Utrecht-Dental-Deal-Dagen-

Interessante aanbiedingen tijdens de Dental Deal Dagen!

De ontwikkelingen met betrekking tot Covid-19 volgen elkaar in een razend tempo op en daarmee zijn ook de gevolgen voor uw praktijk en bij Utrecht Dental zichtbaar. Maar we hebben goed nieuws: U kunt nog steeds profiteren van onze Dental Deal Dagen aanbiedingen!

Maak nu een afspraak met onze accountmanager in uw praktijk of in onze showroom en ontvang een tegoedbon van €250! Uiteraard nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en hanteren wij voor uw en onze veiligheid de richtlijnen van het RIVM tijdens de bezoeken. De hedendaagse technologie staat gelukkig niet voor niks. Zo zouden we bijvoorbeeld ook met u kunnen face-timen of skypen als u dat prettig vindt. Voor alles is een oplossing te bedenken.

Profiteer nu van onze acties tijdens de Dental Deal Dagen

 • Iedereen die een afspraak tot en met 15 april 2020 maakt, krijgt een tegoedbon van €250
 • Verlengde fabrieksgarantie tot 5 jaar op alle behandeleenheden en groot röntgen
 • Wij ruimen ons magazijn op. U profiteert daarbij van de vele demo-, showroom- en occasion apparatuur tegen bodemprijzen
 • Én we bekijken uw offerte van de concurrent en doen u een scherper aanbod!

Heeft u al een aanbieding van een ander bedrijf? Wij denken dat uw offerte scherper geprijsd kan en dat gaan wij u tijdens de Dental Deal Dagen bewijzen. Onze accountmanagers doen u dan een unieke aanbieding, waar u versteld van zult staan.

Wist u dat Utrecht Dental ook gespecialiseerd is in turn-key totaalinrichtingen? Wij helpen u van idee tot realisatie en van installatie tot onderhoud. Sinds 1973 leveren wij bewezen kwaliteit. Kortom: uw wensen, onze ervaring.

Maak een afspraak, mail of bel

Maak nu een afspraak met uw accountmanager, mail naar info@utrechtdental.nl of bel 030-241 01 30 en profiteer van onze Dental Deal Dagen aanbiedingen!

Graag tot ziens!

Namens het team van Utrecht Dental

 

 

Lees meer over: Aanbiedingen, Behandelunits, Instrumenten, Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkinrichting, Producten/
Trebon-PLUS

TREBON PLUS 5 kg: Het wasmiddel dat uw praktijkkleding hygiënisch schoon wast

Op dit moment is er een enorme vraag naar het optimaal beschermen van de bedrijfskleding in praktijken en apotheken tegen invloeden van alle bacteriën en dergelijke in de wereld waarin we ons op dit moment bevinden. Daar hoort een gedegen wasmiddel bij: TREBON PLUS,
5 kg verpakking. Een wasmiddel dat uw witte jas/kleding hygiënisch reinigt.

Zo hopen we de zorg én uw zorg wat te ontlasten. Dit product is ook zeer geschikt voor gebruik in uw wasmachine thuis. Daarnaast heeft het vele eigenschappen die ook nog eens voordelig zijn voor de wasmachine, milieu en de kleding zelf.

Kreussler is een familie bedrijf dat innovatief is maar ook alle producten die zij op de markt brengen goed onderzoekt en hoge eisen stelt. Wij hebben verschillende soorten reinigingsproducten voor kleding, zie voor meer informatie: nl.kreussler-chemie.com

Kenmerken van TREBON PLUS

 • Totaal wasmiddel-superconcentraat voor de witte was voor toepassing in hard- en zachtwater bij 30-60-90°C.
 • Bijzonder milieuvriendelijk, vrij van zeolieten, fosfaten, perboraten en NTA.
 • Grondige verwijdering van pigmentvuil en vet met weinig schuim.
 • Bijzonder voordelig door geringe doseringen.
 • Wast hygiënisch schoon, al vanaf 60°C.
 • Zeer geschikt voor wassen van witte kleding.
 • Beschermt wasgoed tegen grijstinten en beschermt tegen verkalking van de machine.
 • Werkzame en zachte bleek bij 40°C.

Trebon-Plus-verkoopprijs

Bestellen TREBON PLUS bij uw apotheek

U kunt TREBON PLUS bestellen bij uw eigen apotheek.
Artikelnummer: TREBON PLUS: 7001071
Indien niet leverbaar neem graag contact op via verkoop@kreussler.com

Lees meer over TREBON PLUS en download de PDF

 

 

 

Lees meer over: Infectiepreventie, Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkkleding, Producten/
Wouter Bulten

Standaardiseren van je bestelproces zorgt voor tijds- en kostenbesparing

Praktijkmanagement slokt vaak een groot deel van de tijd van tandartsen op, terwijl ze liever aan de stoel staan. Gelukkig komen er steeds meer technische hulpmiddelen beschikbaar waarmee je tijd (en geld) kunt besparen. Zo lanceerde Wouter Bulten onlangs Dentalcloud: een platform om efficiënter te bestellen. dental INFO sprak met hem.

Wat is Dentalcloud?

“Dentalcloud is een service die tandartspraktijken moet gaan helpen om diverse processen makkelijker te maken. Een onafhankelijke inkoopmodule is het eerste wat we lanceren. Deze is bedoeld om inkopen nog makkelijker te maken en transparantie te bieden in de marktprijzen. Een soort Amazon maar dan voor de tandheelkunde is het idee.”

Waarom ben je er mee begonnen?

“Het idee leeft al tien jaar. Ik heb jarenlang bij een van de grootste leveranciers van mondzorgproducten gewerkt en ik vind de tandheelkundige markt echt heel leuk. In 2014 ben ik toch iets anders gaan doen omdat ik nog een andere passie heb, namelijk het optimaliseren van processen en toepassen van techniek, met name software, om het leven gemakkelijker te maken.
Ik werk nu fulltime als zelfstandig consultant voornamelijk in de zorg, besteed zo’n 4 uur per week aan lokaal vrijwilligerswerk en heb een groot gezin, dus eigenlijk heb ik het druk genoeg. Maar de passie voor de tandheelkunde heeft mij nooit losgelaten, dus heb ik nu dit platform gelanceerd.”

Hoe werkt Dentalcloud?

“We hebben een platform gemaakt op basis van Salesforce. Dat is een wereldwijd platform dat door miljoenen mensen wordt gebruikt voor bedrijfsprocessen en klantinteractie.
Het basisprincipe van Dentalcloud is dat je je eigen assortiment er in zet en beheert. Om het allemaal nog gemakkelijker te maken hebben we alvast de artikelen opgenomen die veel besteld worden. Daarnaast kun je er als tandarts nog je eigen artikelen en voorkeursleveranciers aan toevoegen. Als een praktijk zijn afnamelijst aanlevert, dan lezen wij die in. Het kost dus geen tijd om het platform voor jezelf geschikt te maken.”

Wat is het voordeel voor de gebruiker?

“Er zijn een aantal voordelen. Het grootste voordeel is dat de gebruiker minder tijd kwijt is en meer grip heeft op zijn voorraad en inkoopprijzen.
Daarnaast levert het inzicht op. Wij houden de prijzen van depots in de lokale markt in de gaten en publiceren die ook. Je kunt dus heel snel zien wat je nu betaalt en wat je zou kunnen betalen. Daarover kun je vervolgens in onderhandeling met je voorkeursleverancier(s). Door slim in te kopen en prijsafspraken te maken kun je 10 tot 15% op je inkoopkosten besparen.”

Nog meer voordelen?

“Wat ook leuk is, is dat je van alle data in ons systeem rapporten kan laten maken: bijvoorbeeld wat de omloopsnelheden van bepaalde producten zijn of hoeveel je ergens van hebt afgenomen. Dat kun je ook afzetten tegen de prijzen die we in ons systeem hebben. Op basis van je afnamelijst kun je dan bijvoorbeeld zien dat het goedkoper is om in juli dan in januari te bestellen. Of dat je beter je artikelen bij een ander depot kunt afnemen. Bij grotere praktijken met meerdere vestigingen kan een manager met behulp van het dashboard per vestiging zien wat de status van de voorraden is en deze met elkaar vergelijken.
We hebben twee soorten abonnementen: pro en expert. In expert zitten nog meer functionaliteiten, onder andere volledig voorraadbeheer. Je orders komen dan automatisch binnen op het moment dat je ze nodig hebt. Daarnaast heeft het expert-abonnement nog extra’s op het gebied van het meten van klanttevredenheid en assetmanagement ofwel het managen van je equipment.”

Hoe verwacht je dat er door leveranciers, zoals je oud-werkgever, naar Dentalcloud gekeken wordt?

“Dat is lastig te zeggen, ik denk dat ze het idee in eerste instantie niet zullen omarmen omdat prijstransparantie ze potentieel omzet zou kunnen kosten. Tegelijkertijd verwacht ik dat dat effect wel mee zal vallen, omdat de meeste praktijken mijns inziens toch wel trouw zijn aan leveranciers en de gezichten die zij kennen. Bovendien is het ook voor een leverancier aantrekkelijk om bijvoorbeeld prijsafspraken te maken; hiermee garanderen zij hun jaaromzet en kunnen ook zij efficiënter inkopen. Door bijvoorbeeld vaste aflevermomenten af te stemmen besparen leveranciers behoorlijk op de zogenaamde pick-kosten, transportkosten en voorkomen ze potentiële retouren. Win-win zou ik zeggen.”

Heb je tot slot nog tips voor mondzorgpraktijken?

“Een belangrijke tip is om bij het bestellen van voorraden verder te kijken dan de landsgrenzen of bekende aanbieders. Daarmee kun je een hoop geld besparen. Composiet bijvoorbeeld hoef je niet per se bij het lokale depot te kopen. Die kun je ook prima uit Tsjechië laten komen. Maar ook bijvoorbeeld RVG-producten kun je rechtstreeks bij een apotheek bestellen, daar hoeft geen depot tussen te zitten, dat scheelt gewoon geld.
Daarnaast moet je je hele inkoopproces zo efficiënt mogelijk doen. Besteed, om geld te besparen, geen vier uur per week aan het zoeken naar aanbiedingen. Die vier uur kun je beter besteden aan behandelen of het nabellen van alle ‘no shows’, daar verdien je meer geld mee.
Standaardiseren van je materialen en je processen levert bijna altijd een besparing op!”

 

Interview door Yvette in ’t Velt voor dental INFO met Wouter Bulten, eigenaar van Dentalcloud. Meer informatie is te vinden op www.dentalcloud.eu. Wouter is bereikbaar via info@dentalcloud.eu of 0493-242125.

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkautomatisering, Praktijkinrichting, Praktijkorganisatie, Producten/

Cube en Cube X: Nieuwe tafelsterilisatoren van Miele Professional

Met vier nieuwe tafelsterilisatoren maakt Miele zijn systeemaanbod voor tandartspraktijken compleet. De korte cyclustijden, de intuïtieve bediening en het innovatieve droogconcept ondersteunen de tandarts bij de dagelijkse reiniging en desinfectie van zijn instrumenten.

Alle functies voor sterilisatie van instrumentarium

De beide productlijnen ‘Cube’ en ‘Cube X’ bestaan elk uit twee apparaten met een kamerinhoud van 17 en 22 liter. De Cube-modellen bieden alle functies die noodzakelijk zijn voor de sterilisatie van instrumentarium in de moderne tandartspraktijk. De Cube X-apparaten overtuigen bovendien met vele innovatieve features. Alle sterilisatoren zijn voorzien van een overzichtelijk kleurenaanraakscherm. De programma’s kunnen snel worden geselecteerd met behulp van de eenvoudig te begrijpen symbolen.

De Cube X-apparaten zorgen er met hun korte programmatijden voor een cyclus klasse B voor dat de instrumenten snel weer beschikbaar zijn. Bovendien zijn deze modellen uitgerust met de nieuwe EcoDry-technologie die de droogtijd aanpast aan het gewicht van de belading. Dat verkort de tijd die nodig is voor reiniging en desinfectie met maximaal 30 procent, zorgt voor een langere levensduur van de instrumenten en een lager energieverbruik. Wat bijzonder praktisch is, is dat de apparaten snel kunnen worden aangesloten op het waterbehandelingssysteem van Miele, dat garant staat voor een automatisch en tijdbesparend aanbod van volledig gedemineraliseerd water. Als alternatief kan de geïntegreerde tank handmatig worden gevuld.

Weinig onderhoud en zelfstandige diagnostische cycli

De nieuwe sterilisatoren van Miele hebben weinig onderhoud nodig en voeren zelfstandig diagnostische cycli uit. Bovendien biedt de besturing van de
Cube X de mogelijkheid om dagelijks terugkerende sequenties te programmeren, zodat vacuüm- en helixtests automatisch kunnen worden uitgevoerd al voordat de eerste patiënten de praktijk binnenkomen.

Documentatie van procesgegevens

Alle sterilisatoren bieden de mogelijkheid tot feilloze documentatie van procesgegevens. Bovendien kunnen bij alle modellen onmiddellijk barcode-etiketten worden gemaakt via een printer. Wat betreft connectiviteit zijn de Cube- en Cube X- apparaten standaard “wifi-klaar” en bieden zo een groot aantal mogelijkheden tot het doorsturen van gegevens naar andere systemen.

Lees meer over de Cube en Cube X van Miele

 

 

Lees meer over: Infectiepreventie, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/

CLEARFIL MAJESTY™ ES FLOW nu leverbaar in drie vloeibaarheden

Na 5 jaar achter elkaar te zijn onderscheiden door Dental Advisor is de universele CLEARFIL MAJESTY™ ES FLOW nu leverbaar in 3 verschillende vloeibaarheden. Het is ontwikkeld voor cementeren, repareren en uiteraard restaureren.

De vulgraad (tot 78% gew.), hoge buigsterkte (150 MPa) en druksterkte (373 MPa) garanderen dit uitgebreide toepassingsgebied. De Light Diffusion technologie maakt CLEARFIL MAJESTY™ ES FLOW ook nog eens bijzonder esthetisch. De restauratie gaat op in het omgevende tandweefsel. Bovendien gaat het polijsten gemakkelijk en snel en behoudt de restauratie langdurig haar glans.

Beste verwerkingseigenschappen

CLEARFIL MAJESTY™ ES Flow is ontworpen met het oog op de beste verwerkingseigenschappen. Kuraray Noritake gebruikt een gepatenteerd, zelfontwikkelde silaan om de vulstofdeeltjes te behandelen. Deze silaan en de submicron als clustervulstoffen (0,18 μm tot 3,5 μm) in CLEARFIL MAJESTY™ ES Flow zorgen voor een gemakkelijk verwerking van de composiet. CLEARFIL MAJESTY™ ES Flow is een niet-plakkend composiet en dankzij het speciale ontwerp van het spuitje wordt het luchtbelvrij aangebracht.

