Individuele diversiteit - de KaVo Design Edition geïnspireerd door Japan

Individuele diversiteit – de KaVo Design Edition geïnspireerd door Japan

“Japanse cultuur was de inspiratie voor deze nieuwe edities”, vertelt Susanne Schönberg die verantwoordelijk is voor het ontwerp van de unit bij Kavo-partner SLOGDESIGN.

“Als een land vol spannende contrasten biedt Japan ons ontwerpers een unieke variatie aan inspiratie. Bovenal werden we geïnspireerd door de diepgewortelde traditie, de kalmerende geest van Zen en de veelzijdige natuur van Japan. Oorspronkelijk hadden we slechts één ontwerpmotief gepland, maar het werd een hele serie. Elk motief heeft zijn eigen symboliek en maakt indruk met de heldere ontwerptaal en lijnen die eenvoudig te combineren zijn.”

Stijlvol in elk ruimteconcept

En dat is wat het speciaal maakt: Alle ontwerpen passen stijlvol in elk ruimteconcept en, afhankelijk van de kleur- of materiaalcombinatie, creëren ze hun eigen stemming en effect. Niet alleen worden behandelkamers gemoderniseerd met de nieuwste technologie, maar ook de esthetiek van de praktijk kan up-to-date worden gebracht als één geheel of in delen. Als een volledige serie werkt de Design Edition ook voor een coherent maar toch geïndividualiseerd ontwerp van verschillende behandelruimtes. Of de praktijkruimtes er speels, klassiek of urban uitzien is een kwestie van combinatie en persoonlijke smaak:

 • Cherry Blossom: Kersenbloesem is de belichaming van schoonheid en wordt gezien als het teken van een nieuw begin. Het veelzijdige en lichte ontwerp van “Cherry Blossom” kan zowel helder, zuiver en speels zijn maar kan ook, bv. in combinatie met donkere tinten, zorgen voor een contrasterende achtergrond met karakter.
 • Bamboo: Van de kleur groen wordt gezegd dat het een kalmerende, rustgevende en toch verfrissende kwaliteit heeft. Bamboe is in Japan het symbool van zuiverheid. De gebogen vormen zien er elegant en licht uit en creëren een zacht en gezellig gevoel van ruimtelijkheid.
 • Fujisan: Zelfverzekerd en krachtig, de hoogste berg in het land van de rijzende zon rijst op in perfecte symmetrie. Het ongecompliceerde design in zonnig geel ziet er warm, bemoedigend en opwindend uit en maakt indruk met de helderheid en gestructureerde lijnen.

De KaVo Design Edition: meer dan een gekleurde versie van de traditionele behandelunits

Eén ding is duidelijk: De KaVo Design Edition is meer dan een gekleurde versie van de traditionele behandelunits. Met deze design-edition behandelunits als het hart van de tandartspraktijk creëert u de geest en filosofie die zorgen voor een individueel interieurconcept, met aanvullende materialen beschikbaar om het thema door te voeren in de hele praktijk.

De motieven kunnen opgevraagd worden bij KaVo als een exclusief printsjabloon. Ze zijn geschikt voor gebruik op visitekaartjes, als wanddecoratie of fotomotief of om te printen op bijvoorbeeld praktijkkleding. Er zijn geen grenzen aan uw eigen fantasie en creativiteit, afhankelijk van het budget en de omvang van de herinrichting van het pand. Voor meer inspiratie heeft het KaVo-designteam de “Design Edition-brochure” gemaakt.

Design gaat samen met de hoogste kwaliteit en bekroonde ergonomie

De Design Edition geïnspireerd door Japan is beschikbaar voor de volgende KaVo behandelunits:

 • KaVo ESTETICA E70/E80 Vision
 • KaVo ESTETICA E50 Life
 • KaVo Primus 1058 Life

Als het gaat om hoge kwaliteit, precisie en veiligheid, kunt u vertrouwen op KaVo – bewezen, bekroonde ergonomie, innovatieve functies en compromisloze hygiëneconcepten bepalen de norm hier.

Het schilderwerk van de ontwerpen is ook gecontroleerd en getest in een proces met meerdere fases, voor UV-stabiliteit, duurzaamheid en resistentie tegen desinfectie.

De drie design editions kunnen gecombineerd worden met talloze bekledingskleuren en met de RELAXline zachte bekleding, hetgeen de nieuwe standaard is, niet alleen visueel, maar ook wat betreft ultiem comfort.

Lees meer over de KaVo Design Edition

Kavo-logo

Lees meer over: Behandelunits, Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkinrichting, Producten
Carestream

CBCT CS8200 3D: Zie meer. Doe meer. Alles in uw praktijk

De CS8200 3D is een veelzijdig en compact CBCT-systeem met een groter field of view – ideaal voor praktijken die een betere diagnose willen stellen of hun behandelingen willen uitbreiden.

Lees meer over CBCT CS8200 3D van Carestream Dental

Expand Your View. Expand Your Practice.

Carestream

Lees meer over CBCT CS8200 3D van Carestream Dental

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Röntgen en beeldsystemen
Hu-Friedy-Perma-Sharp-Hechtmateriaal-ontworpen-voor-tandartsen.

Hu-Friedy Perma Sharp: Hechtmateriaal ontworpen voor tandartsen – vraag een sample aan

Hoge prestaties. Nauwkeurige resultaten. Hu-Friedy Perma Sharp hechtmaterialen zijn speciaal ontworpen voor tandheelkundige toepassingen, waardoor een efficiënte en betrouwbare sluiting van weefsel wordt gegarandeerd.

Download hier de Hu-Friedy brochure met hechtmaterialen

Mail naar Olaf Westening voor aanvraag van een sample

Sterkere legering en sterke, scherpe naaldbeweging

Hu-Friedy Perma Sharp hechtmaterialen zijn vervaardigd uit een sterkere legering, waardoor de ductiele sterkte toeneemt. Dit betekent dat als de naald buigt, deze minder snel breekt bij het opnieuw vormen. Bovendien zorgt het 300-serie roestvrij staal – de ideale legering voor dentale hechtnaalden – voor een sterke, scherpe naaldbeweging.

Suture_icon2Suture_Large

Andere zeer belangrijke punten van prestatie

 • Een fijnere puntgeometrie voor een soepele weefselpenetratie, die tot 20% minder kracht vereist dan bij andere hechtnaalden
 • Lasergeboorde naalden die weefselverstoring verminderen

Kies degene die het beste past bij uw behoeften

Ontdek ons ​​Perma Sharp hechtmateriaal portfolio door onze tabel te raadplegen en kies degene die het beste bij uw behoeften past.

Download hier de Hu-Friedy brochure met hechtmaterialen

Mail naar Olaf Westening voor aanvraag van een sample

PSN8384PSUTURES_3PACK_1

Lees meer over: Implantaten, kronen en bruggen, Materialen, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Houd het simpel met de universele restauratieve producten van Kerr

Houd het simpel met de universele restauratieve producten van Kerr

Met de universele producten van Kerr ervaart u de voordelen van eenvoud zonder concessies te doen aan wat echt belangrijk is als het gaat om uw restauraties: de kwaliteit en esthetiek. Vraag nu vrijblijvend probeerverpakkingen aan van het universele composiet SimpliShade, de universele bonding OptiBond Universal en het universele cement Nexus Universal.

Wilt u de voordelen van Simplicity By Kerr zelf ervaren?

Button-vraag-probeerverpakking-aan Kerr

SimpliShade™

SimpliShadeSimpliShade™ is het universele composietsysteem van Kerr dat met slechts 3 kleuren (light, medium en dark) alle klassieke 16 VITA tinten dekt. Dankzij de hoge vulgraad (81%) van het Adaptive Response Technologie (ART) filler netwerk, realiseert u zeer sterke restauraties die ook op langere termijn een betere weerstand hebben tegen chipping en breuk. Simplishades kleinere deeltjesgrootte (50nm) zorgt voor een betere polijstbaarheid en het vermogen om glans en schittering langer te behouden, zodat uw restauraties lange tijd een ongeëvenaarde esthetische uitstraling zullen hebben. De opaciteit van SimpliShade is ideaal om tandstructuren na te bootsen, onderliggende vlekken beter te maskeren en om goed te integreren met de kleur van de omliggende elementen (kameleoneffect). U kunt SimpliShade met vertrouwen gebruiken voor alle caviteitsklassen, zonder dat een blocker noodzakelijk is.

Met de 3 kleurtinten van SimpliShade selecteert u snel en eenvoudig de juiste kleur, voorkomt u het lastige bijbestellen van teveel verschillende referentienummers en vermindert u het aantal vervallen producten.

OptiBond™ Universal

optibond-universalOptiBond™ Universal is het één-component bondingsysteem dat de betrouwbaarheid van de bekende en gepatenteerde OptiBond GPDM-technologie combineert met het innovatieve Ternary Solvent Systeem met drie oplosmiddelen in één: water, aceton en ethanol. U kunt vertrouwen op een bewezen formule die een effectieve hechtkracht biedt op alle oppervlakken en substraten en bij elke etstechniek: van totaaletsend tot zelfetsend en selectief etsend. OptiBond Universal is al effectief na het aanbrengen van slechts één laag. Dankzij de hydrofiele eigenschappen dringt OptiBond Universal diep door in de tubuli en beschermt de tand tegen microlekken en postoperatieve gevoeligheid. Al uw indirecte procedures voert u uit zonder de noodzaak van primers.

Het grootste voordeel van OptiBond Universal is de eenvoud ervan: primer, adhesief en etsmiddel in één fles en al effectief na één laag. Eén stap, één merk, élke procedure.

Nexus™ Universal

Nexis-universalNexus™ Universal is een écht universeel adhesief composietcement dat het gebruik van primers en activators overbodig maakt en de complexiteit van typische cementatieprocessen met tot wel 50% verlaagt. Het past zich aan de door u gewenste cementatietechniek aan, zodat u uw protocol niet hoeft te wijzigen. Nexus Universal is een van de meest veilige adhesieve composietcementen en kan probleemloos worden gecombineerd met elk universeel adhesie systeem, zoals bijvoorbeeld OptiBondtm Universal, dat deel uitmaakt van de algemeen als Gouden Standaard erkende OptiBond™ productfamilie. Nexus Universal biedt totale chemische uitharding met elk universeel adhesieve bonding, zonder gebruik van activators. Voorzien van een eigen Redox-initiatorsysteem, dat de BPO-/tertiaire initiatorsystemen die verkleuring veroorzaken, elimineert. Dit resulteert in een betere kleurstabiliteit en een betere esthetiek op lange termijn. Nexus Universal is compatibel met diverse indirecte materialen, zoals CAD/CAM-materialen, waaronder kunsthars, keramiek, zirkoniumoxide, goud, base-metaallegeringen, aluminiumoxide, lithiumdisilicaat (e.max) en titanium.

Nexus Universal is een écht universeel composietcement dat de complexiteit van de cementatiestappen vermindert terwijl u de vrijheid houdt om uw eigen cementatieprotocol te blijven gebruiken.

Wilt u de voordelen van Simplicity By Kerr zelf ervaren?

Vraag dan hier vrijblijvend uw probeerverpakkingen met 3 universele Kerr producten aan

Button-vraag-probeerverpakking-aan Kerr

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Restauratie
VTvO

Extra VTvO congres: Het stellen van een orthodontische diagnose, 13 november

De VTvO organiseert dit jaar een extra congres speciaal voor tandartsen die zelf (nog) geen orthodontische behandelingen uitvoeren maar wel geïnteresseerd zijn in het stellen van een betere orthodontische diagnose.

Aan de hand van ervaren vakgenoten wordt u meegenomen in de concepten van orthodontische behandeling. Maar leert u ook over de essentiële rol van de tandarts bij het in vroeg stadium vaststellen van luchtweg obstructies.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven “Het stellen van een orthodontische diagnose”

Sprekers

De sprekers op dit cursusachtige congres, Dr. Peri Colino, Drs. Jan Cleyndert en Drs. Nico van der Werff, streven ernaar dat u straks in staat zult zijn om een betere orthodontische diagnose te stellen en daarmee de eventuele verwijzing naar een tandarts voor orthodontie of orthodontist soepeler te laten verlopen.

Programma

09:30 10:00 uur inloop met koffie/thee en lekkernij
10:00 10:45 uur Congres deel I
Drs. Jan Cleyndert en Drs.. Nico van der werff Orthodontic Diagnostics in the general practice
10:45 11:15 uur Pauze
11:15 12:15 uur Congres deel II
vervolg
12:15 13:15 uur Lunch
13:15 14:15 Inspirerend Intermezzo
14:15 15:00 Congres Deel III
Dr. Peri Colino
Early treatment, and the effect of airway obstruction on the genesis of orthodontic problems
15:00 15:30 Pauze
15:30 16:30 Congres deel IV

Drs. Jan Cleyndert en Drs.. Nico van der werff
Presentation of the orthodontic checklist for general practitioners

16:30 17:30 Afsluiting met een hapje en een drankje

 

Klik hier voor meer informatie en inschrijven “Het stellen van een orthodontische diagnose”

 

 

Lees meer over: Bij- en nascholing, Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Scholing
Activeren-patientenbestand---400

Videotraining: Activeren patiëntenbestand

Bij actieve patiënten kent de zorg een veel meer preventief karakter. Patiënten die regelmatig op controle komen hebben minder pijnklachten. En bovendien: een actief patiëntenbestand draagt bij aan de continuïteit van de praktijkomzet. Genoeg redenen om je patiënten te activeren. Wat kun je als praktijk doen? Bekijk de training.
Met verwijzing naar Voorbeeldprotocol oproepen en herinneren patiënten en Vragenlijst agendaplanning (zie hieronder).

Bekijk een preview van de videotraining:

Activeren-patientenbestand---400-video

Dental Management Toolkit: online protocollen, video’s en tips

Dental Management Toolkit: Online protocollen, video’s en tipsHet management van een praktijk vraagt net zo veel passie en gedrevenheid als de uitoefening van uw vak als tandarts of mondhygiënist. Voor veel praktijken is het een uitdaging om het praktijkmanagement – het ‘smeermiddel’ binnen een praktijk – net zo goed uit te voeren als de zorgverlening aan de patiënt. De Dental Management Toolkit helpt u hierbij met protocollen, video’s en tips.

“Het wiel is vast al uitgevonden, maar niet bij mij bekend”

Iedere praktijk heeft grotendeels te maken met dezelfde vragen en problemen op management gebied. Vanuit onze ervaring bij veel praktijken kunnen we gericht adviseren en oplossingen aandragen. Met de Dental Management Toolkit worden de kennis én praktische oplossingen op een laagdrempelige manier beschikbaar gesteld voor praktijken. Deze toolkit is bedoeld voor alle praktijken – van klein tot groot – die continu willen verbeteren en daarvoor praktische oplossingen aangedragen willen krijgen.

Toegang

U heeft gedurende 365 dagen toegang tot de Dental Management Toolkit na eenvoudige aanmelding. Via deze online omgeving heeft u vrije toegang tot veel voorbeeld protocollen en formulieren. Van hygiëne protocollen en voorbeeldformulieren voor het functioneringsgesprek tot video’s met tips en handige documenten voor praktijkmanagement. Naast de vrije toegang van de toolkit wordt de praktijk op verschillende manieren getriggerd zich verder te verbeteren. Zo ontvangt u regelmatig een advies of tip en worden nieuwe protocollen of formulieren beschikbaar gesteld, bijvoorbeeld om te voldoen aan nieuwe wetgeving zoals de WKKGZ.

Wat biedt een abonnement op Dental Management Toolkit?

Met de Dental Management Toolkit ontvangt u gedurende 365 dagen één gebruikersaccount per praktijk, dat recht geeft op:

 • Toegang tot de afgeschermde Toolkit
 • De mogelijkheid voorbeeld protocollen en formulieren vrij te downloaden en te gebruiken.
 • Het bekijken van (instructie) video’s voor verdere uitleg en achtergronden.
 • Update of aanvulling van protocollen en formulieren en regelmatig nieuwe video’s, adviezen en/of tips.

Tarief

Het tarief voor toegang tot de Dental Management Toolkit bedraagt € 250,00 (exclusief 21% BTW) en kan individueel of per praktijk worden afgesloten. De toegang geldt voor een periode van 1 jaar.

Initiatiefnemers

Dental Management Toolkit is een initiatief van Kuiken Praktijkmanagement en dental INFO. Heeft u vragen? Mail naar info@dentalinfo.nl of bel 06-1498 0141.

Registreren jaarabonnement

Lees meer over Dental Management Toolkit

Lees meer over: Infectiepreventie, Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkorganisatie, Producten
VistaScan

De nieuwe VistaScan Ultra View: Gewoon intelligent en twee keer zo efficiënt

Intelligent, tijdbesparend en van hoge kwaliteit. VistaScan Ultra is een high-end apparaat dat alle intraorale formaten opslagfolies kan scannen en speciaal ontworpen is om aan de hoge eisen te voldoen van klinieken en grotere tandartspraktijken.

VistaScan

Met de VistaScan Ultra View breidt Durr Dental zijn portfolio van beeldplaatscanners in het high-end segment uit met een 2-slots scanner met een hygiënisch glazen touch kleurendisplay, die de superieure beeldkwaliteit van PCS-technologie combineert met efficiëntie en baanbrekende, innovatieve functies. De VistaScan Ultra View is speciaal ontwikkeld met het oog op de hoge eisen in grotere praktijken en tandheelkundige klinieken. Zo kunnen opslagfolies in 2 slots tegelijk en dankzij het “Easy” invoerconcept zeer snel na elkaar worden gescand.

Lees meer over de VistaScan Ultra View

De belangrijkste specificaties op een rij

 • Gepatenteerde PCS-technologie voor superieure beeldkwaliteit
 • 40 LP/mm (theoretisch) / 22 LP/mm (effectief)
 • Scan op 2 slots tegelijk en bespaar tijd
 • “Easy” invoerconcept voor het snel na elkaar inlezen van opslagfolies
 • Voor alle intraorale formaten
 • Glazen touch kleurendisplay met hoge resolutie
 • Scan Manager functie/ Stand-Alone modus
 • LAN/WLAN
 • Gebruik alleen met VistaScan opslagfolies IQ
 • Intelligente functies samen met VistaScan opslagfolies IQ en VistaSoft

Uitzonderlijke beeldkwaliteit

“De gepatenteerde PCS-scantechnologie voor een uitzonderlijke beeldkwaliteit, zelfs voor de fijnste structuren, vormt de basis van het succesverhaal van de VistaScans. Deze technologie vormt ook de kern van het Ultra Viewsysteem”, legt productmanager Michael uit. “Ook is dit de enige scanner ter wereld met RFID-technologie en twee slots, zodat gebruikers twee opslagfolies tegelijk kunnen scannen en digitaliseren en zo kostbare tijd kunnen besparen”, voegt hij eraan toe. Een andere bonus is het eenvoudige invoegconcept. Dankzij deze innovatie kunnen gebruikers snel meerdere opslagfolies achter elkaar plaatsen. Net als alle andere apparaten in de VistaScan View-familie kan Ultra View ook via LAN of WLAN in het praktijknetwerk worden geïntegreerd en kan het ook meerdere scantaken vanaf verschillende pc’s aan. Deze worden met behulp van de Scan Manager functie weergegeven op het hygiënische 7″ touchscreen-display met hoge resolutie, dat van glas is gemaakt.

VistaScan

Extra functies

Bovendien biedt Ultra View in combinatie met VistaScan opslagfolies IQ en de beeldsoftware VistaSoft een reeks handige, AI-ondersteunde extra functies. “Een goede eigenschap om hier te vermelden is de geautomatiseerde kwaliteitscontrole van de opslagfolie”, zegt Maier. “Hier beoordeelt het systeem de toestand van de opslagfolie en beveelt het indien nodig automatisch aan om deze te vervangen om ervoor te zorgen dat de beeldkwaliteit te allen tijde constant hoog blijft.”
Een andere nieuwe AI-functie controleert de oriëntatie van intraorale röntgenfoto’s op basis van de anatomische kenmerken die in het beeld te zien zijn en corrigeert de oriëntatie indien nodig. Deze stap alleen zou anders vele malen per dag handmatig moeten worden uitgevoerd.

VistaScan

Kortom, de nieuwe VistaScan Ultra View is een must-have voor de moderne praktijk!

Lees meer over de VistaScan Ultra View

VistaScan

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Röntgen en beeldsystemen
Optimale preventie in de praktijk

Optimale preventie in de praktijk met CHX + CPC

Optimale preventie in de praktijk: spoel met CHX + CPC voorafgaand aan een tandheelkundige behandeling voor reductie van de bacteriële⁴ en virale⁶ belasting in de mond.

Chloorhexidine producten zijn, naast het voorspoelen in de praktijk, zeer geschikt voor een optimale ondersteuning bij tandvleesaandoeningen en tandheelkundige behandelingen.

Bekijk de producten van Perio•Aid

Chloorhexidine (CHX)

CHLOORHEXIDINE 0,12% + CPC 0,05%

Chloorhexidine wordt in de literatuur gezien als de “gouden standaard” om de uitstekende effectiviteit in bestrijding van de orale biofilm¹.

De combinatie van 0,12% Chloorhexidine met 0,05% Cetylpyridinium Chloride zorgt voor een sterke ondersteuning op indicaties waarbij een maximale effectiviteit gewenst is.

Klinische studies tonen de superieure effectiviteit aan van 0,12% Chloorhexidine met 0,05% Cetylpyridinium Chloride op bestrijding van de orale biofilm¹⁻³.

Spoelen met Chloorhexidine 0,12% voorafgaand aan een tandheelkundige behandeling geeft een reductie van 96% van de bacterial load in de mond.

0,12% Chloorhexidine met 0,05% Cetylpyridinium Chloride geeft heet grootste percentage reductie van de bacteriën in de orale biofilm (96,3%)⁵.

CHLOORHEXIDINE 0,05% + CPC 0,05%

Een (verlengde) actieve inzet van 0,05% Chloorhexidine met 0,05% Cetylpyridinium Chloride voor een langdurige bestrijding van de orale biofilm betekent een uitstekende ondersteuning van de dagelijkse mondhygiëne.

Cetylpyridinium Chloride (CPC)

Cetylpyridinium Chloride (CPC) is een veilig en effectief antisepticum voor dagelijks gebruik met antiplaque werking en een substantiviteit van 3-5 uur. CPC heeft een breedspectrum werking tegen:

 • Diverse type bacteriën
 • Schimmels
 • Sommige virussen

CPC kan helpen om de virale belasting van bepaalde virussen in de mond te verminderen die verantwoordelijk zijn voor infecties van de luchtwegen. Daarnaast reduceert CPC het risico van transmissie van een drager van het virus naar een niet geïnfecteerd persoon.

Perio•Aid

Optimale ondersteuning van de mondhygiëne.

 • Maximale effectiviteit door de combinatie CHX + CPC
 • In diverse doseringen, zowel voor tijdelijk als langdurig gebruik
 • Aangename smaak, mild in de mond
 • Slechts 30 seconden spoelen
 • Bevat geen alcohol

Bekijk de producten van Perio•Aid

Perio.Aid

Bibliografie

1) Herrera D. et al. Differences in antimicrobial activity of four commercial 0,12% chlorhexidine mouthrinse formulations: an in vitro contact test and salivary bacterial counts study.Journal of Clinical Periodontology 2003 30: 307- 314

2) Quirynen M., Soers C., Desnyder M.et al.A 0,05% Cetylpiridinium chloride/ 0,05% chlorhexidine mouth rinse during maintenance phase after initial periodontal therapy Journal of Clinical Periodontology 2005 32:390-400

3) Van Strydonck D.A.C, Timmerman M.F., van der Velden U. et al.Plaque inhibition of two commercially available chlorhexidine mouthrinses.Journal of Clinical Periodontology 2005 32:305-309

4) Veksler Alberto E. et al. Reduction of salivary bacteria by pre-procedural rinses with chlorhexidine 0,12%. Journal Periodontology 1991

5) Evaluation of the antimicrobial activity of chlorhexidine rinses on oral cross-species biofilms. Internal study, conducted in DENTAID Research Center. 2015

6) Mouthwashes with CPC Reduce the Infectivity of SARS-CoV-2 Variants In Vitro. J Muñoz-Basagoiti et al. J Dent Res. 2021 Oct;100(11):1265-1272. doi: 10.1177/00220345211029269. Epub 2021 Jul 20.

Lees meer over: Infectiepreventie, Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

Een vijfdelige basiscursus met 12 KRT-punten per onderdeel. Onder leiding van drs. Nico van der Werff en drs. Jan Cleyndert en bedoeld voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen in de algemene praktijk. De deelnemers worden opgeleid in diagnostiek en behandelplanning, omgang met apparatuur en materiaal, werken met Straight Wire 022-slot systeem en zelf-ligerende systemen.

Meer informatie SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

Locatie: Soestduinen

Deel 1: 4 en 5 februari 2022

Diagnostiek en Cephalometrie
McNamara, Ricketts, Woodside, Harvold, Baccetti, Garcia

Orthopedische Expansie
Bonded Expander Hyrax-type

Deel 2: 25 en 26 maart 2022

Straight Wire system, Selfligating Carrière brackets en conventionele brackets naar Mc Laughlin Bennet & Trevesi. Bogen, Legeringen en Sequenties.

Deel 3: 6 en 7 mei 2022

Klasse I, Non-extractie- en extractietherapie

Deel 4: 10 en 11 juni 2022

Klasse II, Non-extractie- en extractietherapie

Twin Block, Twin Force, Williamsons Ramp

Straight Wire system

Sagital First Concept volgens Carriere met Motion II

Deel 5: 12 en 3 september 2022

Klasse III, Non-extractie- en extractietherapie

Hyrax, Petit Mask, Expander

Straight Wire system

Sagital First Concept volgens Carriere met Motion III

Meer informatie SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

Lees ook over: Master of science in Orthodontics

 

Lees meer over: Bij- en nascholing, Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Scholing
Septodont Ultra Safety Plus Twist: beschermt tegen prikaccidenten met twist lock

Ultra Safety Plus Twist: bescherming tegen prikaccidenten

Ultra Safety Plus met het nieuwe gepatenteerde Twist Lock design maakt uw veiligheidssysteem nu nog makkelijker te gebruiken.

Verwondingen door naalden: tijd om hier verandering te brengen

Wereldwijd vormen verwondingen door naalden een van de meeste voorkomende en meest ernstige risico’s voor gezondheidswerkers. Niet alleen zijn deze verwondingen gevaarlijk, ze zijn ook helemaal nutteloos, zeker als blijkt dat 86% van deze risico’s vermeden kon worden*. Daarnaast is ongeveer 40% van de Hepatitis B- en C-besmettingen en 2,5% van de hiv-besmettingen het gevolg van beroepsmatige blootstelling aan scherpe voorwerpen**. Tijd om hier verandering in te brengen.

Septodont-ultra-safety-plus-twist-2

Ultra Safety Plus Twist, upgrade van ‘golden standard’ veiligheidsinjectiesysteem van Septodont

Om zijn steentje bij te dragen in de strijd tegen deze nutteloze risico’s brengt Septodont Ultra Safety Plus Twist op de markt, de upgrade van het ‘golden standard’ veiligheidsinjectiesysteem van Septodont. USP Twist beschermt zowel de tandarts, het personeel als de patiënt tegen onnodige prikaccidenten en voldoet aan de nieuwste voorschriften, opgesteld door onder ander het WHO*. Daarnaast in deze upgrade nu voorzien van een gepatenteerd intuïtief vergrendelsysteem.

 • Beschikbaar met steriele handvatten voor eenmalig gebruik of met steriliseerbare handvatten
 • Conform de meest recente wetgeving
 • Gemakkelijke en veilige sluiting
 • Houdt u, uw team en uw patiënten veilig
 • Zonder ingewikkelde leerprocedure

Meer informatie over Ultra Safety Plus Twist

Septodont sample aanvragen

 

Septodont-ultra-safety-plus-twist-1

 

* WHO, The world health report 2002 – Reducing Risks, Promoting Healthy Life,2002 ** Mannocci A, De Carli G, Di Bari V, et al. How Much do Needlestick Injuries Cost? A Systematic Review of the Economic Evaluations of Needlestick and Sharps Injuries Among Healthcare Personnel. Infect Control Hosp Epidemiol. 2016;37(6):635–646. doi:10.1017/ice.2016.48

Lees meer over: Anesthesie, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Adhese Universal DC

Adhese Universal DC: een nieuw duaal uithardend adhesief voor universele toepassingen

Met Adhese Universal DC presenteert Ivoclar Vivadent een universeel, duaal uithardend 1-componentadhesief als Single Dose. Dankzij de nieuwe duaaluitharding kan Adhese Universal DC voor vele toepassingen worden gebruikt. Het ideale adhesief voor Variolink Esthetic bij het cementeren van uiteenlopende restauraties en wortelkanaalstiften. Hierdoor kunnen tandartsen profiteren van de uitgebreide mogelijkheden voor directe restauraties en bevestiging van indirecte restauraties.

De nieuwe Adhese Universal DC onderscheidt zich door zijn duaal uithardende eigenschappen. Dankzij de combinatie van licht- en zelfuitharding staat dit product garant voor optimale universele inzetbaarheid. Het 1-componentadhesief kan worden toegepast bij indirecte restauraties, waarbij een volledig zelfuithardende procedure noodzakelijk of gewenst is.

Lees meer over Adhese Universal DC

Universele toepassing en hoge kwaliteit

Adhese Universal DC is bij uitstek geschikt voor directe vullingen en de adhesieve bevestiging van indirecte restauraties en biedt dezelfde hoge kwaliteit als het klinisch beproefde product Adhese Universal. Naast hechtwaarden van > 25 MPa op droge en vochtige dentine is ook het ingebouwde desensibilisatie-effect een kwaliteitskenmerk.

Samen nóg beter

Adhese Universal DC is optimaal afgestemd op Variolink Esthetic DC. Dit sterke duo wordt aanbevolen voor de adhesieve bevestiging van alle restauratiematerialen (bijvoorbeeld wortelstiften, opake oxide- of silicaatkeramiek of metaalkeramiek). Adhese Universal DC is de ideale aanvulling op het Variolink Esthetic System, vooral bij klinische situaties waarin een volledig zelfuithardende procedure gewenst of noodzakelijk is.

Productpresentatie & beschikbaarheid

Het nieuwe adhesief is verkrijgbaar in een Free Stand® Single Dose die met initiatoren beklede applicatoren in twee maten bevat: Regular en Small/Endo. Adhese Universal DC is vanaf september 2021 verkrijgbaar bij de professionele vakhandel en online. Adhese Universal DC
* Met het oog op de leesbaarheid worden de aanduidingen mannelijk, vrouwelijk en X (M/V/X) niet gelijktijdig gebruikt. Alle persoonsaanduidingen gelden voor elk geslacht/gender.

Lees meer over Adhese Universal DC

Over Ivoclar Vivadent

Ivoclar Vivadent, gevestigd in Schaan, Liechtenstein, behoort wereldwijd tot de toonaangevende aanbieders van geïntegreerde oplossingen voor kwalitatief hoogwaardige tandheelkundige toepassingen. Een uitgebreid aanbod van producten, systemen en diensten, intensieve R&D en een duidelijke inzet voor permanente opleiding vormen de grondslagen voor het succes van de onderneming. Het bedrijf heeft 47 dochterondernemingen en vestigingen, levert producten in circa 130 landen en biedt wereldwijd werk aan ongeveer 3.500 medewerkers. Ga voor meer informatie over Ivoclar Vivadent naar ivoclarvivadent.com

 

Lees meer over: Materialen, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Carestream-CS3800

CS 3800 draadloze intraorale scanner: Vrijheid binnen handbereik

Carestream-CS3800

Carestream Dental introduceert met trots de nieuwe intraorale scanner: de draadloze CS 3800. Met deze scanner ervaart de tandarts optimale bewegingsvrijheid bij het maken van digitale afdrukken.

Lees meer over CS 3800 draadloos

 

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Röntgen en beeldsystemen
Logo-GC

Vacature: Area Sales Manager bij GC Europe – regio Zuid-Nederland

Ter versterking van ons GC Benelux team zoeken wij een gedreven Area Sales Manager voor Zuid-Nederland voor de volgende regio: Limburg – Brabant – Zeeland.

Als Area Sales Manager adviseer en verkoop je tandheelkundige producten aan tandartsen en mondhygiënisten. Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van klantrelaties en het behalen van diverse sales targets. Je plant zelfstandig afspraken in voor het creëren van nieuwe business bij bestaande klanten en je bent in staat om nieuwe business bij nieuwe accounts op te starten. Dagelijkse acquisitie van nieuwe klanten is noodzakelijk voor het succes op de lange termijn. Binnen het sales proces speelt het geven van korte hands-on trainingen in de praktijk een belangrijke rol.

Enthousiast? Stuur dan jouw CV en motivatie naar info.benelux@gc.dental

Fulltime: Ja
Uur per week: 40
Waar: GC Europe – Benelux Sales Department, Interleuvenlaan 33, 3001 Leuven

Over GC
: GC Corporation werd opgericht in 1921 in Japan en heeft zich ontwikkeld tot één van de meest vooraanstaande bedrijven in de ontwikkeling, productie en distributie van een zeer breed gamma tandheelkundige producten.
Sinds 1972 is GC Europe NV gevestigd in het Researchpark Haasrode te Leuven. GC Europe NV ondersteunt en leidt onze verschillende verkoopskantoren en dealers. Ons magazijn verspreidt onze producten naar Europa en het Midden-Oosten. Daarnaast produceren wij enkele toonaangevende producten voor tandtechnici.

Functie-eisen
Who are you?

 • Je hebt 5 jaar ervaring, bij voorkeur in een vergelijkbare functie in de tandheelkundige industrie; of je hebt een tandheelkundige achtergrond (bv tandarts / tandarts-assistent(e) / mondhygiënist(e))
 • Goede kennis van de Nederlandse en de Engelse taal (in woord en geschrift)
 • Ondernemend van aard
 • Goede presentatie- & trainingsvaardigheden
 • Zelfstandig met een flexibele werkhouding, geen 9-to-5 mentaliteit
 • Resultaatgericht
 • Bachelor
 • In bezit van rijbewijs B
 • Woonachtig centraal in het werkgebied (Limburg, Brabant, Zeeland)
 • Ervaring werken met MS Office pakket: PowerPoint, Excel, Outlook & Word

Contactpersoon Bob Soers

Enthousiast? Stuur dan jouw CV en motivatie naar info.benelux@gc.dental

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Ortho-company

Master of science in Orthodontics, start in september of januari

De UCAM (Universidad Católica San Antonio de Murcia) biedt een Master of Science in Orthodontics aan. Diverse internationale referenten verlenen hun medewerking aan deze Master. Combinatie van online en op locatie, in Spanje en Nederland. Start september of januari.

Meer informatie Master of science in Orthodontics

Who is it for?

 • Training dentists who can face, with guarantees and quality, any malocclusion through the application of current criteria and knowledge.
 • Provide the student with the necessary knowledge to practice the specialty of orthodontics and dentofacial orthopedics.
 • Knowing the Orthodontic and Dentofacial Orthopedics appliances, the traditional mechanical systems and the Self-ligating mechanical systems.
 • Prepare protocols for the treatment and prevention of malocclusion based on the previously explained diagnosis and equipment.
 • Learn retention protocols once orthodontic treatments are completed.

Meer informatie Master of science in Orthodontics

Lees ook over SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen, start februari 2022

 

Lees meer over: Bij- en nascholing, Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Scholing
Lactona najaarsaktie

Lactona najaarsactie: 5 + 1 of 10 + 2 gratis

Actie

 • 10 + 2 dozijn gratis voor alle tandenborstels, Blue Floss, FlossTape en tongreinigers
 •  5 + 1 verpakking gratis voor alle antibacteriële EasyGrip, Interdental Cleaners en EasyDent ABC
 •  10 + 2 dozijn gratis voor alle Blue Floss, Blue FlossTape en tongreinigers
 • 5 + 1 dozijn gratis voor alle Intersticks tandenstokers en FlexPicks 2-in-1
 •  5 + 1 gratis voor alle AftenCarePlus en ClearBreath

Aanbiedingen van deze najaarsactie zijn geldig van 4 oktober t/m 3 december 2021, deelnemende depots vindt u op www.lactona.nl

Kleur bekennen met de Lactona kies wijzer

lactona najaarsactie - prikkers 2 lactona najaarsactie - prikkers

EasyDent ABC    Easygrip  Interdental Cleaers  

Onderscheid door prijs, kwaliteit en diversiteit.

Lactona de (t)huisleverancier van het door u geadviseerde product. In Nederland winkelde in 2017 maar liefst 79% van de mensen online (bron CBS).Het gemak van vandaag besteld morgen in huis geldt ook voor het uitgebreide Lactona assortiment. Voor uw client dus geen lege schappen of sluitingstijd.

Uw Lactona advies direct in het winkelmandje van uw cliënt EN gratis thuisbezorgd? Kijk voor deze mogelijkheid op www.tandartsplein.nl/dentaal.
Bestellingen voor uw praktijk gaan via uw dental depot, kijk voor de deelnemende depots en informatie over het complete Lactona assortiment op www.lactona.nl (ik ben professional)

 

Lees meer over: Aanbiedingen, Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Kulzer-Venus-Diamond-400---witrand

Venus Pearl/Diamond ONE: de oplossing voor de meeste dagelijkse restauraties

De juiste kleur, iedere keer weer!

Door de verbluffende kleuradaptatie van de kleur ONE worden restauraties onzichtbaar en als het ware in de omringende dentitie opgenomen. ONE Shade bespaart veel tijd omdat er geen kleurbepaling nodig is. Gebaseerd op de ervaring en knowhow van Kulzer in moderne composieten, hebben Venus Diamond en Venus Pearl ONE Shade het grote voordeel dat ze worden geïntegreerd in een familie van composieten die al meer dan 10 jaar wetenschappelijk zijn geëvalueerd en gedocumenteerd in tal van klinische studies. Venus Diamond en Venus Pearl worden door tandartsen over de hele wereld gewaardeerd om de efficiënte verwerking, sterkte en esthetische mogelijkheden.

Bewezen buitengewone sterkte en slijtvastheid.

Bewezen buitengewone sterkte en slijtvastheid

De unieke TCD-matrix en het geoptimaliseerde nano-hybride vulsysteem leiden tot een uitzonderlijke buigsterkte, minimale krimpspanning en een hoge slijtvastheid ter voorkoming van chipping en breuken. Deze eigenschappen worden algemeen beschouwd als sleutelfactoren voor het significant minimaliseren van breuk en secundaire cariës, de meest voorkomende oorzaken voor het falen van directe restauraties.

De innovatieve Venus-formule belooft dus langdurige, aantrekkelijke en betrouwbare restauraties met een permanente, natuurlijke glans. Beide composieten hebben ook een hoge radiopaciteit, wat zorgt voor een betrouwbare diagnose. Daarnaast bevatten onze Venus Pearl en Diamond composieten géén BPA-gerelateerde monomeren.

Venus-formule

Het gebruik van Venus Diamond en Venus Pearl ONE Shade heeft als voordeel voor de tandarts dat kleurbepaling niet meer noodzakelijk is om hoog esthetische en langdurige resultaten te bereiken.

Venus Pearl One

 

Alle voordelen op een rij:

 • Verbluffende kleuradaptatie.
 • Eenvoudig en prettig te modelleren met de consistentie van uw keuze.
 • Hoge radiopaciteit om de diagnose te vereenvoudigen.
 • Uitzonderlijke sterkte om chipping en fracturen tot een minimum te beperken.
 • Al meer dan 10 jaar klinisch bewezen.
 • Vrij van BPA-gerelateerde monomeren.
 • Beschikbaar in 3 opaciteiten en 28 kleuren waaronder ONE en 3 bleekkleuren.

3 opaciteiten

 

 

Lees meer over: Materialen, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Restauratie
Webinar Mondgezondheid, ondervoeding en microbiota

Webinar Mondgezondheid, ondervoeding en microbiota, 15 februari

In dit geaccrediteerde webinar zullen drie sprekers in gaan op de relatie tussen (een slechte) mondgezondheid, de microbiota en ondervoeding bij thuiswonende ouderen. Daarnaast ook aandacht voor multidisciplinaire samenwerking voor nog betere signalering.

Meer informatie en aanmelden

De mond is de spiegel van onze algehele conditie. Zo kan een slechte mondgezondheid bij ouderen leiden tot ondervoeding. In het webinar wordt ingegaan op de relatie tussen (een slechte) mondgezondheid en ondervoeding bij thuiswonende ouderen. Wat maakt ze kwetsbaar voor ondervoeding? En welke rol speelt de darmgezondheid en de microbiota hierin? Ook is er aandacht voor het belang van samenwerking tussen mondhygiënisten en diëtisten om ondervoeding snel te signaleren en te voorkomen.

Datum: 15 februari 2022 15.00 – 16.30 uur
Voor wie: mondhygiënisten, diëtisten en andere geïnteresseerde gezondheidsprofessionals
Kosten: geen
Accreditatie: aangevraagd voor KRM, ADAP, V&VN

Programma

15.00 – 15.30 uur: Darmmicrobiota, ondervoeding en (mond)gezondheid, dr. Olaf Larsen
15.30 – 15.35 uur: pauze
15.35 – 16.30 uur: Mondgezondheid en ondervoeding bij ouderen, dr. Katarina Jerkovic en Elke Naumann

Sprekers

 • Dr. Katarina Jerkovic: mondhygiënist en klinisch epidemioloog, lector bij Lectoraat Innovaties in de Preventieve Zorg
 • Elke Naumann: diëtist, associate professor bij de HAN en betrokken bij Lectoraat Voeding, Diëtetiek en Leefstijl
 • Dr. Olaf Larsen: Senior Science Manager bij Yakult Nederland B.V. en Assistant Professor op de Vrije Universiteit Amsterdam

Achtergrond

Het project Eten met Lange Tanden is een samenwerking tussen de lectoraten Voeding, Diëtetiek en Leefstijl (HAN) en het lectoraat Innovaties in de Preventieve Zorg (Hogeschool Utrecht). Dit project gaat over verbetering van de samenwerking tussen diëtisten en mondhygiënisten om ondervoeding bij thuiswonende ouderen te signaleren en te voorkomen.

Meer informatie en aanmelden Webinar Mondgezondheid, ondervoeding en microbiota

Lees meer over: Bij- en nascholing, Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Scholing
Dentaid-PerioAid---400--witrand

De Gouden Standaard+: 2-voudige werking voor een optimale preventie

https://dentaid.nl/nl/producten/perio-aid?utm_source=dentalinfo&utm_medium=banner&utm_campaign=partnernieuws-2021-gouden-standaard-plus

Chloorhexidine (CHX)

CHLOORHEXIDINE 0,12% + CPC 0,05%

Chloorhexidine wordt in de literatuur gezien als de “gouden standaard” om de uitstekende effectiviteit in bestrijding van de orale biofilm1.

De combinatie van 0,12% Chloorhexidine met 0,05% Cetylpyridinium Chloride zorgt voor een sterke ondersteuning op indicaties waarbij een maximale effectiviteit gewenst is.

Klinische studies tonen de superieure effectiviteit aan van 0,12% Chloorhexidine met 0,05% Cetylpyridinium Chloride op bestrijding van de orale biofilm1-3.

Spoelen met Chloorhexidine 0,12% voorafgaand aan een tandheelkundige behandeling geeft een reductie van 96% van de bacterial load in de mond4.

CHLOORHEXIDINE 0,05% + CPC 0,05%

Een (verlengde) actieve inzet van 0,05% Chloorhexidine met 0,05% Cetylpyridinium Chloride voor een langdurige bestrijding van de orale biofilm betekent een uitstekende ondersteuning van de dagelijkse mondhygiëne.

CHLOORHEXIDINE 0,05% + CPC 0,05%

Klik voor een vergrote afbeelding

0,12% CHLOORHEXIDINE MET 0,05% CETYLPYRIDINIUM CHLORIDE GEEFT HET GROOTSTE PERCENTAGE REDUCTIE VAN DE BACTERIËN IN DE ORALE BIOFILM (96,3%)5

Bibliografie

1) Herrera D. et al. Differences in antimicrobial activity of four commercial 0,12% chlorhexidine mouthrinse formulations: an in vitro contact test and salivary bacterial counts study.Journal of Clinical Periodontology 2003 30: 307- 314
2) Quirynen M., Soers C., Desnyder M.et al.A 0,05% Cetylpiridinium chloride/ 0,05% chlorhexidine mouth rinse during maintenance phase after initial periodontal therapy Journal of Clinical Periodontology 2005 32:390-400
3) Van Strydonck D.A.C, Timmerman M.F., van der Velden U. et al.Plaque inhibition of two commercially available chlorhexidine mouthrinses.Journal of Clinical Periodontology 2005 32:305-309
4) Veksler Alberto E. et al. Reduction of salivary bacteria by pre-procedural rinses with chlorhexidine 0,12%. Journal Periodontology 1991
5) Evaluation of the antimicrobial activity of chlorhexidine rinses on oral cross-species biofilms. Internal study, conducted in DENTAID Research Center. 2015

Cetylpyridinium Chloride (CPC)

Cetylpyridinium Chloride (CPC) is een veilig en effectief antisepticum voor dagelijks gebruik met antiplaque werking en een substantiviteit van 3-5 uur. CPC heeft een breedspectrum werking tegen:

•       Diverse type bacteriën

•       Schimmels

•       Sommige virussen

CPC kan helpen om de virale belasting van bepaalde virussen in de mond te verminderen die verantwoordelijk zijn voor infecties van de luchtwegen. Daarnaast reduceert CPC het risico van transmissie van een drager van het virus naar een niet geïnfecteerd persoon.

CPC 2

Klik voor een vergrote afbeelding

Bibliografie

6) Muñoz-Basagoiti J, Perez-Zsolt D, León R, Blanc V, Raïch-Regué D, Cano-Sarabia M, Trinité B, Pradenas E, Blanco J, Gispert J, Clotet B, Izquierdo-Useros N. Cetylpyridinium chloridecontaining mouthwashes reduce in vitro SARS-CoV-2 infectivity. bioRxiv2020.12.21.423779; [preprint] doi: https://-doi.org/10.1101/2020.12.21.423779.
7) Muñoz-Basagoiti J, Perez-Zsolt D, León R, Blanc V, Raïch-Regué D, Cano-Sarabia M, Trinité B, Pradenas E, Blanco J, Gispert J, Clotet B, Izquierdo-Useros N. Cetylpyridinium chloridecontaining mouthwashes reduce the infectivity of SARS-CoV-2 variants in vitro. [preprint] doi: 10.1101/2020.12.21.423779.
8) Popkin DL,ZilkaS,DimaanoM, Fujioka H, Rackley C,SalataR et al.Cetylpyridinium chloride (CPC) exhibits potent, rapid activityagainst influenza viruses in vitro and in vivo.PathogensandImmunity. 2017;2(2):253-69.
9) Mukherjee PK, Esper F, Buchheit K, Arters K, Adkins I, Ghannoum MAet al. Randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial to assess the safety and effectiveness of a novel dualaction oral topical formulation against upper respiratory infections. BMC Infect Dis. 2017 Jan 14;17(1):74

Tweevoudige werking voor een optimale preventie. Voorspoelen met CHX + CPC in de dentale praktijk

Bekijk de producten van Perio.Aid

Perio.Aid

 

Lees meer over: Infectiepreventie, Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
De effectiviteit van spoelen met waterstofperoxide

De effectiviteit van spoelen met waterstofperoxide

In dit artikel leest u hoe u de verspreiding van virussen via bijv. aerosolen of opspattingen kunt tegengegaan door uw patiënten voorafgaand aan iedere behandeling kort te laten spoelen met een mondspoelmiddel met 1,5% gestabiliseerde waterstofperoxide.

Lees het hele artikel op de website van Cavex

Lees meer over: Infectiepreventie, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Lunos® overtuigt als een premium profylaxesysteem met vele unieke productvoordelen

Lunos® overtuigt als een premium profylaxesysteem met vele unieke productvoordelen

Het premium profylaxe merk Lunos® biedt in veel gebieden van professionele gebitsreiniging het beste van het beste, en met een systeem. Het huidige programma varieert van de mondspoeloplossing, het poederstraal handstuk met het unieke wisselingskamer principe met verschillende poeders en pasta’s, tot het wellness doekje voor een verfrissende afsluiting van de behandeling, zodat “Making Smiles Brighter”, de slagzin van Lunos® merk, ook echt tot zijn recht komt.

Het assortiment bestaat uit een groot aantal producten die een samenhangend systeem vormen en elk voor zich unieke voordelen hebben ten opzichte van andere marktvertegenwoordigers. Het Lunos® development team heeft rekening gehouden met alle medische aspecten en zich gelijktijdig consequent gebaseerd op de principes van een minimaal invasieve en pijnloze procedure.

Poederstraal handstuk MyLunos

Een voorbeeld is het poederstraal handstuk MyLunos. Het slimme wisselkamerprincipe biedt het team een ongeëvenaard comfort. Het poederreservoir kan gemakkelijk worden omgewisseld, waardoor het vervelende bijvullen tijdens de behandeling van de patiënt geëlimineerd wordt. Bovendien maakt het wisselkamerkamerprincipe de voorbereiding van poederreservoirs voor de hele dag mogelijk. Deze poederreservoirs zijn op eenvoudige wijze bij te vullen door middel van de ergonomische flessen die met behulp van de kiep-hevel-vergrendeling met één hand te openen zijn.

Het poederstraal handstuk stelt ook nieuwe normen in de reiniging. Alle onderdelen zijn volledig machinaal te reinigen zowel in de thermodesinfector als in de autoclaaf. Dankzij de goede oplosbaarheid van het poeder in water en het eenvoudige onderhoud, bespaart dit tijd tijdens de dagelijkse werkzaamheden en biedt het dus meer vrijheid voor de behandeling. Daarnaast heeft de MyLunos een aantrekkelijk design en is het ontwerp, als gevolg van de bijzondere manier waarop functionaliteit en comfort zijn verenigend, in 2017 bekroond met de prestigieuze iF design award 2017 en met de Good Design Award 2017 en werd in 2018 de Duitse design award gewonnen.

Lunos® profylaxe poeder

Lunos® profylaxe poederMyLunos werkt met verschillende profylaxe poeders. De variant Gentle Clean van Lunos® omvat nieuwe polijstdeeltjes op basis van niet-cariogene disacharide trehalose voor zachte reiniging in het supragingivale gebied en is in drie smaken beschikbaar (Spearmint, Orange, Neutral). De tip voor de MyLunos is momenteel alleen beschikbaar voor supragingivale behandeling, maar binnenkort komt daar de subgingivale tip bij.

Het Lunos® profylaxe poeder Perio Combi kan worden gebruikt voor supra- en subgingivale maatregelen. De uitstekende oplosbaarheid in water maakt een veilige, bijna residu-vrije oplossing van het poeder in de parodontale pocket mogelijk. Het typische “zanderige gevoel” in de mond van de patiënt komt daarom niet voor bij dit product. Nog een voordeel van de wateroplosbaarheid: de opvang-cassette van de amalgaamafscheider wordt veel minder belast door het profylaxe poeder en hoeft daarom veel minder vaak te worden vervangen.

 Lunos® polijstpasta Two in One en Lunos® Polishing Paste Super Soft

 Lunos® polijstpastaEr zijn ook twee soorten polijstpasta beschikbaar: De polijstdeeltjes van Lunos® polijstpasta Two in One worden tijdens het polijsten kleiner zodat bij aanvang vlekken worden verwijderd en er vervolgens moeiteloos gepolijst wordt. Hiermee worden de verkleuring verwijderd zonder dat de oppervlakken van de restauraties worden aangetast. Een nog zachtere glans is mogelijk met de Lunos® Polishing Paste Super Soft. Met een lage RDA-waarde is het geschikt voor gevoelige oppervlakken, bijvoorbeeld bij kinderen en patiënten met implantaten. De polijstpasta’s van Lunos® zijn ook verkrijgbaar in verschillende smaken.
De ergonomisch gevormde Lunos® Profy Ring maakt een eenvoudige toepassing van de pasta’s mogelijk. Het is bijzonder flexibel, past zich aan de individuele werkwijze aan en is volledig recyclebaar.

Lunos® mondspoeloplossing

Lunos_spoelmiddelHet assortiment omvat ook de alcoholvrije Lunos® mondspoeloplossing, ideaal voor routinematig gebruik vóór elke profylaxe behandeling. De subtiel verse muntsmaak onderscheidt dit middel op een aangename manier van conventionele producten.

Meer Lunos® producten voor praktijkgericht totaalconcept

Lunos® profylaxe kussen De Lunos® profylaxe omvat ook de producten Lunos® fluoride lak, Lunos ®Fluoride gel, de Lunos® Fissuursealing op basis van composietmaterialen, het Lunos® profylaxe kussen van Tempur-achtige schuim voor comfortabele positionering van de patiënt en de huidverzorgende Lunos® profylaxe Wellness doek met aloë vera.

Het beste is één systeem

Volgens dit motto combineert Lunos® een uitgebreid programma van premium profylaxe-producten tot een praktijkgericht totaalconcept. Kwalitatief voldoet elk afzonderlijk onderdeel aan de hoogste normen die gebruikelijk zijn voor Dürr Dental. Samen zorgen ze ervoor dat de behandeling – zonder afbreuk te doen aan de werking – op veel plaatsen een stuk comfortabeler is. Dit bespaart kostbare tijd voor het praktijkteam en maakt de behandeling tegelijkertijd een stuk aangenamer voor de patiënt. Dus, de Lunos® profylaxe lijn is een overwinning voor alle betrokkenen.

Meer informatie vindt u op de website van Dürr Dental

Lees meer over: Apparatuur, Materialen, Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten