Curasept-waterstofperoxide

Nieuw: CURASEPT waterstofperoxide 1% – kant en klaar te gebruiken

Klaar om te werken volgens de `Leidraad Mondzorg Corona’ met CURASEPT Mondspoelmiddel H2O2; Waterstofperoxide 1% – kant en klaar te gebruiken.

CURASEPT Mondspoelmiddel H2O2: Waterstofperoxide 1%

CURASEPT-Mondspoelmiddel-H2O2-vierkantMondspoelmiddel alleen voor professioneel gebruik – geïndiceerd om de patiënt vóór behandeling te laten spoelen.

– Klaar voor gebruik
– 300 ml fles
– WATERSTOFPEROXIDE 1%
Prijs: € 4,- ex btw*

CURASEPT Mondspoelmiddel 0,20% chx: Chloorhexidine

CURASEPT-Mondspoelmiddel-0,20%-chx--–-Chloorhexidine-vierkantMondspoelmiddel voor professioneel gebruik – geïndiceerd om de patiënt vóór behandeling te laten spoelen.
De Leidraad Mondzorg Corona adviseert om te spoelen met 1% waterstofperoxide vóór behandeling. Veel praktijken kiezen ervoor om de patiënt vervolgens met chloorhexidine te laten spoelen. Als u hier ook voor kiest, gebruik dan de hoge concentratie chloorhexidine 0,20%.
– Klaar voor gebruik
– 900 ml fles met dispenser
– CHLOORHEXIDINE 0,20%
Prijs: € 12,50 ex btw*

ACTIE: Bestel de combinatie om 90 patiënten te laten spoelen vóór behandeling

 • CURASEPT Mondspoelmiddel H2O2 – 3 x fles van 300 ml: € 12,00 ex btw totaal
 • CURASEPT Mondspoelmiddel 0,20% chx – fles van 900 ml met dispenser: € 12,50 ex btw totaal
  Samen voor € 20,– ex btw*

Bestel-nu-button---Curasept

*) Franco af magazijn bij bestelling vanaf € 75,– ex btw. Levertijd: 2 tot 3 werkdagen

Meer informatie

Farma-Dent
I www.farmadent.nl
E info@farmadent.nl
T : 0418 726 986

Lees hier het officiële advies van CURASEPT (Engelstalig)

Lees meer over: Infectiepreventie, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
huishoudelijke-reglement-DMT

Voorbeeld Huishoudelijk reglement | Motiveren van medewerkers

In de Dental Management Toolkit zijn 2 nieuwe documenten opgenomen gericht op personeelsmanagement:
– Voorbeeld Huishoudelijk reglement.
– Motiveren van medewerkers

Lees meer en download de documenten 

Dental Management Toolkit: online protocollen, video’s en tips

Dental Management Toolkit: Online protocollen, video’s en tipsHet management van een praktijk vraagt net zo veel passie en gedrevenheid als de uitoefening van uw vak als tandarts of mondhygiënist. Voor veel praktijken is het een uitdaging om het praktijkmanagement – het ‘smeermiddel’ binnen een praktijk – net zo goed uit te voeren als de zorgverlening aan de patiënt. De Dental Management Toolkit helpt u hierbij met protocollen, video’s en tips.

“Het wiel is vast al uitgevonden, maar niet bij mij bekend”

Iedere praktijk heeft grotendeels te maken met dezelfde vragen en problemen op management gebied. Vanuit onze ervaring bij veel praktijken kunnen we gericht adviseren en oplossingen aandragen. Met de Dental Management Toolkit worden de kennis én praktische oplossingen op een laagdrempelige manier beschikbaar gesteld voor praktijken. Deze toolkit is bedoeld voor alle praktijken – van klein tot groot – die continu willen verbeteren en daarvoor praktische oplossingen aangedragen willen krijgen.

Toegang

U heeft gedurende 365 dagen toegang tot de Dental Management Toolkit na eenvoudige aanmelding. Via deze online omgeving heeft u vrije toegang tot veel voorbeeld protocollen en formulieren. Van hygiëne protocollen en voorbeeldformulieren voor het functioneringsgesprek tot video’s met tips en handige documenten voor praktijkmanagement. Naast de vrije toegang van de toolkit wordt de praktijk op verschillende manieren getriggerd zich verder te verbeteren. Zo ontvangt u regelmatig een advies of tip en worden nieuwe protocollen of formulieren beschikbaar gesteld, bijvoorbeeld om te voldoen aan nieuwe wetgeving zoals de WKKGZ.

Wat biedt een abonnement op Dental Management Toolkit?

Met de Dental Management Toolkit ontvangt u gedurende 365 dagen één gebruikersaccount per praktijk, dat recht geeft op:

 • Toegang tot de afgeschermde Toolkit
 • De mogelijkheid voorbeeld protocollen en formulieren vrij te downloaden en te gebruiken.
 • Het bekijken van (instructie) video’s voor verdere uitleg en achtergronden.
 • Update of aanvulling van protocollen en formulieren en regelmatig nieuwe video’s, adviezen en/of tips.

Tarief

Het tarief voor toegang tot de Dental Management Toolkit bedraagt € 250,00 (exclusief 21% BTW) en kan individueel of per praktijk worden afgesloten. De toegang geldt voor een periode van 1 jaar.

Initiatiefnemers

Dental Management Toolkit is een initiatief van Kuiken Praktijkmanagement en dental INFO. Heeft u vragen? Mail naar info@dentalinfo.nl of bel 06-1498 0141.

Registreren jaarabonnement

Lees meer over Dental Management Toolkit

Lees meer over: Infectiepreventie, Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkorganisatie, Producten/

Sparen is geen beleggen. Met beleggen maakt u kans op rendement

Beleggen tijdens de opbouw- of uitkering van uw pensioen. Bouwt u uw pensioen op bij een verzekeraar of doet u het middels banksparen?

Banksparen heeft zijn glans verloren en ook pensioenverzekeraars kampen nog met 7 miljoen woekerpolissen. Door de lage rentestand zijn de rendementen vaak laag en de kosten hoog. Beleggen tijdens de opbouw- of uitkering van uw pensioen kan bijzonder interessant zijn.

U leest er alles over in de brochures van Doelbeleggen:

Lees de brochure: Pensioen opbouwenPensioen-opbouwen

 

Pensioen-opbouwenLees de brochure: Direct een hogere lijfrente-uitkering

 

 

Doelbeleggen.nl is winnaar van de Gouden Stier 2018 en 2019 Beste Online Vermogensbeheerder van Nederland

Beleggen kent risico’s. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Lees meer over: Financiële diensten, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
Dentaid-producten---witrand

100% mondhygiëne voor een optimale mondweerstand

Een complete mondverzorging – poetsen & spoelen, interdentaal reinigen en tong reinigen – zorgt voor een optimale mondweerstand. Een goede mondweerstand draagt bij aan de mondgezondheid en de algehele gezondheid. Daarnaast is het gebruik van de juiste producten essentieel. Zo kunnen bepaalde actieve ingrediënten, zoals CPC in tandpasta’s en mondspoelmiddelen helpen bij het bestrijden van ziektekiemen in de mondholte.

Cetylpyridinium Chloride (CPC)

De stof Cetylpyridinium chloride (CPC) is zo een actief ingrediënt en heeft net zoals Chloorhexidine een antibacteriële werking, met een substantiviteit van 3 tot 5 uur. CPC heeft een antiplaque effect en is ook effectief tegen bepaalde schimmels en virussen. Wilt u meer weten over de rol van CPC bij het SARS-CoV-2 virus? U kunt hier informatie aanvragen bij een van onze Area Managers.

PERIO.AID

PERIO.AID Active Control (0,05% CPC) en PERIO.AID Intensive Care (0,12% CPC) ondersteunen de mondhygiëne intensief bij tandvleesproblemen en/of tandheelkundige ingrepen. PERIO.AID bevat CPC dat o.a. ziektekiemen in de mondholte helpt bestrijden.

Button-direct-bestellen

 

 

VITIS gezond tandvlees

VitisVoor dagelijkse mondverzorging adviseert Dentaid, naast het minimaal 2x daags tandenpoetsen, om te spoelen en te gorgelen met VITIS gezond tandvlees mondspoelmiddel. VITIS gezond tandvlees geeft een dagelijkse ondersteuning van de mondhygiëne bij kwetsbaar tandvlees én bevat CPC, dat ziektekiemen helpt bestrijden.

Button-direct-bestellen

 

INTERPROX

Zoals u weet bevindt 40% van het tandoppervlak zich tussen tanden en kiezen. Interprox verwijdert snel, makkelijk effectief plaque en bacteriën uit deze ruimten. Elke rager heeft een beschermkapje voor maximale hygiëne.

Button-direct-bestellen

Halita Tongreiniger

Als aanvulling op de dagelijkse mondhygiëne is het advies om de Halita tongreiniger te gebruiken om het aantal micro-organismen op de tong te verminderen.

Button-direct-bestellen

 

 

 

 

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
Implant-College---leren-implanteren

Leer implanteren bij Implant College

Start 3 en 4 juli met de tweedaagse introductie verzorgd door Drs. Pim Ruijpers, implantoloog bij de Drietand in Maastricht en vice-voorzitter van de NVOI. Kleine groep deelnemers, fijne locatie, theorie afgewisseld met praktijk. Besluit daarna of je wilt gaan voor het hele traject.

Meer informatie en inschrijven Leer implanteren bij Implant College

Meer informatie over het hele traject Leren Implanteren

Inhoud van de cursus

Tandartsen worden tijdens deze tweedaagse cursus door een ervaren implantoloog als het ware rondgeleid in de wereld van dentale implantologie. Het is belangrijk om kennis te nemen van de theoretische achtergronden van implantologie alvorens u besluit om te gaan implanteren in uw praktijk.

Tijdens deze kennismaking komt u meer te weten over de geschiedenis, het heden en de toekomst van dentale implantologie in Nederland. Ook wordt vooral aandacht besteed aan praktische zaken: wat u nodig heeft in de praktijk om te starten met implanteren, wat de praktische aanpassingen zijn, de kosten en de verandering in werkwijze/planning van de praktijk. Daarbij wordt het gehele behandelplan van een edentate patiënt uitvoerig besproken en wordt ook praktisch geoefend op kunstkaken om gevoel te krijgen bij het implanteren.

Met deze cursus legt u de basis om te starten met het implanteren. Aanvullend kunt u de rest van het programma “Leren implanteren” volgen, zodat u goed voorbereid toe kunt werken naar uw eerste implantologische behandeling.

Datum en locatie

3 – 4 juli, Den Dolder

Doelstelling

Na afloop van deze cursus “Leren implanteren: introductie” hebben tandartsen een goed beeld van wat er komt kijken bij het implanteren in de eigen praktijk. Zij hebben kennis van behandelprotocollen voor met name de edentate patiënt en hebben kennis gemaakt met de geldende richtlijnen voor hygiëne en administratie.

Theorie

 • Achtergrond van implantologie
 • Patiëntselectie en -planning
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Behandelprotocollen
 • Medicatie en verdoving
 • De edentate onderkaak
 • De partieel dentate patiënt
 • Röntgendiagnostiek
 • Chirurgie

Praktijk

 • Voorbeeld operaties
 • Borenpracticum
 • Interpreteren van röntgenfoto’s en OPG’s; indicatiestelling
 • Afdrukname
 • Steriel werken

Meer informatie en inschrijven Leer implanteren bij Implant College

Meer informatie over het hele traject Leren Implanteren

 

Lees meer over: Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Scholing/
Periochip-400

SRP plus chloorhexidine chip: voor een grotere kans op succes van de parodontitisbehandeling

Moderne mondhygiëne – miljoenen keren toegepast. Het doel van elke parodontitisbehandeling is het behoud van de tanden in functie en esthetiek en een ontstekingsvrije mond. Om dit te bereiken is een omvattend behandelplan nodig en zijn er een aantal hulpmiddelen voor op de markt. Tandartsen- en mondhygiëneteams over de hele wereld maken met succes gebruik van een van deze hulpmiddelen: PerioChip® (Dexcel® Pharma, Alzenau) – met een goede reden.

De taken die zich in de parodontitistherapie en mondhygiëne voordoen zijn talrijk. Het motiveren en trainen van patiënten, anti-infectieuze therapie, herevaluatie, tenslotte ondersteunende parodontale therapie en, indien nodig, chirurgische maatregelen, Scaling and Root Planing (SRP) – en natuurlijk de hele organisatie eromheen. Het belang van ondersteunende parodontale therapie, voor het succes van de behandeling op lange termijn kan nauwelijks worden overschat.

PerioChip® met antibacteriële werkzame stof chloorhexidinebis

Met PerioChip® (Dexcel® Pharma, Alzenau) wordt de kans van een succes van de ondersteunende behandeling vergroot. Deze chip, die wereldwijd miljoenen keren is toegepast, is een matrix gelatine chip met de antibacteriële werkzame stof chloorhexidinebis (D-gluconaat) in hoge concentratie (ca. 36 %). PerioChip® 2,5 mg insert voor dentaal gebruik wordt eenvoudig met een pincet in de tandvleespocket aangebracht en lost binnen 7 dagen volledig op.

Gedurende deze periode wordt een gegarandeerde chloorhexidineconcentratie van 125 µg/ml in de pocket bereikt door de successieve afgifte van werkzame stof, waardoor tot 99 % van de kiemen worden verwijderd. Tot slot duurt het kiemarm effect tot 11 weken (depot-effect).

gebruik-Periochip

Grotere kans op succes bij behandeling van parodontitis

In combinatie resulteert SRP plus PerioChip® in een grotere kans op succes bij de behandeling van parodontitis. De pocketdieptes zijn bij de combinatiebehandeling duidelijk beter verminderd dan bij SRP alleen. Een pluspunt voor de patiënt: de chip lost volledig op en hoeft dus niet te worden verwijderd en er zijn geen beperkingen voor de mondhygiëne thuis. Dit is ook een steun voor de mondhygiënist de patiënt ook de volgende keer te motiveren zijn goede mondhygiëne voltehouden.

Meer informatie

I www.periochip.nl
E service@periochip.nl
T 0800 – 022 73 21

¹ Soskolne, W.A. et. al. (1997): Sustained Local Delivery of Chlorhexidine in the Treatment of Periodontitis. A Multi-Center Study. J Periodontol, Vol. 68, Nr. 1, p. 32 – 36.

Bekijk de PerioChip®, insert voor dentaal gebruik 2,5 mg

 

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
18 maanden pijnvrij met slechts één druppel GLUMA Desensitizer!

18 maanden pijnvrij met slechts één druppel GLUMA Desensitizer!

Hebben uw patiënten last van overgevoelig dentine? Boek een gratis GLUMA Desensitizer productdemonstratie bij u op locatie of online en we laten u zien hoe u uw patiënt kunt verlichten van pijn!

Over de hele wereld helpt GLUMA Desensitizer de overgevoeligheid van 10 tanden per minuut te verlichten.

Overgevoelige tanden hebben duidelijk een negatieve invloed op de levenskwaliteit van patiënten en kunnen tijdens een tandheelkundige behandeling voor de patiënt zeer onaangenaam zijn. Al sinds 1992 wordt GLUMA Desensitizer met succes gebruikt voor de behandeling en het voorkomen van overgevoelig dentine. GLUMA heeft zich wereldwijd bewezen omdat het, zowel bij directe als indirecte restauraties, effectief, betrouwbaar en eenvoudig te gebruiken is.

GLUMA Desensitizer is de enige desensitizer waarvan bewezen is dat deze de dentale tubuli tot 200µm penetreert. Door het re-wettingeffect verbetert bovendien de hechting van veel adhesieven.

Boek een gratis productdemonstratie

We weten uit ervaring dat, om goede resultaten te bereiken, de gebruiker zich vertrouwd moet voelen bij het hanteren van producten. Daarom biedt Kulzer u en uw team een gratis demonstratie aan in uw tandartspraktijk. Uiteraard bieden wij in deze tijden ook een gratis online demonstratie aan. De keuze is aan u.

product demonstratie-Gluma

GLUMA Desensitizer highlights:

 • Voor de behandeling en preventie van overgevoelig dentine
 • Volledig compatibel met adhesieve behandelingen
 • Niet-invasieve behandeling
 • Verlicht overgevoeligheid tot wel 18 maanden*
 • GLUMA is in de afgelopen 20 jaar in meer dan vijftig miljoen restauraties gebruikt om overgevoeligheid te reduceren, te elimineren of te voorkomen.

* Lopes AO et al.: Evaluation of different treatment protocols for dentine hypersensitivity: an 18-month randomized clinical trial. Lasers Med Sci, 32, 2017:1023-30

Meer informatie
Kulzer Benelux B.V.
T +31 (0)23 543 42 50
E backoffice-benelux@kulzer-dental.com
I www.kulzer.nl

 

Lees meer over: Anesthesie, Mondhygiëne, Partnernieuws, Producten/
Visalys CemCore

Visalys® CemCore: Een duaal uithardend, adhesief composietcement en stompopbouw materiaal.

Voorspelbaar cementeren van alle indirecte voorzieningen
Met Visalys® CemCore heeft men zonder compromissen alles wat nodig is voor onder een restauratie.
Deze unieke combinatie is mogelijk gemaakt dankzij het gepatenteerde Active Connect Technology
De Fasen-transfer-katalysator hiervan zorgt voor geoptimaliseerde adhesieve verbindingen.

Directe voordeel voor de gebruiker

 • Vereenvoudiging dankzij weinig componenten voor meer indicaties.
 • Uitstekende stabiliteit (thixotroop) gecombineerd met zeer goede vloei-eigenschappen
 • Lange verwerkingstijd (zonder lichtuitharding) na 5 – 6 min. de volledige chemische uitharding.
 • Minimale wateropname zorgt voor een uitstekende dimensionale stabiliteit en reduceert daarmee de kans op restauratiefracturen.
 • Visalys CemCore is radiopaque, bisfenol-A vrij en heeft een maximale kleurstabiliteit.
 • Controleerbaar en eenvoudige verwijdering van overtollig materiaal.