De voordelen van CLEARFIL MAJESTY™ ES FLOW

 • Makkelijk: direct uit de spuit aan te brengen, eenvoudig en snel te polijsten
 • Sterk: de composiet heeft een buigsterkte van 150 MPa en een druksterkte van 373 MPa en dus geschikt voor alle caviteitsklassen.
 • Breed indicatiegebied: alle caviteitsklassen; cementeren en repareren
 • Esthetisch: uitstekende kleuradaptatie dankzij de Light Diffusion-technologie

CLEARFIL MAJESTY™ ES Flow staat garant voor duurzame en esthetische restauraties en is geschikt voor alle caviteitsklassen.

Maak voordelig kennis en bestel de Introductie kit

Maak nu heel voordelig kennis metCLEARFIL MAJESTY™ ES Flow en bestel de Introductie kit van € 107,- voor € 85,-

Inhoud kit, CLEARFIL MAJESTY™ ES Flow:
– Low (A2) TRIAL, 0,5 ml/0,9 g + 5 Needle tips
– High (A2), 2,7 g/1,5 ml + 15 Needle tips
– Super Low (A2), 2,7 g/1,5 ml + 15 Needle tips

Bestel-introductiekit

Meer informatie
Kuraray Europe Benelux
I kuraraynoritake.eu
E infobenelux@kuraray.com

 

 

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Restauratie/

CaviWipes™ : uiterst effectieve desinfectiedoekjes voor medische hulpmiddelen.

CaviWipes zijn de disposable reinigings- en desinfectiedoekjes van KaVo Kerr. De met een CaviCide oplossing voorverzadigde doekjes reinigen, desinfecteren en ontsmetten de oppervlakten van uw medische hulpmiddelen in slechts 2 stappen. Met het eerste doekje reinigt u het oppervlakte en met het tweede doekje wordt het oppervlakte gedesinfecteerd.

Reinigen en desinfecteren van niet-poreuze oppervlakten

Met de uiterst effectieve CaviWipes desinfectiedoekjes van Kerr verwijdert u snel en eenvoudig contaminatie en beschermt u uw investeringen. Ze zijn geschikt voor het reinigen en desinfecteren van niet-poreuze oppervlakten. CaviWipes desinfectiedoekjes doden virussen, bacteriën, TBC en schimmels binnen slechts 3 minuten. Ze zijn geurloos en bevatten geen fenol, bleekmiddel of andere toxische chemicaliën. Het lage alcohol percentage van CaviWipes (slechts 17,2%) voorkomt dat bioburden onoplosbaar wordt en zich aan het oppervlakte blijft hechten. Hierdoor zorgen CaviWipes voor een werkzame verwijdering van microbiologische contaminatie.

DuurCaviWipes zijn duurzame, non-woven en van CaviCide verzadigde doekjes die niet uitdrogen of tijdens het gebruik samenklitten. Ze zijn verkrijgbaar in zowel een plastic blikverpakking als ook in een platte verpakking. De blikverpakking met 160 doekjes heeft een speciale deksel die het mogelijk maakt snel en eenvoudig een enkel doekje uit te nemen. De platte verpakking met 45 doekjes is milieuvriendelijk, heeft een hersluitbare opening en bespaart ruimte in uw praktijk. Beide verpakkingen zijn gebruiksvriendelijk en garanderen dat de doekjes niet uitdrogen.

Effectief tegen het coronavirus

Graag maken wij u attend op het feit dat CaviWipes en CaviCide als virucide desinfectants effectief kunnen worden ingezet tegen het menselijk coronavirus volgens de internationaal erkende ASTM E-1053-97 methode. Het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) beveelt het gebruik van een virucide desinfectant aan voor instellingen met zorg voor patienten met COVID-19 (de officiële naam voor de ziekte welke verantwoordelijk is voor de coronavirus uitbraak in 2019).

Vraag een sample van de CaviWipes aan

Waarom CaviWipes?

Organismen en pathogenen gedijen op oppervlakten van medische hulpmiddelen en overleven vaak langer dan u misschien zou denken! Reinigen en vervolgens desinfecteren met CaviWipes is de sleutel tot het voorkomen van contaminatie riscico.

Eenvoudig 2-staps proces

CaviWipes tm zijn 3 in 1 reinigings-, desinfecterings- en ontsmettingsdoekjes. Het eerste doekje reinigt en het tweede doekje desinfecteerd de oppervlakte van uw medisch hulpmiddel.

Lage alcoholformule

Het lage alcoholpercentage van CaviWipes zorgt voor een werkzame en effectievere verwijdering van contaminatie.

Duurzaam

De non-woven doekjes blijven intakt, klitten niet samen en drogen niet uit tijdens gebruik.

Vraag een sample van de CaviWipes aan

 

 

Lees meer over: Infectiepreventie, Partnernieuws, Producten/
GUM® PowerCARE™: de kracht van zacht

GUM® PowerCARE™ elektrische tandenborstel: de kracht van zacht

GUM® PowerCARE™ is ontworpen door de gum health expert en is een uitzonderlijk zacht oscillerende tandenborstel die efficiëntie en zachte verzorging combineert. Het is speciaal gemaakt voor mensen met speciale behoeften als gevolg van mondproblemen zoals gingivitis, parodontitis of tandgevoeligheid.

Intensieve tandplakcontrole

 • Roterende borstelkop met snellere beweging dan een handtandenborstel
 • Ultra dunne borstelharen reinigen dieper tussen tandvlees en tanden, boven en onder de tandvleesrand waar tandplak zich ophoopt en tandvlees kan gaan irriteren

Gum-Powercare

Zacht voor tandvlees & tanden

 • Extra zachte en taps toelopende borstelharen die goed zijn voor tandvlees en tandglazuur
 • Drukknop waarschuwt bij te hard poetsen
 • 2 poetsstanden: normaal en bij gevoelige tanden en tandvlees

Lees meer over de GUM® PowerCARE™ 

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
Visalys CemCore

Visalys® CemCore: Een duaal uithardend, adhesief composietcement en stompopbouw materiaal.

Voorspelbaar cementeren van alle indirecte voorzieningen
Met Visalys® CemCore heeft men zonder compromissen alles wat nodig is voor onder een restauratie.
Deze unieke combinatie is mogelijk gemaakt dankzij het gepatenteerde Active Connect Technology
De Fasen-transfer-katalysator hiervan zorgt voor geoptimaliseerde adhesieve verbindingen.

Directe voordeel voor de gebruiker

 • Vereenvoudiging dankzij weinig componenten voor meer indicaties.
 • Uitstekende stabiliteit (thixotroop) gecombineerd met zeer goede vloei-eigenschappen
 • Lange verwerkingstijd (zonder lichtuitharding) na 5 – 6 min. de volledige chemische uitharding.
 • Minimale wateropname zorgt voor een uitstekende dimensionale stabiliteit en reduceert daarmee de kans op restauratiefracturen.
 • Visalys CemCore is radiopaque, bisfenol-A vrij en heeft een maximale kleurstabiliteit.
 • Controleerbaar en eenvoudige verwijdering van overtollig materiaal.

