducten
 • Buitengewone hechtingskwaliteit, zelfs in volledig donkere uithardingsmodus bij gebruik in combinatie met NX3

Vraag-een-sample-aan

1. GPDM Monomeer: de gouden standaard in adhesie

Het beproefde OptiBond™ GPDM-Monomeer zorgt voor een betere hechting met zowel de tandstructuur als het harsmateriaal en een algehele hogere hechtsterkte.

 • Een zuurfosfaatgroep verankert effectief het adhesief aan het hydrofiele oppervlak van de tand.
 • De aanwezigheid van meerdere functionele methacrylaatgroepen in vergelijking met andere adhesieve monomeren, zoals MDP, maakt een effectievere interactie met het hydrofobe hars mogelijk.

Monomeer---Kerr
Klik hier voor vergrote afbeelding

2. Ternary Solvent System: drie oplosmiddelen in één

Om betrouwbaarheid toe te voegen en de gevoeligheid van de techniek te verminderen, is OptiBond™ eXTRa Universal ook verrijkt met het Kerr gepatenteerde Ternary Solvent System voor een algemene gecombineerde actie:

 • WATER verbetert het etsvermogen en de bevochtiging, waardoor het adhesief dieper doordringt in de tubuli.
 • ACETON verbetert de houdbaarheid en verhoogt het zuurgehalte en het etsen tijdens het aanbrengen, doordat het snel verdampt.
 • ETHANOL bevordert de vorming van een homogene adhesielaag, waardoor voor het aanbrengen minder technieken zijn vereist.


Klik hier voor vergrote afbeelding

3. Smart pH: Unieke zuurgraaddaling

Introductie van de exclusieve Smart pH-technologie die de zuurgraad van de bonding-formule aanpast en zorgt voor volledige indirecte compatibiliteit, met vrijwel alle harsen.

 • Voorafgaand aan het uitharden heeft OptiBond™ eXTRa Universal een zeer lage pH waarde voor een effectieve tandglazuur-etsen.
 • Na uitharden neutraliseert de pH, waardoor een uitstekende compatibiliteit met composieten en stompopbouwmaterialen wordt gecreëerd, waardoor er geen hulpproducten meer nodig zijn.


Klik hier voor vergrote afbeelding

Vraag-een-sample-aan
Top voordelen van OptiBond™ eXTRa Universal

Het is meer dan één voordeel, dat OptiBond™ eXTRa Universal zo uitstekend maakt: De combinatie van vijf voordelen zorgt voor nieuwe benchmarks: u krijgt één oplossing, van één merk, met één protocol, voor elke procedure. Dus OptiBond eXTRa Universal is uw enige echte nieuwe bonding in uw dagelijkse praktijk.

Sterk en duurzaam

OptiBond™ eXTRa Universal zorgt voor een dubbele effectieve werking op zowel de tandstructuur als het restauratiemateriaal, wat resulteert in een effectieve hechtsterkte en duurzaamheid op elk type substraat. Het resultaat is altijd een consistente kwaliteit.

Consistent en eenvoudig

Vertrouw op één enkel protocol voor alle indicaties: van direct naar indirect in combinatie met elk type hars, OptiBond™ eXTRa Universal levert voorspelbare uitstekende resultaten. Vertrouw op de unieke Dark Cure-modus, in combinatie met NX3, voor extreem eenvoudig en snel gebruik.

Beschermend

De gepatenteerde OptiBond™ -technologie levert uitstekende penetratie in dentinale tubuli, waardoor het bescherming biedt tegen microlekkage en post-operatieve gevoeligheid.

Slim

Verminder de voorraad met de keuze voor één enkele bondigoplossing voor alle behandelingen en technieken. Met OptiBond™ eXTRa Universal heeft u de flexibiliteit om uw gewenste etstechniek te kiezen en elk hulpproduct te vergeten.

Esthetisch

Uniforme en zeer lage filmdikte levert verbazingwekkende esthetische resultaten op en biedt ook een aanzienlijk voordeel voor de plaatsing van indirecte restauraties.

Prestaties ondersteund door bewijs: beproefde OptiBond™ -technologie

Alleen overtuigende resultaten in tal van klinische tests en onderzoeken leiden tot even overtuigende resultaten in uw dagelijkse praktijk. De uitmuntende gegevens bewijzen: OptiBond™ eXTRa Universal is zijn tijd en toonaangevende concurrenten ver vooruit.

Hechtkracht aan dentine en glazuur

OptiBond™ eXTRa Universal levert uitstekende resultaten op, die superieure hechtingskracht bieden in vergelijking met toonaangevende concurrenten * op zowel dentine als glazuur. Dit biedt een consistent resultaat onder verschillende etstechnieken en substraten.


Klik hier voor vergrote afbeelding

* Vergeleken met Scotchbond™ Universal, Prime & Bond™ Elect, Adhese™ Universal, Clearfil SE Protect, Clearfil Unviersal Bond Quick, Futurabond U naar dentine en glazuur op de modus Zelf Etsen en Totaal Etsen; Vergeleken met Clearfil SE Bond 2 met dentine en glazuur in de Self-Etch-modus. Monsters zijn bereid volgens de gebruiksinstructies van de fabrikant in kwestie.

Effectieve plug- en sealactie

De Primer-component is zeer zuur en hydrofiel, wat resulteert in een uniek nano-etching-vermogen en een uitstekende dentinale tubuluspenetratie. De adhesieve component is hydrofoob en biedt efficiënte polymerisatie om de mechanische sterkte, duurzaamheid van de hechting en marginale integriteit te verbeteren.

Klik hier voor vergrote afbeelding

Hoge hechtingskracht en volledige compatibiliteit

De combinatie van OptiBond™ eXTRa Universal en NX3 universele cement heeft bewezen superieure hechtingskracht te bieden aan dentine zonder de noodzaak van hulpproducten, in vergelijking met toonaangevende concurrenten **. U kunt dus voorspelbare resultaten ervaren met de eenvoud van een consistent protocol.

Klik hier voor vergrote afbeelding

** Vergeleken met Adhese™ Universal / Variolink II, Clearfil SE Bond 2 / Panavia 5, Scotchbond™ Universal / RelyX Ultimate, Prime en Bond™ Elect / Calibra Ceram, Monoond Plus / Variolink Esthetic DC. Monsters zijn bereid volgens de gebruiksinstructies van de fabrikant in kwestie.

Onwaarneembare filmdikte

De unieke formule heeft een zeer lage vulgraad (slechts 15%) en produceert een dunne film die niet zichtbaar is met het blote oog. Het resultaat is zeer esthetisch zonder echter afbreuk te doen aan de sterkte.

Klik hier voor vergrote afbeelding

Vraag-een-sample-aan

OptiBond™ eXTRa Universal is verkrijgbaar bij uw Dental Depot

Bestelinformatie

Referentie / Omschrijving

 • 36658 OptiBond™ eXTRa Universal Bottle Kit (10 ml)
 • 36659 OptiBond™ eXTRa Universal Unidose Kit (100 Pack)
 • 36660 OptiBond™ eXTRa Universal Bottle Refill – Primer (5 ml)
 • 36661 OptiBond™ eXTRa Universal Bottle Refill – Adhesive (5 ml)

OptiBond™ en OptiBond™ eXTRa Universal zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Kerr Corporation in de Verenigde Staten en / of andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

Meer informatie

I www.kerrdental.com
Kerr BeNeLux
D’Artagnanstraat 28 bus 2
4600 Wezet
België

OptiBondtm eXTRa Universal

Dubbele kracht voor al uw uitdagingen.

OptiBond-dubbele-kracht

 

 

 

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Restauratie
Dentaid-producten---witrand

100% mondhygiëne voor een optimale mondweerstand

Een complete mondverzorging – poetsen & spoelen, interdentaal reinigen en tong reinigen – zorgt voor een optimale mondweerstand. Een goede mondweerstand draagt bij aan de mondgezondheid en de algehele gezondheid. Daarnaast is het gebruik van de juiste producten essentieel. Zo kunnen bepaalde actieve ingrediënten, zoals CPC in tandpasta’s en mondspoelmiddelen helpen bij het bestrijden van ziektekiemen in de mondholte.

Cetylpyridinium Chloride (CPC)

De stof Cetylpyridinium chloride (CPC) is zo een actief ingrediënt en heeft net zoals Chloorhexidine een antibacteriële werking, met een substantiviteit van 3 tot 5 uur. CPC heeft een antiplaque effect en is ook effectief tegen bepaalde schimmels en virussen. Wilt u meer weten over de rol van CPC bij het SARS-CoV-2 virus? U kunt hier informatie aanvragen bij een van onze Area Managers.

PERIO.AID

PERIO.AID Active Control (0,05% CPC) en PERIO.AID Intensive Care (0,12% CPC) ondersteunen de mondhygiëne intensief bij tandvleesproblemen en/of tandheelkundige ingrepen. PERIO.AID bevat CPC dat o.a. ziektekiemen in de mondholte helpt bestrijden.

Button-direct-bestellen

 

 

VITIS gezond tandvlees

VitisVoor dagelijkse mondverzorging adviseert Dentaid, naast het minimaal 2x daags tandenpoetsen, om te spoelen en te gorgelen met VITIS gezond tandvlees mondspoelmiddel. VITIS gezond tandvlees geeft een dagelijkse ondersteuning van de mondhygiëne bij kwetsbaar tandvlees én bevat CPC, dat ziektekiemen helpt bestrijden.

Button-direct-bestellen

 

INTERPROX

Zoals u weet bevindt 40% van het tandoppervlak zich tussen tanden en kiezen. Interprox verwijdert snel, makkelijk effectief plaque en bacteriën uit deze ruimten. Elke rager heeft een beschermkapje voor maximale hygiëne.

Button-direct-bestellen

Halita Tongreiniger

Als aanvulling op de dagelijkse mondhygiëne is het advies om de Halita tongreiniger te gebruiken om het aantal micro-organismen op de tong te verminderen.

Button-direct-bestellen

 

 

 

 

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten