Venus Bulk Flow ONE De flowable one-shade bulk fill composiet

Venus Bulk Flow ONE. De flowable one-shade bulk fill composiet! Bestel de 3+1 actie

Venus Bulk Flow ONE is de eerste flowable one-shade bulk fill composiet waarbij u geen additionele toplaag nodig heeft. Caviteiten tot 4 mm worden snel en eenvoudig gevuld.

Dankzij de verbazingwekkende ‘adaptive light matching’ techniek waarbij lichtgolven geabsorbeerd en weerkaatst worden past Venus Bulk Flow ONE naadloos in de omringende dentitie, onafhankelijk van de tandkleur, waardoor restauraties onzichtbaar worden. Venus Bulk Flow ONE past zich aan alle tandkleuren, van A1 tot D4, aan voor basisrestauraties, bijvoorbeeld in het posterieure gebied.

Adaptive light matching

 

Plaatje 1

Alle voordelen op een rij

 • Ongelooflijke kleuradaptatie
 • Caviteiten tot 4 mm
 • Hoge radiopaciteit van meer dan 250% AL
 • Lage krimpspanning, hoge buigsterkte en hoge slijtvastheid zorgen voor duurzame restauraties om de hoge kauwbelasting in het posterieure gebied te weerstaan
 • Verkort de behandeltijd
 • Ideaal voor het restaureren van melktanden

Kulzer Venus Bulk Flow

Klik hier voor meer informatie over Venus Bulk Flow ONE

 

 

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Restauratie
Edgeendo---Henry-Schein

Optimaliseer uw wortelkanaalbehandelingen met EdgeEndo

EdgeEndo heeft zich speciaal gericht zich op onderzoek en ontwikkeling in de warmtebehandeling van NiTi-vijlen en heeft een eigen proces ontwikkeld om FireWire-vijlen te produceren die ongelooflijk sterk en tegelijk super flexibel zijn (curves van 90°).

De warmtebehandeling en de thermische verwerking van nikkeltitanium (NiTi)-­vijlen heeft de toepassing van mechanische vijlen volledig veranderd. Warmtebehandeling van de vijlen zorgt voor een ongekende flexibiliteit en weerstand tegen cyclische vermoeidheid, waardoor procedures uitgevoerd kunnen uitvoeren die moeilijk, zo niet ondenkbaar zouden zijn, met traditionele niet-verhitte vijlen.

Toptechnologie tegen een betaalbare prijs

Aan toptechnologie hoeft niet altijd een stevig prijskaartje te hangen.
Het doel van EdgeEndo is om kwalitatief hoogstaande tandheelkundige producten en oplossingen te leveren tegen een betaalbare prijs.

Het rationeel invasief behandelen met deze warmte behandelde NiTi vijlen biedt nieuwe mogelijkheden.

Assortiment

Het assortiment bestaat uit:

 • EdgeTaper / EdgeTaper Platinum, klassiek roterend NiTi vijlsysteem
 • EdgeOne Fire, reciprocerend NiTi vijlsysteem waarbij gebruik gemaakt wordt van een reciprocerende techniek met één vijl en de nieuwe innovatieve
 • EdgeFile X7 voor een vereenvoudigde roterende techniek met slechts twee martensitische NiTi vijlen.

Meer informatie

Lees meer over EdgeEndo via Henry Schein Dental
Of bel Henry Schein: T 036 5358600
www.henryschein.nl

Lees meer over: Materialen, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Carestream-CBCT

CBCT CS 8200 3D Neo Edition: Maakt een verschil bij elke beslissing

De Neo Edition is een verbeterde versie van het oorspronkelijke CBCT-systeem, CS 8200 3D. Met behoud van de oorspronkelijke veelzijdigheid en compactheid biedt dit apparaat een verbeterd gebruiksgemak, een betere klinische ervaring en meer gemoedsrust, wat leidt tot meer succesvolle resultaten voor patiënten en een succesvollere praktijk.

Meer informatie over Neo Edition CBCT

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Röntgen en beeldsystemen
Dentsply-Siron-DS-Core

DS Core: Het nieuwe, digitale universum van Dentsply Sirona, powered by DS Core

DS Core is een platform dat producten, diensten en technologie combineert om u te helpen de toekomst van uw tandartspraktijk vorm te geven en u meer te laten concentreren op wat echt belangrijk is: het behandelen van uw patiënten.

DS Core

Profiteer van onze cloudopslag, de mogelijkheid om dossiers te delen en toegang tot een hoogwaardige dienstverlening voor uw equipment en tandheelkundige ontwerpbehoeften.

Een uitstekende keuze voor uitmuntende resultaten: Primescan is uw perfecte beginpunt voor digitale tandheelkunde. Hoe u uw werkprocessen ook wilt opzetten: Primescan faciliteert efficiënte, digitale workflows – zowel aan de stoel in uw praktijk als in het contact met uw voorkeurspartners.

Goed ontworpen en perfect compatibel: naast de intraorale scanner met zijn hoogwaardige prestaties is er nu ook het nieuwe Acquisition Center. Samen vormen ze een zeer effectief en heel comfortabel systeem – tegemoetkomend aan uw behoeften met twee individuele softwareconfiguraties.

Lees meer over DS Core

Lees ook over Primascan Connect:

Primescan Connect: Eenvoudig scannen, naadloze samenwerking

Dentsply-Siron

Maak kennis met de nieuwste intraorale scanner van Dentsply Sirona: de Primescan Connect. De meest hoogwaardige intraorale scanner, nu verkrijgbaar in een laptopconfiguratie. Geniet van alle voordelen van Primescan tegen een gunstige prijs.

Lees meer over Primescan

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Röntgen en beeldsystemen
Suresmile

Maak kennis met SureSmile® Aligners

Door de diversiteit aan SureSmile-platformen kunt kiezen voor het platform dat het beste aansluit bij uw wensen. Naast aligners bieden wij ook digitale bracketbehandelingen aan. Met het SureSmile indirect bonding-systeem kiest u voor nog meer bondingprecisie en gebruiksgemak bij het plaatsen van uw eigen bracketsysteem.

Lees meer over SureSmile® Aligners

De open SureSmile-software accepteert STL-bestanden van alle scanbronnen, om er zeker van te zijn dat u het meeste uit uw scaninvestering haalt en de best voorspelbare en meest nauwkeurige eindresultaten bereikt.

Combineer kennis, nauwkeurige softwareplanning, moderne productie en een door de behandelaar gecontroleerd aligner-systeem en u heeft SureSmile® Aligners.

Waarom starten met SureSmile Aligners?

 • Hoogwaardige materialen – gemaakt van Essix plastics voor effectieve tandverplaatsing en vele klinische opties – zelfs voor gecompliceerde casuïstiek. U kunt kiezen voor een geschulpte- of rechte trimlijn welke in hoogte aanpasbaar is.
 • Uitstekende behandelplanning – meer dan twintig jaar ervaring in digitale, orthodontische behandelplanning.
 • Open software met een betrouwbare workflow – na het uploaden van patiëntendossiers in de open software, kunt u uw gedetailleerde voorkeuren specificeren of simpelweg vertrouwen op ons digitale lab om een op maat gemaakt plan te garanderen.
 • Combineer SureSmile met het gebruik van DS Core. Met een eenvoudige toegankelijkheid en gedeelde functies zorgt DS Core ervoor dat het delen van bestanden met verwijzers wordt gestroomlijnd en samenwerking wordt verbeterd.

Lees meer over SureSmile® Aligners

DS Core cloudopslag

DS Core is de cloudopslag voor het delen van patiëntendossiers om de samenwerking met specialisten en partners te bevorderen.

Start to connect -Dentsply

Het platform waar de digitale diensten en oplossingen van Dentsply Sirona samenkomen.

DS Core is een cloud-based oplossing die u tot 15 TB cloudopslag biedt, samen met toegang tot de verschillende DS Core diensten. Een oplossing die samenwerking in overeenstemming met de regelgeving ondersteunt, van waaruit zorgprofessionals met één klik op de knop patiëntendossiers kunnen delen of deze vanaf meerdere locaties kunnen raadplegen.

Wij helpen u graag bij uw eerste stappen en zullen u als een betrouwbare partner ondersteunen.

Lees meer over DS Core

Lees meer over: Materialen, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

Een vijfdelige basiscursus met 12 KRT-punten per onderdeel. Onder leiding van drs. Nico van der Werff en drs. Jan Cleyndert en bedoeld voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen in de algemene praktijk. De deelnemers worden opgeleid in diagnostiek en behandelplanning, omgang met apparatuur en materiaal, werken met Straight Wire 022-slot systeem en zelf-ligerende systemen.

Meer informatie SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

Locatie: Soestduinen

Deel 1: 3 en 4 februari 2023

Diagnostiek en Cephalometrie
McNamara, Ricketts, Woodside, Harvold, Baccetti, Garcia

Orthopedische Expansie
Bonded Expander Hyrax-type

Deel 2: 24 en 25 maart 2023

Straight Wire system, Selfligating Carrière brackets en conventionele brackets naar Mc Laughlin Bennet & Trevesi. Bogen, Legeringen en Sequenties.

Deel 3: 12 en 13 mei 2023

Klasse I, Non-extractie- en extractietherapie

Deel 4: 9 en 10 juni 2023

Klasse II, Non-extractie- en extractietherapie

Twin Block, Twin Force, Williamsons Ramp

Straight Wire system

Sagital First Concept volgens Carriere met Motion II

Deel 5: 22 en 23 september 2023

Klasse III, Non-extractie- en extractietherapie

Hyrax, Petit Mask, Expander

Straight Wire system

Sagital First Concept volgens Carriere met Motion III

Meer informatie SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

 

Lees meer over: Bij- en nascholing, Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Scholing
Doorbreek de circel witrand

Doorbreek de cirkel

Mondgezondheid en diabetes zijn gelinkt aan elkaar. Een verminderde grip op de bloedsuikerwaarden verhoogt het risico op tandvleesaandoeningen. Terwijl tandvleesaandoeningen op hun beurt een negatieve invloed hebben op de bloedsuikerwaarden.

“Er is een direct verband tussen mondgezondheid en algemene gezondheid; systemische ziekten, met name stofwisselingsziekten, kunnen de mondgezondheid beïnvloeden, en het lijkt erop dat mondgezondheid de algemene gezondheid kan beïnvloeden.”
(Diabetes Mellitus: overwegingen voor tandheelkunde Frances Kidambi en Shailendra B. Patel J ben deuk Assoc 2008 139; 8S-18S)

De relatie tussen diabetes en parodontitis wordt steeds duidelijker dankzij de vooruitgang in klinisch onderzoek. Als chronische ziekte komt diabetes wereldwijd veel voor, waardoor tandartsen vaak te maken hebben met patiënten die deze aandoening hebben.

Wetenschappelijk bewijs

Het wordt inmiddels alom erkend dat mensen met diabetes zorgvuldig met hun mondgezondheid dienen om te gaan. Hierdoor worden tandartsen aangemoedigd om een meer proactieve rol te spelen bij het identificeren van de potentiële risico’s waarmee hun patiënten te maken krijgen. Uit enkele van de meest recente onderzoeken blijkt het volgende:

 • Eerder werd gedacht dat diabetes patiënten een grote kans hebben op parodontitis en een hoog risico op een ernstige vorm daarvan. Recente studies tonen aan dat het tegendeel waar is: een prevalentie van diabetes bij patiënten met parodontitis
 • Volgens de Europese Federatie voor Parodontologie (EFP), is er een nadelig effect van ernstige parodontitis op glycemische niveau bij zowel de diabetische en de pre-diabetes patiënten
 • Afhankelijk van de ernst van parodontitis, hebben diabetici meer kans op complicaties met hun diabetes
 • Nieuw bewijs laat een verhoogd risico op het begin van diabetes zien bij patiënten met ernstige parodontitis

Voor meer informatie raden we je aan het dit document te downloaden over de staat van het bewijs over de bidirectionele link.

 

 

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
KaVo uniQa behandelunit

KaVo uniQa behandelunit: Gemaakt om uniek te zijn!

KaVo uniQa, de eerste behandelunit in de compacte premiumklasse. Een beter ontwerp, meer comfort en meer plezier komen samen om tandartsen en patiënten een unieke productervaring te bieden.

KaVo Dental heeft in zijn 110-jarig bestaan voor vele mijlpalen in de moderne tandheelkunde gezorgd. Na de introductie van baanbrekende premium behandelunits, zoals de ESTETICA-serie en de populaire PRIMUS modellen, zet het bedrijf nu zijn reeds jaren durende, unieke succes- en innovatieverhaal voort en luidt het met de KaVo uniQa een nieuw tijdperk in: deze behandelunit stelt een nieuwe norm in het middensegment van deze prijsklasse, de generatie van de compacte premiumklasse. Een beter ontwerp, meer comfort en meer plezier komen samen om tandartsen en patiënten een unieke productervaring te bieden.

KaVo uniQa – de hoogtepunten

 • Ergonomische patiëntenstoel: Uitnodigend, compact ontwerp, ergonomisch geperfectioneerd voor tandartsen en patiënten.
 • Efficiënte tandartsmodule: eenvoudig en intuïtief bedieningsconcept voor vlotte en tijdbesparende behandelingsprocessen.
 • Interactieve communicatie met de patiënt: weergave en patiëntencommunicatie op schermen met hoge resolutie, geïntegreerde gegevensinterfaces voor eenvoudige toegang tot patiëntengegevens of autonome bediening via CONNECTbase.
 • Hygiëne – efficiënt geautomatiseerd: geïntegreerde spoelprogramma’s voor geautomatiseerde reiniging en desinfectie waarmee u tijd bespaart.
 • Geïntegreerde endodontische en chirurgische functies: drie verschillende modi voor bestandsbeheer en een uitbreidbare bestandsdatabase, evenals een kleine, lichtgewicht chirurgische motor plus geïntegreerde zoutoplossingspomp.
 • Nieuwe kleuren van de bekleding: exclusief voor de uniQa heeft KaVo drie nieuwe bekledingskleuren in het programma. In totaal zijn er 17 afzonderlijk te kiezen kleuren beschikbaar.

Lees meer informatie over de KaVo UniQa

KaVo UniQa

Ontwikkeld voor meer werkvreugde in de moderne dagelijkse praktijk

De moderne tandartspraktijk wordt gekenmerkt door uiteenlopende eisen en vereisten die steeds relevanter worden. Enerzijds hechten tandartsen waarde aan kwaliteit, precisie, efficiënte workflows en een hoogwaardig ontwerp. Anderzijds is het niet langer alleen de kwaliteit van de behandeling die belangrijk is voor patiënten; ook de behoefte om zich comfortabel en veilig te voelen wordt steeds belangrijker.
Met deze verandering krijgen ook de praktijkkamers een nieuwe rol, aangezien zij een afspiegeling beginnen te vormen van het beheer van de betreffende praktijk. En als het hart van de tandartspraktijk is de behandelunit zelfs nog belangrijker. De nieuwe KaVo uniQa is ontwikkeld om te voldoen aan deze zeer unieke vereisten op het gebied van ontwerp en comfort voor tandarts en patiënt, nu en in de toekomst, en in alle toepassingsgebieden. Daarmee is het een alomvattend technologisch en gevoelsmatig succesverhaal voor de dagelijkse praktijk.

KaVo uniQa

Een ontwerp dat een zichtbaar verschil maakt

Het moderne ontwerp van de uniQa, met zijn heldere vormentaal en slanke lijnen, past esthetisch in elk praktijkconcept. De talrijke aanpassingsmogelijkheden, zowel esthetisch (kleur) als technisch, spelen in op individuele smaken en behoeften.
Met het relaxte, compacte design van de nieuwe patiëntenstoel en de verfijnde randen is de uniQa een overtuigend voorbeeld van kwaliteit en lichtheid. Qua ontwerp zijn vooral de vorm van de stoel, het comfort van het fluweelzachte, matte zitkussen, de nieuwe armleuningen en de bekleding echte hoogtepunten.
Daarnaast wordt het algemene ontwerp ondersteund door ergonomische en technische finesse. De hoogwaardige, met zorg geselecteerde materialen van de uniQa zijn niet alleen mooi en aangenaam om aan te raken, maar garanderen ook de levensduur, precisie en betrouwbaarheid die de klanten van KaVo gewend zijn. Dit is echt KaVo-ontwerp, gemaakt voor een authentiek KaVo-gevoel.

 

KaVo UniQa grey

Optimaal comfort in perfecte balans met de ergonomie en workflow

Een moeiteloos behandelingsproces, met name op het gebied van efficiëntie en ergonomie, voegt ook daadwerkelijk waarde toe. Daarom is de KaVo uniQa in al zijn onderdelen geoptimaliseerd met dit specifieke doel voor ogen: te beginnen met de kap, passend voor alle gangbare aansluitpunten op de tandartsmodule, die tevens een intuïtief bedieningsconcept en directe toegang tot alle belangrijke functies biedt. Het flexibele instrumentarium kan worden aangepast aan de individuele voorkeuren en gewoonten van de tandarts.
Dankzij het compacte ontwerp van de patiëntenstoel en de voetplaat is de tandartsstoel een toonbeeld van perfectie, zowel uit esthetisch als uit ergonomisch oogpunt: veel beenruimte, een vrij te plaatsen voetschakelaar en de nabijheid van en optimale toegang tot de patiënt dankzij de smalle rugleuning maken een comfortabele workflow mogelijk die de gezondheid ten goede komt. Tegelijkertijd zorgen de zachte bekleding en de hoofdsteun met twee scharnieren ervoor dat de patiënt zich ontspannen en veilig voelt. Ook de nieuwe armsteun en de nieuwe rugleuning zijn ontworpen met het oog op comfort, zodat de tandarts gemakkelijk bij de patiënt kan komen.
Een vloeiende workflow is efficiënt en plezierig, maar vereist wel slimme functies. Ook hier is de uniQa op zijn eigen manier uniek en intelligent. Zo bent u dankzij de geautomatiseerde hygiënefuncties met ingebouwde OXYmat en DEKAmat altijd zeker van een veilige reiniging en waterdesinfectie. Dit maakt het dagelijks leven niet alleen gemakkelijker, maar ook veiliger.
Naast meer efficiëntie bieden de uniQa-functies ook nieuwe mogelijkheden voor communicatie met de patiënt: slimme elementen zoals een touchscreen, directe toetsentoewijzing, intelligente connectiviteit met externe apparaten en systemen, de aansluiting van het Full HD-beeldscherm en de nieuwe, autonome plug and play patiëntencommunicatie, die we CONNECTbase hebben genoemd, bijzonder snelle werkprocessen en een directe communicatie met de patiënt op het hoogste niveau mogelijk.

Slimme, geïntegreerde functies die volledig uniek zijn

De geïntegreerde extra functies maken van de KaVo uniQa een uiterst speciale behandelunit: de endodontische functies omvatten bijvoorbeeld drie verschillende modi voor bestandsbeheer, en dankzij de database met bijna 200 voorgeconfigureerde bestanden kunnen alle belangrijke parameters, zoals overbrengingsverhouding en koppelwaarden, direct via de tandartsmodule worden ingesteld, opgehaald en opgeslagen.
Bovendien zijn dankzij de chirurgische opties alle functies van een modern chirurgisch apparaat beschikbaar, zonder beperkingen.

Intelligente details die de dagelijkse praktijk gewoon leuk maken

Bij KaVo is echte vooruitgang zichtbaar tot in het kleinste detail, en we volgen daarbij een heldere filosofie: Zoals bij alle KaVo-producten gaat het ook bij de nieuwe uniQa niet alleen om de overweldigende indruk op het eerste gezicht, maar ook om de ontwikkeling van een eersteklas toestel met een optimale prijs prestatieverhouding en een overtuigende betrouwbaarheid gedurende vele jaren van praktisch gebruik. Daarom onderhoudt en optimaliseert KaVo zijn reeds beproefde producten, en worden innovaties intensief getest voordat ze op een slimme manier worden geïmplementeerd. Zo ontstaan producten die de dagelijkse praktijk niet alleen comfortabeler en ergonomischer maken, maar ook efficiënter. Het beste bewijs voor de bewering dat de KaVo gemakkelijk in het gebruik is, is bijvoorbeeld het moeiteloze het gebruik van de hygiënische vloeistoffen.

Tandheelkundige uitmuntendheid wordt uniek

De KaVo uniQa is de eerste unit in een nieuwe klasse en doet zijn naam eer aan. Dankzij het totaalconcept, dat voor elke behoefte en elke werkwijze een oplossing biedt , staat de KaVo uniQa voor meer plezier in de dagelijkse praktijk. Het is niet alleen ontwikkeld om het dagelijkse werk van tandartsen te vergemakkelijken, maar ook om hen de komende jaren te blijven inspireren. De nieuwe uniQa combineert daarom alle knowhow die KaVo bezit op het gebied van geoptimaliseerde, efficiënte processen met een innovatieve technologie in een modern ontwerp. Met de uniQa is KaVo er opnieuw in geslaagd een behandelunit te maken die ergonomie in zijn mooiste vorm presenteert en tegelijkertijd voldoet aan de uiteenlopende behoeften van zijn klanten. Dat maakt elke uniQa echt uniek.

KaVo uniQa – gemaakt om uniek te zijn!

Meer informatie over de KaVo UniQa

Lees meer over: Behandelunits, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Carestream (witrand)

Nu beschikbaar de verbeterde “Prosthetic-Driven Implant Planning”

De open softwarearchitectuur biedt meer flexibiliteit in de implantaatworkflow, waardoor practici standaard STL / PLY datasets rechtstreeks kunnen importeren in CS Imaging software vanaf elke intra-orale scanner.

Lees meer over “Prosthetic-Driven Implant Planning”

Open architecture solution

Compatible with standard STL/PLY data from any intraoral scanner of your choice

Hassle-free workflow

Enjoy a comprehensive workflow from scanning to surgical guide creation

More predictability More efficiency

Delivers optimal results to ensure confidence and improve predictability of treatment outcome in just a few steps

Easy collaboration

Effortless experience in collaboration with referrals, third parties and lab partners

Seamless integration

Advanced integration with SMOP, Blue Sky Bio and 360 imaging makes exporting 3D implant planning as simple as possible

Lees meer over “Prosthetic-Driven Implant Planning”

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Röntgen en beeldsystemen
Philips Sonicare For Kids

Leer je patiëntjes spelenderwijs goed poetsen met Philips Sonicare For Kids – Sparkly’s poetsplan

Omdat we ervan overtuigd zijn dat het ontwikkelen van de juiste poetsroutine begint bij de kleintjes hebben wij Sparkly’s poetsplan ontwikkeld. Sparkly’s poetsplan stelt u in staat kinderen en ouders te motiveren en te begeleiden bij het aanleren van de juiste poetsroutine!

Lees meer over Sparkly’s poetsplan

Philips wil een zinvolle bijdrage leveren aan een goede gezondheid van ons allemaal. Op het gebied van mondgezondheid is het aanleren van een goede poetsroutine dé basis voor preventie van cariës en zelfs andere gezondheidsproblemen. Dit begint bij kinderen en blijft je leven lang belangrijk.

Omdat we ervan overtuigd zijn dat het ontwikkelen van de juiste poetsroutine begint bij de kleintjes hebben wij Sparkly’s poetsplan ontwikkeld. Sparkly is onze Philips Sonicare For Kids mascotte.

Met Sparkly’s poetsplan motiveer je kinderen spelenderwijs goed te poetsen met behulp van de Philips Sonicare For Kids elektrische tandenborstel! Deze tandenborstel is te verbinden met de interactieve Sparkly poetsapp, die helemaal is ingericht op de belevingswereld van kinderen. De hoofdrolspeler van de app is Sparkly die graag schone tanden wil! Door goed te poetsen kunnen kinderen accessoires ontgrendelen om Sparkly een persoonlijk tintje te geven. Op deze manier wordt 2 keer per dag 2 minuten poetsen leuk!

Hoe werkt Sparkly’s poetsplan?

Stap 1: Geef de patiëntjes en hun ouders een uitgebreide poetsinstructie met behulp van de Philips Sonicare For Kids elektrische tandenborstel tijdens hun bezoek.

Stap 2: De patiëntjes komen 4-6 keer per jaar terug naar de praktijk voor een poetsles en ontvangen als beloning een Sparkly knuffel, kleurboek en poetsdiploma!

Stap 3: De patiëntjes worden met behulp van de interactieve Sparkly poetsapp thuis gemotiveerd om spelenderwijs 2x per dag, 2 minuten goed te poetsen!

Jennifer Maas over Sonicare For Kids
“Wij gebruiken de Philips Sonicare For Kids omdat mijn ervaring is dat iedereen hier goed mee kan poetsen!’’

Philips Sonicare For Kids, meer dan een elektrische tandenborstel

De Philips Sonicare For Kids verwijdert niet alleen tot 75% meer tandplaque*, de borstel is tevens te verbinden met de interactieve Sparkly poets app die kinderen motiveert om spelenderwijs 2 minuten goed te poetsen!

Interesse of contact?

Heeft u na het lezen van dit artikel interesse of wilt u in contact komen met een van onze vertegenwoordigers?

Lees meer over Sparkly’s poetsplan

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Mondzorgpraktijk Anno Nu Logo 400x230

Mondzorgpraktijk Anno Nu, 10 december, Utrecht

Op 10 december ontvangen we u graag in ‘t Hart in Utrecht voor de negende editie van Mondzorgpraktijk Anno Nu. Hét congres voor praktijkhouders en -managers in de mondzorg die vol vertrouwen en goed voorbereid aan de slag willen gaan. Alle niet-medische aspecten van de praktijk komen tijdens deze dag aan bod. We brengen u op de hoogte en laten u zien wat u direct kunt toepassen om uw praktijk op orde te brengen. Dit congres biedt volop inspiratie én tal van praktische tips en handvatten van experts en vakgenoten.

Het congres wordt met plezier voor u georganiseerd door KNMT, VvAA of MedischOndernemen. Bent u lid van (een van) deze organisaties? Dan ontvangt u € 50,- ledenkorting.

Klik hier voor meer informatie Mondzorgpraktijk Anno Nu

 

Lees meer over: Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Scholing
Optidisc---Kerr

OptiDisc™ contour- en polijstschijfjes nu gratis uitproberen!

De OptiDisc contour- en polijstschijfjes van Kerr zorgen voor een hoogwaardig eindresultaat van al uw restauraties tegen een “gepolijste” prijs. Vraag uw probeerverpakking aan en ervaar het zelf.

Eindig net zo goed als je begint

Bij succesvolle restauraties gaat het zowel om goed beginnen als om goed afwerken en polijsten. OptiDisc contour- en polijstschijfjes zorgen ervoor dat uw restauraties een eindresultaat krijgen dat gelijk is aan dat van een natuurlijk gebit.

Flexibel, nauwkeurig en translucent

Dankzij de keuze uit een standaard of kortere mandrel en de buigbaarheid van de schijfjes kunt u gemakkelijk posterieure en andere lastig toegankelijke gebieden bereiken. De translucente schijf geeft bovendien een verbeterd zicht op het werkgebied, voor extra nauwkeurigheid tijdens het afwerken en het polijsten.

Optidisc

4 kleuren – 4 schuurniveau’s – 3 diameters

Het OptiDisc systeem biedt de keuze uit vier schijven met een verschillendfe korrelgrootte voor het vormgeven, de afwerking, het polijsten en het hoogglanspolijsten. Het is geschikt voor composieten, glasionomeren, amalgamen of halfedel- en edelmetalen. De schijven zijn ook beschikbaar in drie verschillende diameters, naargelang uw behoeften: 9,6mm, 12,6mm en 15,9mm. De kleurgecodeerde schijven helpen om de gewenste korrelgrootte gemakkelijk en duidelijk te identificeren.

Foto 2

Veilig

De actieve, schurende kant van OptiDisc is gemakkelijk te herkennen en het gepatenteerde mandrel-retentiesysteem bevindt zich bij OptiDisc ónder de schijf, waardoor omliggende elementen en zachte weefsels worden beschermd tegen beschadiging. Het zorgt ook voor een optimale koppeloverdracht, zodat de schijf niet slipt en niet toerentalgevoelig is, met een betere en veilige hanteerbaarheid als resultaat.

Klaar voor gebruik en langdurige prestaties

OptiDisc is gemaakt van polyester gecoat met aluminiumoxidedeeltjes. De schurende laag heeft geen extra kleeflaag die eerst moet worden weggesleten, zodat u meteen kunt beginnen zodra u de schijf op de mandrel heeft bevestigd.

Gepolijste prijs

Alle OptiDisc navulverpakkingen met 100 stuks hebben een vaste lage adviesprijs van € 22,20 (excl. btw). Momenteel kunt u profiteren van onze aanbieding op de OptiDisc assortimentskit ref. 4200 – nu slechts voor € 86,85 (excl.btw) – vraag uw Kerr vertegenwoordiger of dentale depot hiernaar.

 

OptiDisctm afwerkings- en polijstschijfjes nu gratis uitproberen!   Foto 3

Aanvragen probeerverpakking

Met 2x extra grof, 2x grof/medium, 2x fijn en 2x extra fijn schijfjes van 12,6mm en 2 mandrellen (kort en standaard).

 

 

 

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Restauratie
Ivoclar introduceert VivaScan een compacte en intuïtieve scan en send oplossing voor intra-oraal scannen

Ivoclar introduceert VivaScan: een compacte en intuïtieve scan & send oplossing voor intra-oraal scannen

Ivoclar lanceert de nieuwe VivaScan & Send oplossing voor intraoraal scannen. De intuitieve mondscanner is een standalone-ontwerp en kan bijzonder gemakkelijk worden ingepast in de dagelijkse routine; het staat garant voor overtuigende scanresultaten en zorgt voor een efficiëntere workflow in de tandartspraktijk.

VivaScan; een eenvoudige manier om een uitstekende afdruk te maken

De VivaScan is een compacte en krachtige intraorale scanner voor de tandartspraktijk. Het scannen wordt een probleemloze taak, dankzij het slanke en ergonomische ontwerp. Vanwege het lage gewicht (slechts 230 gram) en de plug & play functie kan de VivaScan flexibel worden ingezet binnen de routine workflow van tandheelkundige professionals. De scanner is met een kabel verbonden met de bijgeleverde laptop.

VivaScan; combinatie digitale gebruikersgemak, prijs-kwaliteitverhouding en verhoogd patiëntcomfort

De compacte scanner wordt geleverd met twee tips (normaal en klein) om zo elke patiënt casuïstiek te kunnen behandelen; het kleinere formaat is ideaal voor het scannen van moeilijk bereikbare gedeelten bij patiënten met een kleinere mond. Dankzij de hoge snelheid van de nieuwe VivaScan kunnen behandelingstijden worden verkort. De innovatieve laserscan technologie staat daarbij garant voor uiterst precieze resultaten met een voortreffelijke pasvorm voor een tevreden glimlach.

Als ”early adapter” zegt Arend van de Akker, opinion leader van intra-oraal scannen in de tandartspraktijk: ”Ik werd positief verrast door de VivaScan & Send oplossing van Ivoclar. Kenmerkend zijn de eenvoudige intuïtieve bediening, de verwerkingssnelheid en het gebruikersgemak van de scanner. Het lijkt mij een geschikt apparaat voor de tandarts, die de eerste stap wil zetten richting digitalisering en waarde hecht aan een goede prijs-kwaliteitverhouding, verhoogd patiëntcomfort en een goede samenwerking met het tandtechnisch laboratorium”.

Ivoclar Cloud; directe verbinding met het tandtechnische laboratorium

Met de VivaScan biedt Ivoclar soepele en ongecompliceerde toegang tot de digitale tandheelkunde. Dankzij de gebruiksvriendelijke en intuïtieve software kunnen scans gemaakt met de VivaScan, binnen een geoptimaliseerde workflow rechtstreeks worden verstuurd naar het betreffende tandtechnische lab. Met één klik worden de scans geüpload naar de Ivoclar Cloud voor een veilige overdracht van gegevens.
De tandtechnicus download deze in een open formaat uit de Cloud om ze vervolgens te verwerken. Er zijn geen abonnements of extra kosten verbonden aan deze service. Op aanvraag zorgt Ivoclar voor een korte maar zeer effectieve web-based training om een succesvolle start met de nieuwe VivaScan te waarborgen.

Lees meer over de Ivoclar VivaSCan

Over de Ivoclar Groep

De Ivoclar Groep, gevestigd in Schaan, Liechtenstein, behoort wereldwijd tot de toonaangevende aanbieders van geïntegreerde oplossingen voor kwalitatief hoogwaardige tandheelkundige toepassingen. Een uitgebreid aanbod van producten, systemen en diensten, intensieve R&D en een duidelijke focus op het gebied van training en educatie vormen de grondslagen voor het succes van de onderneming. Het bedrijf heeft 47 dochterondernemingen en vestigingen, levert producten in circa 130 landen en heeft ongeveer 3.500 medewerkers in dienst.

Klik hier voor meer informatie over de Ivoclar Groep 

 

 

Lees meer over: Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Röntgen en beeldsystemen
Yakult-webinars---400---2

Online bijscholingen over biologisch ritme

Voeding, licht, beweging en slaap zijn de hoofdpijlers van ons bioritme. Hoe dat precies werkt en waarom onregelmatigheid tot gezondheidsproblemen kan leiden, komt uitgebreid aan bod tijdens deze serie webinars.

Biologisch ritme en gezondheid

Voeding, licht, beweging en slaap zijn 4 hoofdpijlers die een link hebben met het bioritme. Bijna alle processen in ons lichaam worden geregeld door onze biologische klok. Toch wordt hier niet altijd rekening mee gehouden, bijvoorbeeld vanwege wisselende werktijden of nachtdiensten.

In een serie van 4 webinars, georganiseerd door Science for Health, leer je hier meer over.

Vermoeidheid en andere klachten

Ruim 22 procent van de Nederlandse beroepsbevolking heeft te maken met diensten op onregelmatige tijden en ongeveer 16 procent werkt in nachtdiensten. Deze werknemers lopen een hoger risico op gezondheidsproblemen op zowel korte als lange termijn. Zo kan een nacht met minder slaap iemand (over)vermoeid en minder alert maken en op langere termijn spreken we onder andere over hart- en vaatziekten, overgewicht en diabetes mellitus type 2, darmproblemen en stemmings- en slaapstoornissen. Nachtdienstwerkers hebben bijvoorbeeld een 40 procent hoger risico op hart- en vaatziekten. Ook metabole problemen, zoals een verhoogde BMI en obesitas zijn duidelijk gecorreleerd aan nachtdienstwerk en gelinkt aan verstoring in het slaapritme.

Slaap, darmgezondheid en gezonder oud worden

Verschillende experts op het gebied van biologisch ritme, voeding, licht, slaap en darmgezondheid nemen je mee in het onderwerp waarbij wetenschappelijke informatie wordt vertaald in praktische adviezen.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. De webinars zijn als serie maar ook los te volgen. Accreditatie is aangevraagd.

Meer informatie en gratis aanmelden Online bijscholingen over biologisch ritme

 

 

Lees meer over: Bij- en nascholing, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten

Rovidam Congres zaterdag 19 november: Ondernemen is meer dan na-apen…!

“Een andere kijk op je tandartspraktijk”.

Naast de dagelijkse werkzaamheden aan de stoel vraagt het “runnen” van een praktijk veel van de praktijkeigenaar. En een goede tandarts maakt nog geen goede leider.

Organisatorische- en managementaspecten

Dit congres gaat in op de vele organisatorische- en managementaspecten die komen kijken bij het voeren van een praktijk. Ook gaan we in op wat er op je pad komt bij het realiseren van mogelijk groeiplannen. Verder wordt er aandacht besteedt aan de nodig wet- en regelgeving, hoe je een evenwichtig team kunt bouwen en de verplichtingen als werkgever naar de medewerkers.

Uitdagingen van vandaag

Het congres richt zich op de uitdagingen van vandaag en beoogt daarbij praktische en pragmatisch inzichten en oplossingen aan te dragen. De theorie is leuk, maar de praktijk is beter!

Lees meer over het Rovidam Congres

Lees meer over: Bij- en nascholing, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Henry-Schein-on-the-Move

Henry Schein on the move: wij komen naar u toe met diverse lezingen

Verspreid over een aantal locaties bieden wij u na het succes van 2021 weer een viertal dagen gevuld met educatie. De onderwerpen zijn zeer divers, dus aan iedereen binnen het tandheelkundige team is gedacht.

3 nov – Van der Valk Drachten

8 nov –  Van der Valk Nootdorp, Den Haag

11 nov – Van der Valk Duiven

15 nov – Van der Valk Oostzaan, Amsterdam

Programma Drachten | Nootdorp | Oostzaan

17.00 – 17.45 :Ontvangst met een broodje en een drankje
17.45 – 18.45 : Eerste presentatie

 • Zaal 1 – Align & Shine
 • Zaal 2 – Smile make-over
 • Zaal 3 – Mondfotografie

18.45 – 19.45: Tweede presentatie

 • Zaal 1 – Klantcommunicatie
 • Zaal 2 – Onderhoud: tips & tricks
 • Zaal 3 – Slijpen van instrumenten

19.45 – 20.00: Pauze

20.00 – 21.00: Derde presentatie

 • Zaal 1 – Go digital – yes we (s)can
 • Zaal 2 – Licht op lasers
 • Zaal 3 – EdgeEndo wortelkanaalbehandelingen

21.00 – 21.30: Borrel en een hapje en even napraten met sprekers en collega’s

Bekijk het programma en tijden voor Duiven hier

Lees meer over Henry Schein on the move

Lees meer over: Bij- en nascholing, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Elysee-Dental-prijsknallers

Elysee Dental prijsknallers

Elysee-Dental-prijsknallersElysee Dental heeft een 3-tal prijsknallers voor kroon/brugdeel, frame en verschroefde implantaat gedragen kroon op individueel geanodiseerd titanium abutment.

Kroon/Brugdeel – Monozir FMZ

Elysee-Dental-Kroon-Brugdeel
Monolitische kroon inclusief modellen
Totaal € 122,33

 

Frame

Elysee-Dental-Frame
Frame met 6 elementen
Totaal € 366,37

 

Verschroefde implantaat gedragen kroon op individueel geanodiseerd titanium abutment

Elysee-Dental-prijsknallers-Verschroefde-implantaat
* Exclusief afdrukstift en modelanaloog.
Totaal € 413,67

 

Lees meer over de prijsknallersactie

Lees meer over: Implantaten, kronen en bruggen, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Permasharp---Hufried

PermaSharp™: Hechtingen voor tandartsen – vraag een sample aan

Permasharp---Hufriedy

PermaSharp™ hechtingen van Hu-Friedy

Draden van PTFE zijn synthetische niet-resorbeerbare monofilamentdraden die net zo eenvoudig te zijn gebruiken als multifilamentdraden. Ze zijn wit en dus perfect voor gebruik op plekken waar esthetiek van belang is. Ze zijn comfortabel voor de patiënt en bevorderen littekenvorming, want in tegenstelling tot multifilamenthechtdraden absorberen ze geen bloed, speeksel, bacteriën en etensresten.

Lees meer over PermaSharp™

Lees meer over: Materialen, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Restauratie
Onderzoek

In vivo onderzoek: CPC in mondspoelingen scheurt het membraan van SARS-CoV-2 en vermindert de hoeveelheid virus in het speeksel

Een klinisch onderzoek, gepubliceerd in het Journal of Dental Research, wijst uit dat één minuut lang de mond spoelen met een mondspoeling die 0,07% Cetylpyridinium Chloride (CPC) bevat, de hoeveelheid besmettelijk virus, zoals SARS-CoV-2, in het speeksel vermindert.

Dentaid In vivo onderzoek: CPC in mondspoelingen | SARS-CoV-2

In vivo onderzoek

Een onderzoek, onder leiding van de Fight Infections Foundation in samenwerking met het IrsiCaixa AIDS Research Institute, het Gerència Territorial de Àmbit Metropolità Nord van het ICS (Institut Català de la Salut, Catalaans Gezondheidsinstituut) en het DENTAID Research Center, heeft aangetoond dat mondspoelingen die Cetylpyridinium Chloride (CPC) bevatten, virus dodende activiteit tegen SARS-CoV-2 in het speeksel vertonen. De resultaten die eerder al waren waargenomen in in vitro onderzoek uitgevoerd door het onderzoeksteam van IrsiCaixa, zijn nu in vivo bevestigd.

Dit onderzoek, waarbij gebruik gemaakt werd van speekselmonsters van besmette mensen die in eerstelijnszorgcentra werden behandeld, bevestigt dat CPC in staat is het membraan van het virus af te breken. De studie heeft het mogelijk gemaakt in vivo aan te tonen dat SARS-CoV-2 zijn besmettelijke vermogen verliest, omdat het geen cellen kan binnendringen doordat het membraan van het virus is vernietigd. Mondspoelingen die 0,07% CPC bevatten kunnen dus een effectief preventiemiddel zijn tegen besmetting veroorzaakt door uiteenlopende varianten van het coronavirus.

“Dat het mogelijk is met een mondspoeling met CPC de besmettelijkheid van SARS-CoV-2 in speeksel te verminderen, is zeer goed nieuws, aangezien het gebruik van een dergelijke mondspoeling de overdracht van het virus tussen mensen kan verminderen,” zegt een opgetogen dr. Andrea Alemany, onderzoeker bij de Fight Infections Foundation en eerste auteur van de studie.

Dr. Núria Prat, directeur van de afdeling eerstelijnszorg van het ICS voor de regio Metropolitana Nord, benadrukt van haar kant de rol van de eerstelijnszorg bij dit soort onderzoek: “Doordat de onderzoekers rechtstreeks toegang hadden tot een aanzienlijk deel van de bevolking en dankzij de gezamenlijke inspanningen van professionals op het gebied van huisartsgeneeskunde, verpleegkundige en tandheelkunde van eerstelijnszorgcentra kon het nodige veldwerk worden verricht ten behoeve van de studie.”

Onderzoeksmethodologie

Het onderzoek, gepubliceerd in het Journal of Dental Research, is het resultaat van een gerandomiseerd, dubbelblind, parallel en placebo-gecontroleerd klinisch onderzoek, dat tussen februari en juni 2021 werd uitgevoerd bij 19 eerstelijnszorgcentra in de regio Metropolitana Nord in Catalonië. Bij de studie waren 118 volwassenen betrokken met asymptomatische SARS-CoV-2-infectie of met lichte symptomen van COVID-19, bij wie de hoeveelheid virus met besmettelijk vermogen werd geanalyseerd door middel van de ELISA-test. “Anders dan met PCR kunnen we met deze test zien in hoeverre CPC het virusmembraan afbreekt, doordat het de nucleocapside-eiwitten opspoort die in het SARS-CoV-2-virus aanwezig zijn,” aldus dr. Nuria Izquierdo-Useros, hoofdonderzoeker aan IrsiCaixa en medeauteur van het artikel. De onderzoeksprocedures vonden plaats onder leiding van de tandheelkundige teams van de aan de studie meewerkende eerstelijnszorgcentra van de regio Metropolitana Nord (ICS) en werden gecoördineerd door het onderzoeksteam van de Fight Infections Foundation. Verder werden alle monsters geanalyseerd door de afdeling microbiologie van het klinische laboratorium in Metropolitana Nord en door IrsiCaixa.

Een gezonde gewoonte

Deze conclusies bevestigen dat mondspoelingen naast andere strategieën kunnen worden gebruikt om de verspreiding van SARS-CoV-2 te voorkomen, vooral nu de toepassing van beschermende maatregelen, zoals het gebruik van mondkapjes, afneemt.

Bronnen:
IrsiCaixa

DENTAID Research Center

 

 

Lees meer over: Corona, Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Thema A-Z
Unieke-stand-alone-P3-Master-Dental-Unit

Unieke stand-alone P3 Master Dental Unit: kosten besparen en flexibiliteit winnen

De meeste tandartsen worden beperkt door bouwkostenintensieve, immobiele of low performance dental units. Wij ondersteunen onze klanten met unieke mobiele, zelfvoorzienende en krachtige tandheelkundige eenheden. Zodat zij op elk moment onafhankelijk van de locatie en kostenefficiënt kunnen behandelen met perfecte prestaties.

Stand-alone tandheelkundige unit P3 Master van BPR Swiss

De autonome tandheelkundige unit P3 Master van BPR Swiss is een unieke totaaloplossing met een combinatie van met technische superioriteit. Als de enige CE-gecertificeerde zelfvoorzienende unit uit Europa, heeft hij wereldwijd ongeëvenaarde eigenschappen. Naast de hoogste prestaties biedt het tandartsen ongeëvenaarde flexibiliteit in carrièreplanning, praktijkplanning en dagelijkse
praktijkroutine.

Enorme kostenbesparingen

De zeer hoge kosten van vast geïnstalleerde tandheelkundige eenheden – bijvoorbeeld voor bouwkosten, die geen medisch voordeel opleveren – kunnen worden geminimaliseerd met de zelfvoorzienende BPR Swiss tandheelkundige eenheden:

 • Geen bouwkosten: voor planning, verbouwing, ontmanteling
 • Geen extra kosten: compressor, afzuiging, amalgaamafscheider geïntegreerd
 • Geen leegstandskosten: onmiddellijk bedrijfsklaar

Maximale flexibiliteit – voor loopbaanplanning

Steden, dorpen, buurten en niet in de laatste plaats persoonlijke behoeften veranderen tegenwoordig sneller.
Hoe lang zal de gekozen praktijklocatie zakelijk of privé ideaal zijn?
Moet ik de praktijklocatie in de nabije of verre toekomst uitbreiden of bijvoorbeeld ten gunste vaneen tweede locatie inkrimpen?

Met de P3 Master blijft uw carrière- en levensplanning flexibel:

 • Flexibele praktijklocatie: uitbreidbaar, aanpasbaar & veranderbaar op elk moment
 • Weinig ruimte nodig: voor extra kamers
 • Zwitserse kwaliteit: lange levensduur en betrouwbaarheid

Maximale flexibiliteit – in de dagelijkse praktijk

Met de P3 Master wordt de geoptimaliseerde flexibiliteit ook in de dagelijkse praktijk duidelijk. Uw tandheelkundige eenheid kan overal in uw praktijk op elk moment gebruikt kunnen worden:

 • Maximale flexibiliteit in de behandeling: volledig mobiele eenheden
 • Minimaal risico op storingen: elke eenheid is onafhankelijk
 • Configuratie op maat: voor elke behoefte

Hoogste prestaties en comfort – met behandeling

P3 Master betekent flexibiliteit, zonder compromissen te doen aan prestaties en comfort. De P3 Master overtreft de functionaliteit en prestaties van de meeste vaste tandheelkundige eenheden op vele gebieden:

 • Full power handstukken & afzuiging: Presteert beter dan de meeste vaste eenheden
 • Geoptimaliseerd hygiëneconcept: Flessensysteem voor vers water, enz.
 • Flexibele kwispedoor: Vrij beweegbaar, met spoel- en vulfunctie.

Meer informatie

Is je interesse gewekt? Neem dan contact op met BPR Swiss voor meer informatie?

Website BPR Swiss
E Stuur een e-mail

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkinrichting, Producten