Tepe

TePe nu nog beter verkrijgbaar voor patiënten!

Vanaf 13 mei 2024 zijn de Original Interdentale Ragers en EasyPick nog beter verkrijgbaar voor de patiënt. Vanaf dan zijn bijna al onze ragers en tandenstokers namelijk te vinden in de schappen bij onder andere Kruidvat, Trekpleister, DA en Etos. Dit betekent dat in nagenoeg elke drogisterij de interdentale reinigingsproducten van TePe te vinden zijn.

TePe Interdentale Ragers Original

De interdentale ragers van TePe zijn verkrijgbaar in verschillende maten en voor veel toepassingen geschikt. In totaal zijn de Original ragers beschikbaar in negen (0-8) kleur gecodeerde ISO maten. Bij de drogisterijen zijn ISO maten 2 tot en met 6 (rood, blauw, geel, groen en paars) te vinden.

Plastic gecoate metalen draad

Alle ragers zijn voorzien van een plastic gecoate metalen draad voor comfort en veiligheid. Het gebruiksvriendelijke handvat biedt een stabiele grip, waardoor de reiniging met gecontroleerde bewegingen kan plaatsvinden.

Ontwikkeld in samenwerking met dentale professionals

De interdentale ragers van TePe zijn ontwikkeld in samenwerking met dentale professionals om een hoog niveau van efficiëntie, comfort en kwaliteit te waarborgen. Ze worden voortdurend getest en geëvalueerd om te voldoen aan de eisen van consumenten en professionals wereldwijd.

Hernieuwbare materialen

Wist je dat alle TePe interdentale ragers (Original, Extra Soft en Angle) gemaakt worden met hernieuwbare materialen? Duurzaamheid is voor TePe een van de belangrijkste pijlers.

Lees meer over TePe en duurzaamheid op onze website

 

TePe Interdentale Ragers Original

TePe EasyPick

Net zoals onze interdentale ragers is ook de EasyPick ontwikkeld in samenwerking met dentale professionals. Deze tandenstoker is ideaal voor onderweg.

 • Uniek ontwerp en siliconencoating zorgen voor een efficiënte en comfortabele reiniging.
 • Overlappende conische maten voor smalle en brede interdentale ruimtes.
 • Eenvoudige reiniging tussen de tanden en een lange werklengte.
 • De unieke lamellen maken een breed contactoppervlak met de approximale oppervlakken mogelijk.

Drie verschillende maten

Verkrijgbaar in drie verschillende maten: XS/S (oranje), M/L (blauw) en XL (paars). Bij de drogisterijen zullen de oranje en blauwe EasyPick te koop zijn.

Wil je meer weten over TePe EasyPick?

Op onze website lees je er alles over

TePe EasyPick

Overige verkrijgbaarheid TePe producten

Naast de beschikbaarheid in fysieke winkels zijn alle TePe producten ook online verkrijgbaar. Onder andere bij de eerder genoemde drogisterijen, maar ook via bol.com, plein.nl, deonlinedrogist.nl en amazon.nl.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe producten, promoties en nieuwtjes?

Schrijf je in voor de TePe nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief Nederland

Inschrijven nieuwsbrief België

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Cavex ABC masterkit

Ontdek het geheim van een stralend witte lach met de Cavex ABC Masterkit

Streef je naar een witte glimlach en ben je opzoek naar een veilige, effectieve en pijnloze methode voor het bleken van je tanden? Ontdek de Cavex Bite&White ABC Masterkit, een innovatief 3-staps bleeksysteem.

De Cavex Bite&White ABC Masterkit garandeert een stralend witte lach zonder gevoeligheid en schade.

De Cavex ABC Masterkit is een 3-staps systeem, Activeren – Bleken – Conditioneren, met een op maat gemaakte bleeklepel. Met het volgen van het ABC staat Cavex garant voor een veilige, effectieve en pijnloze whitening behandeling.

Hoe werkt het?

 1. Activeren is de eerste stap en hiervoor wordt Cavex Bite&White StainLess toegepast. Deze tandpasta vervult twee functies. Dit product is verbluffend goed in staat om oppervlakte-vlekken en tandplak te verwijderen, waardoor het bleekproduct in direct contact met het glazuur komt. Cavex Bite&White StainLess heeft tevens de bijzondere eigenschap dat de pH-waarde in de mond wordt verhoogd en daarbij wordt een perfecte omgeving gecreëerd waarin de bleekbehandeling optimaal werkt.
 2. Bleken wordt gedaan met behulp van Cavex Bite&White whitening gel, een bewezen, effectief en vooral veilige bleekgel met 16% carbamideperoxide (staat gelijk aan 6% waterstofperoxide). De toevoeging van natriumfluoride werkt mee aan de versterking van het glazuur terwijl kaliumnitraat meehelpt om eventuele gevoeligheid te voorkomen. Bij een behandeling van slechts 30 tot 60 minuten is de Cavex Bite&White whitening gel al effectief; het is niet nodig om de bleeklepel langer in de mond te houden. Uitdroging van het glazuur, dat ook gevoeligheid kan veroorzaken, wordt zo voorkomen.
 3. Conditioneren wordt uitgevoerd met Cavex Bite&White ExSense. Cavex Bite&White ExSense biedt een snelle en langdurige vrijwaring van gevoelige tanden dankzij een revolutionaire mix van hydroxyapatiet en een zogenaamde hydro-dispersing gel. Dankzij de samenstelling van Cavex Bite&White ExSense dringt de hydroxyapatiet extra diep door in de tubuli en microscheurtjes in het glazuur. Dit betekent dat de gebieden die gevoeligheid veroorzaken, volledig worden afgesloten; tevens vindt er een kristallisatieproces plaats dat bijdraagt aan herstel van de micro-hardheid en het re-mineralisatieproces versnelt.

Volgens Europese richtlijnen ontwikkeld

Alle Cavex Bite&White producten zijn ontwikkeld aan de hand van Europese richtlijnen en voldoen 100% aan de Europese wetgeving op tandbleek-middelen en kunnen derhalve vrij worden gebruikt.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Cavex

 

Cavex ABC masterkit - model

 

 

Lees meer over: Esthetiek, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
aqua2dental

Aqua2Dental: uw professionele partner op het gebied van waterkwaliteit

Wilt u de waterkwaliteit van uw behandelunit voordelig laten controleren? Of wilt u juist weten hoe u de kwaliteit onder controle krijgt?
Neem dan contact op. Aqua2Dental ontzorgt u op het gebied van de waterkwaliteit.

E info@aqua2dental.nl
I Aqua2Dental
T 0487-503027

 

Lees alle artikelen van Aqua2Dental op dentalinfo.nl
Lees alle artikelen van Bio2Dental op dentalinfo.nl

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Waterkwaliteit
Payt Kans voor iets anders

Dit is uw kans voor echt iets Anders. Payt is vriendelijker, voordeliger en slimmer.

Afgelopen dagen heeft wellicht het nieuws u bereikt dat Anders Medical Factoring haar dienstverlening staakt per 1 mei 2024. Tijd voor iets anders dus!

U koos wellicht ooit voor Anders, omdat u de voordelen zag ten opzichte van marktleider Infomedics. Zoals een factuur met uw eigen logo, een beter tarief en een iets vriendelijkere bejegening van uw patiënten dan bij de (bijna) monopolistische concurrent.

Wordt het tijd om het echt eens anders te doen?

In de communicatie van Anders wordt logischerwijs de indruk gewekt dat u in goede handen bent en blijft en dat u rustig even kunt tekenen bij het kruisje voor een nieuw contract bij de geadviseerde partij. Maar is dat ook echt zo? Of wordt het tijd om het echt eens anders te doen?

In de afgelopen twee jaar kozen meer dan 400 mondzorgpraktijken voor de oplossing van Payt. Inmiddels hebben we meer dan 250 miljoen euro aan declaraties verwerkt en betaald gekregen voor de Nederlandse mondzorg. Voor een fractie van de prijs van factoringmaatschappijen als Anders MF en Infomedics. En met meer waardering van de patiënten en de praktijk.

Overstap

Misschien is de staking van Anders MF even schrikken, maar wellicht ook de mooiste kans voor iets écht anders. Maak de overstap naar Payt en stap in de wereld van snelle betalingen, superefficiënt declareren en volwaardige patiëntrelaties. Nu tijdelijk zonder de lange opzegtermijnen van Anders MF door de staking van activiteiten.

Maak gebruik van de unieke kans om halverwege het jaar over te stappen en start vanaf mei 2024 met besparen en slimmer werken.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek met Payt

We staan voor u klaar om de overstap soepel te laten verlopen en samen met u te zorgen voor een gezonde financiële praktijkvoering in 2024 en komende jaren.

Meer weten over de verschillen tussen factoring en Payt?
Download het whitepaper en ontvang 10 concrete voorbeelden waarom Payt ‘gewoon’ beter is dan factoring.

Patiënten kiezen hun zorgverlener op basis van vertrouwen. Met persoonlijk contact en factuurverzending vanuit uw eigen praktijk maakt u de zorgervaring compleet, zonder dat het u meer werk kost. Gewoon beter dan factoring. Payt is vriendelijker, voordeliger én slimmer voor uw patiënt en praktijk.

 

Automatisering die ontzorgt

Het is natuurlijk best spannend om een bedrijfsproces dat vaak jaren is uitbesteed zelf te gaan doen. Wat komt er bij kijken? Gaat dat wel goed met die grote verzekeraars? Hoeveel en wat voor reacties krijg ik dan binnen van patiënten? En wat verandert er voor onze financiële administratie en ons werkkapitaal?

De opdracht aan onze softwareontwikkelaars was en is simpel. We doen het ook in de mondzorg op de Payt-manier, dus automatiseren waar het kan en persoonlijk waar het moet. Een leidraad die ons al bijna 10 jaar recht houdt in onze productontwikkeling. We willen daarbij feitelijk nog beter ontzorgen dan bij uitbesteden. Door meer automatisch te verwerken, meer inzicht te bieden en meer regelruimte te bieden aan de praktijk, om te doen wat in het belang is van de praktijk en de patiënt.

Hoe dat praktisch werkt?

Nou, door heel veel slimme en gebruiksvriendelijke functies te bieden. Zoals een QR betaalcode en iDeal-link bij iedere factuur en herinnering. Door toegang tot een klantenportaal te bieden, zonder een account te hoeven maken. Door dat je als praktijk zelf in 10 seconden een betalingsregeling aanmaakt voor patiënten. Dat je zelf instelt welke Vecozo retourcodes automatisch mogen worden verwerkt tot een patiënt nota. Dat je met één druk op de knop een rekening aan de patiënt kunt crediteren of een afwijzing kunt herindienen met aanvullingen. Naast de – voor ons – standaardmogelijkheden van Payt van automatisch opvolging van factureren en het uitgebreide dashboard over de openstaande omzet en lopende zaken.

Clearing, maar dan beter dan ooit

We houden van mooie software, het is ons vak. En zoals een tandarts kan genieten van een geslaagde ingreep en een opgeluchte patiënt, kunnen wij dat van slimme nieuwe functies voor de mondzorg. Daarom willen we niet alleen goedkoper en patiëntvriendelijker zijn dan onze concurrenten, maar ook gebruiksvriendelijker, informatiever en beter geïntegreerd met uw praktijksoftware. Denk aan een automatische COV-check, het vermelden van dubieuze debiteuren op de patiëntenkaart of het nog slimmer verwerken van afwijzingen. Met vrijwel alle leveranciers van praktijksoftware kijken we hoe we ervoor kunnen zorgen dat data die van belang is voor clearing en debiteurenbeheer nog beter kan worden uitgewisseld tussen de softwaresystemen. Minder handwerk, meer inzicht en nog meer wow-factor. Dat is het doel waar we vastberaden met onze partners aan werken.

Blije patiënten betalen, het werk echt!

We hebben nauw contact met onze mondzorg klanten. We vragen hoe het bevalt en welke reacties ze krijgen van patiënten. Daarbij valt op dat het aantal vragen van patiënten over facturen echt reuze meevalt en maar een klein deel van de declaraties nagekeken hoeft te worden op basis van de retourberichten. Zeker na de eerste declaratie ronde loopt veruit het meeste gewoon soepel door. Patiënten vinden het fijn dat ze de factuur van de praktijk zelf krijgen, ook niet meer dan normaal eigenlijk. En dat ze zelf met de praktijk kunnen schakelen als er iets mis is met de factuur, de adresgegevens of een verzoek hebben ten aanzien van de betaling. De menselijke maat, gewoon bij de tandarts zelf. Leuk voor de praktijk en de patiënt. En het betaalgedrag van verzekeraars en patiënten? Nou, die is met gemiddeld 12 dagen simpelweg top en ligt ver boven het landelijk gemiddelde.

De voordelen van Payt

 • Tot wel 70% besparen op uw jaarlijkse factoringkosten
 • 60% sneller betaald krijgen ten opzichte van factoraars
 • Communiceren vanuit uw eigen praktijk
 • Clearing, facturatie, opvolging en incasso binnen één platform
 • Uw patiëntrelatie centraal

Podcast Financiële Barometer

Benieuwd naar de waarde van Payt voor praktijken? Jan Willem Vaartjes (tandarts en ondernemer) en Jelger Gustafsson (directeur Payt) gaan erover in gesprek in de nieuwste podcast:
De Financiële Barometer: gaat de financiële crisis aan de mondzorg voorbij?

Beluister de aflevering hier of zoek op ‘Paytcast’ in je favoriete podcast app.

Benieuwd naar wat u kunt besparen op uw factoringkosten of wat Payt voor uw praktijk kan betekenen?

Download vrijblijvend een offerte, onze brochure speciaal voor de mondzorg of plan zelf een demo in.

 

Payt

Lees meer over: Financiële diensten, Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkautomatisering, Producten
iTero flex - Utrecht Dental

Utrecht Dental: iTero Element Flex mondscanner nu compleet vanaf €12.499,-

Met de iTero Element™ Flex hebt u de ultieme mobiliteit – die u de vrijheid geeft om toegewijde zorg te verlenen, waar u de patiënten maar wilt zien. Met alleen een handstuk hebt u de kracht van de iTero Element™ technologie in uw handen, zodat u volledige boogscans kunt maken in zelfs het kleinste kantoor.

Nu iTero Element Flex Certified Pre-Owned scanner compleet € 12.499,- bij afname van ten minste 6 stuks in combinatie met uw collega’s. Vraag uw collega’s en ons om deze unieke bundelaanbieding! Zonder abonnementskosten!

Profiteer nu van deze unieke aanbieding en neem contact op

Profiteer van 5 jaar garantie op onze behandeleenheden!

En Betaal nu 50% en 50% over een jaar, rentevrij*.
Geldig voor alle bestedingen boven € 20.000,-

Utrecht Dental - actie

Daarnaast biedt Utrecht Dental nu € 8.000,- korting op tandheelkundige behandeleenheden van XO (inclusief 5 jaar garantie):

Utrecht Dental - aanbiedingen

Betaal nu 50% en 50% over een jaar, rentevrij*.

Geldig voor alle bestedingen boven € 20.000,-

Utrecht Dental - actie

NIEUW: de XO FORM. Ontvang tijdelijk € 10.000,- introductiekorting op de adviesprijs

*beperkt geldig, vraag naar de voorwaarden

iTero flex - Utrecht Dental XO FORM is de gloednieuwe tandheelkundige stoel van XO CARE – in de familie van innovatieve digitale tandheelkundige units gebaseerd op een gemeenschappelijk technolologieplatform.
XO FORM is een digitale tandheelkundige unit uitgerust met een dashboard – een aanraakgeactiveerde grafische gebruikersinterface – ingebouwd in de instrumentenbrug. Dit maakt de unit intuïtief en gemakkelijk te gebruiken en begeleidt u en uw assistent door het dagelijkse werk.

Nieuwe functies en mogelijkheden met XO FLOW
Ontvang tijdelijk € 10.000,- korting op de adviesprijs!

*beperkt geldig, vraag naar de voorwaarden

Alsof het recente nieuws over de lancering van de digitale unit voor de junioreditie, XO FORM, nog niet genoeg was – brengen we u nu ook opmerkelijk nieuws over de XO FLOW-unit.

iTero flex - Utrecht Dental XO Bright Light met tot wel 50.000 lux en een samengestelde functie met variabel licht zal worden meegeleverd met XO FLOW-eenheden vanaf week 14. Voor bestaande XO FLOW-units is het mogelijk om het licht te upgraden naar het nieuwe XO Bright Light.

Voor units zonder spoelbekken introduceren we een nieuwe oplossing met een “groot” patiëntenblad, zoals hier rechts weergegeven. Dit nieuwe ontwerp maakt een retrofit-oplossing ook mogelijk, mocht u de spoelbekken op een eerder geleverd apparaat willen verwijderen. De opklikbare dienbladhouder is verbeterd met een kleine arm. Er kunnen één of twee dienbladhouders worden geplaatst, en de XO Tray is nu gemaakt van roestvrij staal. Bij eerder geleverde XO FLOW units met trays ruilen wij de trayhouder en de tray kosteloos om als u hierin geïnteresseerd bent.

Vragen en meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over de aanbiedingen? Wij helpen u graag verder!

E info@utrechtdental.nl
T: 030 – 241 01 30
www.utrechtdental.nl

 

Utrecht Dental aanbod XO Care iTero

 

 

Lees meer over: Aanbiedingen, Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkinrichting, Producten, Röntgen en beeldsystemen
Suresmile

De beste patiëntervaring met SureSmile Clear Aligners

We leveren de resultaten die uw patiënten willen in de tijd die ze verwachten. In een recente beoordeling waren er in 3 van de 4 SureSmile® Aligner-cases geen refinements nodig.¹ SureSmile is voorspelbaarheid.

¹ Op basis van een interne analyse van meer dan 150.000 wereldwijde SureSmile®Aligner-casussen, uitgevoerd tussen januari 2021 en juni 2023. Data on file.

Lees meer over SureSmile® Aligners

Door de diversiteit aan SureSmile-platformen kunt u kiezen voor het platform dat het beste aansluit bij uw wensen. Naast aligners bieden wij ook digitale bracketbehandelingen aan. Met het SureSmile indirect bonding-systeem kiest u voor nog meer bondingprecisie en gebruiksgemak bij het plaatsen van uw eigen bracketsysteem.

De open SureSmile-software accepteert STL-bestanden van alle scanbronnen, om er zeker van te zijn dat u het meeste uit uw scaninvestering haalt en de best voorspelbare en meest nauwkeurige eindresultaten bereikt.

Combineer kennis, nauwkeurige softwareplanning, moderne productie en een door de behandelaar gecontroleerd aligner-systeem en u heeft SureSmile® Aligners.

Waarom starten met SureSmile Aligners?

 • Hoogwaardige materialen – gemaakt van Essix plastics voor effectieve tandverplaatsing en vele klinische opties – zelfs voor gecompliceerde casuïstiek. U kunt kiezen voor een geschulpte- of rechte trimlijn welke in hoogte aanpasbaar is.
 • Uitstekende behandelplanning – meer dan twintig jaar ervaring in digitale, orthodontische behandelplanning.
 • Open software met een betrouwbare workflow – na het uploaden van patiëntendossiers in de open software, kunt u uw gedetailleerde voorkeuren specificeren of simpelweg vertrouwen op ons digitale lab om een op maat gemaakt plan te garanderen.
 • Combineer SureSmile met het gebruik van DS Core. Met een eenvoudige toegankelijkheid en gedeelde functies zorgt DS Core ervoor dat het delen van bestanden met verwijzers wordt gestroomlijnd en samenwerking wordt verbeterd.

Lees meer over SureSmile® Aligners

Lees meer over: Materialen, Orthodontie | Aligners, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Ivoclar Benelux

Ivoclar Benelux opent in 2025 haar eigen Academy

De Ivoclar Academy biedt een breed scala aan uitdagende opleidingen. In 2025 opent de Academy haar deuren voor zowel tandartsen, tandtechnicus en mondhygiënisten.

De opleidingen vinden plaats in Ivoclar haar eigen trainingscentra in het Orion Campus Building te Hoofddorp.

Uw persoonlijke én flexibele leerreis

Volg praktijkgerichte opleidingen, ontmoet andere tandheelkundige professionals en ga mee in onze persoonlijke én flexibele leerreis!

Op maat gemaakte educatie

Bij de Ivoclar Academy begrijpen we dat ieder mens op een andere manier leert. Daarom bieden wij u diverse manieren om uw opleidingsdoelen te bereiken.

Ons internationale team van experts biedt alles wat u nodig heeft: van artikelen en publicaties, on demand-video’s en interactieve webinars tot en met persoonlijke cursussen.

Wilt u meer weten over de Ivoclar Academy?

Bezoek dan de Ivoclar Academy website

Lees meer over: Bij- en nascholing, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Kerr

Kerr introduceert de elements™ Connect en Apex Connect: draadloze endodontische motor en elektronische apex locator

Vormgeven met vertrouwen: het intuïtieve, onderling op elkaar afgestemde draadloze systeem is ontworpen om naadloos samen te werken en de patiëntveiligheid te vergroten terwijl het uw procedures vereenvoudigt.

Kerr Endodontics introduceert haar nieuwe endo motor en apex locator.

De elements™ Connect en Apex Connect kunnen afzonderlijk en als een onderling samenwerkend systeem worden gebruikt, ontworpen om de patiëntveiligheid te vergroten en uw procedures te vereenvoudigen.

Kerr introduceert de elements

Diverse bewegingen

Met behulp van zowel adaptieve, reciproke en roterende bewegingen biedt elements Connect u de mogelijkheid uw bestaande technieken en protocollen aan te houden.

Dubbele lichtindicatoren

Met lichtindicatoren, die de werklengte real-time aangeven, op zowel het handstuk van de elements Connect motor als op het display van de Apex Connect locator, beschikt u over grotere zichtbaarheid voor vormgeven met meer vertouwen. Deze intuïtieve, gemakkelijk zichtbare, slimme lichtindicatoren, de optionele geluidssignalen en het grote, heldere display melden wanneer u de apex bereikt.

Draagbaar gemak

Gemakkelijke verplaatsingen van behandelkamer naar behandelkamer met dit onderling samenwerkende systeem: een draadloos, lichtgewicht en ergonomisch ontwerp.

Voorinstellingen

De elements Connect motor heeft 9 vooringestelde Kerr-vijlinstellingen, 1 reciproke instelling en 4 zelf te programmeren instellingen.

Continu bruikbaar

Er worden 2 uitneembare batterijen meegeleverd, om u te verzekeren dat er altijd één van is opgeladen, zodat u uw procedures altijd veilig en zonder onderbreking kunt afronden.

Kerr introduceert de elements

Zelfkalibreringsfunctie van de Apex Connect

Verzeker u van nauwkeurige metingen met de ingebouwde zelfkalibreringsfunctie van de Apex Connect locator, die steeds automatisch wordt geactiveerd als de unit wordt ingeschakeld.

Vormgeven met vertrouwen

Lees real-time informatie over de werklengte tijdens procedures af aan de hand van een slimme lichtindicator op het 63mm kleurendisplay van de locator, die van kleur verandert bij het bereiken van de apex, waarbij (indien gewenst) bovendien nog geluidsignalen hoorbaar zijn.

Aanvragen demonstratie van de elements Connect & Apex Connect in uw praktijk

Of neem rechtstreeks contact op met uw Kerr vertegenwoordiger en informeer naar onze interessante introductieaanbiedingen!

N/Z-Holland/Utrecht/Flevoland: niels.vanderschee@envistaco.com / 06-13 36 14 23
N.Brabant/Gelderland/Limburg: marc.munnichs@envistaco.com / 06-13 85 50 26

Lees meer over: Endodontie, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
TePe

Nieuw! Hydraterende Mondspoeling en Mondgel van TePe

TePe’s nieuwe droge mond lijn is gemaakt om gemakkelijk en langdurig verzachtend comfort te bieden voor uw patiënten. De producten verlichten, bevochtigen en kalmeren. De hydraterende mondspoelingen met fluoride bieden bovendien extra bescherming tegen cariës. Bekijk ook het TePe webinar over speeksel terug (1 KRM punt).

1 op de 5

Volgens onderzoek ervaart 1 op de 5* mensen een droge mond. In sommige groepen is dit aantal zelfs hoger, zoals bij ouderen, vrouwen in de overgang, mensen met bepaalde aandoeningen (diabetes, syndroom van Sjögren, Parkinson of Alzheimer) of bij mensen die meerdere medicijnen gebruiken.

Het ervaren van een droge mond kan ook in verband staan met de behandeling van kanker, uitdroging, stress, overmatig gebruik van cafeïne, alcohol, drugs of mondademen. Deze vrij veelvoorkomende aandoeningen hebben invloed op mensen van alle leeftijden en kan iemands kwaliteit van leven negatief beïnvloeden. Zonder een normale speekselfunctie neemt het risico op tandbederf (cariës) en andere mondaandoeningen significant toe.

 

TePe

Symptomen van een droge mond die patiënten kunnen ervaren:

 • Droog of plakkerig gevoel
 • Stroperig speeksel
 • Slechte adem en droge lippen
 • Meer dorst en pijnlijke keel
 • Moeilijkheden met spreken, kauwen of slikken
 • Verandering in smaakperceptie
 • Mondproblemen, zoals cariës of candida (spruw)

Als professional is het mogelijk een droge mond tegen te komen bij patiënten. Bijvoorbeeld als de spiegel blijft plakken aan de wang of tong, of als het speeksel schuimig is en als een schuimbad op de tong ligt.

* Furness S, et al. Interventions for the management of dry mouth: topical therapies. Cochrane Database Syst Rev. 2011 Dec 7;(12):CD008934.

Soms is water niet genoeg

De nieuwe producten van TePe komen in verschillende varianten mondspoelingen en mondgels:

TePe Hydraterende Mondspoeling

De mondspoeling bevochtigt de slijmvliezen en laat een aangenaam gevoel achter in de mond. De toevoeging van 0,2% fluoride geeft extra bescherming tegen cariës.

 • Beschikbaar in twee varianten: met milde appel/pepermunt smaak of zonder toegevoegde smaakstoffen
 • Bevat geen alcohol
 • Heeft een praktische doseerdop

TePe Hydraterende Mondgel

De mondgel geeft direct en langdurig comfort. Het bevochtigt en kalmeert de mondslijmvliezen en is handig en gemakkelijk te gebruiken wanneer er behoefte aan is.

 • Beschikbaar in twee varianten: met milde pepermunt smaak of zonder toegevoegde smaakstoffen
 • Bevat xylitol voor bescherming tegen cariës
 • Ideaal voor onderweg

De duur van het comfort is individueel; mensen met heel weinig tot geen speeksel ervaren vaak een langdurig effect.

TePe

Vanwege de hoge fluorideconcentratie (vier keer hoger dan doorgaans de hoeveelheid fluoride) wordt de mondspoeling 1-2 keer per dag aanbevolen voor extra bescherming tegen cariës en bij voorkeur niet vlak voor of na het poetsen. De mondgel kan zo vaak als nodig gebruikt worden en is zowel overdag als gedurende de nacht geschikt. Meer informatie over de producten is te lezen op onze website.

Zonder smaak of met smaak

De producten zonder toegevoegde smaakstoffen worden aanbevolen voor mensen met weinig tot geen speekselproductie en met hele gevoelige of beschadigde slijmvliezen.

TePe

Geheimen rondom het o zo belangrijke speeksel ontrafeld

Eind vorig jaar konden dentale professionals een TePe Share webinar volgen over het onderwerp speeksel, gegeven door Michael Lewis (Professor Emeritus, Cardiff University). Alle geheimen rondom speeksel werden ontrafeld! Het webinar is gratis terug te kijken via onze website. Hiernaast is het webinar volledig geaccrediteerd (1 KRM punt).

TePe Pure Tandpasta

De Pure lijn bestaat uit twee fluoride houdende tandpasta’s en zijn speciaal voor de droge en gevoelige mond. Uitermate geschikt als aanvulling op de mondspoelingen en mondgels! Beschikbaar in twee varianten: met extra milde pepermunt en zonder smaak. Meer informatie over TePe tandpasta is hier te vinden.

TePe

TePe Nieuws & Updates

Een aantal keer per jaar stuurt TePe een nieuwsbrief met het laatste nieuws en een nieuwsbrief met wetenschappelijke artikelen. Mis niets meer en schrijf snel in via onze website!

Voor vragen kan er altijd contact met ons opgenomen worden. Stuur een e-mail naar info.nl@tepe.com of bel ons op telefoonnummer +31 (0)85-760 39 66.

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten

NoGag®: gedurende 1 uur geen kokhalsneiging

10 seconden na het aanbrengen van NoGag wordt de kokhalsneiging gedurende 1 uur onderdrukt. Zo kunnen tandheelkundige procedures gemakkelijker en stressvrij voor patiënten en zorgverleners worden uitgevoerd. NoGag is een gepatenteerd mengsel van onder andere zout en citroenzuur, geen verdovend middel.

De kokhalsneiging verdwijnt binnen 10 seconden en werkt gedurende 60 minuten

Bij röntgenfoto’s, digitaal scannen, kunstgebitten, procedures distaal in de mond, 3rde molar extracties etc.

NoGag: Slim, eenvoudig, stressvrij

In 10 seconden helpt het NoGag-poederpakket de kokhalsneiging gedurende 60 minuten te onderdrukken, waardoor stress voor patiënten en zorgverleners wordt weggenomen.
NoGag blijkt 94% effectief te zijn.

Wat is NoGag?

 • NoGag is een gepatenteerd mengsel van zout en citroenzuur, geen verdovend middel. Voor dit product zijn Amerikaanse patenten verleend en zeven internationale patenten ingediend.
 • Ideaal voor:
  digitaal scannen, kunstgebitten, röntgenfoto’s, procedures distaal in de mond, etc. NoGag versnelt deze procedures, voorkomt dat ze mislukken en neemt de stress voor alle betrokkenen weg.
 • Werkt samen met zenuw 9 om een biochemische nabootsing te creëren, waardoor de hersenen denken dat ze voedsel doorslikken en de kokhalsneiging wordt onderdrukt.
 • FDA Deel 182: Algemene voedselstoffen. MSDS beschikbaar.
 • Geen allergenen. Glutenvrij. Geen leeftijdsbeperkingen. Niet genoeg zout om niet te gebruiken bij mensen die zwanger zijn of hoge bloeddruk hebben.
 • Houdbaarheid van 36 maanden met 12 maanden garantie op retourneren of vervangen.
 • Geproduceerd in Desert Labs, Utah, VS. Door de FDA gecontroleerde en conforme faciliteit voor zowel nutraceuticals, farmaceutische producten als GMP.

NoGag heeft een “pittige” smaak, is niet overweldigend en wordt gemakkelijk verdragen door zowel kinderen als volwassenen.

Robert Olson

Robert Olson, DDS – De oorsprong van NoGag

Als tandarts is Dr. Olson al meer dan 33 jaar met een wijdverbreid probleem geconfronteerd: de kokhalsneiging. Dit bleek een behoorlijke strijd te zijn voor een bepaalde patiënt, die zich begrijpelijkerwijs schaamde en waarbij handeling langer duurde dan normaal. Op dat moment werd het idee voor “NoGag” geboren. Dr. Olson dacht: “Mensen kokhalzen niet als ze eten en slikken, dus er moet een manier zijn om de kokhalsneiging onder controle te houden of te onderdrukken.” Hij realiseerde zich dat als de hersenen en zintuigen ertoe konden worden verleid te denken: ‘Ik ga gevoed worden’, de kokhalsneiging onderdrukt kon worden. Het werkte. En het is de afgelopen 24 jaar blijven werken met een succespercentage van 100%. Niemand kijkt ernaar uit om naar de tandarts te gaan, maar deze slimme, eenvoudige oplossing kan u eenvoudigere, nauwkeurigere tandheelkundige procedures mogelijk maken.

Voorkom mislukte procedures – verras uw patiënten en personeel

Röntgenfoto’s – Reinigingen – Digitaal scannen – Langdurige reconstructieve behandelingen distaal in de mond – 3rde molar extracties – etc.

Stel je voor dat je de patiëntervaring zou kunnen verbeteren door de kokhalsneiging bij elke procedure in slechts 10 seconden te elimineren.

Wist u dat de kokhalsneiging bovenaan de lijst van angsten van patiënten staat?

Er is van alles geprobeerd, van zout tot spray tot acupunctuur. Zoeken naar een manier om ‘er doorheen te komen’, maar toch is er tot nu toe geen slimme, eenvoudige, stressvrije oplossing gevonden voor de angst voor kokhalzen.

NoGag verandert dat allemaal in 10 seconden en is 94% effectief.

Hoe helpt het?

NoGag vermindert de drang om te kokhalzen, wat resulteert in een beter comfort en een rustiger, “beste ooit” patiëntervaring. Bovendien kunt u bij patiënten die kokhalsneigingen hebben behandelingen uitvoeren die zij anders zouden willen vermijden of waarschijnlijk zouden mislukken, zoals:

 • Röntgenfoto’s
 • Routinematig professioneel reinigen
 • Kroon- en brugwerk
 • Tanden bleken
 • Langdurige behandelingen distaal in de mond
 • En nog veel meer!

Ongeveer 8% van de patiënten kokhalst ALTIJD bij de tandarts (en dat geldt niet voor de mensen die te bang zijn om überhaupt te gaan), wat betekent dat de behandeling voor hen langer kan duren. Dat zijn 120 patiënten in een praktijk met 1.500 patiënten – een voltreffer voor patiënttevredenheid.

Hoe NoGag te gebruiken, het is zo simpel als 1 – 2 – 3

Open het sachetje voor eenmalig gebruik.

NoGag

Giet poeder op het voorste bovenste 1/3 van de tong.

NoGag

 

Wacht 10 seconden.

NoGag

Meer informatie en bestellen

Distributeur in Nederland:
OraCoat
T 0418 726 722
E info@oracoat.nl
I  NoGag

Bestel NoGag nu en vul uw gegevens hieronder in

Naam contactpersoon(Vereist)
E-mailadres(Vereist)

Lees meer over: Materialen, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Durr - Tyscor

Onze nieuwe Tyscor zuigmotoren. Zuinig, stil en cool

Om de spraynevel, die tijdens een behandeling ontstaat, weg te zuigen is een krachtige zuigmotor onmisbaar in elke praktijk. Zonder afzuigsysteem kan de koelspray van instrumenten er namelijk voor zorgen dat een aerosolwolk zich door de hele behandelkamer verspreidt, met een groot risico op infectie. Dankzij een zuigkracht van ca. 300 l/min, zorgt een afzuigmotor voor een efficiënte manier om dit te verminderen.

Tyscor zuigmotoren. The Next Generation.

Energiebesparing

De radiaaltechnologie van de Tyscor zuigmotoren zorgt voor uitstekende cijfers, in het bijzonder bij het energieverbruik. De behoefte afhankelijke automatische regeling levert op elk moment een constante zuigcapaciteit, en bespaart daarbij ook nog kosten.
Een besparing op de energiekosten tot wel 75% is mogelijk.

Stil

Een behuizing van geluidsabsorberende geschuimde kunststof en het ontwerp, dat gericht is op een stille werking, maken van de Tyscor motoren, zonder extra geluiddemping, één van de stilste zuiginstallaties in deze klasse.
Minder warmteafgifte
Bovendien maken de Tyscor zuigmotoren indruk met intelligent warmtebeheer, waardoor er veel minder warmteafgifte is. Dit betekent dat ze ook efficiënt kunnen worden gebruikt in compacte ruimtes. Deze innovatie garandeert optimale prestaties en flexibele toepassingen in verschillende omgevingen.

Standaard netwerkaansluiting

Dankzij de standaard netwerkaansluiting kunnen de Tyscor V (droog) en VS (nat) motoren niet alleen Plug & Play worden geïnstalleerd, maar ook net zo eenvoudig via VistaSoft Monitor in het netwerk van de praktijksystemen worden geïntegreerd. Dankzij deze digitale bewaking is het praktijk personeel altijd op de hoogte van de toestand van de apparaten.

Eenvoudige inbedrijfname, snel en eenvoudig onderhoud

De compacte en modulaire constructie zorgt niet alleen voor een eenvoudige inbedrijf name, maar ook voor snel en eenvoudig onderhoud. Een krachtstroom aansluiting is niet nodig, alle Tyscor zuigmotoren werken op 230V. Tyscor modellen zijn beschikbaar voor 1 tot 12 gebruikers, dankzij de mogelijkheid bestaande modellen uit te breiden met een 2e of zelfs 3e motor zonder het apparaat te vervangen.

Meer informatie over Tyscor motoren

Lees meer over: Apparatuur, Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkinrichting, Producten
Denturgen

Uitbreiding van diensten: Denturgent breidt uit in Vlaanderen

Denturgent, de toonaangevende aanbieder van spoedeisende tandheelkundige zorg in België, breidt zijn diensten uit naar Vlaanderen met nieuwe vestigingen in Antwerpen, Leuven, en binnenkort Hasselt, wat hun toewijding aan toegankelijke zorg onderstreept.

Antwerpen, Leuven en binnenkort Hasselt

In een belangrijke ontwikkeling voor de spoedeisende tandheelkundige zorg in België, zet Denturgent zijn groeitraject voort in Vlaanderen. Naast hun bestaande vestigingen in Gent en Hamont-Achel, brengt deze uitbreiding hoogwaardige spoedtandzorg dichter bij inwoners van Antwerpen en Leuven, met nieuwe faciliteiten die midden april worden geopend, gevolgd door een nieuwe vestiging in Hasselt tegen midden mei.

Maximale toegankelijkheid

De locaties zijn zorgvuldig gekozen om maximale toegankelijkheid te bieden. Zo transformeert Denturgent in Leuven een voormalige Huisartsen Wachtpost tot een Denturgent Tandartsen Wachtpost. Deze uitbreidingen getuigen niet alleen van Denturgent’s groeiende aanwezigheid, maar benadrukken ook hun betrokkenheid bij het integreren in en ondersteunen van lokale gemeenschappen.

Uitstekende spoedtandartsenzorg

Tegen het einde van het jaar zal Denturgent’s strategische uitbreiding ervoor zorgen dat een groot deel van Vlaanderen toegang heeft tot uitstekende spoedtandzorg. Deze ontwikkeling komt voort uit een groeiende publieksvraag naar direct beschikbare, hoogwaardige spoedeisende tandzorg – een behoefte waar Denturgent met succes op inspeelt. De reactie van het publiek op de geleverde diensten tot nu toe is uiterst positief; patiënten prijzen de bereikbaarheid, professionaliteit, en kwaliteit van de zorg.

Deze uitbreiding wordt ondersteund door een team van toegewijde tandheelkundige professionals. Denturgent heeft een aantrekkelijke werkomgeving gecreëerd die veel tandartsen aanspreekt, zowel voor parttime als fulltime functies. Dit benadrukt de aantrekkingskracht van Denturgentals een vooraanstaande speler in de tandheelkundige sector.

Flexibeler werkschema

Opmerkelijk is de benadering van Denturgent om ervaren tandartsen aan te trekken die op zoek zijn naar een flexibeler werkschema, zoals zij die een stapje terug doen van hun volledige praktijk. Deze strategie biedt niet alleen waardevolle kansen voor tandartsen aan het einde van hun carrière, maar verrijkt ook de klinieken met een schat aan ervaring en expertise.

Meer informatie Denturgent

De expansie van Denturgent en hun actieve werving illustreren de dynamiek en de groeiende invloed van het bedrijf binnen de Belgische spoedtandzorg en gezondheidszorg in het algemeen. De uitbreiding naar Vlaanderen belooft een opwindende nieuwe fase voor Denturgent en de gemeenschappen die zij bedienen. Voor meer informatie over de diensten van Denturgent of interesse in deelname aan hun professionele team, bezoek de website van Denturgent.

Dit initiatief weerspiegelt een bredere trend in de gezondheidszorg, waar gemak en onmiddellijke toegang tot zorg steeds belangrijker worden. De snelle uitbreiding van Denturgent en de positieve ontvangst door het publiek benadrukken de essentiële behoefte aan en waardering voor direct beschikbare, hoogwaardige tandzorg.

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkorganisatie, Producten
niti brushes met witrand

NiTi Brushes: de voorspelbare manier om peri-implantitis te genezen

NiTi Brushes voor peri-implantitis zijn speciaal ontworpen voor gebruik in de tandartspraktijk door tandartsen om tijdens chirurgie het verontreinigde titanium oppervlak schoon en glad te maken.

Flexibeler dan titanium

De NiTi Brush is bewezen drie keer flexibeler dan titanium en doet minder schade aan het tandimplantaatoppervlak dan andere instrumenten. De drie verschillende borstelkoppen zijn te gebruiken op een chirurgische motor in een steriele setting zoals je gewend bent. Ze veroorzaken weinig geluid en zorgen dus voor meer comfort bij de patiënt.

Onze NiTi Brushes setjes bevatten:

 • 1x NiTi Brush Nano voor zeer precieze en nauwkeurige werking bij non-chirurgisch gebruik;
 • 1x NiTi Brush Pocket voor normale gevallen van peri-implantitis met beperkte ruimte;
 • 2x NiTi Brushes Omega voor de beste toegang, het meest effectief bij een open flap.

Bij een glad oppervlak is het bot bij 92% van de implantaten stabiel na peri-implantitis chirurgie, in vergelijking tot 62% van de implantaten met een ruw oppervlak.

De procedure van een chirurgische peri-implantitis behandeling

 1. Steriliseer de NiTi Brushes;
 2. Verwijder granulatieweefsel, corrigeer zo nodig botcontour voor betere toegang of mondhygiëne;
 3. Verwijder tandsteen of andere harde aanslag met handinstrumentarium, verwijder zo nodig schroefwindingen die mondhygiëne of genezing in de weg zitten met een boor en/of arkansas stenen;
 4. Gebruik voor de NiTi Brushes een chirurgisch hoekstuk en fysiologisch zout. Ze werken het best in de range van 600-1200 RPM;
 5. Ga door tot het oppervlak glanzend is. De laatste stap van de mechanische reiniging is altijd de NiTi Brushes;
 6. Decontamineer het oppervlak vervolgens met citroenzuur (3 minuten) of Peri-solv (2x 30 sec);
 7. Plaats indien gewenst een botsubstituut gemengd met hyaluronzuur;
 8. Hecht de lap zodanig terug dat er pocketreductie wordt bereikt en er geen sprake meer is van beweeglijke mucosa bij de sulcus.

De voordelen van NiTi Brushes op een rijtje

 • Goed te gebruiken met de suprastructuur in situ;
 • Eenvoudige en snelle procedure;
 • Zeer weinig titanium partikels tijdens de procedure;
 • Te gebruiken op een chirurgische motor in een steriele setting;
 • Geen risicovolle airflow die een embolie kan veroorzaken;
 • Weinig trilling en geluid en daardoor comfortabel voor de patiënt;
 • De kostprijs is door te berekenen.

Implanetic: voor en door zorgprofessionals

Implanetic helpt tandartsen, implantologen en paradontologen bij complexe casuïstiek met innovatieve en nuttige dentale chirurgie oplossingen.

In onze webshop vinden dentale professionals alle producten om te helpen ontzorgen, zodat ze met zelfverzekerdheid de ambitie van een succesvolle praktijk waar kunnen maken. Wij bieden een assortiment variërend van implantaten, (humane) biomaterialen, membranen, instrumentarium en steriele verbruiksmaterialen.

In de samenstelling van ons assortiment is intensieve studie voorafgegaan. We hebben talloze merken getoetst op:

 • Wetenschappelijke onderbouwing
 • innovativiteit
 • Duurzaamheid
 • Eerlijk geprijsd

Lees meer over Implanetic

Lees meer over: Implantaten, kronen en bruggen, Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
TrioClear™: Wetenschappelijk bewezen voor optimale tandverschuiving

TrioClear™: Wetenschappelijk bewezen voor optimale tandverschuiving

TrioClear™ aligners gebruiken wetenschappelijke methoden voor optimale tandverplaatsing, wat leidt tot efficiëntere behandelingen. Ze zijn ontworpen voor esthetische, functionele en pre-restauratieve behandelingen, zodat tandartsen nauwkeurige controle hebben bij cosmetische restauratieve ingrepen.

Lees meer over TrioClear™ 

Voordelen voor de praktijk

Professionele oplossing voor en door tandartsen

 • TrioClear® werkt nauw samen met tandartsen en orthodontisten
 • Een revolutionair ontwerp wat orthodontische behandelkeuzes innovatief  maakt en verbetert
 • Levering van een nieuwe, voorspelbaardere en economisch gunstige clear aligner-oplossing

Voorspelbare en veilige resultaten

 • Voorspel nauwkeurig de tandbewegingen met de klinische simulatie software
 • Stippel fysiek veilige bewegingen uit met de CBCT wortel-simulatie
 • Overleg en deel makkelijk bevindingen met collega’s
 • Ontvang een overzicht van voor- en na de behandeling en zo nodig ook een interproximaal reductierapport

Kortere behandeltijd, meer winstgevendheid

 • Het unieke divotsusteem vereist een minimaal aantal attachments
 • Attachments komen minder snel los
 • De patiënt hoeft slechts eens in de 2 – 3 maanden een afspraak te maken
 • Het 3-staps plan levert sneller resultaten

Een patiënt-vriendelijke 3-staps oplossing

 • Groter comfort en minder pijn door de zachte aligner
 • Het vaker wisselen naar nieuwe agliners verhoogt de orale hygiëne
 • Bijna onzichtbaar, meer bedekking van het tandvlees

Ondersteuning en service

 • Overleg met specialisten mogelijk wanneer het u uitkomt
 • Bestellen en service zoals u het van Elysee Dental gewend bent
 • Gratis toegang tot de online certificeringscursus

Voordelen voor uw patiënten

Comfortabel en bijna niet zichtbaar

 • Minder druk in de eerste fase van de behandeling
 • Aligners met minder attachments
 • Hogere bedekking van het tandvlees, waardoor de aligners minder zichtbaar is wanneer de patiënt praat en lacht

Veilig om te gebruiken tijdens (sport)activiteiten

 • Blijft op zijn plek met minder attachments die los kunnen raken
 • Bredere rand die zowel tand als tandvlees tijdens bewegingen beschermen

Hygiënischer

 • Met de 3-staps oplossing wisselt de patiënt vaker van aligners, waardoor er minder kans is op verkleuring
 • Minder attachments waar rondom plaque kan aanhechten
 • Gemakkelijk te verwijderen en te vervangen

Op maat gemaakt voor uw patiënt

 • Iedere oplossing is op maat gemaakt door gebruik van scans, CAD en 3D-prints
 • Een uniek ontwerp is gericht op milde tot middelmatige behandeling

Clear Aligners

Met het gebruik van clear aligners zijn mooie esthetische, functionele en tegelijkertijd minimaal invasieve behandelingen mogelijk. Tandartspraktijken voegen het gebruik van clear aligners daarom steeds vaker aan hun behandelplan toe. Ook de vraag van patiënten naar deze esthetische manier van behandelen is de laatste jaren enorm toegenomen.

Lees meer over TrioClear™ 

 

Lees meer over: Materialen, Orthodontie | Aligners, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Slechte adem

Slechte adem: Gratis CB12 samples voor uw patiënten

Slechte adem, we hebben er allemaal wel eens last van. U komt het, onder uw patiënten, waarschijnlijk een aantal keer per dag tegen in de praktijk. Slechte adem wordt in 90% van de gevallen veroorzaakt door vluchtige zwavelgassen. De goede bacteriën in onze mond breken voedselresten af die op de tong, tussen de tand en tandholtes achterblijven. Tijdens het afbreken komen vluchtige zwavelgassen vrij die een slechte adem veroorzaken. Slechte adem kan verergerd worden door een slechte mondhygiëne, ontstoken tandvlees en een droge mond.

Wat ruikt u dan eigenlijk?

Er zijn over het algemeen 3 zwavelgassen die de geur domineren. Waterstofsulfide ruikt naar rotte eieren, methylmercaptaan naar rotte kool en door dimethylsulfide ruikt u een sterke zoete geur. In sommige gevallen kan een patiënt last hebben van chronische slechte adem wat erg vervelend kan zijn voor de patiënt en voor de omgeving.

Voorkomen

Om een slechte adem te voorkomen is een goede dagelijkse mondverzorging zeer belangrijk. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van een mondspoelmiddel dat een slechte adem voorkomt en behandelt. Uit studies blijkt dat de combinatie van chloorhexidine en zink in optimale concentraties zeer goed werkt tegen de vorming van stinkende vluchtige zwavelgassen in de mond:

Het synergistisch effect van chloorhexidine en zink acetaat op Waterstofsulfide. ¹

CB12-Zn+CHX

De gebruikte testoplossingen:

 • 0,3% Zn (zinkacetaat)
 • 0,025% CHX (chloorhexidine diacetaat)
 • 0,025% CPC (cetylpyridinium chloride)
  Combinaties van de oplossingen

Wat doet chloorhexidine?

Bacteriën in de mond bevatten cellen die zich voortdurend proberen te vermenigvuldigen. Als er wordt gespoeld met chloorhexidine dan kan de bacterie zich niet uitbreiden. Zink neutraliseert onmiddellijk de slecht ruikende zwavelverbindingen, door er aan te binden en laat daardoor de adem beter ruiken. Bij gelijktijdig gebruik werken chloorhexidine en zink veel beter dan afzonderlijk van elkaar.

Meer weten over de werking van chloorhexidine en zink? Lees de studies

Een complete oplossing voor uw patiënt

CB12 mondwater bevat optimale concentraties van de actieve ingrediënten chloorhexidine (0,025%) en zink (0,3%). Deze unieke formule heeft een synergistische werking en pakt de oorzaak van slechte adem bij de bron aan. De patiënt is na het spoelen 12 uur lang beschermd tegen een slechte adem². beschermd tegen een slechte adem². Alle CB12 mondwaters bevatten geen alcohol.

CB12 mondwater is verkrijgbaar in drie varianten

 • CB12 Original Mondwater
 • CB12 White Mondwater
 • CB12 Sensitive Mondwater

CB12 Original Mondwater 250 ml CB12 Original Mondwater heeft een blauwe dop. Deze variant heeft een frisse mint-/mentholsmaak en bevat 0,05% fluoride. Dit helpt de tanden sterk te houden. CB12 Original Mondwater bevat geen alcohol.

 

CB12 White Mondwater 250 mlCB12 White Mondwater helpt de tanden witter te maken. Het beschermt de tanden tegen nieuwe vlekjes zonder de tanden te schuren. CB12 White Mondwater heeft zichtbaar effect na twee weken tweemaal daags spoelen na het tandenpoetsen. CB12 White Mondwater bevat geen alcohol.

 

CB12 Sensitive Mondwater 250 ml CB12 Sensitive Mondwater helpt de gevoeligheid van tanden te verminderen. CB12 Sensitive bevat arginine. Een ingrediënt dat van nature ook voorkomt in het speeksel. Het zorgt voor een merkbaar effect na twee weken tweemaal daags spoelen na het tandenpoetsen. CB12 Sensitive bevat geen alcohol.

 

Als aanvulling op het mondwater is CB12 ook verkrijgbaar in sprayvorm en als kauwgom. CB12 boost Kauwgom is een suikervrije kauwgom met een unieke twee lagen technologie. De actieve ingrediënten geven de adem een boost en zijn bovendien goed voor de mondgezondheid.

De actieve ingrediënten in CB12 boost Kauwgom zijn:

 • Zink – Voorkomt een slechte adem
 • Natriumfluoride – Versterkt tanden en voorkomt gaatjes
 • Xylitol – Vermindert tandplakvorming

CB12 Mondspray verfrist de mond direct en zorgt langere tijd voor een goede adem. De CB12 formule neutraliseert de processen in de mond die een onaangename geur veroorzaken. Spray 1-2 keer in de mond, 2-3 keer per dag. Het flesje mondspray bevat 15 ml vloeistof. CB12 Mondspray bevat geen alcohol en heeft een frisse mint-/mentholsmaak.

De ideale combinatie

CB12 mondspoeling en CB12 boost kauwgom biedt u uw patiënt een complete oplossing om een slechte adem te voorkomen.

Gratis CB12 mondwater samples in de praktijk voor uw patiënten?
Ga naar https://www.viatrisconnect.nl/cb12, meld u aan als professional en klik op Materiaal aanvragen en ontvang samples gratis in de praktijk.

 

¹ Bron: Young A, Jonski G, Rölla G: Combined effect of zinc ions and cationic anti – bacterial agents on intraoral volatile sulphur compounds (VSC). Int Dent J 53:237-242, 2003.

² Young A, Jonski G, Rölla G: Combined effect of zinc ions and cationic anti – bacterial agents on intraoral volatile sulphur compounds (VSC). Int Dent J 53:237–242, 2003

Lees meer over: Halitose, Partnernieuws, Partnernieuws, Patiëntenfolders volwassenen, Producten
AIC services: Onder narcose behandelen in uw eigen praktijk met mobiel anesthesieteam

AIC Services: Onder narcose behandelen in uw eigen praktijk met mobiel anesthesieteam

AIC Services levert een volwaardig mobiel anesthesieteam op elke wenselijke locatie in Nederland en België. Zo kunt u zonder enige investering binnen uw eigen praktijk met uw eigen spullen en eigen personeel uw cliënten onder volledige narcose behandelen. Inclusief alle nodige apparatuur, medische gasvoorziening, medicatie, disposables, anesthesioloog en personeel van hoge kwaliteit.

Voordelen

Bij AIC Services kunt u rekenen op de volgende voordelen:

 • Hoogwaardige zorgverleners met passie voor het vak
 • Zeer secuur
 • 24/7 bereikbaar
 • Zeer professioneel
 • Passende oplossingen bij acute problemen
 • Snelle patiëntbeoordeling
 • Beschikbaar voor losse diensten of langere periodes

Over AIC Services

Wij leveren op aanvraag anesthesiologen en intensivisten die in Nederland opgeleid en geregistreerd zijn. De zorgverleners aangesloten bij AIC Services verstaan hun vak en hebben het leveren van kwalitatief goede zorg hoog in het vaandel staan. We hebben ook anesthesiologen en intensivisten die in Nederland én België geregistreerd zijn.
Neem telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail voor meer informatie of een offerteaanvraag.

E: info@aicservices.nl
T: 06 – 247 257 37
I: AIC Services

 

Lees meer over: Anesthesie, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Venus Pure Shades

Venus Pure Shades – slechts 4 kleuren voor 90% van al uw restauraties

Met de vier nieuwe Venus Pearl en Venus Diamond Pure Shades kunt u de stoeltijd verkorten en tegelijkertijd anterieure en posterieure restauraties moeiteloos uitvoeren in monochromatische layering!

Perfecte kleuradaptatie bij anterieure en posterieure restauraties.

Versnel uw restauratieve behandelingen en verkort de stoeltijd eenvoudig. De innovatieve oplossing van de Venus Pure Shades vereenvoudigen uw dagelijkse werkzaamheden effectief – slechts vier kleuren voor 90% van al uw restauratieve behandelingen, geweldige resultaten en tevreden patiënten.

Venus Pure Shades

Minder stress. Meer succes.

Venus Pearl Pure Shades en Venus Diamond Pure Shades zijn gemakkelijk te gebruiken door u en uw team. Dagelijkse restauraties zijn nog nooit zo eenvoudig geweest. Het materiaal blijft mooi staan en zakt niet in. Hierdoor is het perfect te modelleren en ideaal voor uw dagelijkse restauratieve behandelingen.

Bewezen buitengewone sterkte en slijtvastheid.

De unieke TCD-matrix en het geoptimaliseerde nano-hybride vulsysteem leiden tot een uitzonderlijke buigsterkte, minimale krimpspanning en een hoge slijtvastheid ter voorkoming van chipping en breuken. Deze eigenschappen worden algemeen beschouwd als sleutelfactoren voor het significant minimaliseren van breuk en secundaire cariës, de meest voorkomende oorzaken voor het falen van directe restauraties.

De innovatieve Venus-formule belooft dus langdurige, aantrekkelijke en betrouwbare restauraties met een permanente, natuurlijke glans. Beide composieten hebben ook een hoge radiopaciteit, wat zorgt voor een betrouwbare diagnose. Daarnaast bevatten al onze Venus Pearl en Diamond composieten géén BPA-gerelateerde monomeren.
Met Venus Pearl Pure Shades en Venus Diamond Pure Shades krijgt u betrouwbare kwaliteit en klinisch bewezen producten – voor de beste resultaten en een veilige toepassing.

Indicaties

 • Directe restauraties van klasse I-V caviteiten (volgens G.V. Black)
 • Directe composiet veneers
 • Vormcorrecties van tanden (d.w.z. diasteemsluiting, aangeboren defect, enz.)
 • Vastzetten van losse tanden veroorzaakt door trauma of parodontologische aandoening
 • Restauratie van melktanden
 • Stompopbouw
 • Keramiek-/composietrestauraties (i.c.m. een geschikt hechtmiddel)
Venus Pure Shades

Restauratie van ernstig beschadigde voortanden in monochromatische layering met de kleur MEDIUM door Dr Fraser Tait, VK

Meer informatie over Venus Pure

Lees meer over: Aanbiedingen, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Restauratie
Nieuwe CBCT CS 8200 3D Access

Nieuwe CBCT CS 8200 3D Access

De entree tot uw toekomstige praktijk

Carestream Dental introduceert de CS 8200 3D Access, een nieuw lid van de CS 8200 3D familie. Dit nieuwe 4-in-1 CBCT-systeem combineert uitmuntend gebruiksgemak met 3D-beelden met hoge resolutie en is geïntroduceerd om beter tegemoet te komen aan de behoeften van de tandartspraktijk. Het is een aanvulling op de uitgebreide reeks extraorale systemen van Carestream Dental.

Meer informatie over de nieuwe CBCT CS 8200 3D Access

 

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Röntgen en beeldsystemen
Miele Dental Expo

Het 360PRO systeem van Miele Professional voor uw tandheelkundige praktijk

Kwaliteit op alle niveaus: van apparaat en chemie tot service. Met het 360PRO systeem biedt Miele u voor elke situatie een totale en duurzame oplossing:
apparaten voor reiniging, desinfectie en sterilisatie | advies | service | digitale producten | proceschemicaliën en componenten.

Miele 360PRO systeem voor uw tandheelkundige praktijk

Leer meer over het 360PRO systeem

Apparaten: Thermodesinfectoren en sterilisatoren voor een perfecte reiniging, desinfectie en sterilisatie

Maar Miele biedt ook Professionele wasmachines voor onberispelijke praktijkkleding en vaatwassers die in slechts 17 minuten zorgen voor stralend schoon serviesgoed.

Advies: Wij staan voor u klaar!

Van een uitgebreid advies bij aankoop tot aan adviezen over onze servicepakketten, onze adviseurs staan voor u klaar.

Service: Miele Professional staat voor uitstekende kwaliteit

Een zeer uitgebreid netwerk van Miele technici stelt ons in staat te garanderen dat er snel een technicus ter plaatse is. En ongeveer 90% van de servicegevallen wordt direct bij het eerste bezoek dankzij het meegenomen materiaal opgelost.

Digitale producten: Miele MOVE

Uw digitale oplossing voor het efficiënte beheer van apparaten, gegevens en processen.

Proceschemicaliën: Voor vlekkeloze resultaten

Krachtige reinigings-, neutralisatie- en naspoelmiddelen voor het effectief verwijderen van verontreinigingen en kiemen. Perfect afgestemd op de reinigings- en desinfectieautomaten van Miele Professional.

Componenten: Afgestemd op iedere behoefte

Op de toepassing gerichte rekken en inzetten voor vele uitrustingsmogelijkheden en procesdocumentatie.

Miele 360PRO systeem voor uw tandheelkundige praktijk

Meer informatie over het 360PRO systeem

Lees meer over: Infectiepreventie, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
voorpraktijken met witrand

Voorpraktijken lanceert innovatieve inkoopstrategie in een onzekere energiemarkt

Voorpraktijken ontwikkelde met energieleverancier Innova een nieuw soort vast contract voor mondzorg- en eerstelijnspraktijken. Een exclusief voorrecht om op een slim moment een jaar toe te voegen aan de lopende overeenkomst, zorgt dat het tarief voor elektriciteit en gas dankzij de samenwerking met Voorpraktijken voor altijd goed geregeld is. Daan van der Zon, commercieel directeur bij Voorpraktijken, legt uit hoe zij dit voor elkaar hebben gekregen.

Op zoek naar zekerheid en een slimme inkoopstrategie in een onzekere energiemarkt?

De prijs van de nieuwe contractvorm, “4+1 Kiezen voor Zekerheid”, wordt berekend op basis van de prijs over een periode vier jaar bekeken, vertelt Daan van der Zon. ‘We zagen dat er op een gegeven moment door de energiecrisis geen vaste contracten meer af waren te sluiten. We hebben toen de prijsontwikkeling over een aantal jaren onder de loep genomen en gezien dat de prijs zich per jaar als een soort badkuip-grafiek ontwikkelt. In de winter als er veel energie wordt gebruikt is de prijs hoog en dan zakt die in het voorjaar en de zomer, waarna de prijs in het najaar dan weer omhooggaat.’

‘Jaarcontract geen oplossing’

Toen het na de energiecrisis van 2022 langzamerhand weer mogelijk werd jaarcontracten af te sluiten, was dat voor veel praktijken nog geen oplossing, merkte Van der Zon. ‘Als mensen voor een jaarcontract kozen, dan gingen ze ons na een paar maanden alweer bellen en vroegen advies: mijn leverancier stuurt me steeds aanbiedingen om te verlengen, wat moet ik nu doen? Vroeger maakte de vorm van het contract niet zoveel uit omdat de prijzen toen toch laag waren. Een procentueel verschil van enkele procenten maakte toen veel minder uit. Dan betaalde je 4,8 of 5 cent per kilowattuur, maar door corona en de oorlog in Oekraïne werden die prijzen in één keer veel hoger. Dan gaat het in euro’s natuurlijk veel meer uitmaken.’

4+1 Kiezen Voor Zekerheid

‘Zo goed mogelijk contract’

Voorpraktijken heeft een mandaat van de deelnemers om een zo goed mogelijk contract voor ze af te sluiten, vervolgt Van der Zon. ‘Als we nu, in plaats een vast contract op basis van 5 cent, naar een contract van 10 of 12 cent voor een kilowattuur gaan, willen we dat wel eerst met onze klanten overleggen. Als we dat maar voor een jaar regelen komen ze, heel begrijpe

lijk, begin volgend jaar weer bij ons voor advies. En dan ben je reactief bezig, reageer je achteraf op de markt.’ Van der Zon berekende op basis van het badkuipmodel een gemiddelde prijs over een langere periode.

‘De eerste twee jaar zijn de prijzen bij meerjarige contracten altijd duurder. Daarom hebben wij met verschillende leveranciers overlegd: kunnen we samen iets verzinnen waarbij we voor onze klanten strategisch en proactief energie kunnen gaan inkopen en de pijn van die eerste dure jaren wegnemen? Omdat dit concept nog niet bestond en de meeste energieleveranciers zeer traditioneel ingesteld zijn, kregen we nergens de handen op elkaar voor het plan.’

‘Slim idee’

‘Uiteindelijk kwam na enkele maanden het Nederlandse energiebedrijf Innova bij ons terug. Zij hadden er met hun inkoopadviseurs, risico-assessors en commerciële team nog eens goed naar gekeken en kwamen tot de conclusie dat dit eigenlijk een bijzonder slim idee is. Zowel voor de praktijk, die lange tijd zekerheid krijgt, als voor de leverancier, die een lang commitment heeft van zijn klant. Ook voor Voorpraktijken is het prettig om veel meer strategisch bezig te kunnen zijn met de inkoop en hiermee waarde te bieden voor alle soorten klanten. Het blijkt dat veel praktijkhouders en ketens goed reageren op onze strategie, omdat 4+1 Kiezen voor Zekerheid het budgetteren van deze kostenpost veel eenvoudiger maakt.

Voorpraktijken kreeg uiteindelijk bij Innova de mogelijkheid voor elkaar om een vierjarig contract af te sluiten met een gewogen gemiddelde, zodat de praktijk voor de komende vier jaar weet waar hij aan toe is. Het gewogen gemiddelde is afgeleid van een mogelijke prijsontwikkeling. Een rekenvoorbeeld: De deelnemer betaalt in jaar 1 € 0,68 cent voor een kuub gas, in jaar 2 € 0,65 cent, in jaar 3 54 cent en in jaar 4 43 cent.

‘Mogelijk een jaar uitbreiding’

Afhankelijk van de prijsontwikkeling komende zomer koopt Voorpraktijken bij Innova een uitbreiding van het contract met nog een jaar, zodat ook 2028 aan het contract kan worden toegevoegd. Van der Zon benadrukt dat het contract per definitie dus nooit de laagste prijs biedt, maar wel een acceptabele prijs die vaststaat en rust geeft. ‘Stel dat we de prijs in de zomer van 2023 per kuub gas op 30 cent vastzetten en de marktprijs van een variabel of dynamisch contract wordt 20 cent, dan zit er 10 cent tussen. Als we naar de wintermaanden kijken is die prijs soms wel 70, 80 of 90 cent als het wat kouder wordt, maar van die hoge prijzen heb je met dit contract geen last.’

4+1 Kiezen voor Zekerheid: een energiecontract met vaste prijs op basis van een gewogen gemiddelde:

Voordelen

 1. Stabiliteit en voorspelbaarheid: Jouw prijs wordt berekend als een gemiddelde van fluctuerende elektriciteitsprijzen, wat leidt tot een vaste voorspelbare energierekening.
 2. Bescherming tegen prijsstijgingen: Als de marktprijzen stijgen, profiteer je van de lagere gemiddelde prijs in jouw contract, waardoor je beschermd bent tegen onverwachte prijsstijgingen.
 3. Budgetplanning: Het gewogen gemiddelde helpt je om jouw uitgaven beter te plannen, omdat je weet wat je kunt verwachten qua elektriciteitskosten gedurende de contractperiode.

Nadelen

 1. Gemiste kansen bij prijsdalingen: Als de marktprijzen dalen en jouw contract is gebaseerd op een hoger gewogen gemiddelde, kun je de kans missen om te profiteren van goedkopere elektriciteitstarieven.
 2. Beperkte flexibiliteit: Het contract kan een bepaalde periode vast liggen, waardoor je minder flexibiliteit hebt om te profiteren van gunstigere prijzen op de korte termijn.

Gratis advies op maat

Ons aanbod:
Upload jouw energie jaarafrekening en ontvang kosteloos en vrijblijvend een advies op maat van Voorpraktijken via: 4 + 1 Kiezen voor zekerheid

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkorganisatie, Producten