KaVo uniQa behandelunit

KaVo uniQa behandelunit: Gemaakt om uniek te zijn!

KaVo uniQa, de eerste behandelunit in de compacte premiumklasse. Een beter ontwerp, meer comfort en meer plezier komen samen om tandartsen en patiënten een unieke productervaring te bieden.

KaVo Dental heeft in zijn 110-jarig bestaan voor vele mijlpalen in de moderne tandheelkunde gezorgd. Na de introductie van baanbrekende premium behandelunits, zoals de ESTETICA-serie en de populaire PRIMUS modellen, zet het bedrijf nu zijn reeds jaren durende, unieke succes- en innovatieverhaal voort en luidt het met de KaVo uniQa een nieuw tijdperk in: deze behandelunit stelt een nieuwe norm in het middensegment van deze prijsklasse, de generatie van de compacte premiumklasse. Een beter ontwerp, meer comfort en meer plezier komen samen om tandartsen en patiënten een unieke productervaring te bieden.

KaVo uniQa – de hoogtepunten

 • Ergonomische patiëntenstoel: Uitnodigend, compact ontwerp, ergonomisch geperfectioneerd voor tandartsen en patiënten.
 • Efficiënte tandartsmodule: eenvoudig en intuïtief bedieningsconcept voor vlotte en tijdbesparende behandelingsprocessen.
 • Interactieve communicatie met de patiënt: weergave en patiëntencommunicatie op schermen met hoge resolutie, geïntegreerde gegevensinterfaces voor eenvoudige toegang tot patiëntengegevens of autonome bediening via CONNECTbase.
 • Hygiëne – efficiënt geautomatiseerd: geïntegreerde spoelprogramma’s voor geautomatiseerde reiniging en desinfectie waarmee u tijd bespaart.
 • Geïntegreerde endodontische en chirurgische functies: drie verschillende modi voor bestandsbeheer en een uitbreidbare bestandsdatabase, evenals een kleine, lichtgewicht chirurgische motor plus geïntegreerde zoutoplossingspomp.
 • Nieuwe kleuren van de bekleding: exclusief voor de uniQa heeft KaVo drie nieuwe bekledingskleuren in het programma. In totaal zijn er 17 afzonderlijk te kiezen kleuren beschikbaar.

Lees meer informatie over de KaVo UniQa

KaVo UniQa

Ontwikkeld voor meer werkvreugde in de moderne dagelijkse praktijk

De moderne tandartspraktijk wordt gekenmerkt door uiteenlopende eisen en vereisten die steeds relevanter worden. Enerzijds hechten tandartsen waarde aan kwaliteit, precisie, efficiënte workflows en een hoogwaardig ontwerp. Anderzijds is het niet langer alleen de kwaliteit van de behandeling die belangrijk is voor patiënten; ook de behoefte om zich comfortabel en veilig te voelen wordt steeds belangrijker.
Met deze verandering krijgen ook de praktijkkamers een nieuwe rol, aangezien zij een afspiegeling beginnen te vormen van het beheer van de betreffende praktijk. En als het hart van de tandartspraktijk is de behandelunit zelfs nog belangrijker. De nieuwe KaVo uniQa is ontwikkeld om te voldoen aan deze zeer unieke vereisten op het gebied van ontwerp en comfort voor tandarts en patiënt, nu en in de toekomst, en in alle toepassingsgebieden. Daarmee is het een alomvattend technologisch en gevoelsmatig succesverhaal voor de dagelijkse praktijk.

KaVo uniQa

Een ontwerp dat een zichtbaar verschil maakt

Het moderne ontwerp van de uniQa, met zijn heldere vormentaal en slanke lijnen, past esthetisch in elk praktijkconcept. De talrijke aanpassingsmogelijkheden, zowel esthetisch (kleur) als technisch, spelen in op individuele smaken en behoeften.
Met het relaxte, compacte design van de nieuwe patiëntenstoel en de verfijnde randen is de uniQa een overtuigend voorbeeld van kwaliteit en lichtheid. Qua ontwerp zijn vooral de vorm van de stoel, het comfort van het fluweelzachte, matte zitkussen, de nieuwe armleuningen en de bekleding echte hoogtepunten.
Daarnaast wordt het algemene ontwerp ondersteund door ergonomische en technische finesse. De hoogwaardige, met zorg geselecteerde materialen van de uniQa zijn niet alleen mooi en aangenaam om aan te raken, maar garanderen ook de levensduur, precisie en betrouwbaarheid die de klanten van KaVo gewend zijn. Dit is echt KaVo-ontwerp, gemaakt voor een authentiek KaVo-gevoel.

 

KaVo UniQa grey

Optimaal comfort in perfecte balans met de ergonomie en workflow

Een moeiteloos behandelingsproces, met name op het gebied van efficiëntie en ergonomie, voegt ook daadwerkelijk waarde toe. Daarom is de KaVo uniQa in al zijn onderdelen geoptimaliseerd met dit specifieke doel voor ogen: te beginnen met de kap, passend voor alle gangbare aansluitpunten op de tandartsmodule, die tevens een intuïtief bedieningsconcept en directe toegang tot alle belangrijke functies biedt. Het flexibele instrumentarium kan worden aangepast aan de individuele voorkeuren en gewoonten van de tandarts.
Dankzij het compacte ontwerp van de patiëntenstoel en de voetplaat is de tandartsstoel een toonbeeld van perfectie, zowel uit esthetisch als uit ergonomisch oogpunt: veel beenruimte, een vrij te plaatsen voetschakelaar en de nabijheid van en optimale toegang tot de patiënt dankzij de smalle rugleuning maken een comfortabele workflow mogelijk die de gezondheid ten goede komt. Tegelijkertijd zorgen de zachte bekleding en de hoofdsteun met twee scharnieren ervoor dat de patiënt zich ontspannen en veilig voelt. Ook de nieuwe armsteun en de nieuwe rugleuning zijn ontworpen met het oog op comfort, zodat de tandarts gemakkelijk bij de patiënt kan komen.
Een vloeiende workflow is efficiënt en plezierig, maar vereist wel slimme functies. Ook hier is de uniQa op zijn eigen manier uniek en intelligent. Zo bent u dankzij de geautomatiseerde hygiënefuncties met ingebouwde OXYmat en DEKAmat altijd zeker van een veilige reiniging en waterdesinfectie. Dit maakt het dagelijks leven niet alleen gemakkelijker, maar ook veiliger.
Naast meer efficiëntie bieden de uniQa-functies ook nieuwe mogelijkheden voor communicatie met de patiënt: slimme elementen zoals een touchscreen, directe toetsentoewijzing, intelligente connectiviteit met externe apparaten en systemen, de aansluiting van het Full HD-beeldscherm en de nieuwe, autonome plug and play patiëntencommunicatie, die we CONNECTbase hebben genoemd, bijzonder snelle werkprocessen en een directe communicatie met de patiënt op het hoogste niveau mogelijk.

Slimme, geïntegreerde functies die volledig uniek zijn

De geïntegreerde extra functies maken van de KaVo uniQa een uiterst speciale behandelunit: de endodontische functies omvatten bijvoorbeeld drie verschillende modi voor bestandsbeheer, en dankzij de database met bijna 200 voorgeconfigureerde bestanden kunnen alle belangrijke parameters, zoals overbrengingsverhouding en koppelwaarden, direct via de tandartsmodule worden ingesteld, opgehaald en opgeslagen.
Bovendien zijn dankzij de chirurgische opties alle functies van een modern chirurgisch apparaat beschikbaar, zonder beperkingen.

Intelligente details die de dagelijkse praktijk gewoon leuk maken

Bij KaVo is echte vooruitgang zichtbaar tot in het kleinste detail, en we volgen daarbij een heldere filosofie: Zoals bij alle KaVo-producten gaat het ook bij de nieuwe uniQa niet alleen om de overweldigende indruk op het eerste gezicht, maar ook om de ontwikkeling van een eersteklas toestel met een optimale prijs prestatieverhouding en een overtuigende betrouwbaarheid gedurende vele jaren van praktisch gebruik. Daarom onderhoudt en optimaliseert KaVo zijn reeds beproefde producten, en worden innovaties intensief getest voordat ze op een slimme manier worden geïmplementeerd. Zo ontstaan producten die de dagelijkse praktijk niet alleen comfortabeler en ergonomischer maken, maar ook efficiënter. Het beste bewijs voor de bewering dat de KaVo gemakkelijk in het gebruik is, is bijvoorbeeld het moeiteloze het gebruik van de hygiënische vloeistoffen.

Tandheelkundige uitmuntendheid wordt uniek

De KaVo uniQa is de eerste unit in een nieuwe klasse en doet zijn naam eer aan. Dankzij het totaalconcept, dat voor elke behoefte en elke werkwijze een oplossing biedt , staat de KaVo uniQa voor meer plezier in de dagelijkse praktijk. Het is niet alleen ontwikkeld om het dagelijkse werk van tandartsen te vergemakkelijken, maar ook om hen de komende jaren te blijven inspireren. De nieuwe uniQa combineert daarom alle knowhow die KaVo bezit op het gebied van geoptimaliseerde, efficiënte processen met een innovatieve technologie in een modern ontwerp. Met de uniQa is KaVo er opnieuw in geslaagd een behandelunit te maken die ergonomie in zijn mooiste vorm presenteert en tegelijkertijd voldoet aan de uiteenlopende behoeften van zijn klanten. Dat maakt elke uniQa echt uniek.

KaVo uniQa – gemaakt om uniek te zijn!

Meer informatie over de KaVo UniQa

Lees meer over: Behandelunits, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Paro op Curaçao, een update in parodontologie 

Studiereis Smiles op Curaçao, een update in parodontologie & preventie

Ga jij mee op studiereis naar Curaçao met twee parodontologen? Dit is een unieke kans om een boeiende cursus op een geweldige locatie te volgen en andere collega’s te ontmoeten! 4 – 11 november 2022.

Prof. dr. Fridus van der Weijden heeft speciale aandacht voor het werken met de PPS classificatie en het gebruik van antibiotica en probiotica. Ook gaat hij dieper in op onderwerpen zoals de mechanische en chemische plaque verwijdering.  Laurens Tinsel zal het effect van preventie bespreken. Zijn kennis en werkervaring als forensisch odontoloog en adviserend tandarts zal hij met jou delen.

Verdieping op gebied van parodontologie

Ben je op zoek naar verdieping op het gebied van parodontologie en wil je op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen?
Dan is deze driedaagse paro-cursus inclusief workshops op Curaçao echt iets voor jou!

Kijk hier voor het programma en de leerdoelen

Sprekers

 • Prof. Dr. Fridus van der Weijden – Parodontoloog (NVvP) en implantoloog (NVOI)
 • Laurens Tinsel, Parodontoloog, forensisch odontoloog en adviserend tandarts

Meer informatie Studiereis Smiles op Curaçao

Aanmelden Studiereis Smiles op Curaçao


Smiles.world, studiereizen voor & door mondhygiënisten

 

 

Lees meer over: Bij- en nascholing, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Interprox,-Dentaid

Effectief reinigen van interdentale ruimten

Uit wetenschappelijk onderzoek¹ blijkt dat interdentaal reinigen met interdentaal borsteltjes (ragers) zeer effectief is.

Indien de ruimte tussen tanden en kiezen groot genoeg is, dan is het te adviseren om deze ruimten te reinigen met een interdentaal borsteltje. Interdentaal borsteltjes zijn effectief in het verwijderen van tandplaque en helpen tandvleesproblemen te voorkomen. Ook helpt het bij vermindering van bloeding bij sonderen en pocketdiepte.

Interprox

Naast interdentaal borsteltjes zijn er verschillende soorten interdentale hulpmiddelen verkrijgbaar die aanvullend gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld het verwijderen van etensresten.

Interprox

Voor superieure reiniging van de interdentale ruimten. Interprox biedt een uitgebreide maatvoering, voor ieder gebit een passend borsteltje. Interprox is de nummer 1* meest verkochte merk rager.

Voordelen Interprox

Interprox

 1. Hoge kwaliteit

  Draad met plastic coating voor bescherming van tandvlees, tanden en dentale implantaten. Witte en zwarte Tynex® borstelharen van hoge kwaliteit om plaque en bloedingen te signaleren.

 2. Lange levensduur

  Flexibele plastic hals voor extra bescherming, optimale flexibiliteit en stevige verankering van de draad.

 3. Flexibliteit

  De borstel en het handvat zijn flexibel en hebben geen ‘geheugen’ waardoor het gemakkelijk is de borstel in verschillende interdentale ruimten in te brengen. Interprox Plus is voorzien van een 90° hoek voor moeilijk toegankelijke ruimten achter in de mond.

 4. Comfort en precisie

  Anti-slip oppervlak voor optimale precisie en comfort tijdens gebruik.

 5. Hygiëne

  Beschermkapje zorgt voor optimale hygiëne na gebruik en maakt het makkelijk om de borstel mee te nemen.

 

Interprox

Bestel-Interprox

 

interprox-plus

Bestel-Interprox-Plus

 

Bronnen:
*IQVIA MAT Q4-2021
¹ Slot D.E. et al. The efficacy of interdental brushes on plaque and parameters of periodontal inflammation: a systematic review: a systematic review: Int. J. Dent. Hygiene: 2008; 6: 253-264

 

 

 

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Werkrooster---uren

Urenregistratie en werkrooster – videotraining en documenten

In de video wordt het invullen van de documenten ‘Voorbeeld urenregistratie’ en ‘Voorbeeld werkrooster’ toegelicht. Bekijk een preview hieronder.

Voorbeeld urenregistratie

Een praktisch document voor een eenvoudige registratie van de vakantiedagen en overuren per medewerker.

Voorbeeld werkrooster

Een praktisch document om het wekelijkse rooster in te vullen en zo vooruit te plannen. Het rooster is opgezet voor het hele jaar.

Neem een abonnement op de Dental Management Toolkit en download deze video en de documenten Urenregistratie en Werkrooster

Dental Management Toolkit: online protocollen, video’s en tips

Dental Management Toolkit: Online protocollen, video’s en tipsHet management van een praktijk vraagt net zo veel passie en gedrevenheid als de uitoefening van uw vak als tandarts of mondhygiënist. Voor veel praktijken is het een uitdaging om het praktijkmanagement – het ‘smeermiddel’ binnen een praktijk – net zo goed uit te voeren als de zorgverlening aan de patiënt. De Dental Management Toolkit helpt u hierbij met protocollen, video’s en tips.

“Het wiel is vast al uitgevonden, maar niet bij mij bekend”

Iedere praktijk heeft grotendeels te maken met dezelfde vragen en problemen op management gebied. Vanuit onze ervaring bij veel praktijken kunnen we gericht adviseren en oplossingen aandragen. Met de Dental Management Toolkit worden de kennis én praktische oplossingen op een laagdrempelige manier beschikbaar gesteld voor praktijken. Deze toolkit is bedoeld voor alle praktijken – van klein tot groot – die continu willen verbeteren en daarvoor praktische oplossingen aangedragen willen krijgen.

Toegang

U heeft gedurende 365 dagen toegang tot de Dental Management Toolkit na eenvoudige aanmelding. Via deze online omgeving heeft u vrije toegang tot veel voorbeeld protocollen en formulieren. Van hygiëne protocollen en voorbeeldformulieren voor het functioneringsgesprek tot video’s met tips en handige documenten voor praktijkmanagement. Naast de vrije toegang van de toolkit wordt de praktijk op verschillende manieren getriggerd zich verder te verbeteren. Zo ontvangt u regelmatig een advies of tip en worden nieuwe protocollen of formulieren beschikbaar gesteld, bijvoorbeeld om te voldoen aan nieuwe wetgeving zoals de WKKGZ.

Wat biedt een abonnement op Dental Management Toolkit?

Met de Dental Management Toolkit ontvangt u gedurende 365 dagen één gebruikersaccount per praktijk, dat recht geeft op:

 • Toegang tot de afgeschermde Toolkit
 • De mogelijkheid voorbeeld protocollen en formulieren vrij te downloaden en te gebruiken.
 • Het bekijken van (instructie) video’s voor verdere uitleg en achtergronden.
 • Update of aanvulling van protocollen en formulieren en regelmatig nieuwe video’s, adviezen en/of tips.

Tarief

Het tarief voor toegang tot de Dental Management Toolkit bedraagt € 250,00 (exclusief 21% BTW) en kan individueel of per praktijk worden afgesloten. De toegang geldt voor een periode van 1 jaar.

Initiatiefnemers

Dental Management Toolkit is een initiatief van Kuiken Praktijkmanagement en dental INFO. Heeft u vragen? Mail naar info@dentalinfo.nl of bel 06-1498 0141.

Registreren jaarabonnement

Lees meer over Dental Management Toolkit

Lees meer over: Infectiepreventie, Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkorganisatie, Producten
SureSmile technologie*

Wereldwijd meer dan 500.000 patiënten behandeld met de SureSmile technologie*

Voor SureSmile hebben wij onze ervaring op het gebied van digitale orthodontische planning gecombineerd met onze ervaring als bedrijf voor tandheelkundige oplossingen. Met SureSmile kiest u voor behandelplannen die resulteren in voorspelbare, overtuigende resultaten.

Waarom kiest u voor SureSmile Aligners?

Met SureSmile biedt u een behandeling waarmee het zelfvertrouwen wordt bereikt dat patiënten krijgen als hun tanden recht staan en hun glimlach is verbeterd.

SureSmile-aligners

Klinische uitmuntendheid

SureSmile Aligners worden gemaakt voor een effectieve tandverplaatsing. Unieke eigenschappen maken personalisatie mogelijk voor zelfs de meest uitdagende casuïstiek. Nauwkeurige verwerking van de gegevens en grondige kwaliteitscontrole zorgen voor een uitstekende pasvorm, uitstekende duurzaamheid en aligners die zo transparant zijn dat ze moeilijk waar te nemen zijn.

Uw patiënt – uw behandeling

SureSmile-Clear-AlignersBij SureSmile bent u in controle van de behandeling, zo kunt u het ontwerp van uw trimlijn aanpassen. Kiest u voor een rechte of een geschulpte trimlijn?
De rechte trimlijn volgt de gingiva op een consistente afstand, waarvan u zelfs de hoogte kunt bepalen. Een kleine overlap van de gingiva kan een positief effect hebben op de krachtoverbrenging en zelfs het aantal noodzakelijke attachments verminderen. De geschulpte trimlijn volgt het verloop van de gingiva en geeft meer comfort bij veel crowding is nog minder opvallend dan de rechte trimlijn.