Visalys® CemCore heeft een flexibele vloeibaarheid: door het materiaal “te stressen” gaat het meer vloeien en visa versa weer naar standvastig (deze omslag gebeurt in enkele seconden)

Tooth Primer

 • Bevat MPD (hechtingscomponent voor metaal en aluminiumoxide-keramiek).
 • Geen vermenging maar direct uit het flesje. Druppelvloeistof zo’n 10 – 20 sec. in masseren op de tandstructuur.
 • De Tooth Primer is op waterbasis en geeft daarmee een diepe penetratie in de dentine kanalen.
 • Van tevoren glazuur etsen geeft geen conflict-situatie.
 • Reageert niet op lichtuitharding.

Restorative Primer

 • 1 Primer voor alle restauratieve materialen
 • Bevat MPD en silaan (hechtingscomponenten voor metaal, aluminiumoxide-keramiek, porcelein en composiet)

Ook te gebruiken als Primer bij kleine intra-orale scheurtjes en/of breuk tussen metaal en porselein. Vervolgens kan er met een flowable composiet gerepareerd worden. 

Visalys® CemCore heeft een hoge mechanische belasting en dankzij de Active-Connect- Technology ontstaat er een zeer stabiele hechting.

Intro Pack

13570 Visalys® CemCore Universal (A2/A3) Starter Pack

Visalys® CemCore spuitjes

13572 Visalys® CemCore Universal (A2/A3) Pack 5 ml

13573 Visalys® CemCore Opaque Pack 5 ml

13574 Visalys® CemCore Translucent Pack 5 ml

13575 Visalys® CemCore Bleach Pack 5 ml

13576 Visalys® CemCore Dark (A4) Pack 5 ml

Primers

13580 Tooth Primer, 4 ml

13581 Restaurative Primer, 4 ml

Try in Paste

13590 Visalys® Try in paste Translucent 1,4 ml

13591 Visalys® CemCore Try in paste Bleach 1,4 ml

13592 Visalys® CemCore Try in paste Universal (A2/A3) 1,4 ml

13593 Visalys® CemCoreTry in paste Opaque 1,4 ml

13594 Visalys® CemCoreTry in paste Dark (A4)1,4 ml

Kettenbach Dental
Im Heerfeld 7 35713 Eschenburg · Germany
www.kettenbach-dental.com

Meer informatie

Voor meer informatie vraag uw dental depot of direct via ons.
dental4.nl
info@dental4.nl
T 06 16 79 15 91

Lees meer over: Materialen, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
Periochip-400

PerioChip – een betrouwbare oplossing voor de behandeling van parodontitis: 4 casussen

PerioChip is een flinterdunne matrixchip die ter ondersteuning van de behandeling van parodontitis in aangetaste pockets wordt ingebracht vanwege zijn lokale, antibacteriële werking. Bekijk vier casussen waarbij met de PerioChip een aanzienlijke verbetering van de parodontiumstatus van de patiënt kon worden gerealiseerd.

We weten allemaal dat de behandeling van parodontitis nu een van de belangrijkste uitdagingen binnen de tandheelkunde is. De ernstige vorm van parodontitis is immers de op vijf na meest voorkomende aandoening ter wereld. Er lijden inmiddels meer dan 700 miljoen mensen aan (stand 2010).¹ Gelukkig is er nu meer bewustzijn voor de ziekte, zetten tandartsen en praktijkteams zich onvermoeibaar in en zijn er nieuwe hulpmiddelen voor de behandeling. Dit heeft de afgelopen jaren tot zichtbare resultaten geleid.
Toch is de noodzaak om parodontitis actief te bestrijden nog altijd hoog! De genoemde studie voorspelt namelijk een toename van de behandelbehoefte bij patiënten met parodontitis vanwege de grote demografische veranderingen die ons te wachten staan.

PerioChip, een flinterdunne matrixchip met lokale, antibacteriële werking

Het leek ons daarom een goed idee om ons te verdiepen in behandelmogelijkheden die de afgelopen jaren aantoonbaar effectief zijn gebleken. Daartoe behoort ongetwijfeld de PerioChip, een flinterdunne matrixchip die ter ondersteuning van de behandeling van parodontitis in aangetaste pockets wordt ingebracht vanwege zijn lokale, antibacteriële werking. De chip is eenvoudig te appliceren,
is zeer effectief tegen paropathogene bacteriën en houdt maar liefst elf weken lang pathogenen op afstand. Dat maakt de PerioChip tot een sterke partner in de tandheelkundige praktijk.
gebruik-Periochip

Casussen met gebruik PerioChip

Voorbeelden van dit succesvolle teamwork zijn er inmiddels te over. Wij stellen hier graag vier opvallende casussen aan u voor. In hun ervaringsverslag bespreken de auteurs, mondhygiëniste Narges Qasima Sprengel, preventieassistente Romina Lindt, dr. Tobias Thalmair en dr. Frank Vogel, ieder een casus waarbij ze met de PerioChip een aanzienlijke verbetering van de parodontiumstatus van hun patiënt konden realiseren.

Lees hier de PerioChip Case Reports (via download PDF)
Heeft u vragen? Mail naar service@periochip.nl

Meer informatie

I www.periochip.nl
E service@periochip.nl
T 0800 – 022 73 21

¹Kassebaum N. J. et al.: Global Burden of Severe Periodontitis in 1990-2010: A Systematic Review and Metaregression. J Dent Res 93(11):1045-1053, 2014.

Bekijk de PerioChip®, insert voor dentaal gebruik 2,5 mg

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
Fluxion: non-invasief, aerosol-vrij & patiënt comfort pockets reinigen

Fluxion: non-invasief, aerosol-vrij & patiënt comfort pockets reinigen

Door vacuüm ontstaat onderdruk in de pocket. Flux = vloeistofdynamiek, afwisselend infusie en wegzuigen. Door de sulcus vloeistof te vervangen wordt infectie rond implantaten effectief verminderd. Altijd non-invasief vóór (minimaal-) invasief.

Lees meer over Fluxion – niet-invasief, non-aerosol pockets reinigen

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
Profiteer van 20% korting op TandartsPraktijk, hét vakblad voor tandartsen

Profiteer van 20% korting op TandartsPraktijk, hét vakblad voor tandartsen

Extra voordelig kennismaken met TandartsPraktijk? U krijgt tijdelijk 20% korting op een abonnement (gebruik kortingscode TP20%-4):
– TandartsPraktijk Digitaal nu € 132,80 (i.p.v. € 166,00)
– TandartsPraktijk Compleet nu € 159,20 (i.p.v. € 199,00)

Lees meer over het aanbod van TandartsPraktijk

 

 

Lees meer over: Bij- en nascholing, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/

Het desinfecteren van gecontamineerde lucht wordt belangrijk

Het coronavirus (SARS-CoV-2, HCoV-19) heeft ons allen nog meer bewust gemaakt van het belang van infectiepreventie. In de medische wereld is infectiepreventie al decennia één van de belangrijkste uitgangspunten in behandelprotocollen en inrichting.

Het onderzoek “Aerosol and Surface Stability of SARS-CoV-2 as Compared with SARS-CoV-1”* toont onder andere aan dat SARS-CoV-2 gedurende de duur van het experiment (3 uur) levensvatbaar is in aërosolen, met een verlaging van de infectieuze titer van 103,5 tot 102,7 TCID50 per liter lucht.

VidashieldNaast de beschermende maatregelen en voorzorgsmaatregelen, zoals triage, zou het goed zijn om ook de lucht in ruimtes waar mensen behandeld worden of veel spreken, te zuiveren.

UV-C-technologie als desinfectiemethode

UV-C-technologie wordt al tientallen jaren in de zorg gebruikt als desinfectiemethode. De grootste uitdaging hierbij was altijd de methode van levering. De kamer moest worden verlaten en een behoorlijke tijd leeg blijven. De UV-C is alleen effectief in een directe lijn hetgeen vaak niet mogelijk was wanneer men door wilde werken. Vidashield, een product van een Amerikaanse fabrikant van medische verlichtingsapparatuur voor operatiekamers, heeft daar een unieke gepatenteerde oplossing voor gevonden. Een continu 24/7/365-dagen luchtdesinfectiesysteem veilig en fraai weggewerkt in het plafond (met of zonder ledverlichting) echter in directe lijn met patiënt of sprekers. Het is aangetoond dat Vidashield tot 99,9% van de door de lucht verspreide pathogenen die mens en dier aantasten, vermindert.

Vidashield: continu 24/7/365-dagen luchtdesinfectiesysteem

Vidashield is een grote doorbraak voor aerosolbehandeling in eerstelijnspraktijken zoals die van bijvoorbeeld tandartsen, huisartsen, fysiotherapeuten en logopedisten, maar zeker ook in ziekenhuizen, poliklinieken, centra voor langdurige zorg, ouderenzorgcentra, veterinaire zorginstellingen en zelfs scholen en kantoren. Overal waar mensen worden blootgesteld aan aerosolen, kan Vidashield een aanzienlijk verschil maken. Verschillende tandartspraktijken in Nederland zien dit in en hebben deze panelen reeds aangekocht.

Vidashield omvat een ultraviolette (UV) lamp, een filter en een ventilator die de lucht lokaal zal recirculeren. De intake en uitlaatschotten zijn onder een hoek van 30 ° geplaatst, waardoor voorkomen wordt dat dezelfde lucht herhaaldelijk wordt gerecirculeerd. Lucht wordt in de unit aangezogen, gefilterd en gedesinfecteerd en vervolgens weer afgevoerd naar het lokale luchtruim. Het systeem is eenvoudig op te hangen en te onderhouden.

Wilt u meer weten?

Vraag informatie aan:
E info@vidashield.nl
I https://vidashield.nl/, distributeur in de Benelux

*bron:
Aerosol and Surface Stability of SARS-CoV-2 as Compared with SARS-CoV-1 van Neeltje van Doremalen, Ph.D. and Trenton Bushmaker, B.Sc., National Institute of Allergy and Infectious Diseases, Engl J Med. 2020 Mar 17

 

 

Lees meer over: Infectiepreventie, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
Septodont-accessoires

Vanaf nu: Septodont dagelijks in uw praktijk

Septodont, dat bekend staat om onder andere het doeltreffende Biodentine™, als enige bioactief dentinesubstituut, breidt het portfolio uit met een nieuwe lijn producten dagelijks te gebruiken in de dentale praktijken: De SeptoAccessoires.

De lijn

Het scala “SeptoAccessoires” bevat maar liefst 14 producten en is een mix tussen de gekende tools die reeds op de markt zijn en een aantal unieke producten. De accessoires kunnen worden gebruikt bij wederkerige handelingen in de tandartspraktijk en vallen onder 7 productcategorieën binnen de tandheelkundige wereld:

 • Instrumenten
 • Afwerken & polijsten
 • Matrijzen
 • Wiggen
 • Isolatie
 • Profylaxe

Prijs-kwaliteit

Dat het assortiment accessoires dagelijks gebruikt kan worden, staat centraal. De premium producten bestaan uit duurzaam materiaal, zodat ze bestendig zijn tegen de dagelijkse handelingen in de praktijk. Hoewel de producten uit het assortiment kwalitatief duurzaam zijn en bij gevolg dus lang meegaan, zijn ze competitief geprijsd. Hierdoor gaan ze de concurrentie aan met de huidige producten op de markt.

Innovatief

Met deze nieuwe productlijn speelt Septodont in op de constant innovatieve ontwikkelingen die ze aanbiedt. Deze bevat vier unieke producten, namelijk:

 • SeptoContact
 • SeptoMatrix Cervical
 • SeptoCompo Shape
 • SeptoCure

Meer informatie of gratis sample aanvragen

SeptoDisc-sampleOntdek het volledige assortiment aan premium kwaliteitsproducten, dagelijks te gebruiken in uw dentale praktijk. Contacteer een vertegenwoordiger uit uw regio voor meer informatie of voor een gratis sample van onze SeptoDiscs, afwerk- en polijstschijven voor composiet.

 

Lees meer over: Instrumenten, Materialen, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Restauratie/
2020-DU-Dental-Info-Planmeca-actie-betaal-later-

Koop nu Planmeca apparatuur bij Dental Union en betaal in januari 2021!

Heeft u interesse in Planmeca apparatuur? Wacht dan niet langer, klik hier en wij nemen contact met u op.

Dental Union biedt het Planmeca FIT chairside systeem met volledig geïntegreerde en digitale workflow, en Planmeca CAD/CAM Lab oplossing, intra-orale scanners, röntgenapparatuur en behandelunits.

Planmeca & Dental Union

Planmeca is een Finse familieonderneming welke in 1971 is opgericht. Grote wetenschappelijke kennis en diepgaand begrip voor de klinische workflows zijn vitaal onderdeel van de apparatuurontwikkeling. Alle apparatuur wordt ontworpen en gefabriceerd in Finland. Dental Union is sinds de jaren ’80 trotse dealer van Planmeca, en al bijna twintig jaar de dochteronderneming van Planmeca.

Planmeca behandeleenheden

Voor behandelunits bent u ook bij Planmeca aan het juiste adres: wij kunnen u voorzien van apparatuur in verschillende prijsklassen. Bent u opzoek naar een eenvoudige behandeleenheid? Kijk dan naar bijvoorbeeld de Planmeca Compact I Classic. De uitgebreidere behandeleenheden van Planmeca vindt u in de Compact I Touch en de Souvereign Classic lijn. Planmeca heeft nu ook een nieuwe operatielamp op de markt gebracht: de Solanna.

Planmeca CAD/CAM

Planmeca FIT chairside

Het Planmeca FIT chairside systeem biedt tandartsen een volledig geïntegreerde en digitale workflow met drie eenvoudige stappen: nauwkeurig intra-oraal scannen (Planmeca Emerald), geavanceerde 3D-ontwerpen (PlanCAD) en efficiënt chairside frezen (PlanMill). Zo kunt u in uw praktijk profiteren van de voordelen van CAD/CAM tijdens uw werkzaamheden. Dit zorgt voor gebruikscomfort voor zowel u als uw patiënt.

Planmeca CAD/CAM Lab

De Planmeca CAD/CAM Lab oplossing voor tandtechnische laboratoria bestaat uit een snelle en onderhoudsvrije desktop labscanner, geavanceerde design software en een zeer nauwkeurige vijfassige freeseenheid. Vanwege het compacte formaat en het onderhoudsgemak is de Planmeca CAD/CAM Lab ook zeer geschikt voor kleine tandtechnische laboratoria.

Planmeca Emerald

De Emerald van Planmeca is een extreem lichte en snelle intra-orale scanner. Deze scanner scant snel en foutloos de gehele gebitsboog. Zo krijgt u op eenvoudige manier een perfecte scan van het gebit van uw patiënt.

Planmeca röntgen

Planmeca biedt op alle gebieden uitstekende röntgenapparatuur aan. Intra-oraal, extra-oraal, 2D en 3D.

Heeft u interesse in Planmeca apparatuur?

Wacht dan niet langer, klik hier en wij nemen contact met u op.

Lees meer over: Aanbiedingen, Apparatuur, Behandelunits, Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkinrichting, Producten, Röntgen en beeldsystemen/
Septodont-aan-uw-zijde

Septodont blijft aan uw zijde en helpt u vooruit: antwoord op vragen zoals wat te doen bij acute pijn

Wat is de rol van de pH van injecteerbare verdovingsmiddelen, vooral in het geval van ontstoken letsels? Wat is het verschil tussen pH en pKA? Op basis van welke criteria kiest u uw anesthesie? Hoe kan men best hartpatiënten, kinderen of zwangere vrouwen benaderen?

laptopAls u antwoorden wilt op vragen over lokale anesthesie, dan nodigt Septodont u graag uit voor een online informatiesessie. Het enige wat u hoeft te doen is een tijdstip te kiezen uit de agenda van uw afgevaardigde.

 

 

 

Odette-Tazelaar        Ernst-van-de-Geer

Odette Tazelaar                             Ernst van de Geer
Nederland Zuid                             Nederland Noord
+31 (0) 658 83 05 73                    +31 (0) 625 36 78
otazelaar@septodont.com          evandegeer@septodont.com

Button Odette Tazelaar             button-Ernst van de Geer

Vragen?

Heeft u nog vragen over de beschikbaarheid van onze producten? Welke producten moeten worden gebruikt in geval van urgentie? Wilt u kennismaken met pijnbestrijding en de voordelen voor uw patiënten en uw praktijk begrijpen?
Terechte vragen, waar we u graag bij helpen.

We blijven aan uw zijde.

Septodont-learning

Lees meer over: Anesthesie, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
Lactona-voorjaarsaktie

Lactona voorjaarsactie: 5 + 1 gratis of 10 + 2 gratis

Voorjaarsactie: Bestel uw Lactona producten nu met 5 + 1 of 10 + 2 gratis. Aktie geldig voor Lactona tandenborstels en Lactona interdental producten t/m 26 juni 2020.

Lactona tandenborstels

Lactona tandenborstels staan bekend om hun optimale en constante kwaliteit. Dit geldt zowel voor de materiaalkeuze van de handle als voor de hoogwaardige nylon Dupont Tynex filamenten.

Lactona interdental

Lactona-antibacteriele-interdental-cleanersAntibacteriële Interdental Cleaners

Cilindrische ragers met een lang borstelgedeelte voor effecieve plaqueverwijdering. Met name uitermate geschikt voor paro patiënten. Met minder bewegingen (minder belasting) een optimaal resultaat.

Conische ragers, meerdere maten in één rager

Dankzij het taps toelopende borstelgedeelte is dit hét product voor de patiënt die meerdere maten ragers zou moeten gebruiken. Met deze antibacteriële rager houdt u de interdentale reiniging voor de patiënt overzichtelijk. Dit motiveert dagelijks te rageren.

EasyGrip, praktisch en hygiënisch

Lactona EasygripDe antibacteriële EasyGrip met kort borstelgedeelte en vaste houder is verkrijgbaar in 6 cilinidrische en 2 conische maten. Het borstelgedeelte kan makkelijk gebogen worden waardoor de molaren goed bereikbaar zijn. Het kapje verlengt het handvat en beschermt de rager. De EasyGrip is makkelijk mee te nemen om te rageren op elk gewenst moment.

Out of the box

Het complete interdentale assortiment overzichtelijk en hygiënisch in uw praktijkruimte, kies dan voor de Lactona afsluitbare combiboxen.

Interdental Cleaners

Lactona interdental cleanersCombibox A: Conische EasyDent A, B, C,  afmeting 2.5 – 5 mm, 3.1 – 8 mm, 6 – 11 mm, (100st. per type) en de cilindrische maten XXXS – XXS- XS (200st. per type).

 

 

Lactona combibox b
Combibox B: cilinidrische maten S-M-L/M-L-XL-XXL (100st. per type).

 

 

EasyGrip

Lactona easygripCombibox conische EasyGrip EasyDent A en B (40st. per type) en de clinidrische XXXS, XXS, XS ( 40st. per type) en S en M (20st. per type).
Eenvoudig aan te vullen met de diverse navulverpakking.

 

Extra voordelig inkopen

Extra voordelig inkopen, dat kan tijdens de voorjaarsactie. Bestellen gaat via uw dental depot, kijk voor deelnemende depots en het complete mondverzorgingsassortiment van Lactona op www.lactona.nl

Tijdens deze actie:

 • Tandenborstels 10 dozijn bestellen + 2 dozijn gratis
 • Interdental Cleaners en EasyGrip 5 + 1 verpakking gratis
 • AftenCarePlus en ClearBreath 5 + 1 stuks gratis
 • Intersticks 5 dozijn + 1 dozijn gratis
 • Floss, FlossTape en Tongreinigers 10 dozijn + 2 dozijn gratis.

Aanbiedingen van deze voorjaarsactie zijn geldig van 17 april t/m 26 juni 2020.

 

 

Lees meer over: Aanbiedingen, Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
Dentaid Perio Aid

Het gebruik van Cetylpyridinium Chloride (CPC) als preventieve maatregel

Binnen de tandheelkunde wordt Perio.Aid veelvuldig gebruikt en geadviseerd door dentale professionals. Het wordt gebruikt om te spoelen voorafgaand aan de (chirurgische) behandeling om de bacterial load in de aerosol te reduceren. Doorgaans vindt er een reductie plaats van 96%¹. Daarnaast wordt het geadviseerd als ondersteuning van de mondhygiëne voor, tijdens en na tandheelkundige behandelingen. De producten van Perio.Aid (met uitzondering van Perio.Aid Intensive Care gel) bevatten naast Chloorhexidine het antimicrobiële middel Cetylpyridinium Chloride (CPC).

CPC heeft mogelijk een virucidale werking tegen het Influenzavirus2,4,5. Er is een klinische studie2 uitgevoerd bij een groep proefpersonen die 0,10% CPC gebruikte gedurende 75 dagen in spray vorm en er bleek een lagere incidentie van virale infecties van de bovenste luchtwegen. Daarom wordt gesuggereerd dat CPC een preventief effect kan hebben op infecties door virussen zoals onder andere Influenzavirus, adenovirus, rhinovirus, respiratoir synctieel virus en coronavirus.

Perio.Aid

PerioAidHet spoelen voorafgaand aan behandeling met Chloorhexidine en CPC kan helpen onszelf en elkaar te beschermen. Perio.Aid is verkrijgbaar in een magnum of easypack met een inhoud van 5 liter.

Button-direct-bestellen

 

VITIS gezond tandvlees

VitisVoor dagelijkse mondverzorging adviseert Dentaid, naast het minimaal 2x daags tandenpoetsen, om te spoelen en te gorgelen met VITIS gezond tandvlees mondspoelmiddel. VITIS gezond tandvlees geeft een dagelijkse ondersteuning van de mondhygiëne bij kwetsbaar tandvlees én bevat CPC.

Button-direct-bestellen

Halita Tongreiniger

Halita-tongreinigerAls aanvulling op de dagelijkse mondhygiëne adviseren wij om de Halita tongreiniger te gebruiken om het aantal micro-organismen op de tong te verminderen.
Button-direct-bestellen

 

 

 

 

 1. Reduction of Salivary bacteria by pre-procedural rinses with 0,12% Chlorhexidine. A. Veksler et al, Journal of Periodontology, 1991 Nov;62(11):649-51
 2. Popkin DL., Zika S., Dimaano M., Fujioka H., Rackley C., Salata R., en al. Cetylpyridinium Chloride (CPC) exhibits potent, rapid activtiy against influenza viruses in vitro and in vivo. Pathogens and Immunity, 2017;2(2):253-69
 3. Mukherjee PK., Esper F., Buchheit K., Arters K., Adkins I., Gnannoum MA et al. Randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial to assess the safety and effectiveness of a novel dual-action oral topical formulation against upper respiratory infections. BMC Infect Dis. 2017 Jan 14;17(1)74
 4. Xu H., Zhong L., Deng J., Peng J., Dan H., Zeng X., Li T., Chen Q., High expression of ACE2 receptor of 2019-nCoV on the epithelial cells of oral mucosa. Int. J. Oral Sci. 2020 Feb 24;12(1):82
 5. Wolfel R., Corman VM., Guggemos W., Seilmaier M., Zange S., Muller MA., Niemeyer D., Jones TC., Vollmar P., Rothe C., Hoelscher M., Bleicker T., Brunink S., Schneider J.,Ehmann R., Zwirglmaier K., Rosten C., Wendtner C., Virological assesment of hospitalized patients with COVID-19. Nature
Lees meer over: Halitose, Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
Periochip-400

Doe dan maar liever SRP+

Tandartsen hebben vaak een moeilijke keuze te maken bij de behandeling van matige tot ernstige parodontitis: ofwel een chirurgische ingreep ofwel SRP + aanvullend de PerioChip® met de werkzame bestanddeel chloorhexidine.

De behandeling van matige tot ernstige parodontitis biedt tandartsen twee therapeutische opties: Het opklappen van de gingiva en de mucosa; het reinigen op direct zicht van de worteloppervlakken en rootplaning, of een conservatieve behandeling met Scaling and Root Planing (SRP).

Voor welke therapie uiteindelijk wordt gekozen, ligt vaak niet meer alleen in de handen van de tandarts. Steeds vaker will ook de patiënt een keuze hebben en dan ook alle opties kennen.

gebruik-Periochip

Met SRP+ maakt u een goede keuze: Het is een effectieve en wetenschappelijk bewezen behandelingsoptie¹

SRP+ is een combinatietherapie die bestaat uit SRP en aanvullend een ondersteunende medicatie, zoals bijvoorbeeld PerioChip®. Deze bevat de werkzame stof chloorhexidinebis(D-gluconaat) met een hoge concentratie (ca. 36 %). Na het aanbrengen wordt het hooggedoseerde CHX binnen 7 dagen vrijgegeven en wordt de kiemherkolonisatie tot 11 weken onderdrukt . De toepassing van PerioChip® 2,5 mg insert voor dentaal gebruik is snel en eenvoudig en een plaatselijke verdoving is niet nodig. Een minimaal invasieve SRP-behandeling van matige tot ernstige parodontitis heeft dan ook de voorkeur boven een chirurgische ingreep. Als dit echter niet het gewenste resultaat oplevert, is een chirurgische ingreep nog steeds een optie.

Meer informatie

I www.periochip.nl
E service@periochip.nl
T 0800 – 022 73 21

Bekijk de PerioChip®, insert voor dentaal gebruik 2,5 mg

 

Lees meer over: Materialen, Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
Henry-Schein---covid19

Update coronavirus & maatregelen Henry Schein Dental

Vanwege de wereldwijde verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) in combinatie met de maatregelen van de overheid en van de gezondheidsautoriteiten, nemen we bij Henry Schein Dental ook onze verantwoordelijkheid om de verspreiding van het virus te vertragen.

Hiervoor hebben we een aantal maatregelen ingeroepen om ons hierbij te helpen:

 • Medewerkers gewoon bereikbaar via telefoon en e-mail

  Een van de maatregelen is dat een groot deel van onze medewerkers -die normaal op kantoor werken- nu van thuis uit werken. Zij zijn gewoon bereikbaar via telefoon en e-mail en staan klaar om uw vragen te beantwoorden. Het zou echter kunnen dat zij iets minder goed bereikbaar zijn dan anders en wij hopen op uw begrip in deze uitzonderlijke situatie.

 • Geplande afspraken met account managers en technici gaan in principe gewoon door

  Tenzij u van ons een tegenbericht krijgt. Face-to-face gesprekken kunnen wij desgewenst ook omzetten naar een video conference, onze teamleden informeren u hier graag over.

 • Installaties/reparaties van hardware ter plaatse

  Voor installaties/reparaties van hardware ter plaatse vragen wij u om begrip op te brengen voor onze medewerkers en hun van de nodige middelen te voorzien. Indien u ervoor kunt zorgen dat zij hun handen kunnen wassen bij het aankomen en het vertrekken, dan blijft de veiligheid van onze medewerkers en klanten gewaarborgd.

  Wij zullen echter enkel apparatuur installeren waarbij de monteurs de door de overheid opgelegde 1,5 meter afstand kunnen waarborgen. Dit betekent dat de meeste plaatsingen en verhuizingen momenteel niet door kunnen gaan, maar ook onderhoud / reparaties waarbij twee monteurs benodigd zijn, zijn hierdoor voorlopig jammer genoeg niet meer mogelijk. Onze medewerkers zullen hiervoor telefonisch contact opnemen. Mochten klanten telefonisch niet bereikbaar zijn, dan contacteren wij de klant per email om de afspraak te verplaatsen.

 • Alle evenementen en workshops in 2020 geannuleerd of verplaatst

  Alle evenementen en workshops die voorzien waren in 2020 worden geannuleerd of verplaatst naar een later tijdstip. Indien u zich voor een van deze evenementen als deelnemer of fabrikant registreerde, dan contacteren wij u persoonlijk met meer details.

Meer informatie op de website van Henry Schein

Lees de tips & tricks om een goede werking van uw apparatuur te blijven garanderen

Lees over de vraag naar mondmaskers, handschoenen en andere persoonlijke beschermingsproducten

Lees de laatste informatie, handige contacten en nuttige links over het coronavirus op de website van Henry Schein

Lees meer over: Apparatuur, Behandelunits, Materialen, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
Webinars-van-Elysee-Dental

Online studeren wanneer het u uitkomt: webinars van Elysee Dental

De afgelopen jaren hebben wij onze focus gericht op het ontwikkelen van specifieke oplossingen en procedures die het werk voor u, en uw team in de praktijk, efficiënter en voorspelbaarder maken en/of betere klinische resultaten mogelijk maken. Eén van de manieren waarop we dit met u hebben gedeeld waren o.a. de Campusavonden en webinars. Misschien heeft u niet altijd de mogelijkheid gehad om de Campusavonden of webinars te volgen. Daarom bieden wij u nu de mogelijkheid om de webinars alsnog te volgen, op een tijdstip dat het u uitkomt.

Via onderstaande link kunt u zich inschrijven om onze webinars te ontvangen. U ontvangt iedere week, op maandag, woensdag en vrijdag een link naar een webinar. Deze link is vervolgens een week beschikbaar, zodat u kunt kijken wanneer u maar wilt!

Inschrijven voor ontvangen webinars Elysee Dental

Korting op Medit i500 intra-orale scanner na volgen webinar

Als u al onze webinars* heeft gevolgd krijgt u een fantastische korting op onze Medit i500 intra-orale scanner. Per gevolgde webinar ontvangt u, naast KRT punten, een korting t.w.v. €125,- die u kunt inwisselen bij de aanschaf van de Medit I500.

*Per webinar onderdeel ontangt u maximaal 1 voucher per praktijk, ongeacht het aantal collega’s die de webinar bekijken. Uw voordeel kan totaal oplopen tot ruim € 2.000,- bij het volgen van alle webinars.

Lees meer over: Bij- en nascholing, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/