Visalys® CemCore heeft een flexibele vloeibaarheid: door het materiaal “te stressen” gaat het meer vloeien en visa versa weer naar standvastig (deze omslag gebeurt in enkele seconden)

Tooth Primer

 • Bevat MPD (hechtingscomponent voor metaal en aluminiumoxide-keramiek).
 • Geen vermenging maar direct uit het flesje. Druppelvloeistof zo’n 10 – 20 sec. in masseren op de tandstructuur.
 • De Tooth Primer is op waterbasis en geeft daarmee een diepe penetratie in de dentine kanalen.
 • Van tevoren glazuur etsen geeft geen conflict-situatie.
 • Reageert niet op lichtuitharding.

Restorative Primer

 • 1 Primer voor alle restauratieve materialen
 • Bevat MPD en silaan (hechtingscomponenten voor metaal, aluminiumoxide-keramiek, porcelein en composiet)

Ook te gebruiken als Primer bij kleine intra-orale scheurtjes en/of breuk tussen metaal en porselein. Vervolgens kan er met een flowable composiet gerepareerd worden. 

Visalys® CemCore heeft een hoge mechanische belasting en dankzij de Active-Connect- Technology ontstaat er een zeer stabiele hechting.

Intro Pack

13570 Visalys® CemCore Universal (A2/A3) Starter Pack

Visalys® CemCore spuitjes

13572 Visalys® CemCore Universal (A2/A3) Pack 5 ml

13573 Visalys® CemCore Opaque Pack 5 ml

13574 Visalys® CemCore Translucent Pack 5 ml

13575 Visalys® CemCore Bleach Pack 5 ml

13576 Visalys® CemCore Dark (A4) Pack 5 ml

Primers

13580 Tooth Primer, 4 ml

13581 Restaurative Primer, 4 ml

Try in Paste

13590 Visalys® Try in paste Translucent 1,4 ml

13591 Visalys® CemCore Try in paste Bleach 1,4 ml

13592 Visalys® CemCore Try in paste Universal (A2/A3) 1,4 ml

13593 Visalys® CemCoreTry in paste Opaque 1,4 ml

13594 Visalys® CemCoreTry in paste Dark (A4)1,4 ml

Kettenbach Dental
Im Heerfeld 7 35713 Eschenburg · Germany
www.kettenbach-dental.com

Meer informatie

Voor meer informatie vraag uw dental depot of direct via ons.
dental4.nl
info@dental4.nl
T 06 16 79 15 91

Lees meer over: Materialen, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
Lunos® overtuigt als een premium profylaxesysteem met vele unieke productvoordelen

Lunos® overtuigt als een premium profylaxesysteem met vele unieke productvoordelen

Het premium profylaxe merk Lunos® biedt in veel gebieden van professionele gebitsreiniging het beste van het beste, en met een systeem. Het huidige programma varieert van de mondspoeloplossing, het poederstraal handstuk met het unieke wisselingskamer principe met verschillende poeders en pasta’s, tot het wellness doekje voor een verfrissende afsluiting van de behandeling, zodat “Making Smiles Brighter”, de slagzin van Lunos® merk, ook echt tot zijn recht komt.

Het assortiment bestaat uit een groot aantal producten die een samenhangend systeem vormen en elk voor zich unieke voordelen hebben ten opzichte van andere marktvertegenwoordigers. Het Lunos® development team heeft rekening gehouden met alle medische aspecten en zich gelijktijdig consequent gebaseerd op de principes van een minimaal invasieve en pijnloze procedure.

Poederstraal handstuk MyLunos

Een voorbeeld is het poederstraal handstuk MyLunos. Het slimme wisselkamerprincipe biedt het team een ongeëvenaard comfort. Het poederreservoir kan gemakkelijk worden omgewisseld, waardoor het vervelende bijvullen tijdens de behandeling van de patiënt geëlimineerd wordt. Bovendien maakt het wisselkamerkamerprincipe de voorbereiding van poederreservoirs voor de hele dag mogelijk. Deze poederreservoirs zijn op eenvoudige wijze bij te vullen door middel van de ergonomische flessen die met behulp van de kiep-hevel-vergrendeling met één hand te openen zijn.

Het poederstraal handstuk stelt ook nieuwe normen in de reiniging. Alle onderdelen zijn volledig machinaal te reinigen zowel in de thermodesinfector als in de autoclaaf. Dankzij de goede oplosbaarheid van het poeder in water en het eenvoudige onderhoud, bespaart dit tijd tijdens de dagelijkse werkzaamheden en biedt het dus meer vrijheid voor de behandeling. Daarnaast heeft de MyLunos een aantrekkelijk design en is het ontwerp, als gevolg van de bijzondere manier waarop functionaliteit en comfort zijn verenigend, in 2017 bekroond met de prestigieuze iF design award 2017 en met de Good Design Award 2017 en werd in 2018 de Duitse design award gewonnen.

Lunos® profylaxe poeder

Lunos® profylaxe poederMyLunos werkt met verschillende profylaxe poeders. De variant Gentle Clean van Lunos® omvat nieuwe polijstdeeltjes op basis van niet-cariogene disacharide trehalose voor zachte reiniging in het supragingivale gebied en is in drie smaken beschikbaar (Spearmint, Orange, Neutral). De tip voor de MyLunos is momenteel alleen beschikbaar voor supragingivale behandeling, maar binnenkort komt daar de subgingivale tip bij.

Het Lunos® profylaxe poeder Perio Combi kan worden gebruikt voor supra- en subgingivale maatregelen. De uitstekende oplosbaarheid in water maakt een veilige, bijna residu-vrije oplossing van het poeder in de parodontale pocket mogelijk. Het typische “zanderige gevoel” in de mond van de patiënt komt daarom niet voor bij dit product. Nog een voordeel van de wateroplosbaarheid: de opvang-cassette van de amalgaamafscheider wordt veel minder belast door het profylaxe poeder en hoeft daarom veel minder vaak te worden vervangen.

 Lunos® polijstpasta Two in One en Lunos® Polishing Paste Super Soft

 Lunos® polijstpastaEr zijn ook twee soorten polijstpasta beschikbaar: De polijstdeeltjes van Lunos® polijstpasta Two in One worden tijdens het polijsten kleiner zodat bij aanvang vlekken worden verwijderd en er vervolgens moeiteloos gepolijst wordt. Hiermee worden de verkleuring verwijderd zonder dat de oppervlakken van de restauraties worden aangetast. Een nog zachtere glans is mogelijk met de Lunos® Polishing Paste Super Soft. Met een lage RDA-waarde is het geschikt voor gevoelige oppervlakken, bijvoorbeeld bij kinderen en patiënten met implantaten. De polijstpasta’s van Lunos® zijn ook verkrijgbaar in verschillende smaken.
De ergonomisch gevormde Lunos® Profy Ring maakt een eenvoudige toepassing van de pasta’s mogelijk. Het is bijzonder flexibel, past zich aan de individuele werkwijze aan en is volledig recyclebaar.

Lunos® mondspoeloplossing

Lunos_spoelmiddelHet assortiment omvat ook de alcoholvrije Lunos® mondspoeloplossing, ideaal voor routinematig gebruik vóór elke profylaxe behandeling. De subtiel verse muntsmaak onderscheidt dit middel op een aangename manier van conventionele producten.

Meer Lunos® producten voor praktijkgericht totaalconcept

Lunos® profylaxe kussen De Lunos® profylaxe omvat ook de producten Lunos® fluoride lak, Lunos ®Fluoride gel, de Lunos® Fissuursealing op basis van composietmaterialen, het Lunos® profylaxe kussen van Tempur-achtige schuim voor comfortabele positionering van de patiënt en de huidverzorgende Lunos® profylaxe Wellness doek met aloë vera.