Waarom u nog meer kiest voor SureSmile leest u hier

* SureSmile treated cases-data on file 2021

 

Lees meer over: Materialen, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Patientcommunicatie toolkit mondzorg

Nieuw: Patiëntcommunicatie Toolkit – voorbeelddocumenten en tips voor communicatie met je patiënt

Je doet je best om de mondgezondheid van je patiënt zo optimaal mogelijk te krijgen. Goede communicatie met je patiënt is daarbij cruciaal. Wat wil de patiënt? Begrijpt je patiënt wat belangrijk is voor z’n mondhygiëne en ook: doet hij ook z’n best daarvoor? Hoe geef je informatie over de behandeling en de kosten? In de Patiëntcommunicatie Toolkit vind je allerlei voorbeelddocumenten en tips om je hierbij te helpen. Zo zorg je voor een goede communicatie met je patiënt.

Voorbeelddocumenten en tips voor communicatie met je patiënt

Registeren jaarabonnement Patiëntcommunicatie Toolkit

Lees meer over de Patiëntcommunicatie Toolkit

 

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkorganisatie, Producten
lactona-voorjaarsaktie

Lactona voorjaarsactie: 5 + 1 gratis of 10 + 2 gratis

Voorjaarsactie: Bestel uw Lactona producten nu met 5 + 1 of 10 + 2 gratis. Aktie geldig voor Lactona tandenborstels en Lactona interdental producten t/m 24 juni 2022.

Extra voordelig bestellen

Extra voordelig inkopen, dat kan tijdens de voorjaarsactie. Bestellen gaat via uw dental depot, kijk voor deelnemende depots en het complete mondverzorgingsassortiment van Lactona op www.lactona.nl

Tijdens deze actie:

10 + 2 dozijn gratis

 • Alle tandenborstels, Blue Floss, FlossTape en tongreinigers

5 + 1 verpakking gratis

 • Alle antibacteriële EasyGrip, Interdental Cleaners en EasyDent ABC

5 + 1 dozijn gratis

 • Alle Intersticks tandenstokers en FlexPicks 2in1

5 + 1 stuks gratis

 • Alle AftenCarePlus en ClearBreath

Aanbiedingen van deze voorjaarsactie zijn geldig van 15 april t/m 24 juni 2022.

Lactona tandenborstels

Lactona tandenborstels staan bekend om hun optimale en constante kwaliteit. Dit geldt zowel voor de materiaalkeuze van de handle als voor de hoogwaardige nylon Dupont Tynex filamenten.

Lactona interdental

Lactona-antibacteriele-interdental-cleanersAntibacteriële Interdental Cleaners

Cilindrische ragers met een lang borstelgedeelte voor effecieve plaqueverwijdering. Met name uitermate geschikt voor paro patiënten. Met minder bewegingen (minder belasting) een optimaal resultaat.

Conische ragers, meerdere maten in één rager

Dankzij het taps toelopende borstelgedeelte is dit hét product voor de patiënt die meerdere maten ragers zou moeten gebruiken. Met deze antibacteriële rager houdt u de interdentale reiniging voor de patiënt overzichtelijk. Dit motiveert dagelijks te rageren.

EasyGrip, praktisch en hygiënisch

Lactona EasygripDe antibacteriële EasyGrip met kort borstelgedeelte en vaste houder is verkrijgbaar in 6 cilinidrische en 2 conische maten. Het borstelgedeelte kan makkelijk gebogen worden waardoor de molaren goed bereikbaar zijn. Het kapje verlengt het handvat en beschermt de rager. De EasyGrip is makkelijk mee te nemen om te rageren op elk gewenst moment.

Out of the box

Het complete interdentale assortiment overzichtelijk en hygiënisch in uw praktijkruimte, kies dan voor de Lactona afsluitbare combiboxen.

Interdental Cleaners

Lactona interdental cleanersCombibox A: Conische EasyDent A, B, C,  afmeting 2.5 – 5 mm, 3.1 – 8 mm, 6 – 11 mm, (100st. per type) en de cilindrische maten XXXS – XXS- XS (200st. per type).

 

 

Lactona combibox b
Combibox B: cilinidrische maten S-M-L/M-L-XL-XXL (100st. per type).

 

 

EasyGrip

Lactona easygripCombibox conische EasyGrip EasyDent A en B (40st. per type) en de clinidrische XXXS, XXS, XS ( 40st. per type) en S en M (20st. per type).
Eenvoudig aan te vullen met de diverse navulverpakking.

 

 

 

 

Lees meer over: Aanbiedingen, Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
ACTA

ACTA herstart de opleiding Prothetische tandheelkunde en Orale Implantologie

ACTA herstart per september haar afstudeerprofiel van de master in Oral Health Science Orale Implantologie en Prothetische Tandheelkunde. De opleiding kan per 2022-2023 drie studenten voor dit afstudeerprofiel plaatsen en nodigt belangstellenden uit te solliciteren naar een opleidingsplaats.

Dit afstudeerprofiel is een van de vijf afstudeerprofielen binnen de Engelstalige  post-initiële master-opleiding Oral Health Sciences.

De afdeling Reconstructieve Mondzorg van ACTA verzorgt het afstudeerprofiel Prothetische tandheelkunde en Orale Implantologie. Het betreft een driejarige fulltime opleiding waarbij vier dagen per week fysieke aanwezigheid is vereist. De principes van Top Down Planning of ook wel Backward Treatment Planning genoemd, zijn leidend in deze opleiding. De opleiding combineert prothetische tandheelkunde en orale implantologie omdat zij uitgaat van de filosofie dat het prothetische probleem en de mogelijke behandeling daarvan leidend is voor de keuze van een eventuele implantaatbehandeling. De MSc-studenten die deze cursus voltooien, hebben de kennis en het vermogen om de meest uiteenlopende patiënten op beide gebieden te behandelen.

Meer informatie

Meer informatie “ACTA herstart de opleiding Prothetische tandheelkunde en Orale Implantologie”

Prof. dr. Albert J. Feilzer, ad interim hoofd afdeling Reconstructieve Mondzorg
email: a.feilzer@acta.nl
tel: 06 10235484

Lees meer over: Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Scholing
Registreer je voor het webinar Let’s Talk Oral Health

Registreer je voor het webinar Let’s Talk Oral Health, 5 mei 15:30 – 16:30

In de tweede aflevering van onze webinarserie wordt de thuiszorg vanuit de orthodontie bekeken. Patiënten die een orthodontische behandeling ondergaan, stellen intrigerende uitdagingen voor. Met sprekers Prof. Maria Cadenas de Liano Perula en Ms. Alina Fintinenanu, RDH, C.A. Ed, CTP.

Meer informatie en aanmelden Webinar Let’s Talk Oral Health

Orthodontische hulpmiddelen en orale aandoeningen

Het is algemeen bekend dat orthodontische hulpmiddelen een verhoogde opeenhoping van tandplak kunnen veroorzaken vanwege een groter aantal plaatsen en oppervlakken waar tandplak en vuil kunnen huishouden. Bovendien belemmeren de apparaten ook conventionele mondverzorgingsgewoonten thuis, zoals tandenpoetsen en interdentale reiniging. Als gevolg hiervan is orthodontische behandeling geassocieerd met een verhoogd risico op orale aandoeningen zoals parodontale problemen, demineralisatie/witte vleklaesies en cariës. De meeste mondzorgprofessionals zullen ook erkennen dat tanden sneller bewegen in een gezonde mond, dus een optimale mondhygiëne is essentieel. In deze webinar-aflevering willen we onderzoeken hoe orthodontie de thuiszorg precies compliceert, wat de gevolgen zijn en wat er gedaan kan worden om toch een optimale mondhygiëne te bereiken.

Sprekers

Prof. Maria Cadenas de Llano Perula is in respectievelijk 2007 en 2012 afgestudeerd in tandheelkunde en orthodontie in Sevilla en Madrid (Spanje), en voltooide later haar doctoraat in de biologie van de orthodontische tandbeweging. Ze is sinds 2014 klinisch staflid van de dienst Tandheelkunde van de Universitaire Ziekenhuizen Leuven (België) en sinds 2017 assistent-professor van de afdeling Mondgezondheidswetenschappen – Orthodontie van de KU Leuven. Ze is Erasmus-coördinator binnen de school voor Tandheelkunde van de KU Leuven sinds 2019 en is momenteel verantwoordelijk voor de Research Output van de sectie Orthodontie.

Mevrouw Alina Fintineanu, RDH, C.A. Ed, CTP is een bekwame clinicus met meer dan 11 jaar ervaring in tandheelkunde en orthodontie. Ze is de oprichter en CEO van Risorius, een bedrijf dat professionele schrijf-, advies- en permanente educatie op orthodontisch gebied biedt. In 2021 was Alina ook een deelnemer aan seizoen 5 van The Great Canadian Baking Show. Maak contact met haar op Instagram @luxe.baker of neem contact met haar op via alina@risoriusortho.com

Meer informatie en aanmelden Webinar Let’s Talk Oral Health

Lees meer over: Bij- en nascholing, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
RetraXil. Superieure retractie

RetraXil. Superieure retractie

RetraXil is de nieuwe retractiepasta van Kulzer met bijzondere eigenschappen: het verwijdt de sulcus, stopt het bloeden, leidt vervolgens tot nauwkeurigere afdrukken en is compatibel met zowel analoge als digitale afdruktechnieken. Bestel uw Starter- of Value Pack hier

Een uitdaging voor een retractietechniek is het vinden van de juiste balans tussen een goede sulcus opening en een minimaal invasieve toepassing. Als gevolg hiervan zorgt een perfecte marginale pasvorm voor zowel het behoud van de rand van de sulcus als de gingivale en parodontale gezondheid.

De nieuwe retractiepasta wordt aangebracht via de dunste canule op de markt. Hierdoor kan de tandarts heel gemakkelijk toegang krijgen tot de gingivale sulcus. De dunne canule maakt een nauwkeurige toepassing van RetraXil mogelijk en voorkomt beschadiging van het tandvlees.

RetraXil---Kulzer extractiepasta

Afb. 1: De nieuwe retractiepasta wordt aangebracht via de dunste canule op de markt die een nauwkeurige toepassing van RetraXil mogelijk maakt en letsel aan het tandvlees voorkomt.

De hoge controle tijdens het applicatieproces komt overeen met de hoge controle van het terugtrekken van weke delen. Daarom zorgt RetraXil voor een schoon geopende gingivale sulcus en zorgt het voor prachtig blootliggende, bloedvrije preparatiemarges.

Alle voordelen op een rij

 • Atraumatische toepassing.
 • Efficiënt weefselmanagement.
 • Stabiele spuit voor meervoudig gebruik.
 • Materiaal krult niet op, scheurt niet en is makkelijk weg te spoelen.

Bestel uw Starter- of Value Pack hier

RetraXil_starter_Pack extractie

Afb. 2: In tegenstelling tot sommige retractietechnieken, is RetraXil kant-en-klaar en bevat het geen vaatvernauwende middelen zoals adrenaline, maar het astringente aluminiumchloride. Er is dus geen risico op overdosering.

Geen risico op systemisch overdoseren

In tegenstelling tot sommige retractietechnieken, is RetraXil kant-en-klaar en bevat het geen vaatvernauwende middelen zoals adrenaline, maar het astringente aluminiumchloride. Er is dus geen risico op overdosering.

Tijdens het aanbrengen is de pasta goed zichtbaar door het blauwe kleurcontrast, wat zorgt voor een goede controle en het gemakkelijk en schoon uitspoelen van de pasta zonder resten. Dankzij de fixeerhulp kan de canule tijdens het aanbrengen niet wegglijden en blijft hij stevig op zijn plaats, waardoor het risico op vingerletsel wordt verminderd.

Met minder werkstappen in vergelijking met andere retractiekoordtechnieken kunnen gebruikers tijd besparen.

Lees meer over: Materialen, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
4Dental lanceert sense aligners

4Dental lanceert sense aligners

4Dental lanceert sense alignersAls tandarts-behandelaar kun je nu nog meer voorspelbare resultaten leveren dan voorheen dankzij de unieke technologie van sense aligners.
Laat ons jou verder voorlichten en maak een afspraak voor een gesprek waarin we samen onderzoeken wat sense aligners voor jouw praktijk kan betekenen. Ontdek sense aligners van 4Dental

Word sense aligner behandelaar

 • Design en productie in eigen beheer
 • Lokale ondersteuning
 • Snelle levering

Omdat steeds meer patiënten niet tevreden zijn met de stand van hun tanden maar geen vaste apparatuur willen, kiest men in toenemende mate voor een behandeling met sense aligners. Als tandarts-behandelaar kun je nu nog meer voorspelbare resultaten leveren dan voorheen dankzij de unieke technologie van sense aligners. Laat ons je verder voorlichten en maak een afspraak voor een gesprek waarin we samen onderzoeken wat sense aligners voor jouw praktijk kan betekenen.

Klinisch ontworpen op maat voor elke patiënt

Met behulp van de nieuwste 3D-technologie en alleen materialen van de hoogste kwaliteit, is sense verfijnd en afgewerkt met stijlvol minimalisme en verpakt met elegantie.

 • Klinische behandelplannen
 • Wij werken met alle merken oral scanners
 • Voor en door dentale professionals

Lees meer over sense aligners van 4Dental

Lees meer over: Materialen, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Dental365

Dental365 – één van de grootste tandheelkundige spoedorganisatie in de Randstad – opent nieuwe locaties buiten de Randstad: Breda, Deventer, Ede en Tiel

Dental365 is géén reguliere tandartspraktijk, maar een team van gespecialiseerde spoed tandartsen die dag en nacht voor u klaar staat. Het helpen van patiënten die met spoed een tandarts nodig hebben, is onze missie. Op dit moment hebben wij vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en Gouda. Begin zomer openen wij de deuren in Breda, Deventer, Ede en Tiel.

De vraag naar tandheelkundige spoedzorg onder tandartsen en patiënten wordt steeds groter en Dental365 is er dan ook om beide partijen te helpen.
Dental365 is in gesprek met enkele andere tandheelkundige organisaties en kringen en verwacht aan het einde van de zomer in nog 2 à 3 steden zijn deuren te openen.

Altijd in de buurt

“Aan het eind van 2023 verwachten wij 15 tot 20 praktijken te hebben op verschillende locaties in Nederland. Op deze manier zijn wij altijd in de buurt indien u tandheelkundige spoedzorg nodig heeft’’, aldus Ilan Vigder, medisch directeur van Dental365.
Daar waar patiënten en tandartsen onze service nodig hebben, staat Dental365 voor ze klaar.

Daar waar patiënten en tandartsen onze service nodig hebben, staat Dental365 voor ze klaar

Lees meer over Dental365

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkorganisatie, Producten
Henry-Schein-Openhuis2022

Ontdek exclusieve aanbiedingen en partners op de Henry Schein Virtuele Openhuisdagen!

Na het succes van de Nederlandse Virtuele Openhuisdagen vorig jaar, gaan we dit event opnieuw op deze wijze vormgeven en organiseren we dit ook voor het eerst voor onze Belgische markt.

In Nederland en België

Kom onze exclusieve promoties en partners ontdekken in het virtuele Henry Schein dorp op:

 • 21 en 22 april in Nederland
  en op
 • 21, 22 en 23 april in België

Inschrijven nieuwsbrief over Openhuisdagen

Schrijf je alvast in op onze nieuwsbrief om geen enkele communicatie hieromtrent te missen.
Nederlandse Virtuele Openhuisdagen

Belgische Virtuele Openhuisdagen

 

 

 

Lees meer over: Aanbiedingen, Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Scholing
Evo-Fusion

EVO Fusion Denture: Innovatieve oplossingen voor uitneembare protheses

Evo-FusionMet de EVO Fusion prothese vult u uw reeds bestaande klinische protocol aan met een professioneel digitaal productieproces. Dit heeft als voordeel dat er eventueel minder afspraken nodig zijn en dat u voorspelbare resultaten en betrouwbare precisie bereikt. Op die manier zal de totale prothetiek ook bijdragen aan het economisch succes van uw praktijk.

Elysee dental Evo fusion

Elysee Dental download brochure

Klinisch protocol

 • Conventionele afdruktechniek of IOS scans van conventionele afdrukken.
 • Individuele afdruk met individuele lepel of IOS scan individuele afdruk met individuele lepel.
 • Conventionele beetregistratie met beetplaat en waswal of IOS scan van de beetplaat en waswal.
 • Bij de keuze om afdrukken op te sturen, worden dezemet de labo scanner gedigitaliseerd.

Voordelen

 • Het hele productieproces is digitaal. Dit betekent voorspelbaar, nauwkeurig, consistent en reproduceerbaar.
 • Door het gebruik van materialen van hoge kwaliteit , het uitsluiten van handmatige fouten en het vermijden van krimp, hebben de EVO Fusion
  protheses een betere pasvorm.
 • Voor de reproduceerbaarheid van de prothese worden patiënt specifieke digitale gegevens automatisch opgeslagen. Dit betekent dat een identieke, vervangende
  prothese snel en eenvoudig kan worden gerealiseerd.
 • Er zijn eventueel minder afspraken nodig voor een beter resultaat.

Download brochure over EVO Fusion of vraag een webinar aan

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Tandtechnische materialen
Biodentine

Workshop « Dentine Restauratie » met bio-actief dentine substituut

BiodentineEr zijn vele vormen van restauraties en ontelbare mogelijkheden om tanden weer te herstellen. Maar wist u dat er een Bio-actief dentine subsituut bestaat, dat bij elke indicatie waar dentine is aangetast kan helpen?

Biodentine

Het allereerste biologische bulk-fill dentine substituut dat al in meer dan 800 klinische onderzoeken de tandheelkundige voordelen heeft aangetoond. Ontdek zelf de vele voordelen hiervan in onze nieuwe workshops over dentine restauraties voor uw dagelijkse praktijk.

Programma

Een greep uit de thema’s die aan bod komen:

 • Welke restauratieve toepassingen er mogelijk zijn
 • Welke voordelen het voor uw praktijk oplevert
 • ‘hands-on’ training

Deze opleiding wordt gegeven door een Septodont-productspecialist en richt zich tot het volledige dentale team. In slechts 1 uur leert u de voordelen van het gebruik van Biodentine, het bioactieve dentine substituut. Deze cursus wordt u gratis aangeboden door Septodont.

Enkele reacties van praktijken die de sessie reeds volgden

 • “Leuk om zelf toe te passen op het demo tandje, en te zien hoe makkelijk het is!”
 • “De moeite waard om tijd voor te maken.”
 • “Wij kunnen met deze tips meteen aan de slag!”

Neem contact op met onze accountmanagers in Nederland

Regio Limburg, Noord-brabant, Zeeland, Gelderland
Céline van Aalst
Mobiel: +31 (0) 6 19 79 36 62
E-mail: cvanaalst@septodont.com

Regio N&Z Holland & Utrecht
Annemiek Damsteeg
Mobiel : +31 (0) 623 39 62 46
E-mail: adamsteeg@septodont.com

Of kijk voor beschikbaarheid in de agenda’s in outlook : « Boek een workshop »

Lees meer over: Bij- en nascholing, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Restauratie
Sunstar-Gum-soft-picks

Een innovatieve tandenstoker met een smaakje

Met de opkomende technologie en vooruitgang, wordt het gebruik van tandenstokers gemakkelijker, effectiever en vooral leuker dan ooit. Een goede kennisgeving over het nut is ook van essentieel belang.

Patiënt bewust maken over belang interdentale reiniging

Voorlichting over de risico’s van onvoldoende interdentale reiniging, kan helpen om de patiënt bewust te maken over het belang interdentale reiniging. Onderzoek wijst uit dat als je de poetsgewoonten van patiënten wilt veranderen, het succes grotendeels afhangt van de vraag of ze de gevolgen van slechte mondhygiëne begrijpen, hoe ze hun eigen gevoeligheid voor parodontitis ervaren en of ze beseffen hoe een verandering in gewoonten in hun voordeel zou kunnen werken. Je kunt hier meer over lezen in een van onze andere blogs. Echter, volgens dezelfde studie, gaan effectieve strategieën om deze gedragsveranderingen te vergemakkelijken over het stellen van doelen en planning: samen met de patiënt beslissen over het wat, hoe en wanneer. Onderdeel daarvan is hen te voorzien van kennis en middelen die hen in staat stellen om gemakkelijk hun routines aan te passen.

Help patiënten bij het vinden van het juiste product

De meest kritische eerst stap is het begrijpen van de verschillen tussen verschillende interdentale ragers en tandenstokers. Zelfs voor doorgewinterde mondzorgprofessionals kunnen de nuances gemakkelijk over het hoofd worden gezien. Help patiënten bij het vinden van het juiste product: gecoate draden, antibacteriële borstelharen, gemak van buigbare handgrepen, gebruiksgemak. Dit zijn allemaal belangrijke factoren om de hygiëne en het opvolgen van het advies van de patiënt te waarborgen.

Goede interdentale reinigingstechniek

Zoals elke tandarts weet, is techniek alles. Goede interdentale reinigingstechniek levert geweldige resultaten voor mondgezondheid op; slechte techniek brengt tanden en tandvlees in gevaar. Maak patiënten duidelijk dat de kwaliteit van interdentale reiniging belangrijk is en dat het wellicht even duurt voordat iemand de juiste techniek onder de knie heeft. Kwaliteit gaat dus boven snelheid.

Het instrueren van patiënten over de juiste techniek tijdens een bezoek is natuurlijk het eenvoudige deel. Wat echt een verschil maakt is het inbedden van de gewoonte en zorgen dat ze het blijven doen. Conventionele wijsheid suggereert dat het 21 dagen duurt om een gedrag om te zetten in een gewoonte, hoewel onderzoek suggereert dat het eigenlijk drie keer zo lang zou kunnen duren. Probeer ze te wijzen in de richting van creatieve tips om ervoor te zorgen dat het een gewoonte wordt.
Zorg ervoor dat patiënten weten dat ze verschillende ragers of tandenstokers nodig hebben voor interdentale ruimten van verschillende grootte. Dit is vaak het geval voor het reinigen tussen (de voorste) tanden of het reinigen rondom beugels.

GUM® SOFT-PICKS® COMFORT FLEX MINT

Om interdentale reiniging vooral leuk te maken is er de GUM® SOFT-PICKS® COMFORT FLEX MINT in het leven geroepen. Ons innovatieve product biedt een verfrissende ervaring om alle patiënten enthousiast te maken om elke dag tussen hun tanden te reinigen. Het combineert alle kenmerken van de normale GUM COMFORT FLEX met een frisse, coolmint smaak. Dankzij zachte rubberen borstels en een flexibele nek, helpt het gebruikers om tandplak en voedselresten zachtjes te verwijderen. Zacht – zonder latex, hout of metaal – is dit een geweldig hulpmiddel bij gevoelig tandvlees.

Dit interdentale product is ook ideaal voor mensen met zeer smalle interdentale ruimten, bruggen of een orthodontische apparatuur.
Voor meer informatie over ons volledige assortiment tandenstokers en ragers vind je hier

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
De-duurzame-reis-van-TePe

De duurzame reis van TePe

De-duurzame-reis-van-TePe

Een van de grootste uitdagingen van deze tijd is het nemen van maatregelen om klimaatverandering en de gevolgen hiervan tegen te gaan. Om deze uitdaging aan te gaan, stelt TePe zich ten doel CO₂-uitstoot te verminderen en over te gaan op een circulaire denkwijze.

CO₂- uitstoot verminderen – te beginnen met CO₂-neutrale producten en verpakkingen in 2022

TepeTePe streeft er naar om in al haar activiteiten CO₂-neutraal te worden. Dat kunnen we niet alleen, maar we kunnen wel samen met anderen naar mogelijke oplossingen zoeken. Daarom nemen we deel aan samenwerkingsverbanden om deze uitdagingen op te lossen. We zijn ervan overtuigd dat onderzoek, innovatie en samenwerking de sleutel vormen tot een duurzame toekomst.

Overal ter wereld zetten wij ons werk voort om mondgezondheid te bevorderen en op deze manier bij te dragen aan de algemene gezondheid en levenskwaliteit van mensen.

Zo zijn onze nieuwe, duurzame interdentale ragers ontwikkeld in nauwe samenwerking met tandheelkundige experts om de hoogste prestaties en kwaliteit tot in het kleinste detail te garanderen. Met de introductie van onze nieuwe lijn zetten we een verdere stap richting CO₂-neutrale productie van al onze producten en verpakkingen. Maar om een echte impact te maken in de dentale wereld vragen we aan u als dentale professional om samen met ons de belasting op het milieu te verlagen. Door het gebruik van duurzame dentale producten dragen producent, tandheelkundig professional en patiënt bij aan een gezondere planeet. Samen maken we het verschil.

Voordelen TePe Interdentale Ragers

 • De meest effectieve manier om tussen de tanden te reinigen.Tepe
 • Het gebruiksvriendelijke handvat biedt een stabiele grip, waardoor de reiniging met gecontroleerde beweging kan plaatsvinden.
 • De kleinere borstelmaten (maat: 0-3) hebben een flexibele hals voor een langere levensduur en meer toegang. De grotere borstelmaten (maat: 4-8) hebben een dikkere, buigbare draad.
 • Plastic gecoat draad met een afgeronde punt voor veiligheid en comfort.
 • Afkomstig van plantaardige materialen (80% minder CO₂ i.v.m voorgaande ragers)

Bestel TePe’s duurzame producten nu gemakkelijk en snel in de vernieuwde webshop

 • 5% introductiekorting bij bestellingen geplaatst via onze vernieuwde webshop
 • 24/7 bestellen
 • Gemakkelijk en snel
 • Voor 12 uur besteld, de volgende werkdag geleverd

Tepe

Bezoek de TePe webshop voor dentale professionals

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Venus-Pearl

Venus Pearl/Diamond ONE. De juiste kleur, iedere keer weer!

Dé universele composiet voor de meerderheid van de dagelijkste restauraties dat een buitengewone kleuradaptie biedt in één enkele kleur. Bestel uw introkit of één van de andere acties!

Venus Diamond en Venus Pearl ONE Shade

Door de verbluffende kleuradaptatie van de kleur ONE worden restauraties onzichtbaar en als het ware in de omringende dentitie opgenomen. ONE Shade bespaart veel tijd omdat er geen kleurbepaling nodig is. Gebaseerd op de ervaring en knowhow van Kulzer in moderne composieten, hebben Venus Diamond en Venus Pearl ONE Shade het grote voordeel dat ze worden geïntegreerd in een familie van composieten die al meer dan 10 jaar wetenschappelijk zijn geëvalueerd en gedocumenteerd in tal van klinische studies. Venus Diamond en Venus Pearl worden door tandartsen over de hele wereld gewaardeerd om de efficiënte verwerking, sterkte en esthetische mogelijkheden. Venus Pearl is niet voor niets al jaren de meest gebruikte composiet in de UK!

Bewezen buitengewone sterkte en slijtvastheid.

Alle voordelen op een rij:

 • Verbluffende kleuradaptatie.
 • Eenvoudig en prettig te modelleren met de consistentie van uw keuze.
 • Hoge radiopaciteit om de diagnose te vereenvoudigen.
 • Uitzonderlijke sterkte om chipping en fracturen tot een minimum te beperken.
 • Al meer dan 10 jaar klinisch bewezen.
 • Vrij van BPA-gerelateerde monomeren.
 • Beschikbaar in 3 opaciteiten en 28 kleuren waaronder ONE en 3 bleekkleuren.

Het gebruik van Venus Diamond en Venus Pearl ONE Shade heeft als voordeel voor de tandarts dat kleurbepaling niet meer noodzakelijk is om hoog esthetische en langdurige resultaten te bereiken.

Venus-ONE

Benieuwd wat er mogelijk is met Venus Diamond en Venus Pearl ONE Shade? Klik op de onderstaande video  of bekijk andere casussen van uw collega’s.

Bewezen buitengewone sterkte en slijtvastheid

De unieke TCD-matrix en het geoptimaliseerde nano-hybride vulsysteem leiden tot een uitzonderlijke buigsterkte, minimale krimpspanning en een hoge slijtvastheid ter voorkoming van chipping en breuken. Deze eigenschappen worden algemeen beschouwd als sleutelfactoren voor het significant minimaliseren van breuk en secundaire cariës, de meest voorkomende oorzaken voor het falen van directe restauraties.

De innovatieve Venus-formule belooft dus langdurige, aantrekkelijke en betrouwbare restauraties met een permanente, natuurlijke glans. Beide composieten hebben ook een hoge radiopaciteit, wat zorgt voor een betrouwbare diagnose. Daarnaast bevatten onze Venus Pearl en Diamond composieten géén BPA-gerelateerde monomeren.

Venus-formule

3 opaciteiten

Venus-ONE

Voor meer informatie

Kulzer Benelux B.V.
T +31 (0)23 543 42 50
backoffice-benelux@kulzer-dental.com
www.kulzer.nl

Lees meer over: Materialen, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Restauratie
Curasept chloorhexidine

Effectiviteit van Curasept chloorhexdine nogmaals bevestigd in systematic review

Als dental professional wilt u het beste voor uw patiënten. Daarom adviseert u niet zomaar een chloorhexidine mondspoeling. U wilt bewezen effectiviteit en het liefst een patiëntvriendelijk middel. Met Curasept kiest u voor beide. Lees de systematic review hieronder.

Een systematic review concludeert dat chloorhexidine mondwater met ADS – zoals in Curasept – verkleuring van tandoppervlak vermindert terwijl het even effectief is voor gingivitis en plaqueverwijdering als reguliere chloorhexidine mondspoelmiddelen. De systematic review van Van Swaaij et al. is als poster gepresenteerd tijdens Europerio9 in juni in Amsterdam.

Curasept chloorhexidine bevat ADS (Anti Discoloration System) en werkt volgens de systematic review dus zoals van een chloorhexidine mondspoelmiddel verwacht mag worden. Het voorkomt bovendien verkleuringen waardoor patiënten tevreden zijn en een hoge therapietrouw hebben.

De systematic review is geschreven door B.W.M. van Swaaij, G.A. van der Weijden, E.W.P. Bakker en D.E. Slot en werd in postervorm gepresenteerd tijdens Europerio9 in juni in Amsterdam.

 Effectiviteit van Curasept chloorhexdine nogmaals bevestigd in systematic review

Effectiviteit van Curasept chloorhexdine nogmaals bevestigd in systematic review (vergrote versie)

 

 Effectiviteit van Curasept chloorhexdine nogmaals bevestigd in systematic review

Bekijk de gehele productrange van Curasept mondspoelmiddelen, tandpasta en gel

Meer informatie en/of aanvragen gratis adviesbloks

E info@curasept.nl
www.curasept.nl

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten
Vakbeurs mondhygiene, 14 mei 2022

Één gezellige en interessante dag met collega’s tijdens Dé Vakbeurs Mondhygiëne! – 14 mei

Dé vakbeurs waar je als mondzorg professional bij moet zijn als je meer informatie wilt over de moderne praktijkvoering. Informatie over het programma, thema, registratie of als exposant deelnemen? www.vakbeursmondhygiene.nl

Lees meer over: Bij- en nascholing, Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Scholing