Intra-ossaal verdoven: de nieuwe standaard in anesthesie Quicksleeper

Intra-ossaal verdoven: de nieuwe standaard in anesthesie

De meeste tandartsen gebruiken voor hun verdovingen de klassieke technieken: mandibulair blok, infiltratieanesthesie of intraligamentaire anesthesie. Deze technieken hebben hun specifieke voor- en nadelen. Daarnaast is er echter ook de intra-ossale verdovingstechniek. Wij zijn ervan overtuigd dat dit dé nieuwe standaard in anesthesie is.

Intra-ossale anesthesie

QuicksleeperBij intra-ossale anesthesie wordt zo dicht mogelijk bij de apex geïnjecteerd, in het midden van het spongieus botweefsel, waardoor de effectiviteit beduidend hoger is dan bij andere technieken. Aangezien het anestheticum in het spongieus botweefsel wordt geplaatst, werkt de verdoving onmiddellijk en kan er direct behandeld worden.

QuickSleeper

Verdoven met deze techniek kan niet met de traditionele spuit (omdat men door de cortex heen moet). De QuickSleeper is een apparaat dat elektronisch gestuurde injectiesnelheid combineert met het gebruik van de intra-ossale verdovingstechniek (de naald roteert door de cortex). Dit leidt tot een pijnloze verdoving die nagenoeg altijd zit. Ondertussen zijn er meer dan 350 innovatieve tandartspraktijken in Nederland, die met een QuickSleeper werken.

Ben je nieuwsgierig hoe de QuickSleeper in de praktijk werkt? We kunnen in je praktijk langskomen voor een demonstratie. Neem contact op om een demo aan te vragen via info@straightdental.com of 020-2299099.

 

 

 

Lees meer over: Anesthesie, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
Curasept

Curasept: Bewezen werkzaam én minder tandverkleuring

Als dental professional wilt u natuurlijk altijd het beste voor uw patiënten. Daarom adviseert u niet zomaar een chloorhexidine mondspoeling. U wilt bewezen effectiviteit en het liefst een patiëntvriendelijk middel. Met Curasept kiest u voor allebei!

Een wetenschappelijk onderbouwd product – bewezen effectief dus bij gingivitis en voor plaqueverwijdering. En bovendien uiterst vriendelijk voor uw patiënten, omdat een systematic review uitwijst dat Curasept net zo effectief is als reguliere chloorhexidine mondspoelmiddelen, maar verkleuring van het tandoppervlak vermindert!

Tevreden patiënten of effectiviteit? Kies voor allebei!

Chloorhexidine (chx) is hét middel bij ontstekingen in de mond (gingivitis, parodontitis, mucositis en peri-implantitis), voor bescherming tegen wondinfecties na een extractie en voor plaqueverwijdering. Chx is het meest en best bewezen antibacteriële ingrediënt in onze tandheelkundige zorg. Het hecht zich tot 12 uur na het spoelen aan het oppervlak van tanden en tandvlees en geeft langdurige en effectieve ondersteuning.
Maar… de meeste chloorhexidine mondspoelmiddelen zorgen ook voor tandverkleuring. En daar zijn uw patiënten niet zo blij mee. Met Curasept kiest u voor het beste van twee werelden. Het is wetenschappelijk onderbouwd en bewezen effectief. En dankzij het unieke Anti Discoloration System (ADS) levert het vrijwel geen verkleuringen of smaakverlies op. Dus ook uw patiënten zijn tevreden.

De Cursept range bestaat uit:

Curasept mondspoelmiddel

 

 

 

Curasept Mondspoelmiddel
0.20% chx – 200 ml

 

 

Curasept Mondspoelmiddel
0.12% chx – 200 ml

 

 

Curasept Mondspoelmiddel
0.05% chx + 0.05% fl -220 ml

 

 

 

 

Curasept mondspoelmiddel
Met hyaluronzuur (HA) en Polyvinylpyrrolidone-vinyl acetaat (PVP-VA)

 

 

Curasept mondspoelmiddel
ADS® Perio 0.12% CHX + HA + PVP-VA

 

 

Curasept Mondspoelmiddel
ADS® Implant  0.20% CHX + HA + PVP-VA

 

 

 

Curasept gel-tandpasta

 

Curasept Gel-Tandpasta
0.20% chx – 75 ml

Curasept Gel-Tandpasta
0.12% chx – 75 ml

 

Curasept Gel-Tandpasta
0.05% chx + 0.05% fl – 75 ml

 

 

 

Curasept Parodontaal Gel

Curasept paradontaal Gel
1% chx – 30 ml

 

 

 


Voorstraat 84
5334 JV Velddriel
I www.farmadent.nl
E info@farmadent.nl
T : 0418 726 986

Lees ook: Effectiviteit van Curasept chloorhexdine nogmaals bevestigd in systematic review

¹ Chlorhexidine with an Anti Discoloration System. A comparative study.
Bernardi F, Pincelli MR, Carloni S, Gatto MR, Montebugnoli L. – Int J Dent Hyg. 2004 Aug; 2(3):122-6.
² Chlorhexidine with an anti-discoloration system after periodontal flap surgery: a cross-over, randomized, triple blind clinical trial.
Cortellini P, Labriola A, Prato GP, Nieri M, Toneti MS. – J Clin Periodontolgy 2008 Jul; 35(7): 614-20.
³ 0.2% chlorhexidne mouthwash with an antidiscoloration system versus 0,2% chlorhexidine mouthwash: a prospective clinical
comparative study. Solic C, Santos A, Nart J, Violant D. – J Periodontol. 2011 Jan; 28(1): 80-5.
⁴ Plaquekontrolle mit Chlorhexidin. Spüllösongen, Gele, Lacke, Chips. Kneist S – ZWR Das Deutsche Zahnärzteblatt. Sonerdruck 4-2011

 

 

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
Kuiken-praktijkmanagement

Wanneer is jouw praktijk succesvol?

Het praktijkhouderschap is voor veel tandartsen een enorme uitdaging, wat ook kan resulteren in stress en onzekerheid. Staat 2020 in het teken van het succesvol maken van jouw praktijk? Neem dan vrijblijvend contact op.

Tandarts vs. Praktijkhouder

Er wordt steeds meer gevraagd van de tandarts – praktijkhouder, die hier veel stress en onzekerheid over kan ervaren. Terwijl je als tandarts – praktijkhouder misschien juist enorme ambities hebt en vooruit wil met je praktijk. Bijvoorbeeld door de interne processen te professionaliseren en werkzaamheden meer te delegeren. Om zo de structuur te verbeteren en meer rendement te behalen uit de praktijk.

Wel ambitie, maar geen resultaat

Het is echter een enorme uitdaging de rol van tandarts te combineren met het praktijkhouderschap. Dit kan ertoe leiden, dat tandartsen wel een ambitie hebben met hun praktijk, maar niet in staat zijn verbeteringen door te voeren. Bijvoorbeeld door problemen structureel op te lossen en zodoende als praktijkorganisatie te ontwikkelen.

Op weg naar een professionelere praktijk

De dienstverlening van Sjoerd Kuiken is er niet op gericht praktijken te ontzorgen. Ook ga ik tandartsen geen werk uit handen nemen. Mijn dienstverlening bestaat uit een intensieve begeleiding, ondersteuning en training van de tandarts en zijn of haar praktijk. Allemaal gericht op het realiseren van jouw succesvolle praktijk. Want jij bepaalt natuurlijk jouw eigen maatstaf voor succes. Na de praktijkbegeleiding zijn de tandarts en het team in staat de tandartspraktijk zelfstandig succesvol voort te zetten.

Kuiken praktijkmanagement infographic
Bekijk hier een vergrote versie van het Praktijk management model van Kuiken Praktijkmanagement

Mijn uitdaging

Mijn uitdaging is om tandarts – praktijkhouders en praktijken te helpen ontwikkelen. Met als doel de praktijk succesvoller en professioneler te maken. De onderwerpen die in mijn aanpak terugkomen zijn verwoord in mijn Praktijk Management Model. Het gaat dus om een praktijk brede aanpak. Erop gericht om structurele verbeteringen door te voeren. Zowel in jouw rol als praktijkhouder, maar dus ook voor de praktijkorganisatie. Zodanig dat jij als tandarts – praktijkhouder jouw praktijk vervolgens zelf – samen met je team – succesvol verder kan ontwikkelen. In mijn praktijkbegeleiding wordt vooral gewerkt aan een gedegen en goede basis voor een succesvolle praktijk.

Bel voor een vrijblijvende kennismaking

Staat 2020 in het teken van het succesvol maken van jouw praktijk? En wil je graag eens van gedachte wisselen hierover. Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking en ik kom dan graag langs in de praktijk.

E Je kunt contact opnemen via sjoerd@kuikenpraktijkmanagement.nl
www.kuikenpraktijkmanagement.nl
T 06 – 1498 0141.

Lees meer over: Partnernieuws, Praktijkorganisatie, Producten/
Dé Vakbeurs Mondhygiëne

Dé Vakbeurs Mondhygiëne, 16 mei 2020

Op 16 mei 2020 bent u van harte welkom op de 8e editie van Dé Vakbeurs Mondhygiëne. In het gastvrije en authentieke Congrescentrum 1931, nabij het centrum van ’s-Hertogenbosch, komt mondzorgkundig Nederland samen.

Tijdens de voorgaande edities heeft de Vakbeurs Mondhygiëne zich ontwikkeld tot een evenement met een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Naast de vertrouwde exposanten zijn er zoals ieder jaar weer nieuwkomers waar u informatie kunt vergaren en worden er diverse inspirerende workshops georganiseerd.

Toegang De Vakbeurs Mondhygiëne

De toegangsprijs voor De Vakbeurs Mondhygiëne bedraagt slechts € 19,50,- en is inclusief onbeperkt koffie en thee, parkeerkosten en deelname aan de workshops op basis van beschikbaarheid. Maak van uw beursbezoek een dagje uit en geniet van een lunchbuffet tegen een kleine meerprijs en sluit uw dag af met een bezoek aan de meest gastvrije stad van Nederland!

Via Facebook, Twitter en digitale nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte over de laatste updates en acties.

Graag tot ziens op 16 mei 2020.

De initiatiefnemers,
Joanne Alkemade, mondhygiënist
Daphne Jacobs, Congress Care

Meer informatie

www.vakbeursmondhygiene.nl

 

 

Lees meer over: Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Scholing/
Campus Abutment selectie op enkeltand vervanging

Campus: ‘Maak optimaal gebruik van de digitale processen’

Het digitaal afdrukken is inmiddels voor alle tandartsen wel een bekend begrip, maar welke digitale tandtechnische processen kunt u nog meer makkelijk doorvoeren in uw praktijk? Hoe maakt u hier toch gebruik van als u geen scanner heeft? Of hoe gaat deze workflow optimaal als u juist wel een scanner heeft? Tijdens deze campusavond praat Patrick Oosterwijk u volledig bij over onze laatste technieken op het gebied van digitalisering en krijgt u handige en bruikbare tips om deze processen te begrijpen en toe te passen.

Datum en locatie

23 januari 18.00 – 21.00 uur
Elysee Dental
Alphen aan den Rijn

Programma

18.00 uur Ontvangst met Lichte maaltijd

19.00 uur Start presentatie

21.00 uur Afsluiting en borrel

Spreker

Patrick Oosterwijk

Kosten

Kosteloos
Lees meer over: Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Scholing/

Bijna helft van Nederlanders voor digitale huisartsenzorg

47% van de Nederlanders ziet het wel zitten om digitaal contact te kunnen hebben met een huisarts. Dit zou ook deels het tekort aan huisartsen kunnen oplossen. Zou digitalisering van de mondzorg volgens u een volgende stap kunnen zijn?

Even met een huisarts chatten over niet-ernstige klachten, of even checken of een bezoekje nuttig zou zijn. Het klinkt als toekomstmuziek, maar als het aan ongeveer de helft van de Nederlanders ligt mag dit best de werkelijkheid worden. Op verzoek van de zorgverzekeraar CZ peilde Kantar de mening van patiënten over digitalisering van de zorg. Het resultaat laat zien dat men in het algemeen positief staat tegenover digitale huisartsenzorg.

Ontlasten van de eigen huisarts

Door bij niet-ernstige klachten eerst met een huisarts te chatten kan de eigen, fysieke huisarts worden ontlast. Deze krijgen daardoor meer tijd om anderen persoonlijk te helpen. Daarnaast kan het het huisartsentekort verminderen.

Laagdrempeligheid groot voordeel

Hoewel het misschien als een verrassing komt, is het best logisch dat patiënten digitale zorg aanmoedigen. Mensen mogen dan wel tevreden zijn met hun eigen, fysieke huisarts, een afspraak maken blijkt toch regelmatig een drempel te zijn. Het is voor een derde van de mensen lastig om een bezoek in te plannen. Wanneer je 24 uur per dag online terecht kan, valt dit probleem weg. Voor veel mensen is de laagdrempeligheid en het gemak van digitale zorg een groot pluspunt.

Zorgverzekeraar blij met resultaten

De zorgverzekeraar CZ is blij met bovenstaande conclusies. Joep de Groot, bestuursvoorzitter van CZ, zegt: “In onze visie is én blijft de fysieke huisarts de spil van de huisartsenzorg. Maar digitaal spreekt aan, dat laat het onderzoek wel zien. Het draagvlak voor digitale manieren van zorg verlenen is bij verschillende groepen best groot. En dat is belangrijk, want door tekorten zien we dat huisartsen flink onder druk komen te staan. En in sommige regio’s is het echt steeds lastiger om een huisarts te vinden. Dat willen we oplossen en digitalisering speelt daarbij een belangrijke rol.”

Taak weggelegd voor zorgverzekeraars

Dat zorgverzekeraars in dit proces belangrijk zouden kunnen zijn komt ook uit de resultaten naar voren. Maar liefst 73% van de respondenten laat blijken dat ze binnen het digitaliseringsproces een rol zien weggelegd voor de zorgverzekeraars. De meerderheid vindt echter wel dat het in eerste instantie een taak voor de huisartsen zelf is.

In hoeverre bent u het eens met deze stelling:
Digitale mondzorg is een goede aanvulling op de reguliere mondzorg.

Doe mee en vul 3 vragen in.

Maak uw eigen enquête voor feedback van gebruikers

 

Bron:
CZ

 

Lees meer over: Communicatie patiënt, Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws/
Regie over de agenda: nieuwe videotraining in Dental Management Toolkit

Regie over de agenda: nieuwe videotraining in Dental Management Toolkit

Voor mondzorgpraktijken die zich richten op een efficiëntere agenda is de uitdaging meer regie te krijgen over de agendaplanning. Balie medewerkers en andere medewerkers die zich bezighouden met het plannen van afspraken ervaren dit echter vaak als lastig, aangezien zij ook aan de wensen van patiënten willen voldoen.

Kortom, de ervaring is veelal dat meer regie over de agendaplanning ten koste gaat van de patiënttevredenheid. Deze training laat je inzien dat beiden wel kunnen samengaan. Het laat je tevens zien waardoor de patiënttevredenheid wordt bepaald en hoe je meer regie krijgt in het contact met de patiënt.

Bekijk een preview van de videotraining Regie over de agenda

De hele trainingsvideo bekijken? Neem een abonnement op de Management Toolkit en bekijk de trainingsvideo Regie over de Agenda

Bekijk ook andere videotrainingen:
Meer rendement uit de mondzorgpraktijk

Kwalitatieve zorg is een teamprestatie

Efficiënte agendaplanning in de praktijk

Neem een abonnement en download de voorbeelddocumenten en trainingsvideo’s

Dental Management Toolkit: online protocollen, video’s en tips

Dental Management Toolkit: Online protocollen, video’s en tipsHet management van een praktijk vraagt net zo veel passie en gedrevenheid als de uitoefening van uw vak als tandarts of mondhygiënist. Voor veel praktijken is het een uitdaging om het praktijkmanagement – het ‘smeermiddel’ binnen een praktijk – net zo goed uit te voeren als de zorgverlening aan de patiënt. De Dental Management Toolkit helpt u hierbij met protocollen, video’s en tips.

“Het wiel is vast al uitgevonden, maar niet bij mij bekend”

Iedere praktijk heeft grotendeels te maken met dezelfde vragen en problemen op management gebied. Vanuit onze ervaring bij veel praktijken kunnen we gericht adviseren en oplossingen aandragen. Met de Dental Management Toolkit worden de kennis én praktische oplossingen op een laagdrempelige manier beschikbaar gesteld voor praktijken. Deze toolkit is bedoeld voor alle praktijken – van klein tot groot – die continu willen verbeteren en daarvoor praktische oplossingen aangedragen willen krijgen.

Toegang

U heeft gedurende 365 dagen toegang tot de Dental Management Toolkit na eenvoudige aanmelding. Via deze online omgeving heeft u vrije toegang tot veel voorbeeld protocollen en formulieren. Van hygiëne protocollen en voorbeeldformulieren voor het functioneringsgesprek tot video’s met tips en handige documenten voor praktijkmanagement. Naast de vrije toegang van de toolkit wordt de praktijk op verschillende manieren getriggerd zich verder te verbeteren. Zo ontvangt u regelmatig een advies of tip en worden nieuwe protocollen of formulieren beschikbaar gesteld, bijvoorbeeld om te voldoen aan nieuwe wetgeving zoals de WKKGZ.

Wat biedt een abonnement op Dental Management Toolkit?

Met de Dental Management Toolkit ontvangt u gedurende 365 dagen één gebruikersaccount per praktijk, dat recht geeft op:

 • Toegang tot de afgeschermde Toolkit
 • De mogelijkheid voorbeeld protocollen en formulieren vrij te downloaden en te gebruiken.
 • Het bekijken van (instructie) video’s voor verdere uitleg en achtergronden.
 • Update of aanvulling van protocollen en formulieren en regelmatig nieuwe video’s, adviezen en/of tips.

Tarief

Het tarief voor toegang tot de Dental Management Toolkit bedraagt € 250,00 (exclusief 21% BTW) en kan individueel of per praktijk worden afgesloten. De toegang geldt voor een periode van 1 jaar.

Initiatiefnemers

Dental Management Toolkit is een initiatief van Kuiken Praktijkmanagement en dental INFO. Heeft u vragen? Mail naar info@dentalinfo.nl of bel 06-1498 0141.

Registreren jaarabonnement

Lees meer over Dental Management Toolkit

Lees meer over: Infectiepreventie, Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkorganisatie, Producten/
DVDMFR

Congres: Artificial Intelligence in de tandheelkundige diagnostiek

De experts zullen het onderwerp van vele kanten belichten: wat kunstmatige intelligentie betekent voor de samenleving en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst, wat de beloftes die kunstmatige intelligentie voor ons inhouden, maar ook de problematiek die ermee gepaard gaat, zowel technisch als ethisch. Uiteraard komt ook de tandheelkundige toepassing aan bod.
16 januari 2020, vanaf 16.00 uur, Almere.

In de medische diagnostiek heeft artificial intelligence (AI) al een vlucht genomen, waar het in de tandheelkunde nog een relatief nieuwe ontwikkeling is. Middels zogenaamde ‘’deep learning’’ algoritmes leert de computer radiologische beelden te interpreteren. Dit heeft in de medische radiologie al geleid tot verbetering en vooral ook consistentere diagnostiek bij bepaalde diagnostische taken. En het heeft ook geleid tot wat onrust in de beroepsgroep van radiologen over de toekomst van hun beroep.

Radiologische diagnostiek ondersteunen met kunstmatige intelligentie

Ook in de tandheelkundige radiologie zijn er inmiddels enkele initiatieven om de radiologische diagnostiek te ondersteunen met kunstmatige intelligentie. Die initiatieven zijn er zowel vanuit de commercie als vanuit wetenschappelijke hoek. Het is echter niet eenvoudig om computers te leren om tandheelkundige röntgendiagnostiek te doen, vooral vanwege de brede variatie van verschijningsvormen van cariës en parodontaal botverlies, niet in de laatste plaats door de niet gestandaardiseerde opnametechnieken. Daarom zijn de meeste initiatieven op dit moment gericht op diagnostiek op CBCT-opnamen en panorama-opnamen. Echter verreweg de meest voorkomende pathologie in de mond is nog steeds cariës en parodontale aandoeningen. Van cariësdiagnostiek op bitewings is bekend dat de sensitiviteit te wensen over laat; slechts grofweg 50% van de aanwezige approximale dentinecariës wordt op een bitewing correct gediagnosticeerd. Daarin zou kunstmatige intelligentie dus een verschil moeten kunnen maken.

Onderwerpen

Het wintersymposium van de NVDMFR is geheel gewijd aan de ontwikkelingen op het gebied van de kunstmatige intelligentie in het algemeen en in de radiologische diagnostiek. Middels diverse voordrachten van experts op het gebied van de toepassing van kunstmatige intelligentie voor (ondersteuning van) radiologische diagnostiek poogt de NVDMFR een inspiratiesessie neer te zetten waarbij u meegenomen wordt in de huidige ontwikkeling en de verwachtingen voor de toekomst.
Wij hebben een drietal sprekers bereid gevonden om het onderwerp op een toegankelijke wijze aan u te presenteren. Uiteraard is daarvoor ook samenwerking gezocht met sprekers uit de medische radiologie, waar men een behoorlijke voorsprong heeft op de tandheelkundige toepassing. Daardoor kunnen we het onderwerp van vele kanten belichten: wat kunstmatige intelligentie betekent voor de samenleving en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst, wat de beloftes die kunstmatige intelligentie voor ons inhouden, maar ook de problematiek die ermee gepaard gaat, zowel technisch als ethisch. Uiteraard komt ook de tandheelkundige toepassing aan bod. De pioniers die komen spreken zullen ook zeker de link leggen met de dagelijkse tandartspraktijk. Uiteraard zal er ook ruim tijd worden ingepland om in discussie te gaan over de diverse ontwikkelingen.

Meer informatie en inschrijven ‘’Artificial Intelligence in de tandheelkundige diagnostiek’’

Lees meer over: Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Scholing/
De EasyDent A, B, C combineert meerdere maten in één rager

De EasyDent A, B, C combineert meerdere maten in één rager

EasyDent: ideaal voor het reinigen van grotere en kleinere ruimtes tussen de tanden, kiezen en onder bruggen. Zeer effectief in interdentale plaqueverwijdering door het lange borsteloppervlak.De met Triclosan gecoate nylon haren zorgen voor een optimale hygiëne.

Maten

Type A: 2,5 – 5 mm

Type B: 3,1 – 8 mm

Type C: 6 –  11 mm

Doelgroep

Volwassenen en dragers van orthodontische apparatuur met name

gebruikers van verschillende maten ragers.

Steel

Het draad is voorzien van een stevige kunststof coating voor een aangenaam gebruik.

Borstelgedeelte

Hechte implant van zachte, stevige filamenten.

 

 

Houder EasyDent

 

Houder

Universele houder, geschikt voor de EasyDent en alle overige maten interdental cleaners.

Meer informatie

Lees meer over EasyDent op de website van Lactona

I www.lactona.nl

Lactona-logo

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/

Vervanging van metalen Schreinemakers afdruklepels

Vanaf oktober 2019 stopt de productie en verkoop van de metalen afdruklepels van Schreinemakers. De lepels worden vervangen door de autoclaveerbare afdruklepels van Schreinemakers. Deze autoclaveerbare Border-Lock lepels zijn corrosievrij en garanderen daardoor een lange levensduur.

Na meer dan 40 jaar succesvol op de markt te zijn geweest en na talloze afdrukken, wordt het tijd voor een afscheid.

Voordelen van autoclaveerbare Border-Lock afdruklepels van Schreinemakers

+ pasvorm identiek aan Schreinemakers metaal
+ corrosievrij
+ lange levensduur
+ voordeliger in prijs

Schreinemakers afbeelding 1

Bestelinformatie Border-Lock afdruklepels

Set

Schreinemakers afbeelding 2

Adruklepel

Schreinemakers afbeelding 3

Bekijk een PDF over de vervanging van metalen Schreinemakers afdruklepels

Meer informatie

I www.borderlock.com
T 00 31 65 38 03 252
E info@mercadent.nl

Lees meer over: Afdrukmaterialen, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/

Ontdek de effectiviteit van intraorale reparaties

Reparaties helpen een gezonde tandstructuur te behouden en bewijzen een veilige en effectieve procedure te zijn die, met relatief weinig moeite, veel tijd en geld kan besparen.

Wist u dat?

Lokale restauratiedefecten, zoals fracturen en chipping, nog steeds vaak resulteren in het vervangen van de totale restauratie. Toch tonen recente klinische studies aan dat reparaties een state-of-the-art behandeling zijn voor deze lokale restauratiedefecten. Ze helpen gezond tandweefsel te behouden en verlengen de levensduur van de restauratie, omdat iedere vervanging ten koste gaat van gezonde tandstructuur.

De grootste uitdaging bij intraorale reparaties ligt bij de compatibiliteit van de bonding met verschillende materialen. Afhankelijk van de restauratie moet de bonding werken op tandoppervlakken en verschillende tandheelkundige materialen. iBOND Universal werkt op nagenoeg alle dentale materialen met slechts één flacon. Het is niet mogelijk om per ongeluk verschillende reparatiesets voor verschillende materialen met elkaar te verwarren. Het universele adhesief iBOND Universal zorgt ervoor dat tandartsen defecte directe en indirecte restauraties, beschadigde kronen en bruggen in slechts een paar minuten kunnen repareren.

Waarom is iBOND Universal zo ideaal voor intraorale reparaties?

– Behoud van de gezonde tandstructuur
– Slechts 1 flacon voor praktisch alle materialen
– Het gebruik van het gevaarlijke waterstoffluoride is niet nodig
– Minimaal invasief en kostenefficiënt

Megavoordeel: Tot wel 40%

Bestel nu de iBOND Universal Intraoral Repair Package. Alles wat u nodig heeft voor intraoraal repareren in 1 kit: bonding, primer, flowable composiet en universeel composiet.

 

 

Voor meer informatie;
Kulzer Benelux B.V.
T +31 (0)23 543 42 50
E backoffice-benelux@kulzer-dental.com
I www.kulzer.nl

 

 

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Restauratie/
Lactona

Lactona najaarsactie: 5 + 1 of 10 + 2 gratis

Actie

 • 10 + 2 dozijn gratis voor alle tandenborstels
 •  5 + 1 verpakking gratis voor EasyGrip, Interdental Cleaners en EasyDent
 •  10 + 2 dozijn gratis voor alle Blue Floss, Blue FlossTape en tongreinigers
 • 5 + 1 dozijn gratis voor alle Interstick
 •  5 + 1 gratis voor de AftenCarePlus en ClearBreath

Aanbiedingen van deze najaarsactie zijn geldig van 4 oktober t/m 6 december 2019, deelnemende depots vindt u op www.lactona.nl

Kleur bekennen met de Lactona kies wijzer

lactona najaarsactie - prikkers 2 lactona najaarsactie - prikkers

EasyDent ABC    Easygrip  Interdental Cleaers  

Onderscheid door prijs, kwaliteit en diversiteit.

Lactona de (t)huisleverancier van het door u geadviseerde product. In Nederland winkelde in 2017 maar liefst 79% van de mensen online (bron CBS).Het gemak van vandaag besteld morgen in huis geldt ook voor het uitgebreide Lactona assortiment. Voor uw client dus geen lege schappen of sluitingstijd.

Uw Lactona advies direct in het winkelmandje van uw client EN gratis thuisbezorgd? Kijk voor deze mogelijkheid op www.tandartsplein.nl/dentaal.
Bestellingen voor uw praktijk gaan via uw dental depot, kijk voor de deelnemende depots en informatie over het complete Lactona assortiment op www.lactona.nl (ik ben professional)

 

Lees meer over: Aanbiedingen, Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
Elysee-Dental-kortingsvouchers

Bestel uw Elysee Dental testvouchers met hoge kortingen

Bestel uw Elysee Dental testvouchers met hoge kortingen. Test welke voordelen en totaaloplossingen Elysee Dental als onderdeel van een wereldwijde organisatie kan bieden. Wij bieden u nu de mogelijkheid om meerdere producten bij ons uit te proberen met hoge kortingen!

 • Probeer meerdere werkstukken
 • Geldig op diverse productcategorieën
 • Actie ook geldig voor bestaande klanten

Geïnteresseerd in deze aantrekkelijke actie? Bestel de Elysee Dental testvouchers met hoge kortingen

 

Lees meer over: Aanbiedingen, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/

Onder volledige narcose behandelen in uw eigen praktijk met het mobiel anesthesieteam van AIC

AIC Services is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verzorgen van hoogwaardige medische zorg binnen de anesthesiologie en intensive care geneeskunde. Wij leveren op aanvraag naast anesthesiologen en intensivisten ook een volwaardig mobiel anesthesieteam op elke wenselijke locatie in heel Nederland en België, waardoor u in uw eigen praktijk cliënten onder volledige narcose kunt behandelen zonder dat u ook maar enige investering hoeft te doen in uw praktijk.

Volwaardig mobiel anesthesieteam

Het mobiel anesthesieteam levert het totale pakket om onder volledige narcose te kunnen behandelen binnen uw eigen praktijk. Dit is inclusief alle nodige apparatuur, medische gasvoorziening, medicatie, disposables, anesthesioloog en personeel van hoge kwaliteit. Zo kunt u behandelingen onder volledige narcose uitvoeren binnen uw eigen praktijk, wanneer het u uitkomt, met uw eigen spullen en personeel en zonder dat u ook maar enige investering hoeft te doen in uw praktijk.

Bekijk de video van ons mobiele anesthesieteam in actie, uitgezonden door het programma De Barometer op RTL-Z

Bekijk de video van het AIC Services anesthesieteam in actie

Meer informatie

Contactpersoon:
Drs. Mustafa Albayrak, anesthesioloog-intensivist
I www.aicservices.nl
info@aicservices.nl
T +316.247.257.37

Lees meer over: Anesthesie, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
CS-Scanflow

Carestream CS Scanflow: taking your intraoral scanning to new heights

Enter the next era of intraoral scanning with Carestream Dental’s newest software: CS ScanFlow. Unlimited workflow capacity. Faster scanning. Expanded processing options. One-click export. Touchscreen capabilities. With these advanced features, your possibilities are endless.

Getting started is as easy as opening the software and beginning your scan. Once you have a base scan, you can pursue any workflow you require; allowing you to switch to different clinical indications or treatments on your patient. A simple four-step process keeps you on track, guiding you from beginning to end.

Efficiency for your practice is key and CS ScanFlow facilitates your workflow by allowing you to choose from three processing modes based on your time and clinical indication requirements. Case collaboration is also strengthened, as you can easily send the files to your referrals, lab, or manufacturer directly from the software.

Find the PDF file of Carestream CS Scanflow here

CS scanflow software:

 • Provides ultimate versatility, flexibility and scalability
 • Puts control at your fingertips with touchscreen capability
 • Processes datasets quickly and accurately
 • Provides vibrant HD 3D digital impressions
 • Simplifies data export and exchange
 • Enhances the capture of challenging data with Hybrid Scanning
 • Works with Carestream Dental’s CS 3600, CS 3600 Access, and CS 37001 intraoral scanners

 

Scanflow 2

Get in touch with scanning

Our scanning process is straightforward and intuitive. A simplified user interface specifically designed for touch screen navigation allows you to enjoy more direct and intuitive interaction with the software.

Scan

Begin scanning the patient and choose the evolutionary workflow based on your personal preferences or your patient’s clinical needs.

 • There’s no need to select a workflow or application
 • You can scan the patient and determine the next steps along the way

Check

Scanflow check

Once the scanning is complete, select from restorative, orthodontic and implant check options.

 • Verify that holes are filled, check undercuts, ensure gingiva is captured, make measurements and indicate the margin line
 • Select from low, standard, and high resolution processing options once the scan is confirmed

Adapt

Scanflow adapt

Refine the appearance of the final scan based on your preferences.

 • Mesh cleanup enables you to refine the final mesh
 • The Mesh Closure adds a base to your digital impression for model printing
 • Bracket removal allows you to scan the patients still in active appliances and send a bracket-free model to the aligner manufacturer of your choice

Export

Scanflow export

Export or transfer your files immediately after processing—with no need to exit the software.

 • Direct access to CS Connect2 allows the lab or manufacturer to use the CAD software of their choice
 • STL, PLY and DICOM files are transferred to the lab

Infinite combinations, unending potential

CS ScanFlow gives you the freedom to scan what you want, when you want and how you want. Whether your patient needs a restoration, implant or orthodontic treatment, you’ll benefit from completely unrestricted workflows.

Choose from any of our existing scanning formats, like implant, bite registration, and pre- and post-scan. You can also enjoy the freedom to add any extra scan of your choice or additional information that you want to share with your lab, such as emergence profile details, a scan body or preparation.

Carestream Dental’s open file format further opens up your range of possibilities— work with your preferred CAD design software, lab or manufacturer, and choose from a wide range of third-party validations by selected partners to power your case planning and treatment.

Learn more about CS ScanFlow

Find the PDF file of Carestream CS Scanflow here

 

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Röntgen en beeldsystemen/
QuietOn-400x230 - na kraken

Dental QuietOn Gehoorbescherming

Dental professionals worden constant blootgesteld aan onregelmatig tandheelkundig geluid, zowel hoorbaar als niet hoorbaar. En toch, wordt dit vaak ontkend omdat we wennen aan deze geluiden. Dit kan schadelijke gevolgen hebben op langere termijn. QuietOn dental active noise cancelling earplugs zijn slimme, gecertificeerde gehoorbeschermers uit Finland.

Dankzij QuietOn dental gehoorbescherming worden alle schadelijke en hinderlijke geluiden gedempt maar kunt u toch ‘gewoon’ met uw patiënten en collega behandelaars praten/communiceren alsof u geen gehoorbescherming draagt.

QuietOn In Praktijk

Geoptimaliseerde gehoorbescherming voor Dental professionals

Dental QuietOn, voordelen in de tandheelkunde

 • Gecertificeerd gehoorbeschermingsapparaat (EN 352)
 • Binnen 1 uur volledig opgeladen
 • Klein en gemakkelijk in gebruik, geen draden, geen instellingen
 • Extra lang batterij vermogen van 50 uur
 • Uiterst efficiënt in hoge en lage geluidsfrequenties
 • Hygiënisch en veilig, geen elektro magnetische storingen (interference)
 • Gemakkelijke, gelijkblijvende communicatie tussen patient en behandelaars
 • Patiëntvriendelijk : vermindert hinderlijk geluid in uw praktijk
 • Reduceert sterk de storende tandheelkundige geluiden en dagelijkse stress
 • Verhoogt uw welbevinden door het verminderen van geluid in de praktijk

Beroepsgerelateerd risico op gehoorbeschadiging: dental professionals

Dental professionals (tandartsen, mondhygiënisten, techniekers etc) zijn constant blootgesteld aan onregelmatig tandheelkundig geluid, zowel hoorbaar als niet hoorbaar. En toch, wordt dit vaak ontkent en gemakkelijk aan voorbijgegaan omdat we wennen aan deze geluiden. Echter de schadelijke gevolgen blijven en openbaren zich pas op langere termijn. QuietOn dental active noise cancelling earplugs zijn slimme, gecertificeerde gehoorbeschermers uit Finland. Dankzij QuietOn dental gehoorbescherming worden alle schadelijke en hinderlijke geluiden gedempt maar kunt u toch ‘gewoon’ met uw patiënten en collega behandelaars praten/communiceren alsof u geen gehoorbescherming draagt. Hierdoor is QuietOn dental bij uitstek geschikt voor de tandheelkunde.

QuietOn Grafiek

Bovenstaande grafiek toont u de reductie niveaus en het verschil van tandheelkundig geluid met gebruikmaking van Dental QuietOn active noise cancelling gehoorbescherming ten op zichtte van standaard gevormde oor bescherming(doppen) .

Tandheelkundige apparatuur produceert geluid in verschillende frequenties. Het hoogste geluidsniveau verschilt tussen de verschillende merken apparatuur en daardoor is het alleen mogelijk om geluidreductieniveaus te vergelijken. Dental QuietOn presteert het meest optimaal bij hoge – en lage frequentie geluiden.

Menselijke spraak ( praten) is een medium frequentieniveau. Het reductiegeluidsniveau van Dental QuietOn bij medium frequenties is heel laag en daar door is het mogelijk om ‘gewoon’ te blijven communiceren met uw dental team en patiënten. Met andere woorden; Dental QuietOn dempt niet het geluid van spraak en lijkt het alsof u geen gehoorbescherming draagt.

Daarnaast en niet te vergeten, kunnen ook niet-hoorbare geluiden uw gehoor op langere termijn beschadigen. De Ultrasoon scaler is een voorbeeld van tandheelkundige apparatuur welke een gemiddeld geluidsniveau produceert van rond een frequentie van 30kHz. Dit niveau is buiten het bereik van het menselijk gehoor (20Hz-20kHz).

Verdere wetenschappelijke studies zijn nodig om te onderzoeken welk effect deze zeer hoge of zeer lage geluidsfrequenties hebben op het menselijk gehoor.

INIRC/IRPA bevelen de onderstaande limieten aan voor beroepsmatige gehoorbescherming:

 • 16Hz-20kHz limiet 75dB
 • Ultrasoon geluid 25-100kHz : limiet 100dB

Meer informatie over Dental QuietOn Gehoorbescherming

 

Meer informatie en bestellen

Matrix-Dental
I www.matrix-dental.com
E info@matrix-dental.com
T +31 0 (10) 416 31 93

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Veiligheid/
Veilig en snel witte tanden met de Bite&White ABC Masterkit

Het Cavex Bite&White ABC Systeem, Uniek 3-staps bleeksysteem

Een mooie glimlach is een van de meest aantrekkelijke kenmerken van mensen. Whitening behandelingen zijn dan ook één van de meest gevraagde cosmetische behandelingen in de wereld. Anderzijds heeft tandenbleken ook een twijfelachtige reputatie vanwege de associatie met pijn en schade aan het gebit. De Cavex Bite&White ABC Masterkit garandeert een stralen witte lach zonder gevoeligheid en schade.

Cavex heeft de unieke ABC Mastkerit ontwikkeld, waarbij AB&C staan voor Activeren, Bleken en Conditioneren. Uiteraard gebeurt dit met een op maat gemaakte bleeklepel. Met het volgen van die drie stappen staat Cavex garant voor een uiterst effectieve, veilige en bovenal pijnloze bleekbehandeling.

3 Eenvoudige stappen naar succes:

 1. Activeren is de eerste stap en hiervoor wordt Cavex Bite&White StainLess toegepast. Deze tandpasta vervult twee functies. Dit product is verbluffend goed in staat om oppervlakte-vlekken en tandplak te verwijderen, waardoor het bleekproduct in direct contact met het glazuur komt. Cavex Bite&White StainLess heeft tevens de bijzondere eigenschap dat de pH-waarde in de mond wordt verhoogd en daarbij wordt een perfecte omgeving gecreëerd waarin de bleekbehandeling optimaal werkt.
 2. Bleken wordt gedaan met behulp van Cavex Bite&White whitening gel, een bewezen, effectief en vooral veilige bleekgel met 16% carbamideperoxide (staat gelijk aan 6% waterstofperoxide). De toevoeging van natriumfluoride werkt mee aan de versterking van het glazuur terwijl kaliumnitraat meehelpt om eventuele gevoeligheid te voorkomen. Bij een behandeling van slechts 30 tot 60 minuten is de Cavex Bite&White whitening gel al effectief; het is niet nodig om de bleeklepel langer in de mond te houden. Uitdroging van het glazuur, dat ook gevoeligheid kan veroorzaken, wordt zo voorkomen.
 3. Conditioneren wordt uitgevoerd met Cavex Bite&White ExSense. Cavex Bite&White ExSense biedt een snelle en langdurige vrijwaring van gevoelige tanden dankzij een revolutionaire mix van hydroxyapatiet en een zogenaamde hydro-dispersing gel. Dankzij de samenstelling van Cavex Bite&White ExSense dringt de hydroxyapatiet extra diep door in de tubuli en microscheurtjes in het glazuur. Dit betekent dat de gebieden die gevoeligheid veroorzaken, volledig worden afgesloten; tevens vindt er een kristallisatieproces plaats dat bijdraagt aan herstel van de micro-hardheid en het re-mineralisatieproces versnelt.

Met het Bite&White ABC-systeem heeft Cavex een veilig bleeksysteem ontwikkeld, dat garant staat voor fantastische resultaten zonder risico en zonder gevoeligheid. Vandaar het motto van Cavex: Whitening shouldn’t be frightening!

Volgens Europese richtlijnen ontwikkeld

Alle Cavex Bite&White producten zijn ontwikkeld aan de hand van Europese richtlijnen en voldoen 100% aan de Europese wetgeving op tandbleek-middelen en kunnen derhalve vrij worden gebruikt.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Cavex

Lees meer over: Esthetiek, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/

PANAVIA™ SA CEMENT Universal: Cementeer in 1-stap, alle materialen zelfs glaskeramiek

Een aparte primer is niet meer nodig tijdens cementeerprocedures. De combinatie van MDP-monomeer en het unieke silaan, LCSi-monomeer, verzorgt direct de hechting aan vrijwel alle materialen zelfs glaskeramiek.

NIEUW PANAVIA™ SA CEMENT Universal zelfhechtend composietcement

Cementeren in 1-stap aan alle materialen zelfs glaskeramiek met de technologie van Kuraray.

Kuraray Noritake Dental, dé innovator op het gebied van adhesieve en silaantechnologie, introduceert een doorbraak in zelfhechtend composietcement: PANAVIA™ SA CEMENT Universal.
Het unieke silaan – LCSi-monomeer – in PANAVIA™ SA CEMENT Universal zorgt voor een directe, sterke en duurzame chemische hechting aan vrijwel alle materialen: porselein, lithiumdisilicaat, composiet en zelfs glaskeramiek. Een afzonderlijke primer of voorbehandeling is niet meer nodig. Bovendien zorgt de hoge concentratie van het originele MDP-monomeer voor de chemische reactiviteit met zirkoniumoxide, metaallegeringen, dentine en glazuur.

PANAVIA™ SA Cement Universal is verkrijgbaar in 3 kleuren. Applicatie gaat moeiteloos zonder gebruik van een dispenser. Het product heeft een breed indicatiegebied zoals kronen, bruggen, inlays, onlays, stiften en zelfs adhesiefbruggen. Een unieke combinatie van polymerisatietechnologieën garandeert bovendien een probleemloze uitharding en een duurzame hechting. Het resultaat: een sterkere verbinding, veelzijdiger en gemakkelijker in gebruik dan ooit tevoren.

Voordelen van PANAVIA™ SA Cement Universal

 • In 1-stap cementeren aan alle materialen zelfs glaskeramiek
 • Breed indicatiegebied, ook voor adhesiefbruggen
 • 3 kleuren
 • Gemakkelijke overmaatverwijdering
 • Moeiteloos appliceren zonder dispenser
 • Extra smalle endotip
 • Opslag op kamertemperatuur

Probeer zelf en vraag direct uw sample aan

Vraag-uw-sample-aan-Panavia

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar de website van Kuraray
E infobenelux@kuraray.com

 

 

Lees meer over: Partnernieuws, Producten, Restauratie/
KaVo Kerr promoties januari – april 2019

KaVo Kerr promoties september – december 2019

Ontdek de nieuwe KaVo Kerr News & Promotion. Bekijk en download de KaVoKerr promoties, geldig van 1 september t/m 31 december 2019.

Of vraag meer informatie aan via het KaVo Kerr-contactformulier

Kavo-Kerr-promoties-sep-dec-2019

 

 

Lees meer over: Behandelunits, Instrumenten, Materialen, Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Restauratie, Röntgen en beeldsystemen/
Miele-PWD-8531-en-PWD-8532-

Compacte modellen thermodesinfectoren van Miele – optimale reinigingsresultaten

De thermodesinfectoren PWD 8531 en PWD 8532 van Miele staan garant voor betrouwbare reinigings- en desinfectieresultaten. Door hun compacte vorm kunnen de thermodesinfectoren ook in kleine hygiënische ruimten worden geplaatst– op het werkblad, vrijstaand of als onderbouwmodel.

Compact model en beste reinigingscapaciteit

Door hun compacte vorm kunnen de thermodesinfectoren PWD 8531 en PWD 8532 zelfs in de kleinste hygiënische ruimtes worden geplaatst en behalen zij optimale resultaten waarop u kunt vertrouwen.

Aangepast aan de behoeften van kleine tandartspraktijken

De lagere capaciteit van de PWD 8531 is duidelijk efficiënter als het gaat om de verwerking van kleinere volumes instrumenten.


Hygiënische en intuïtieve bediening

Het 4″-kleurendisplay met “Touch on Glass” beschikt over een intuïtieve bedieningslogica en meerdere keuzetoetsen, waardoor er snel en veilig mee kan worden gewerkt.

Meer informatie: 0347-378884 | www.miele.nl/pro/PWD853

 

 

Lees meer over: Partnernieuws, Producten, Steriliseren/