Het beste is één systeem

Volgens dit motto combineert Lunos® een uitgebreid programma van premium profylaxe-producten tot een praktijkgericht totaalconcept. Kwalitatief voldoet elk afzonderlijk onderdeel aan de hoogste normen die gebruikelijk zijn voor Dürr Dental. Samen zorgen ze ervoor dat de behandeling – zonder afbreuk te doen aan de werking – op veel plaatsen een stuk comfortabeler is. Dit bespaart kostbare tijd voor het praktijkteam en maakt de behandeling tegelijkertijd een stuk aangenamer voor de patiënt. Dus, de Lunos® profylaxe lijn is een overwinning voor alle betrokkenen.

Meer informatie vindt u op de website van Dürr Dental

Lees meer over: Apparatuur, Materialen, Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
Training-WGBO

Nieuwe videotraining Dental Management Toolkit: Wijzigingen WGBO en hoe deze te implementeren?

Vanaf 1 januari 2020 zijn er een aantal wijzigingen in de WGBO. Doelstelling van deze training is het geven van informatie over de WGBO-wijzigingen en hoe deze geïmplementeerd kunnen worden.

Bekijk een preview van de videotraining Wijzigingen WGBO en hoe deze te implementeren?

De hele trainingsvideo bekijken? Neem een abonnement op de Dental Management Toolkit en bekijk de hele video 

Bekijk ook andere videotrainingen:
Meer rendement uit de mondzorgpraktijk

Kwalitatieve zorg is een teamprestatie

Efficiënte agendaplanning in de praktijk

Neem een abonnement en download de voorbeelddocumenten en trainingsvideo’s

Dental Management Toolkit: online protocollen, video’s en tips

Dental Management Toolkit: Online protocollen, video’s en tipsHet management van een praktijk vraagt net zo veel passie en gedrevenheid als de uitoefening van uw vak als tandarts of mondhygiënist. Voor veel praktijken is het een uitdaging om het praktijkmanagement – het ‘smeermiddel’ binnen een praktijk – net zo goed uit te voeren als de zorgverlening aan de patiënt. De Dental Management Toolkit helpt u hierbij met protocollen, video’s en tips.

“Het wiel is vast al uitgevonden, maar niet bij mij bekend”

Iedere praktijk heeft grotendeels te maken met dezelfde vragen en problemen op management gebied. Vanuit onze ervaring bij veel praktijken kunnen we gericht adviseren en oplossingen aandragen. Met de Dental Management Toolkit worden de kennis én praktische oplossingen op een laagdrempelige manier beschikbaar gesteld voor praktijken. Deze toolkit is bedoeld voor alle praktijken – van klein tot groot – die continu willen verbeteren en daarvoor praktische oplossingen aangedragen willen krijgen.

Toegang

U heeft gedurende 365 dagen toegang tot de Dental Management Toolkit na eenvoudige aanmelding. Via deze online omgeving heeft u vrije toegang tot veel voorbeeld protocollen en formulieren. Van hygiëne protocollen en voorbeeldformulieren voor het functioneringsgesprek tot video’s met tips en handige documenten voor praktijkmanagement. Naast de vrije toegang van de toolkit wordt de praktijk op verschillende manieren getriggerd zich verder te verbeteren. Zo ontvangt u regelmatig een advies of tip en worden nieuwe protocollen of formulieren beschikbaar gesteld, bijvoorbeeld om te voldoen aan nieuwe wetgeving zoals de WKKGZ.

Wat biedt een abonnement op Dental Management Toolkit?

Met de Dental Management Toolkit ontvangt u gedurende 365 dagen één gebruikersaccount per praktijk, dat recht geeft op:

 • Toegang tot de afgeschermde Toolkit
 • De mogelijkheid voorbeeld protocollen en formulieren vrij te downloaden en te gebruiken.
 • Het bekijken van (instructie) video’s voor verdere uitleg en achtergronden.
 • Update of aanvulling van protocollen en formulieren en regelmatig nieuwe video’s, adviezen en/of tips.

Tarief

Het tarief voor toegang tot de Dental Management Toolkit bedraagt € 250,00 (exclusief 21% BTW) en kan individueel of per praktijk worden afgesloten. De toegang geldt voor een periode van 1 jaar.

Initiatiefnemers

Dental Management Toolkit is een initiatief van Kuiken Praktijkmanagement en dental INFO. Heeft u vragen? Mail naar info@dentalinfo.nl of bel 06-1498 0141.

Registreren jaarabonnement

Lees meer over Dental Management Toolkit

Lees meer over: Infectiepreventie, Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkorganisatie, Producten/
NVWT-richtlijncursussen

NWVT KIMO richtlijncursussen

De NWVT organiseert een 3-tal cursussen over recente KIMO richtlijnen. Deelnemers ontvangen per cursus een hand-out met de hoofdpunten van de richtlijn.

Tandheelkundige ingrepen bij antistolling: Hoe ga ik als tandarts met antitrombotica om?

15 april –  19.30 – 21.45 uur, Breukelen

Steeds vaker worden tandartsen geconfronteerd met medisch gecompromitteerde patiënten. Enerzijds omdat de populatie ouderen met multi-morbiditeit toeneemt, anderzijds omdat steeds meer ouderen hun eigen dentitie behouden. Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland gebruiken enige vorm van antistolling ter preventie en/of behandeling van een trombotische aandoening. Elke tandarts heeft patiënten die antitrombotica gebruiken. Na extractie rapporteert 1/3e van patiënten zonder antitrombotica al een nabloeding, waarvan bijna 2% ernstig. Daarom is kennis over deze nieuwe KIMO richtlijn onontbeerlijk.
Lees meer over de richtlijncursus Tandheelkundige ingrepen bij antistolling

Wortelcariës bij kwetsbare ouderen: Klinische praktijkrichtlijn KIMO

10 juni – 19.30 – 21.45 uur, Breukelen

In deze cursus wordt de in december 2019 verschenen klinische praktijkrichtlijn ‘Wortelcariës bij (kwetsbare en zorgafhankelijke) ouderen’ toegelicht. Zowel de theoretische onderbouwing als de klinische toepassing van deze richtlijn komen aan bod.

Door verbeterde preventieve maatregelen behouden steeds meer ouderen tot op hoge leeftijd (een deel van) hun gebitselementen. Echter, enerzijds doordat de tandwortels blootliggen, anderzijds doordat op die leeftijd ook comorbiditeiten en polyfarmacie ontstaan, komt wortelcariës bij (kwetsbare) ouderen steeds vaker voor. Een vroege signalering is van belang om initiële wortellaesies op te sporen. Door op de hoogte te zijn van de risicofactoren kan in combinatie met een juiste inschatting van de laesie(in)activiteit een preventief behandelplan worden opgesteld. Tevens geeft de klinische praktijkrichtlijn handvatten om wel of niet tot restauratie over te gaan. Over het algemeen is het advies restauratieve behandeling zo lang mogelijk uit te stellen.

Lees meer over de richtlijncursus Wortelcariës bij kwetsbare ouderen

De Derde Molaar

7 oktober – 19.30 – 21.45 uur, Breukelen

Lees meer over de richtlijncursus  De Derde molaar

Lees meer over: Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Scholing/
Henry Schein Openhuis2020

Openhuisdagen Henry Schein 17 en 18 april

Met gepaste trots nodigen wij u op 17 en 18 april 2020 uit voor de Henry Schein openhuisdagen! Volledig in het teken van kennis, kunde en interactie vormen deze twee dagen een uniek evenement waarbij u meer te weten komt over nieuwe producten en actuele praktijkthema’s.

Lezingen en workshops

Daarnaast is een belangrijk onderdeel het programma lezingen en workshops. Voor ieder lid van het tandheelkundig team worden gespecialiseerde lezingen en workshops aangeboden die inspelen op actuele behandelontwikkelingen en praktijksituaties. Diverse onderwerpen als preventie, endodontie en praktijkmanagement en komen aan bod. Ook dit jaar weer met gerenommeerde sprekers als Joerd van der Meer, Arie Riem en Schelte Fokkema. Bekijk het programma

Aanvullend programma – nascholing röntgen

Tegelijk met de Openhuisdagen organiseren wij in samenwerking met Academie Tandartsenpraktijken de cursus Update Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming (TMS) en de cursus Nascholing Röntgenologie voor assisterende in het nabijgelegen Van der Valk Almere (op nog geen 5 minuten afstand / er rijdt een pendelbus).

Exposanten

De Openhuisdagen zijn dé plek om u te laten informeren over de nieuwste producten, toepassingen en ontwikkelingen. Meer dan 120 exposanten nemen u mee op een dentale ontdekkingsreis en tonen u wat er in de huidige praktijk allemaal mogelijk is. Verbruiksmaterialen, behandeleenheden en hightech oplossingen zijn hier slechts enkele voorbeelden van.

 

Lees meer over: Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Scholing/
Expo

Tiende editie Dental Expo op 19, 20 en 21 maart 2020

De Dental Expo 2020 wordt verplaatst vanwege het coronavirus

Op 19, 20 en 21 maart 2020 vindt de Dental Expo voor de tiende keer plaats in de RAI in Amsterdam. Dental Expo is de enige nationale professionele dentale vakbeurs in Nederland en richt zich op aanbieders en afnemers in de dentale branche.

Dental Expo is een 2-jaarlijkse beurs die plaatsvindt in de even-jaren. Tijdens de vorige editie in 2018 presenteerden 190 exposanten.

Verbinden, inspireren, ontdekken

Dental Expo verbindt professionals uit de dentale branche. De gehele markt ontmoet elkaar op Dental Expo. Kom weer in contact met oude bekenden of ontmoet nieuwe zakelijke relaties tijdens deze beurs. Ook inspireert Dental Expo door het aanbieden van een seminarprogramma en workshops. Op Dental Expo kunt u verder de nieuwste ontwikkelingen binnen de dentale branche bekijken en ervaren.

Kennisoverdracht breed beetgepakt op Dental Expo 2020

Tijdens deze 10e editie van Dental Expo in de RAI is in samenspraak met Dental Best Practice de Dental Expo Academy tot stand gekomen. De reden van deze coöperatie is dat bezoekers van de vorige editie uiterst positief waren over de kennissessies die aanwezig waren op de beursvloer. U leert tijdens de seminars en hands-on trainingen over alle ontwikkelingen in de dentale markt, zoals digitalisering, ondernemerschap en interprofessionele samenwerking. Deze onderwerpen zijn verdeeld over 2 klaslokalen. De onderwerpen die aanbod komen zijn relevant voor alle beroepstakken binnen de mondzorg.

Als u een van de kennissessies willen bijwonen, bekijk dan het overzicht van alle seminars en hands-on trainingen. U kunt zich voor maximaal 2 seminars en/of hands-on trainingen inschrijven.  Per kennissessie bedraagt het tarief 25 euro. Ook dient u dan een ticket voor Dental Expo aan te schaffen.

Naast het programma van Dental Expo Academy, bieden ook de exposanten de bezoekers de mogelijkheid om bij hen kennis te vergaren. Zij zullen hun programma afstemmen op de ontwikkelingen in de markt, zoals ANT met hun ‘starterssessie’ en ‘ZZP update’. Ook KNMT komt met een uitgebreid programma naar de beurs. “Door al deze initiatieven bruist het van de kennisoverdracht op Dental Expo. Wij adviseren bezoekers dan ook om alle exposanten goed in de gaten te houden, zodat bezoekers niets missen van hun programma’s gedurende de beurs”, aldus Koniuszek.

Openingstijden Dental Expo

De tiende editie van Dental Expo vindt plaats in Hal 8 van RAI Amsterdam. De openingstijden zijn:
19 maart van 13.00 tot 20.00 uur
20 maart van 10.00 tot 20.00 uur
21 maart van 10.00 tot 17.00 uur

Meer informatie over Dental Expo

 

Dental-expo

 

Lees meer over: Dental Expo, Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Scholing/
Dental-365-kaakchirurg

Dental365 opent nieuwe vestigingen voor noodhulp en ZBC kaakchirurgie

Dental365, waar patiënten 24/7 terecht kunnen voor tandheelkundige hulp, heeft onlangs, na Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, in Dordrecht zijn vierde vestiging geopend. Binnenkort volgen nog vestigingen in Gouda en Utrecht. In 2020 zullen door Dental 365 ook ZBC’s kaakchirurgie opgezet worden. Je kunt op 24 januari 2020 nader kennismaken met Dental365 tijdens een avondcongres over endodontologie en implantologie.

Praktijk voor noodhulp

Dental365 heeft in 2016 zijn eerste ‘walk-in’ tandartspraktijk geopend in Den Haag. In dit nieuwe tandartsconcept kunnen patiënten zeven dagen per week terecht voor noodhulp. Dit kan na doorverwijzing door een andere tandarts, maar een patiënt kan ook rechtstreeks bij Dental365 aankloppen. Na Den Haag zijn er ook praktijken in Amsterdam en Rotterdam geopend.

Nieuwe praktijk in Dordrecht

Dental365 heeft zich nu ook gevestigd in het centrum van Dordrecht. Dit is gebeurd op verzoek van tandartsenkringen in Dordrecht, Zwijndrecht en de westelijke Alblasserwaard (Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht en Molenlanden), omdat er steeds minder tandartsen beschikbaar waren voor avond- en weekenddiensten. Bijna alle tandartsen uit de regio hebben zich aangesloten bij Dental365 en verwijzen buiten de openingstijden voor spoed hier naar door. Waarschijnlijk zullen ook tandartsen in Gorinchem zich bij Dental365 aansluiten. De officiële opening van de nieuwe praktijk in Dordrecht heeft op 9 januari plaatsgevonden.
Later dit jaar worden nog nieuwe vestigingen van Dental365 geopend in Gouda en Utrecht.

ZBC kaakchirurgie

Naast de gebruikelijke noodhulp zal Dental365 vanaf 2020 ook kaakchirurgie aanbieden in een Zelfstandige Behandel Centrum (ZBC) in Amsterdam, Den Haag en Dordrecht en later ook in Gouda en Utrecht. Patiënten konden al voor kaakchirurgie terecht in de vestigingen in Amsterdam en Den Haag, maar hiervoor konden zij alleen de kosten vergoed krijgen als ze een tandartsverzekering hadden afgesloten. Bij behandeling in een ZBC kunnen de kosten ook uit de basisverzekering vergoed worden.

Bekijk een video over Dental365

 

Congres van Dental365 Academy

Dental365 verzorgt vanuit de Dental365 Academy ook congressen en andere bijscholingsactiviteiten. Op 24 januari 2020 wordt in Erasmus MC in Rotterdam een avondcongres (van 17.30 tot 21.30 uur) georganiseerd over endodontologie en implantologie. Sprekers op deze avond zijn:

 • Dr. Roberto Christian Cristescu van EndoEnzo Amsterdam over spoed-endodontie;
 • Dr. Adi Einhorn, parodontoloog en implantoloog met een eigen praktijk en docent aan de Tel-Aviv University School of Dentistry over aspecten van de implantologie op gebied van esthetiek;
 • Dr. Vasileios Panagopoulos Med Dent D.D.sc PHD, specialist in OMF-chirurgie en werkzaam bij Dental 365, over geavanceerde implantologie.

Het congres is gratis voor RTV- en DTV-tandartsen en andere tandartsen en kringen die met Dental365 samenwerken. Voor niet-partnertandartsen bedragen de kosten € 300.

Meer informatie over het congres is te vinden in de Agenda van dental INFO

 

 

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkorganisatie, Producten/

Bijeenkomst Journal Club team Mondzorgkunde HU op 6 maart

Het doel van de Journal Club HU (Hogeschool Utrecht) is om op informele wijze en in een veilige omgeving bijdragen aan de deskundigheidsbevordering en professionalisering van mondhygiënisten in Nederland.

Onderwerp: Voeding en mondgezondheid

Voorzitter Journal Club: Timea Parhonyi MSc
Vicevoorzitter: dr. Liesbeth Haverkort

Locatie en datum: 6 maart 15:00 – 17:00 uur
Accreditatie:  2 KRM-punten
Deelname is kosteloos.

Hebben we je kunnen enthousiasmeren? Wil jij meer leren over voeding? Stuur dan een mail naar: liesbeth.haverkort@hu.nl

Groet en tot 6 maart,
Timea Parhonyi en Liesbeth Haverkort

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Thema A-Z/
Kuiken-praktijkmanagement

Wanneer is jouw praktijk succesvol?

Het praktijkhouderschap is voor veel tandartsen een enorme uitdaging, wat ook kan resulteren in stress en onzekerheid. Staat 2020 in het teken van het succesvol maken van jouw praktijk? Neem dan vrijblijvend contact op.

Tandarts vs. Praktijkhouder

Er wordt steeds meer gevraagd van de tandarts – praktijkhouder, die hier veel stress en onzekerheid over kan ervaren. Terwijl je als tandarts – praktijkhouder misschien juist enorme ambities hebt en vooruit wil met je praktijk. Bijvoorbeeld door de interne processen te professionaliseren en werkzaamheden meer te delegeren. Om zo de structuur te verbeteren en meer rendement te behalen uit de praktijk.

Wel ambitie, maar geen resultaat

Het is echter een enorme uitdaging de rol van tandarts te combineren met het praktijkhouderschap. Dit kan ertoe leiden, dat tandartsen wel een ambitie hebben met hun praktijk, maar niet in staat zijn verbeteringen door te voeren. Bijvoorbeeld door problemen structureel op te lossen en zodoende als praktijkorganisatie te ontwikkelen.

Op weg naar een professionelere praktijk

De dienstverlening van Sjoerd Kuiken is er niet op gericht praktijken te ontzorgen. Ook ga ik tandartsen geen werk uit handen nemen. Mijn dienstverlening bestaat uit een intensieve begeleiding, ondersteuning en training van de tandarts en zijn of haar praktijk. Allemaal gericht op het realiseren van jouw succesvolle praktijk. Want jij bepaalt natuurlijk jouw eigen maatstaf voor succes. Na de praktijkbegeleiding zijn de tandarts en het team in staat de tandartspraktijk zelfstandig succesvol voort te zetten.

Kuiken praktijkmanagement infographic
Bekijk hier een vergrote versie van het Praktijk management model van Kuiken Praktijkmanagement

Mijn uitdaging

Mijn uitdaging is om tandarts – praktijkhouders en praktijken te helpen ontwikkelen. Met als doel de praktijk succesvoller en professioneler te maken. De onderwerpen die in mijn aanpak terugkomen zijn verwoord in mijn Praktijk Management Model. Het gaat dus om een praktijk brede aanpak. Erop gericht om structurele verbeteringen door te voeren. Zowel in jouw rol als praktijkhouder, maar dus ook voor de praktijkorganisatie. Zodanig dat jij als tandarts – praktijkhouder jouw praktijk vervolgens zelf – samen met je team – succesvol verder kan ontwikkelen. In mijn praktijkbegeleiding wordt vooral gewerkt aan een gedegen en goede basis voor een succesvolle praktijk.

Bel voor een vrijblijvende kennismaking

Staat 2020 in het teken van het succesvol maken van jouw praktijk? En wil je graag eens van gedachte wisselen hierover. Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking en ik kom dan graag langs in de praktijk.

E Je kunt contact opnemen via sjoerd@kuikenpraktijkmanagement.nl
www.kuikenpraktijkmanagement.nl
T 06 – 1498 0141.

Lees meer over: Partnernieuws, Praktijkorganisatie, Producten/
Intra-ossaal verdoven: de nieuwe standaard in anesthesie Quicksleeper

Intra-ossaal verdoven: de nieuwe standaard in anesthesie

De meeste tandartsen gebruiken voor hun verdovingen de klassieke technieken: mandibulair blok, infiltratieanesthesie of intraligamentaire anesthesie. Deze technieken hebben hun specifieke voor- en nadelen. Daarnaast is er echter ook de intra-ossale verdovingstechniek. Wij zijn ervan overtuigd dat dit dé nieuwe standaard in anesthesie is.

Intra-ossale anesthesie

QuicksleeperBij intra-ossale anesthesie wordt zo dicht mogelijk bij de apex geïnjecteerd, in het midden van het spongieus botweefsel, waardoor de effectiviteit beduidend hoger is dan bij andere technieken. Aangezien het anestheticum in het spongieus botweefsel wordt geplaatst, werkt de verdoving onmiddellijk en kan er direct behandeld worden.

QuickSleeper

Verdoven met deze techniek kan niet met de traditionele spuit (omdat men door de cortex heen moet). De QuickSleeper is een apparaat dat elektronisch gestuurde injectiesnelheid combineert met het gebruik van de intra-ossale verdovingstechniek (de naald roteert door de cortex). Dit leidt tot een pijnloze verdoving die nagenoeg altijd zit. Ondertussen zijn er meer dan 350 innovatieve tandartspraktijken in Nederland, die met een QuickSleeper werken.

Ben je nieuwsgierig hoe de QuickSleeper in de praktijk werkt? We kunnen in je praktijk langskomen voor een demonstratie. Neem contact op om een demo aan te vragen via info@straightdental.com of 020-2299099.

 

 

 

Lees meer over: Anesthesie, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
Curasept

Curasept: Bewezen werkzaam én minder tandverkleuring

Als dental professional wilt u natuurlijk altijd het beste voor uw patiënten. Daarom adviseert u niet zomaar een chloorhexidine mondspoeling. U wilt bewezen effectiviteit en het liefst een patiëntvriendelijk middel. Met Curasept kiest u voor allebei!

Een wetenschappelijk onderbouwd product – bewezen effectief dus bij gingivitis en voor plaqueverwijdering. En bovendien uiterst vriendelijk voor uw patiënten, omdat een systematic review uitwijst dat Curasept net zo effectief is als reguliere chloorhexidine mondspoelmiddelen, maar verkleuring van het tandoppervlak vermindert!

Tevreden patiënten of effectiviteit? Kies voor allebei!

Chloorhexidine (chx) is hét middel bij ontstekingen in de mond (gingivitis, parodontitis, mucositis en peri-implantitis), voor bescherming tegen wondinfecties na een extractie en voor plaqueverwijdering. Chx is het meest en best bewezen antibacteriële ingrediënt in onze tandheelkundige zorg. Het hecht zich tot 12 uur na het spoelen aan het oppervlak van tanden en tandvlees en geeft langdurige en effectieve ondersteuning.
Maar… de meeste chloorhexidine mondspoelmiddelen zorgen ook voor tandverkleuring. En daar zijn uw patiënten niet zo blij mee. Met Curasept kiest u voor het beste van twee werelden. Het is wetenschappelijk onderbouwd en bewezen effectief. En dankzij het unieke Anti Discoloration System (ADS) levert het vrijwel geen verkleuringen of smaakverlies op. Dus ook uw patiënten zijn tevreden.

De Cursept range bestaat uit:

Curasept mondspoelmiddel

 

 

 

Curasept Mondspoelmiddel
0.20% chx – 200 ml

 

 

Curasept Mondspoelmiddel
0.12% chx – 200 ml

 

 

Curasept Mondspoelmiddel
0.05% chx + 0.05% fl -220 ml

 

 

 

 

Curasept mondspoelmiddel
Met hyaluronzuur (HA) en Polyvinylpyrrolidone-vinyl acetaat (PVP-VA)

 

 

Curasept mondspoelmiddel
ADS® Perio 0.12% CHX + HA + PVP-VA

 

 

Curasept Mondspoelmiddel
ADS® Implant  0.20% CHX + HA + PVP-VA

 

 

 

Curasept gel-tandpasta

 

Curasept Gel-Tandpasta
0.20% chx – 75 ml

Curasept Gel-Tandpasta
0.12% chx – 75 ml

 

Curasept Gel-Tandpasta
0.05% chx + 0.05% fl – 75 ml

 

 

 

Curasept Parodontaal Gel

Curasept paradontaal Gel
1% chx – 30 ml

 

 

 


Voorstraat 84
5334 JV Velddriel
I www.farmadent.nl
E info@farmadent.nl
T : 0418 726 986

Lees ook: Effectiviteit van Curasept chloorhexdine nogmaals bevestigd in systematic review

¹ Chlorhexidine with an Anti Discoloration System. A comparative study.
Bernardi F, Pincelli MR, Carloni S, Gatto MR, Montebugnoli L. – Int J Dent Hyg. 2004 Aug; 2(3):122-6.
² Chlorhexidine with an anti-discoloration system after periodontal flap surgery: a cross-over, randomized, triple blind clinical trial.
Cortellini P, Labriola A, Prato GP, Nieri M, Toneti MS. – J Clin Periodontolgy 2008 Jul; 35(7): 614-20.
³ 0.2% chlorhexidne mouthwash with an antidiscoloration system versus 0,2% chlorhexidine mouthwash: a prospective clinical
comparative study. Solic C, Santos A, Nart J, Violant D. – J Periodontol. 2011 Jan; 28(1): 80-5.
⁴ Plaquekontrolle mit Chlorhexidin. Spüllösongen, Gele, Lacke, Chips. Kneist S – ZWR Das Deutsche Zahnärzteblatt. Sonerdruck 4-2011

 

 

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
Dé Vakbeurs Mondhygiëne

Dé Vakbeurs Mondhygiëne, 16 mei 2020

Op 16 mei 2020 bent u van harte welkom op de 8e editie van Dé Vakbeurs Mondhygiëne. In het gastvrije en authentieke Congrescentrum 1931, nabij het centrum van ’s-Hertogenbosch, komt mondzorgkundig Nederland samen.

Tijdens de voorgaande edities heeft de Vakbeurs Mondhygiëne zich ontwikkeld tot een evenement met een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Naast de vertrouwde exposanten zijn er zoals ieder jaar weer nieuwkomers waar u informatie kunt vergaren en worden er diverse inspirerende workshops georganiseerd.

Toegang De Vakbeurs Mondhygiëne

De toegangsprijs voor De Vakbeurs Mondhygiëne bedraagt slechts € 19,50,- en is inclusief onbeperkt koffie en thee, parkeerkosten en deelname aan de workshops op basis van beschikbaarheid. Maak van uw beursbezoek een dagje uit en geniet van een lunchbuffet tegen een kleine meerprijs en sluit uw dag af met een bezoek aan de meest gastvrije stad van Nederland!

Via Facebook, Twitter en digitale nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte over de laatste updates en acties.

Graag tot ziens op 16 mei 2020.

De initiatiefnemers,
Joanne Alkemade, mondhygiënist
Daphne Jacobs, Congress Care

Meer informatie

www.vakbeursmondhygiene.nl

 

 

Lees meer over: Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Scholing/

Bijna helft van Nederlanders voor digitale huisartsenzorg

47% van de Nederlanders ziet het wel zitten om digitaal contact te kunnen hebben met een huisarts. Dit zou ook deels het tekort aan huisartsen kunnen oplossen. Zou digitalisering van de mondzorg volgens u een volgende stap kunnen zijn?

Even met een huisarts chatten over niet-ernstige klachten, of even checken of een bezoekje nuttig zou zijn. Het klinkt als toekomstmuziek, maar als het aan ongeveer de helft van de Nederlanders ligt mag dit best de werkelijkheid worden. Op verzoek van de zorgverzekeraar CZ peilde Kantar de mening van patiënten over digitalisering van de zorg. Het resultaat laat zien dat men in het algemeen positief staat tegenover digitale huisartsenzorg.

Ontlasten van de eigen huisarts

Door bij niet-ernstige klachten eerst met een huisarts te chatten kan de eigen, fysieke huisarts worden ontlast. Deze krijgen daardoor meer tijd om anderen persoonlijk te helpen. Daarnaast kan het het huisartsentekort verminderen.

Laagdrempeligheid groot voordeel

Hoewel het misschien als een verrassing komt, is het best logisch dat patiënten digitale zorg aanmoedigen. Mensen mogen dan wel tevreden zijn met hun eigen, fysieke huisarts, een afspraak maken blijkt toch regelmatig een drempel te zijn. Het is voor een derde van de mensen lastig om een bezoek in te plannen. Wanneer je 24 uur per dag online terecht kan, valt dit probleem weg. Voor veel mensen is de laagdrempeligheid en het gemak van digitale zorg een groot pluspunt.

Zorgverzekeraar blij met resultaten

De zorgverzekeraar CZ is blij met bovenstaande conclusies. Joep de Groot, bestuursvoorzitter van CZ, zegt: “In onze visie is én blijft de fysieke huisarts de spil van de huisartsenzorg. Maar digitaal spreekt aan, dat laat het onderzoek wel zien. Het draagvlak voor digitale manieren van zorg verlenen is bij verschillende groepen best groot. En dat is belangrijk, want door tekorten zien we dat huisartsen flink onder druk komen te staan. En in sommige regio’s is het echt steeds lastiger om een huisarts te vinden. Dat willen we oplossen en digitalisering speelt daarbij een belangrijke rol.”

Taak weggelegd voor zorgverzekeraars

Dat zorgverzekeraars in dit proces belangrijk zouden kunnen zijn komt ook uit de resultaten naar voren. Maar liefst 73% van de respondenten laat blijken dat ze binnen het digitaliseringsproces een rol zien weggelegd voor de zorgverzekeraars. De meerderheid vindt echter wel dat het in eerste instantie een taak voor de huisartsen zelf is.

In hoeverre bent u het eens met deze stelling:
Digitale mondzorg is een goede aanvulling op de reguliere mondzorg.

Doe mee en vul 3 vragen in.

Maak uw eigen enquête voor feedback van gebruikers

 

Bron:
CZ

 

Lees meer over: Communicatie patiënt, Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws/