Lactona

Lactona najaarsactie: 5 + 1 of 10 + 2 gratis

Actie

 • 10 + 2 dozijn gratis voor alle tandenborstels
 •  5 + 1 verpakking gratis voor EasyGrip, Interdental Cleaners en EasyDent
 •  10 + 2 dozijn gratis voor alle Blue Floss, Blue FlossTape en tongreinigers
 • 5 + 1 dozijn gratis voor alle Interstick
 •  5 + 1 gratis voor de AftenCarePlus en ClearBreath

Aanbiedingen van deze najaarsactie zijn geldig van 4 oktober t/m 6 december 2019, deelnemende depots vindt u op www.lactona.nl

Kleur bekennen met de Lactona kies wijzer

lactona najaarsactie - prikkers 2 lactona najaarsactie - prikkers

EasyDent ABC    Easygrip  Interdental Cleaers  

Onderscheid door prijs, kwaliteit en diversiteit.

Lactona de (t)huisleverancier van het door u geadviseerde product. In Nederland winkelde in 2017 maar liefst 79% van de mensen online (bron CBS).Het gemak van vandaag besteld morgen in huis geldt ook voor het uitgebreide Lactona assortiment. Voor uw client dus geen lege schappen of sluitingstijd.

Uw Lactona advies direct in het winkelmandje van uw client EN gratis thuisbezorgd? Kijk voor deze mogelijkheid op www.tandartsplein.nl/dentaal.
Bestellingen voor uw praktijk gaan via uw dental depot, kijk voor de deelnemende depots en informatie over het complete Lactona assortiment op www.lactona.nl (ik ben professional)

 

Lees meer over: Aanbiedingen, Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/

Vervanging van metalen Schreinemakers afdruklepels

Vanaf oktober 2019 stopt de productie en verkoop van de metalen afdruklepels van Schreinemakers. De lepels worden vervangen door de autoclaveerbare afdruklepels van Schreinemakers. Deze autoclaveerbare Border-Lock lepels zijn corrosievrij en garanderen daardoor een lange levensduur.

Na meer dan 40 jaar succesvol op de markt te zijn geweest en na talloze afdrukken, wordt het tijd voor een afscheid.

Voordelen van autoclaveerbare Border-Lock afdruklepels van Schreinemakers

+ pasvorm identiek aan Schreinemakers metaal
+ corrosievrij
+ lange levensduur
+ voordeliger in prijs

Schreinemakers afbeelding 1

Bestelinformatie Border-Lock afdruklepels

Set

Schreinemakers afbeelding 2

Adruklepel

Schreinemakers afbeelding 3

Bekijk een PDF over de vervanging van metalen Schreinemakers afdruklepels

Meer informatie

I www.borderlock.com
T 00 31 65 38 03 252
E info@mercadent.nl

Lees meer over: Afdrukmaterialen, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
DVDMFR

Congres: Artificial Intelligence in de tandheelkundige diagnostiek

De experts zullen het onderwerp van vele kanten belichten: wat kunstmatige intelligentie betekent voor de samenleving en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst, wat de beloftes die kunstmatige intelligentie voor ons inhouden, maar ook de problematiek die ermee gepaard gaat, zowel technisch als ethisch. Uiteraard komt ook de tandheelkundige toepassing aan bod.
16 januari 2020, vanaf 16.00 uur, Almere.

In de medische diagnostiek heeft artificial intelligence (AI) al een vlucht genomen, waar het in de tandheelkunde nog een relatief nieuwe ontwikkeling is. Middels zogenaamde ‘’deep learning’’ algoritmes leert de computer radiologische beelden te interpreteren. Dit heeft in de medische radiologie al geleid tot verbetering en vooral ook consistentere diagnostiek bij bepaalde diagnostische taken. En het heeft ook geleid tot wat onrust in de beroepsgroep van radiologen over de toekomst van hun beroep.

Radiologische diagnostiek ondersteunen met kunstmatige intelligentie

Ook in de tandheelkundige radiologie zijn er inmiddels enkele initiatieven om de radiologische diagnostiek te ondersteunen met kunstmatige intelligentie. Die initiatieven zijn er zowel vanuit de commercie als vanuit wetenschappelijke hoek. Het is echter niet eenvoudig om computers te leren om tandheelkundige röntgendiagnostiek te doen, vooral vanwege de brede variatie van verschijningsvormen van cariës en parodontaal botverlies, niet in de laatste plaats door de niet gestandaardiseerde opnametechnieken. Daarom zijn de meeste initiatieven op dit moment gericht op diagnostiek op CBCT-opnamen en panorama-opnamen. Echter verreweg de meest voorkomende pathologie in de mond is nog steeds cariës en parodontale aandoeningen. Van cariësdiagnostiek op bitewings is bekend dat de sensitiviteit te wensen over laat; slechts grofweg 50% van de aanwezige approximale dentinecariës wordt op een bitewing correct gediagnosticeerd. Daarin zou kunstmatige intelligentie dus een verschil moeten kunnen maken.

Onderwerpen

Het wintersymposium van de NVDMFR is geheel gewijd aan de ontwikkelingen op het gebied van de kunstmatige intelligentie in het algemeen en in de radiologische diagnostiek. Middels diverse voordrachten van experts op het gebied van de toepassing van kunstmatige intelligentie voor (ondersteuning van) radiologische diagnostiek poogt de NVDMFR een inspiratiesessie neer te zetten waarbij u meegenomen wordt in de huidige ontwikkeling en de verwachtingen voor de toekomst.
Wij hebben een drietal sprekers bereid gevonden om het onderwerp op een toegankelijke wijze aan u te presenteren. Uiteraard is daarvoor ook samenwerking gezocht met sprekers uit de medische radiologie, waar men een behoorlijke voorsprong heeft op de tandheelkundige toepassing. Daardoor kunnen we het onderwerp van vele kanten belichten: wat kunstmatige intelligentie betekent voor de samenleving en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst, wat de beloftes die kunstmatige intelligentie voor ons inhouden, maar ook de problematiek die ermee gepaard gaat, zowel technisch als ethisch. Uiteraard komt ook de tandheelkundige toepassing aan bod. De pioniers die komen spreken zullen ook zeker de link leggen met de dagelijkse tandartspraktijk. Uiteraard zal er ook ruim tijd worden ingepland om in discussie te gaan over de diverse ontwikkelingen.

Meer informatie en inschrijven ‘’Artificial Intelligence in de tandheelkundige diagnostiek’’

Lees meer over: Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Scholing/
Regie over de agenda: nieuwe videotraining in Dental Management Toolkit

Regie over de agenda: nieuwe videotraining in Dental Management Toolkit

Voor mondzorgpraktijken die zich richten op een efficiëntere agenda is de uitdaging meer regie te krijgen over de agendaplanning. Balie medewerkers en andere medewerkers die zich bezighouden met het plannen van afspraken ervaren dit echter vaak als lastig, aangezien zij ook aan de wensen van patiënten willen voldoen.

Kortom, de ervaring is veelal dat meer regie over de agendaplanning ten koste gaat van de patiënttevredenheid. Deze training laat je inzien dat beiden wel kunnen samengaan. Het laat je tevens zien waardoor de patiënttevredenheid wordt bepaald en hoe je meer regie krijgt in het contact met de patiënt.

Bekijk een preview van de videotraining Regie over de agenda

De hele trainingsvideo bekijken? Neem een abonnement op de Management Toolkit en bekijk de trainingsvideo Regie over de Agenda

Bekijk ook andere videotrainingen:
Meer rendement uit de mondzorgpraktijk

Kwalitatieve zorg is een teamprestatie

Efficiënte agendaplanning in de praktijk

Neem een abonnement en download de voorbeelddocumenten en trainingsvideo’s

Dental Management Toolkit: online protocollen, video’s en tips

Dental Management Toolkit: Online protocollen, video’s en tipsHet management van een praktijk vraagt net zo veel passie en gedrevenheid als de uitoefening van uw vak als tandarts of mondhygiënist. Voor veel praktijken is het een uitdaging om het praktijkmanagement – het ‘smeermiddel’ binnen een praktijk – net zo goed uit te voeren als de zorgverlening aan de patiënt. De Dental Management Toolkit helpt u hierbij met protocollen, video’s en tips.

“Het wiel is vast al uitgevonden, maar niet bij mij bekend”

Iedere praktijk heeft grotendeels te maken met dezelfde vragen en problemen op management gebied. Vanuit onze ervaring bij veel praktijken kunnen we gericht adviseren en oplossingen aandragen. Met de Dental Management Toolkit worden de kennis én praktische oplossingen op een laagdrempelige manier beschikbaar gesteld voor praktijken. Deze toolkit is bedoeld voor alle praktijken – van klein tot groot – die continu willen verbeteren en daarvoor praktische oplossingen aangedragen willen krijgen.

Toegang

U heeft gedurende 365 dagen toegang tot de Dental Management Toolkit na eenvoudige aanmelding. Via deze online omgeving heeft u vrije toegang tot veel voorbeeld protocollen en formulieren. Van hygiëne protocollen en voorbeeldformulieren voor het functioneringsgesprek tot video’s met tips en handige documenten voor praktijkmanagement. Naast de vrije toegang van de toolkit wordt de praktijk op verschillende manieren getriggerd zich verder te verbeteren. Zo ontvangt u regelmatig een advies of tip en worden nieuwe protocollen of formulieren beschikbaar gesteld, bijvoorbeeld om te voldoen aan nieuwe wetgeving zoals de WKKGZ.

Wat biedt een abonnement op Dental Management Toolkit?

Met de Dental Management Toolkit ontvangt u gedurende 365 dagen één gebruikersaccount per praktijk, dat recht geeft op:

 • Toegang tot de afgeschermde Toolkit
 • De mogelijkheid voorbeeld protocollen en formulieren vrij te downloaden en te gebruiken.
 • Het bekijken van (instructie) video’s voor verdere uitleg en achtergronden.
 • Update of aanvulling van protocollen en formulieren en regelmatig nieuwe video’s, adviezen en/of tips.

Tarief

Het tarief voor toegang tot de Dental Management Toolkit bedraagt € 250,00 (exclusief 21% BTW) en kan individueel of per praktijk worden afgesloten. De toegang geldt voor een periode van 1 jaar.

Initiatiefnemers

Dental Management Toolkit is een initiatief van Kuiken Praktijkmanagement en dental INFO. Heeft u vragen? Mail naar info@dentalinfo.nl of bel 06-1498 0141.

Registreren jaarabonnement

Lees meer over Dental Management Toolkit

Lees meer over: Infectiepreventie, Partnernieuws, Partnernieuws, Praktijkorganisatie, Producten/
Press-evolution-400 - na kraken

Tijdschriften in uw wachtruimte? En als u nu eens 80% minder betaalde: nog geen 12 euro per maand?

Press Evolution bezorgt u al vanaf € 70 incl. BTW en portokosten per jaar een kwalitatief tijdschriftenpakket waardoor u bespaart op uw budget én het voor uw patiënten ontspannen wachten is op hun afspraak met u.

Tot 20€ korting, 2 maanden gratis én gratis kinderspeelgoed

speelgoed tijdschriften press evolution

dental INFO lezers ontvangen tot 2 maanden gratis lectuur en tot 20 € korting bij het tijdschriftenpakket voor uw patiënten in de wachtruimte. Als actie schenken wij u hier bovenop kinderspeelgoed voor uw wachtruimte. Bij een inschrijving voor één jaar krijgt u drie tot vijf houten speelgoedjes voor uw wachtruimte of jongere patiëntjes. Gebruik hiervoor de code “Dental” (onder bijzondere acties) op onze site

Tijdschriftenpakket

De wachtruimte in uw praktijk weerspiegelt in belangrijke mate het imago van uw praktijk. De ontvangst, sfeer en kwaliteit van deze ruimte is ongetwijfeld dan ook van belang voor u. De aanwezigheid van kwaliteitsvolle, recente en zorgvuldig geselecteerde magazines vormt een belangrijk element voor uw patiënten. Press Evolution levert een tijdschriftenpakket tegen lagen kosten.

Press Evolution biedt u:

 • Een gevarieerde selectie met tijdschriften van de op één na laatste verschijning
 • 14 of meer tijdschriften per bundel
 • Leesbundel waarin iedere bezoeker minstens één blad vindt dat overeenstemt met zijn of haar interesse
 • Tijdschriften die uw eigendom blijven
 • De mogelijkheid te kiezen uit verschillende formules en soort van bundels in functie van uw noden: maandelijkse levering, om de twee maanden of per kwartaal
 • De garantie dat er geen automatische verlenging is
 • De garantie dat er geen prijsverhoging is bij het inschrijven voor een 2de jaargang
 • De mogelijkheid te kiezen wanneer uw abonnement start
 • Een verzending via PostNL van de bundel in een stevige doos

Voor meer informatie surft u naar www.pressevolution.nl

 

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Wachtkamer/

Ontdek de effectiviteit van intraorale reparaties

Reparaties helpen een gezonde tandstructuur te behouden en bewijzen een veilige en effectieve procedure te zijn die, met relatief weinig moeite, veel tijd en geld kan besparen.

Wist u dat?

Lokale restauratiedefecten, zoals fracturen en chipping, nog steeds vaak resulteren in het vervangen van de totale restauratie. Toch tonen recente klinische studies aan dat reparaties een state-of-the-art behandeling zijn voor deze lokale restauratiedefecten. Ze helpen gezond tandweefsel te behouden en verlengen de levensduur van de restauratie, omdat iedere vervanging ten koste gaat van gezonde tandstructuur.

De grootste uitdaging bij intraorale reparaties ligt bij de compatibiliteit van de bonding met verschillende materialen. Afhankelijk van de restauratie moet de bonding werken op tandoppervlakken en verschillende tandheelkundige materialen. iBOND Universal werkt op nagenoeg alle dentale materialen met slechts één flacon. Het is niet mogelijk om per ongeluk verschillende reparatiesets voor verschillende materialen met elkaar te verwarren. Het universele adhesief iBOND Universal zorgt ervoor dat tandartsen defecte directe en indirecte restauraties, beschadigde kronen en bruggen in slechts een paar minuten kunnen repareren.

Waarom is iBOND Universal zo ideaal voor intraorale reparaties?

– Behoud van de gezonde tandstructuur
– Slechts 1 flacon voor praktisch alle materialen
– Het gebruik van het gevaarlijke waterstoffluoride is niet nodig
– Minimaal invasief en kostenefficiënt

Megavoordeel: Tot wel 40%

Bestel nu de iBOND Universal Intraoral Repair Package. Alles wat u nodig heeft voor intraoraal repareren in 1 kit: bonding, primer, flowable composiet en universeel composiet.

 

 

Voor meer informatie;
Kulzer Benelux B.V.
T +31 (0)23 543 42 50
E backoffice-benelux@kulzer-dental.com
I www.kulzer.nl

 

 

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Restauratie/
Elysee-Dental-kortingsvouchers

Bestel uw Elysee Dental testvouchers met hoge kortingen

Bestel uw Elysee Dental testvouchers met hoge kortingen. Test welke voordelen en totaaloplossingen Elysee Dental als onderdeel van een wereldwijde organisatie kan bieden. Wij bieden u nu de mogelijkheid om meerdere producten bij ons uit te proberen met hoge kortingen!

 • Probeer meerdere werkstukken
 • Geldig op diverse productcategorieën
 • Actie ook geldig voor bestaande klanten

Geïnteresseerd in deze aantrekkelijke actie? Bestel de Elysee Dental testvouchers met hoge kortingen

 

Lees meer over: Aanbiedingen, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/

Onder volledige narcose behandelen in uw eigen praktijk met het mobiel anesthesieteam van AIC

AIC Services is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verzorgen van hoogwaardige medische zorg binnen de anesthesiologie en intensive care geneeskunde. Wij leveren op aanvraag naast anesthesiologen en intensivisten ook een volwaardig mobiel anesthesieteam op elke wenselijke locatie in heel Nederland en België, waardoor u in uw eigen praktijk cliënten onder volledige narcose kunt behandelen zonder dat u ook maar enige investering hoeft te doen in uw praktijk.

Volwaardig mobiel anesthesieteam

Het mobiel anesthesieteam levert het totale pakket om onder volledige narcose te kunnen behandelen binnen uw eigen praktijk. Dit is inclusief alle nodige apparatuur, medische gasvoorziening, medicatie, disposables, anesthesioloog en personeel van hoge kwaliteit. Zo kunt u behandelingen onder volledige narcose uitvoeren binnen uw eigen praktijk, wanneer het u uitkomt, met uw eigen spullen en personeel en zonder dat u ook maar enige investering hoeft te doen in uw praktijk.

Bekijk de video van ons mobiele anesthesieteam in actie, uitgezonden door het programma De Barometer op RTL-Z

Bekijk de video van het AIC Services anesthesieteam in actie

Meer informatie

Contactpersoon:
Drs. Mustafa Albayrak, anesthesioloog-intensivist
I www.aicservices.nl
info@aicservices.nl
T +316.247.257.37

Lees meer over: Anesthesie, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
CS-Scanflow

Carestream CS Scanflow: taking your intraoral scanning to new heights

Enter the next era of intraoral scanning with Carestream Dental’s newest software: CS ScanFlow. Unlimited workflow capacity. Faster scanning. Expanded processing options. One-click export. Touchscreen capabilities. With these advanced features, your possibilities are endless.

Getting started is as easy as opening the software and beginning your scan. Once you have a base scan, you can pursue any workflow you require; allowing you to switch to different clinical indications or treatments on your patient. A simple four-step process keeps you on track, guiding you from beginning to end.

Efficiency for your practice is key and CS ScanFlow facilitates your workflow by allowing you to choose from three processing modes based on your time and clinical indication requirements. Case collaboration is also strengthened, as you can easily send the files to your referrals, lab, or manufacturer directly from the software.

Find the PDF file of Carestream CS Scanflow here

CS scanflow software:

 • Provides ultimate versatility, flexibility and scalability
 • Puts control at your fingertips with touchscreen capability
 • Processes datasets quickly and accurately
 • Provides vibrant HD 3D digital impressions
 • Simplifies data export and exchange
 • Enhances the capture of challenging data with Hybrid Scanning
 • Works with Carestream Dental’s CS 3600, CS 3600 Access, and CS 37001 intraoral scanners

 

Scanflow 2

Get in touch with scanning

Our scanning process is straightforward and intuitive. A simplified user interface specifically designed for touch screen navigation allows you to enjoy more direct and intuitive interaction with the software.

Scan

Begin scanning the patient and choose the evolutionary workflow based on your personal preferences or your patient’s clinical needs.

 • There’s no need to select a workflow or application
 • You can scan the patient and determine the next steps along the way

Check

Scanflow check

Once the scanning is complete, select from restorative, orthodontic and implant check options.

 • Verify that holes are filled, check undercuts, ensure gingiva is captured, make measurements and indicate the margin line
 • Select from low, standard, and high resolution processing options once the scan is confirmed

Adapt

Scanflow adapt

Refine the appearance of the final scan based on your preferences.

 • Mesh cleanup enables you to refine the final mesh
 • The Mesh Closure adds a base to your digital impression for model printing
 • Bracket removal allows you to scan the patients still in active appliances and send a bracket-free model to the aligner manufacturer of your choice

Export

Scanflow export

Export or transfer your files immediately after processing—with no need to exit the software.

 • Direct access to CS Connect2 allows the lab or manufacturer to use the CAD software of their choice
 • STL, PLY and DICOM files are transferred to the lab

Infinite combinations, unending potential

CS ScanFlow gives you the freedom to scan what you want, when you want and how you want. Whether your patient needs a restoration, implant or orthodontic treatment, you’ll benefit from completely unrestricted workflows.

Choose from any of our existing scanning formats, like implant, bite registration, and pre- and post-scan. You can also enjoy the freedom to add any extra scan of your choice or additional information that you want to share with your lab, such as emergence profile details, a scan body or preparation.

Carestream Dental’s open file format further opens up your range of possibilities— work with your preferred CAD design software, lab or manufacturer, and choose from a wide range of third-party validations by selected partners to power your case planning and treatment.

Learn more about CS ScanFlow

Find the PDF file of Carestream CS Scanflow here

 

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Röntgen en beeldsystemen/
De EasyDent A, B, C combineert meerdere maten in één rager

De EasyDent A, B, C combineert meerdere maten in één rager

EasyDent: ideaal voor het reinigen van grotere en kleinere ruimtes tussen de tanden, kiezen en onder bruggen. Zeer effectief in interdentale plaqueverwijdering door het lange borsteloppervlak.De met Triclosan gecoate nylon haren zorgen voor een optimale hygiëne.

Maten

Type A: 2,5 – 5 mm

Type B: 3,1 – 8 mm

Type C: 6 –  11 mm

Doelgroep

Volwassenen en dragers van orthodontische apparatuur met name

gebruikers van verschillende maten ragers.

Steel

Het draad is voorzien van een stevige kunststof coating voor een aangenaam gebruik.

Borstelgedeelte

Hechte implant van zachte, stevige filamenten.

 

 

Houder EasyDent

 

Houder

Universele houder, geschikt voor de EasyDent en alle overige maten interdental cleaners.

Meer informatie

Lees meer over EasyDent op de website van Lactona

I www.lactona.nl

Lactona-logo

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
QuietOn-400x230 - na kraken

Dental QuietOn Gehoorbescherming

Dental professionals worden constant blootgesteld aan onregelmatig tandheelkundig geluid, zowel hoorbaar als niet hoorbaar. En toch, wordt dit vaak ontkend omdat we wennen aan deze geluiden. Dit kan schadelijke gevolgen hebben op langere termijn. QuietOn dental active noise cancelling earplugs zijn slimme, gecertificeerde gehoorbeschermers uit Finland.

Dankzij QuietOn dental gehoorbescherming worden alle schadelijke en hinderlijke geluiden gedempt maar kunt u toch ‘gewoon’ met uw patiënten en collega behandelaars praten/communiceren alsof u geen gehoorbescherming draagt.

QuietOn In Praktijk

Geoptimaliseerde gehoorbescherming voor Dental professionals

Dental QuietOn, voordelen in de tandheelkunde

 • Gecertificeerd gehoorbeschermingsapparaat (EN 352)
 • Binnen 1 uur volledig opgeladen
 • Klein en gemakkelijk in gebruik, geen draden, geen instellingen
 • Extra lang batterij vermogen van 50 uur
 • Uiterst efficiënt in hoge en lage geluidsfrequenties
 • Hygiënisch en veilig, geen elektro magnetische storingen (interference)
 • Gemakkelijke, gelijkblijvende communicatie tussen patient en behandelaars
 • Patiëntvriendelijk : vermindert hinderlijk geluid in uw praktijk
 • Reduceert sterk de storende tandheelkundige geluiden en dagelijkse stress
 • Verhoogt uw welbevinden door het verminderen van geluid in de praktijk

Beroepsgerelateerd risico op gehoorbeschadiging: dental professionals

Dental professionals (tandartsen, mondhygiënisten, techniekers etc) zijn constant blootgesteld aan onregelmatig tandheelkundig geluid, zowel hoorbaar als niet hoorbaar. En toch, wordt dit vaak ontkent en gemakkelijk aan voorbijgegaan omdat we wennen aan deze geluiden. Echter de schadelijke gevolgen blijven en openbaren zich pas op langere termijn. QuietOn dental active noise cancelling earplugs zijn slimme, gecertificeerde gehoorbeschermers uit Finland. Dankzij QuietOn dental gehoorbescherming worden alle schadelijke en hinderlijke geluiden gedempt maar kunt u toch ‘gewoon’ met uw patiënten en collega behandelaars praten/communiceren alsof u geen gehoorbescherming draagt. Hierdoor is QuietOn dental bij uitstek geschikt voor de tandheelkunde.

QuietOn Grafiek

Bovenstaande grafiek toont u de reductie niveaus en het verschil van tandheelkundig geluid met gebruikmaking van Dental QuietOn active noise cancelling gehoorbescherming ten op zichtte van standaard gevormde oor bescherming(doppen) .

Tandheelkundige apparatuur produceert geluid in verschillende frequenties. Het hoogste geluidsniveau verschilt tussen de verschillende merken apparatuur en daardoor is het alleen mogelijk om geluidreductieniveaus te vergelijken. Dental QuietOn presteert het meest optimaal bij hoge – en lage frequentie geluiden.

Menselijke spraak ( praten) is een medium frequentieniveau. Het reductiegeluidsniveau van Dental QuietOn bij medium frequenties is heel laag en daar door is het mogelijk om ‘gewoon’ te blijven communiceren met uw dental team en patiënten. Met andere woorden; Dental QuietOn dempt niet het geluid van spraak en lijkt het alsof u geen gehoorbescherming draagt.

Daarnaast en niet te vergeten, kunnen ook niet-hoorbare geluiden uw gehoor op langere termijn beschadigen. De Ultrasoon scaler is een voorbeeld van tandheelkundige apparatuur welke een gemiddeld geluidsniveau produceert van rond een frequentie van 30kHz. Dit niveau is buiten het bereik van het menselijk gehoor (20Hz-20kHz).

Verdere wetenschappelijke studies zijn nodig om te onderzoeken welk effect deze zeer hoge of zeer lage geluidsfrequenties hebben op het menselijk gehoor.

INIRC/IRPA bevelen de onderstaande limieten aan voor beroepsmatige gehoorbescherming:

 • 16Hz-20kHz limiet 75dB
 • Ultrasoon geluid 25-100kHz : limiet 100dB

Meer informatie over Dental QuietOn Gehoorbescherming

 

Meer informatie en bestellen

Matrix-Dental
I www.matrix-dental.com
E info@matrix-dental.com
T +31 0 (10) 416 31 93

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Veiligheid/
Veilig en snel witte tanden met de Bite&White ABC Masterkit

Het Cavex Bite&White ABC Systeem, Uniek 3-staps bleeksysteem

Een mooie glimlach is een van de meest aantrekkelijke kenmerken van mensen. Whitening behandelingen zijn dan ook één van de meest gevraagde cosmetische behandelingen in de wereld. Anderzijds heeft tandenbleken ook een twijfelachtige reputatie vanwege de associatie met pijn en schade aan het gebit. De Cavex Bite&White ABC Masterkit garandeert een stralen witte lach zonder gevoeligheid en schade.

Cavex heeft de unieke ABC Mastkerit ontwikkeld, waarbij AB&C staan voor Activeren, Bleken en Conditioneren. Uiteraard gebeurt dit met een op maat gemaakte bleeklepel. Met het volgen van die drie stappen staat Cavex garant voor een uiterst effectieve, veilige en bovenal pijnloze bleekbehandeling.

3 Eenvoudige stappen naar succes:

 1. Activeren is de eerste stap en hiervoor wordt Cavex Bite&White StainLess toegepast. Deze tandpasta vervult twee functies. Dit product is verbluffend goed in staat om oppervlakte-vlekken en tandplak te verwijderen, waardoor het bleekproduct in direct contact met het glazuur komt. Cavex Bite&White StainLess heeft tevens de bijzondere eigenschap dat de pH-waarde in de mond wordt verhoogd en daarbij wordt een perfecte omgeving gecreëerd waarin de bleekbehandeling optimaal werkt.
 2. Bleken wordt gedaan met behulp van Cavex Bite&White whitening gel, een bewezen, effectief en vooral veilige bleekgel met 16% carbamideperoxide (staat gelijk aan 6% waterstofperoxide). De toevoeging van natriumfluoride werkt mee aan de versterking van het glazuur terwijl kaliumnitraat meehelpt om eventuele gevoeligheid te voorkomen. Bij een behandeling van slechts 30 tot 60 minuten is de Cavex Bite&White whitening gel al effectief; het is niet nodig om de bleeklepel langer in de mond te houden. Uitdroging van het glazuur, dat ook gevoeligheid kan veroorzaken, wordt zo voorkomen.
 3. Conditioneren wordt uitgevoerd met Cavex Bite&White ExSense. Cavex Bite&White ExSense biedt een snelle en langdurige vrijwaring van gevoelige tanden dankzij een revolutionaire mix van hydroxyapatiet en een zogenaamde hydro-dispersing gel. Dankzij de samenstelling van Cavex Bite&White ExSense dringt de hydroxyapatiet extra diep door in de tubuli en microscheurtjes in het glazuur. Dit betekent dat de gebieden die gevoeligheid veroorzaken, volledig worden afgesloten; tevens vindt er een kristallisatieproces plaats dat bijdraagt aan herstel van de micro-hardheid en het re-mineralisatieproces versnelt.

Met het Bite&White ABC-systeem heeft Cavex een veilig bleeksysteem ontwikkeld, dat garant staat voor fantastische resultaten zonder risico en zonder gevoeligheid. Vandaar het motto van Cavex: Whitening shouldn’t be frightening!

Volgens Europese richtlijnen ontwikkeld

Alle Cavex Bite&White producten zijn ontwikkeld aan de hand van Europese richtlijnen en voldoen 100% aan de Europese wetgeving op tandbleek-middelen en kunnen derhalve vrij worden gebruikt.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Cavex

Lees meer over: Esthetiek, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/

PANAVIA™ SA CEMENT Universal: Cementeer in 1-stap, alle materialen zelfs glaskeramiek

Een aparte primer is niet meer nodig tijdens cementeerprocedures. De combinatie van MDP-monomeer en het unieke silaan, LCSi-monomeer, verzorgt direct de hechting aan vrijwel alle materialen zelfs glaskeramiek.

NIEUW PANAVIA™ SA CEMENT Universal zelfhechtend composietcement

Cementeren in 1-stap aan alle materialen zelfs glaskeramiek met de technologie van Kuraray.

Kuraray Noritake Dental, dé innovator op het gebied van adhesieve en silaantechnologie, introduceert een doorbraak in zelfhechtend composietcement: PANAVIA™ SA CEMENT Universal.
Het unieke silaan – LCSi-monomeer – in PANAVIA™ SA CEMENT Universal zorgt voor een directe, sterke en duurzame chemische hechting aan vrijwel alle materialen: porselein, lithiumdisilicaat, composiet en zelfs glaskeramiek. Een afzonderlijke primer of voorbehandeling is niet meer nodig. Bovendien zorgt de hoge concentratie van het originele MDP-monomeer voor de chemische reactiviteit met zirkoniumoxide, metaallegeringen, dentine en glazuur.

PANAVIA™ SA Cement Universal is verkrijgbaar in 3 kleuren. Applicatie gaat moeiteloos zonder gebruik van een dispenser. Het product heeft een breed indicatiegebied zoals kronen, bruggen, inlays, onlays, stiften en zelfs adhesiefbruggen. Een unieke combinatie van polymerisatietechnologieën garandeert bovendien een probleemloze uitharding en een duurzame hechting. Het resultaat: een sterkere verbinding, veelzijdiger en gemakkelijker in gebruik dan ooit tevoren.

Voordelen van PANAVIA™ SA Cement Universal

 • In 1-stap cementeren aan alle materialen zelfs glaskeramiek
 • Breed indicatiegebied, ook voor adhesiefbruggen
 • 3 kleuren
 • Gemakkelijke overmaatverwijdering
 • Moeiteloos appliceren zonder dispenser
 • Extra smalle endotip
 • Opslag op kamertemperatuur

Probeer zelf en vraag direct uw sample aan

Vraag-uw-sample-aan-Panavia

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar de website van Kuraray
E infobenelux@kuraray.com

 

 

Lees meer over: Partnernieuws, Producten, Restauratie/
KaVo Kerr promoties januari – april 2019

KaVo Kerr promoties september – december 2019

Ontdek de nieuwe KaVo Kerr News & Promotion. Bekijk en download de KaVoKerr promoties, geldig van 1 september t/m 31 december 2019.

Of vraag meer informatie aan via het KaVo Kerr-contactformulier

Kavo-Kerr-promoties-sep-dec-2019

 

 

Lees meer over: Behandelunits, Instrumenten, Materialen, Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Restauratie, Röntgen en beeldsystemen/
Miele-PWD-8531-en-PWD-8532-

Compacte modellen thermodesinfectoren van Miele – optimale reinigingsresultaten

De thermodesinfectoren PWD 8531 en PWD 8532 van Miele staan garant voor betrouwbare reinigings- en desinfectieresultaten. Door hun compacte vorm kunnen de thermodesinfectoren ook in kleine hygiënische ruimten worden geplaatst– op het werkblad, vrijstaand of als onderbouwmodel.

Compact model en beste reinigingscapaciteit

Door hun compacte vorm kunnen de thermodesinfectoren PWD 8531 en PWD 8532 zelfs in de kleinste hygiënische ruimtes worden geplaatst en behalen zij optimale resultaten waarop u kunt vertrouwen.

Aangepast aan de behoeften van kleine tandartspraktijken

De lagere capaciteit van de PWD 8531 is duidelijk efficiënter als het gaat om de verwerking van kleinere volumes instrumenten.


Hygiënische en intuïtieve bediening

Het 4″-kleurendisplay met “Touch on Glass” beschikt over een intuïtieve bedieningslogica en meerdere keuzetoetsen, waardoor er snel en veilig mee kan worden gewerkt.

Meer informatie: 0347-378884 | www.miele.nl/pro/PWD853

 

 

Lees meer over: Partnernieuws, Producten, Steriliseren/
Identium® als afdrukmateriaal voor de implantaat afdruk

Meer zekerheid met Identium® als afdrukmateriaal voor de implantaat afdruk

Een hoge eindhardheid – direct al na de mond-uitname. Identium® Medium en Heavy zijn beide zeer geschikt voor al uw implantaatafdrukken. Meer zekerheid dankzij een zeer betrouwbare 3-dimensionale stabiliteit en een optimale scheurweerstand.

Identium® voor uw Implantaatafdruk

Dankzij de hoge eindhardheid – direct al na de mond-uitname – zijn Identium® Medium en Heavy zeer geschikt voor al uw implantaatafdrukken. Indien er een afdrukcombinatie met Identium® Light gemaakt wordt, dan is het belangrijk dat de transferstiften voldoende door het sterkere Identium® Medium of Heavy afdrukmateriaal omsloten wordt.

Identium Implantaat
Afbeelding met dank aan tandarts Marijn Moolenaar

Een superieur afdrukmateriaal wat u meer zekerheid biedt door een zeer betrouwbare 3-dimensionale stabiliteit en een optimale scheurweerstand.
Dit VSXE afdrukmateriaal heeft een unieke samenstelling. Identium® heeft namelijk de beste eigenschappen van polyether en additiesiliconen.
Reuk- en smaak- neutraal met meer comfort dankzij het gemakkelijk uit de mond nemen van de, met Identium® gevulde, afdruklepel.

Bekijk de Identium® instructiefilm, gefilmd in de praktijk van tandarts van den Goorbergh in Prinsenbeek.

De volgende stappen zijn belangrijk voor het vervaardigen van een goede afdruk

✓ Sluit alle externe factoren uit die de uitharding van afdrukmaterialen nadelig kunnen beïnvloeden.
✓ Individualiseer de afdruklepel met voldoende gelijkmatige afdrukruimte.
✓ Gebruik de juiste adhesief (Identium®) en laat deze eerst goed op de lepel drogen voordat er afgedrukt gaat worden.
✓ Mengpistool, -spuit en –apparaat gereed maken voor gebruik en zet de timer op de gewenste verwerkingsc.q. uithardingstijd.
✓ Vul de afdruklepel met voldoende afdrukmateriaal
✓ De lepel met afdrukmateriaal rustig en gelijkmatig aandrukken en deze met twee vingers, zonder druk, blijven vasthouden totdat u de afdruk voorzichtig uit de mond kunt halen.
✓ Na controle de afdruk met water schoonspoelen en desinfecteren.

Digitaal en toch blijven afdrukken

Identium® een superieur afdrukmateriaal voor meer zekerheid, zowel conventioneel als digitaal.
Niet alleen de Identium® afdruk maar ook het scan-geoptimeerde Silginat® (tegenafdruk) en het Futar® Cut & Trim Fast (beetregistratie) kunnen probleemloos en zeer nauwkeurig door uw laboratorium gedigitaliseerd worden.

Kettenbach Dental
Im Heerfeld 7 35713 Eschenburg · Germany
www.kettenbach-dental.com

Meer informatie

Voor meer informatie vraag uw dental depot of direct via ons.
I dental4.nl
E info@dental4.nl
T 06 16 79 15 91

Lees meer over: Afdrukmaterialen, Partnernieuws, Producten/
CS_3600_Accuracy_Image_NL

CS 3600: de hoogste nauwkeurigheid wederom bewezen in een studie

In een recente vergelijkende in vitrostudie* naar nauwkeurigheid van vijf intra-orale scanners overtrof de CS 3600 toonaangevende concurrenten door het minst te variëren tussen het gescande model en het referentiemodel.

Enkelvoudige kroon, gedeeltelijke prothese en volledige boog

In een recente vergelijkende in vitro prestatiestudie naar nauwkeurigheid, overtrof de CS 3600 toonaangevende concurrenten door het minst te variëren tussen het gescande model en het referentiemodel, en leverde een significant betere prestatie op het gebied van juistheid.

De CS 3600 leverde de meest consistente, herhaalbare resultaten voor de beste precisie bij het scannen van een enkele kroon of gedeeltelijke protheses. De CS 3600 had de op één na beste precisie bij het scannen van een volledige boog.

Juistheid en precisie spelen een cruciale rol in de pasvorm van definitieve restauraties, protheses en implantaten.

Meer informatie

Ga naar de website van Carestream voor meer informatie over de voordelen voor uw praktijk van het nauwkeurig vastleggen van digitale afdrukken.

 

*Mangano F, Logozzo S, Hauschild U, Veronesi G, Imburgia M, Mangano C, Admakin O. June 6, 2019. Trueness and precision of 5 intraoral scanners in the impressions of single and multiple implants: a comparative in vitro study. BMC Oral Health. 19(101): DOI 10.1186/s12903-019-0792-7

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Röntgen en beeldsystemen/
Glansje - het logo

Glansje helpt om de preventieboodschap beter over te brengen

JTV Mondzorg voor kids levert mondzorg aan kinderen. Er wordt geprobeerd om spelenderwijs verantwoord mondzorggedrag aan te leren. Raoul Trentelman, algemeen directeur, medebedenker van het Glansje-preventieconcept en schrijver van de Glansje-sprookjes, vertelt hoe het is om bij JTV te werken en hoe sprookjes kinderen kunnen helpen om minder gaatjes te krijgen.

Kun je je voorstellen?

“Ik ben vijf jaar geleden begonnen bij JTV Mondzorg voor kids. Voor die tijd was ik niet bekend met de mondzorg, maar vervulde ik verschillende functies op het gebied van HR, organisatieontwikkeling, innovatie en marktpositionering. Daarbij was gezondheidszorg wel altijd de rode draad.”

Wat is JTV Mondzorg voor kids?

“JTV Mondzorg voor kids is een stichting. We werken uitdrukkelijk zonder winstoogmerk, met bijzondere aandacht voor kinderen uit kwetsbare groepen. Van deze kinderen is bekend dat ze vaak niet of niet frequent de tandarts bezoeken. We weten dat landelijk gezien nog steeds een op de vijf kinderen niet naar een mondzorgpraktijk gaat. Zeker in bepaalde regio’s is dat percentage nog veel hoger. Kinderen uit kwetsbare groepen hebben tot vijf keer meer gaatjes, weten we uit onderzoek door Erasmus MC in Rotterdam.
We maken deel uit van de jeugdtandverzorging in Nederland. Daarin zijn nog een aantal organisaties actief. Voor een deel zijn deze inmiddels opgenomen in meer commerciële ketens en voor een deel zijn ze net als wij werkzaam als zelfstandige stichting.”

Draak_Bek_Open

Hoeveel vestigingen heeft JTV Mondzorg voor kids?

“In Rotterdam hebben we twee grote praktijken, in Noordoost-Brabant een zevental praktijken en een in Nijmegen, in Arnhem en in Leeuwarden. Ook hebben we twee dentalcars. We hebben op zich geen groeiambitie, maar als we van zorgverzekeraars het verzoek krijgen om in een bepaalde regio actief te worden, dan onderzoeken we of dit mogelijk is. Dat speelt op het ogenblik in Heerlen, Kerkrade en omgeving (Parkstad), omdat daar zo’n 28% van de kinderen geen tandarts bezoekt. De problematiek is dus groot en dan voelen we ons verantwoordelijk om te kijken of we daar redelijkerwijs van start kunnen gaan.”

Doen jullie extra moeite om die kinderen bij jullie te krijgen?

“Wij investeren veel in tijd en middelen om die kinderen te ontsluiten. Dat betekent actief een samenwerking zoeken met de gemeente, die bijvoorbeeld al naar gelang het beleid bereid is om oproepkaartjes te sturen naar ouders als het kind 1 jaar wordt.
Wij investeren ook in samenwerking met GGD’s en consultatiebureaus. We zorgen voor kennisoverdracht naar jeugdartsen op basisscholen, maar zetten bijvoorbeeld ook mondzorgcoaches in op consultatiebureaus. Die hebben we nu in een aantal gemeenten in Noordoost-Brabant en in Arnhem. Deze gaan in gesprek met jonge ouders en vragen of zij al een mondzorgpraktijk bezoeken. We proberen natuurlijk ze daartoe uit te nodigen. En we beantwoorden allerhande vragen over de ontwikkeling van het gebit. De doelstelling daarbij is om goed mondzorggedrag en ook een gezonde voeding zo vroeg als mogelijk op het netvlies te krijgen.
We werken ook heel veel samen met basisscholen. Dat doen we dan bijvoorbeeld via de haal- en brengfunctie. In Noordoost-Brabant rijden we met twee dentalcars bij een aantal scholen voor. In Rotterdam en Friesland halen we kinderen in groepjes van acht met een personenbusje van school op. Die krijgen in de praktijk een controle en eventueel een behandeling. Zodoende bereiken we een hele groep kinderen waarvan de ouders om verschillende redenen zelf niet het initiatief nemen om met hun kind een mondzorgpraktijk te bezoeken.”

Glansje torenkamer_V6

Jullie werken met QLF. Wat is dat?

“QLF is een vorm van mondfotografie waarmee je door fluorescerend licht jonge en oude plaque in kaart kan brengen. Wij gebruiken deze techniek in nagenoeg al onze praktijken om aan kinderen en ouders te laten zien wat die plaque in je mond nou precies doet. Je ziet dus wat er gebeurt bij tanden en kiezen bij niet goed poetsen. Dat helpt bij het bespreekbaar maken van het poetsgedrag. Je ziet in feite de aantasting van het glazuur in een vroeg stadium. Voordeel hiervan is ook dat we minder vaak een röntgenfoto hoeven te maken.
We maken sowieso zo min mogelijk röntgenfoto’s. Om de röntgenbelasting nog minder te maken werken we met sensoren in plaats van met fosforplaatjes. Daarin zijn we een uitzondering, nagenoeg alle praktijken in Nederland werken met fosforplaatjes.”

Is het werken bij JTV anders dan bij een reguliere praktijk?

“Uniek bij ons is dat wij werken volgens het teamconcept. Dat betekent dat de eindverantwoordelijkheid ligt bij de seniortandarts of de chef de clinique, maar dat we maximaal gebruikmaken van de bekwaamheden van de andere professionals: mondhygiënisten, preventieassistenten en assistenten. Dus de tandarts heeft de regie en is eindverantwoordelijk, maar waar mogelijk wordt gedelegeerd. In de jeugdtandzorg komt dit wel vaker voor, maar het is anders dan bij de gemiddelde tandarts. Wij zijn dan ook erg verheugd over de zelfstandige bevoegdheid van de mondhygiënisten, de pilot taakherschikking. Dat mondhygiënisten straks ook bepaalde verrichtingen zonder tandarts mogen doen, is voor ons van belang omdat vooral in regio Noordoost-Brabant het lastig is om tandartsen te vinden. Het doet ook recht aan de rol van de mondhygiënist in de preventie.
Wat bij ons ook anders is, is dat wij uitsluitend met kinderen werken. Je hebt bij ons minder curatie, want kinderen hebben nu eenmaal minder curatie; het accent ligt hier veel meer op preventie. We gaan in gesprek met de ouders op basis van motivational interviewing om het mondzorggedrag en de voeding bespreekbaar te maken. Waar mogelijk is er voor gezond eet- en drinkgedrag ook een diëtist in de praktijk aanwezig.
Wij willen tandartsen ook het liefst bij ons in dienst hebben; bij ons kan een tandarts niet op basis van omzet uit verrichtingen werken. We hebben overigens uitstekende arbeidsvoorwaarden, in alle opzichten: basissalaris, pensioen, secundaire arbeidsvoorwaarden, een heel actief jaarprogramma gericht op scholing en bijscholing, vrije dagen….. Als instelling zonder winstoogmerk gaan we voor het beleid en de investeringen in middelen en materialen uit van wat de professional nodig heeft. We investeren veel in vitaliteit, opleiding en werkplezier.
Sommige tandartsen werken parttime bij ons en daarnaast bij een algemene praktijk. Als je bij ons werkt, kies je voor je maatschappelijke verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een schitterend kindergebit, ook bij kinderen uit kwetsbare groepen!”

JTV_Oss-4827 - De poetshoek bij JTV Oss

Hebben jullie veel vacatures?

“Ja, we hebben continu vacatures voor tandartsen, met name in Noordoost-Brabant. Aan mondhygiënisten is geen tekort. Juist doordat we voor kinderen werken en met het teamconcept, vinden mondhygiënisten het erg leuk om voor ons te werken. We krijgen heel vaak open sollicitaties van mondhygiënisten.
Ik ben nu bezig met het inrichten van een nieuw merk: De Zorgzame Tandarts, waarmee we ons gaan richten op volwassenen. Veel kinderen die achttien worden, willen graag bij ons blijven. Als we dus de leeftijdsgrens verhogen, dan kunnen we én die kinderen blijven helpen én kunnen we tegelijkertijd ook tandartsen die bij JTV willen werken een mogelijkheid bieden om op basis van omzet ook voor volwassenen te werken. Je kunt dan bijdragen aan de mondzorg van kinderen én tegelijkertijd je professionele vaardigheden ontwikkelen of onderhouden gericht op volwassenen.
We richten ons in principe met De Zorgzame Tandarts op kinderen die achttien worden, maar ook op de ouders van die kinderen. Ook bij dat nieuwe label hebben we geen winstoogmerk.”

JTV heeft een heel concept neergezet op basis van een sprookje dat moet helpen bij preventie bij jonge kinderen. Wat houdt dit Glansje-concept in?

“Het leek ons leuk om voor onze communicatie een verhaal te schrijven dat gericht is op kinderen. Dat heb ik toen gedaan en daar kwam een sprookje uit over prinses Glansje en haar vriendje Tom, een mondzorgsprookje. De taarten van Glansrijk was de eerste titel. Dat werd zo hoog gewaardeerd, dat we verder zijn gegaan. Inmiddels zijn we drie jaar verder en hebben we werkelijk een uniek kinderconcept ontwikkeld, bestaande uit een hele serie sprookjes en allerlei ondersteunend preventie- en communicatiemateriaal zoals een preventiekit, een brochure met voedingtips met een bijbehorend voedingsregistratieboekje en zelfs een Glansje Kwartet. Daarnaast is er een poets-app met een daaraan gekoppeld cariës-dashboard voor de professional, waarmee je ook pushberichten naar ouder en kind kunt sturen. Hiermee vinden ook professionals het leuk om in gesprek te gaan met het kind. Je neemt met die sprookjes kinderen spelenderwijs mee in het leren van verantwoord mondzorggedrag en poetsen. Voor mij persoonlijk is het een ontzettend leuk creatief project geworden, dat we steeds verder ontwikkelen.”

iPhone-Vragen

Schrijf jij al die verhalen zelf?

Ja, ik heb vroeger Vrije School gedaan in Zeist, daar is wellicht de basis gelegd voor het creatieve.
Ik zit dagelijks 3,5 uur in de auto en dan bedenk ik de verhalen. Toen bijvoorbeeld het thema voeding was, dacht ik al snel aan het snoephuisje van Hans en Grietje en dan komt daar natuurlijk een heks bij. Zo ontstond het verhaal over Glansje en de zoetheks. En toen ik op een beurs de opmerking kreeg dat Glansje en Tom wel erg wit zijn, heb ik een verhaal gemaakt met een link naar Aladin en de wonderlamp en de Arabische cultuur.
Er zijn nu negen verhalen, maar er komen er vast nog bij. Ik heb onlangs een verhaal geschreven over de eerste dag in de kinderopvang, omdat we ook met de kinderopvang samenwerken. Dat verhaal zit niet in de Glansje-serie, maar gaat over een vlinder. Maar het is ook weer een sprookje waarmee we de preventieboodschap op het netvlies krijgen.
We zijn ook nadrukkelijk bezig met het verder ontwikkelen van het Glansje-concept, de app en de preventiekit. Dit is een soort surprisebox waarmee we kinderen en ouders op een leuke manier nog iets mee kunnen geven als ze bij ons in de praktijk komen. Daar zit ook een mondzorgsprookje in en tips en dergelijke.

iPhone-Tandenfee

Gebruiken jullie die Glansje-producten alleen in jullie eigen praktijken of kunnen andere praktijken ze ook bestellen?

Het hele Glansje-concept is primair voor de eigen praktijk ontwikkeld, maar het is ook beschikbaar voor andere praktijken. Steeds meer mondzorgpraktijken gebruiken het ook, bijvoorbeeld ondersteunend aan Gewoon gaaf of NOCTP. Hoe een praktijk het wil gebruiken, is aan die praktijk zelf. Wij geven een welkomstpakket weg en geven bijvoorbeeld als een kind een huilbui heeft in de stoel, een sprookje mee voor thuis. De app is kosteloos. We geven ouders het advies om thuis die poetsanimatie nog een keer te doen. Er staat op de app ook een quiz met allerlei vragen over voeding en mondzorg. Daar kunnen ze punten voor krijgen en daar kunnen ze bij ons weer kleine cadeautjes voor krijgen. Het concept wordt dus in de praktijk gebruikt, maar kan ook naar huis worden meegenomen door de app te gebruiken, door het Glansje-kwartet thuis te spelen, door het sprookje voor te lezen. We brengen die hele preventieboodschap dus ook buiten de praktijk.
Als meer praktijken het gaan gebruiken helpt dat bij de preventie. Het heeft voor ons als extra voordeel dat het drukwerk en de ontwikkelkosten over grotere aantallen gespreid kunnen worden. Zo krijgen wij weer de ruimte om nieuwe dingen te ontwikkelen. We zouden graag ook vertalingen maken, maar daar hebben we nu het geld niet voor.

iPhone-Poetsen

Weet je al of Glansje ook echt werkt?

Er is nog weinig onderzoek gedaan naar de resultaten van preventie. Er is landelijk zeker behoefte om te weten of die focus op preventie op langere termijn nu ook echt leidt tot afname van cariës en dus verlaging van kosten. We zijn nu ook bezig om het dashboard van de Glansje-app op te laten nemen in een patiëntenprogramma. Dat zou gemakkelijk zijn voor de zorgprofessional, maar het zou dan ook gebruikt kunnen worden om onderzoek te doen. Ook zoeken we samenwerking met anderen, bijvoorbeeld het Ivoren Kruis
We weten wel van kinderen dat ze Glansje leuk vinden en we horen van ouders dat ze ’s avonds vragen of ze de poetsanimatie mogen zien. Op het ogenblik doet een stagiaire mondzorgkunde onderzoek naar de app. We zijn nog aan het kijken of we via stagiaires nog ander onderzoek kunnen doen. Wel is al bekend dat het vertellen van een beeldverhaal bij kinderen meer beklijft dan het zuiver instrueren van preventie. Maar het is altijd ondersteunend en faciliterend aan wat de professional doet. Het helpt om de boodschap leuker en beter over te brengen.

Interview door Yvette in ’t Velt met Raoul Trentelman, algemeen directeur bij JTV Mondzorg voor kids.

Meer informatie over werken bij JTV Mondzorg voor kids en het Glansje-concept is te verkrijgen bij Raoul Trentelman, e-mail r.trentelman@mondzorgvoorkids.nl.
Zie ook mondzorgvoorkids.nl en glansje.nl.

Covers_Sprookje_Glansje_Alles

 

 

Lees meer over: Kindertandheelkunde, Opinie, Partnernieuws, Partnernieuws, Thema A-Z/

ConnectDental Event, 27 september, Houten

Hét grootste CAD|CAM event van de Benelux. Het CAD|CAM Event zal zowel geopend als afgesloten worden door Dirk Denoyelle, een inspirerende spreker stemmenimitator uit België. Afgestudeerd in talen heeft Dirk een masterdiploma in micro-elektronica engineering en is hij zanger en komiek. Daarnaast is hij een LEGO Serious Play-coach en daarmee één van de slechts 13 LEGO-gecertificeerde professionals ter wereld. Voldoende eigenschappen voor een inspirerende en motiverende spreker!

Tijdens het CAD|CAM event op 27 september, heeft u de keuze uit twee sessies: Van 10.30 – 12.45 en van 13.45 – 16.00 uur

De dag begint om 10.00 uur en het officiële gedeelte zal rond 15 eindigen.

Agenda

10:00 – 10:30 Ontvangst

 • Plenaire opening door Dirk Denoyelle

10:30 – 11:30 Eerste sessie lezingen
In zaal 1 t/m 4 duren deze lezingen tot 12:45

 • Yes we scan…
 • Implantologie van planning tot kroon
 • Implantaat planning + het ontwerpen van een surgical guide met Implant Studi
 • De volledige digitale orthodontische patiënt

11:45 – 12:45 Eerste sessie lezingen
In zaal 5 begint de tweede lezing

 • Workflow digitale prothese van intake tot eindcontrole

12:45 – 13:45 Lunch

13:45 – 14:45 Tweede sessie lezingen
In zaal 1 t/m 4 duren deze lezingen tot 16:00

 • Meer met scannen
 • Primescan gericht op nauwkeurigheid en trueness bij Fullmouth scan
 • De digitale workflow met de digitale patiënt binnen de algemene groepspraktijk
 • Orthodontische 3D toepassingen: Clear Aligner Studio, IBTray en 3D Printed Appliances

15:00 – 16:00 Tweede sessie lezingen
In zaal 5 begint de vierde lezing

 • De onbegrensde mogelijkheden van de faciale prothetiek
 • De analoge en digitale symbiose tussen tandarts en tandtechnicus
 • Nieuw hoofdstuk in het matchen van kleuren binnen de tandheelkunde

16:15 – 17:15 Afsluiting

 • Plenaire afsluiting door Dirk Denoyelle

17:15 – 18:00 Borrel

Meer informatie en inschrijven ConnectDental Event

 

 

Lees meer over: Kennis, Partnernieuws, Scholing/
Lunos® overtuigt als een premium profylaxesysteem met vele unieke productvoordelen

Lunos® overtuigt als een premium profylaxesysteem met vele unieke productvoordelen

Het premium profylaxe merk Lunos® biedt in veel gebieden van professionele gebitsreiniging het beste van het beste, en met een systeem. Het huidige programma varieert van de mondspoeloplossing, het poederstraal handstuk met het unieke wisselingskamer principe met verschillende poeders en pasta’s, tot het wellness doekje voor een verfrissende afsluiting van de behandeling, zodat “Making Smiles Brighter”, de slagzin van Lunos® merk, ook echt tot zijn recht komt.

Het assortiment bestaat uit een groot aantal producten die een samenhangend systeem vormen en elk voor zich unieke voordelen hebben ten opzichte van andere marktvertegenwoordigers. Het Lunos® development team heeft rekening gehouden met alle medische aspecten en zich gelijktijdig consequent gebaseerd op de principes van een minimaal invasieve en pijnloze procedure.

Poederstraal handstuk MyLunos

Een voorbeeld is het poederstraal handstuk MyLunos. Het slimme wisselkamerprincipe biedt het team een ongeëvenaard comfort. Het poederreservoir kan gemakkelijk worden omgewisseld, waardoor het vervelende bijvullen tijdens de behandeling van de patiënt geëlimineerd wordt. Bovendien maakt het wisselkamerkamerprincipe de voorbereiding van poederreservoirs voor de hele dag mogelijk. Deze poederreservoirs zijn op eenvoudige wijze bij te vullen door middel van de ergonomische flessen die met behulp van de kiep-hevel-vergrendeling met één hand te openen zijn.

Het poederstraal handstuk stelt ook nieuwe normen in de reiniging. Alle onderdelen zijn volledig machinaal te reinigen zowel in de thermodesinfector als in de autoclaaf. Dankzij de goede oplosbaarheid van het poeder in water en het eenvoudige onderhoud, bespaart dit tijd tijdens de dagelijkse werkzaamheden en biedt het dus meer vrijheid voor de behandeling. Daarnaast heeft de MyLunos een aantrekkelijk design en is het ontwerp, als gevolg van de bijzondere manier waarop functionaliteit en comfort zijn verenigend, in 2017 bekroond met de prestigieuze iF design award 2017 en met de Good Design Award 2017 en werd in 2018 de Duitse design award gewonnen.

Lunos® profylaxe poeder

Lunos® profylaxe poederMyLunos werkt met verschillende profylaxe poeders. De variant Gentle Clean van Lunos® omvat nieuwe polijstdeeltjes op basis van niet-cariogene disacharide trehalose voor zachte reiniging in het supragingivale gebied en is in drie smaken beschikbaar (Spearmint, Orange, Neutral). De tip voor de MyLunos is momenteel alleen beschikbaar voor supragingivale behandeling, maar binnenkort komt daar de subgingivale tip bij.

Het Lunos® profylaxe poeder Perio Combi kan worden gebruikt voor supra- en subgingivale maatregelen. De uitstekende oplosbaarheid in water maakt een veilige, bijna residu-vrije oplossing van het poeder in de parodontale pocket mogelijk. Het typische “zanderige gevoel” in de mond van de patiënt komt daarom niet voor bij dit product. Nog een voordeel van de wateroplosbaarheid: de opvang-cassette van de amalgaamafscheider wordt veel minder belast door het profylaxe poeder en hoeft daarom veel minder vaak te worden vervangen.

 Lunos® polijstpasta Two in One en Lunos® Polishing Paste Super Soft

 Lunos® polijstpastaEr zijn ook twee soorten polijstpasta beschikbaar: De polijstdeeltjes van Lunos® polijstpasta Two in One worden tijdens het polijsten kleiner zodat bij aanvang vlekken worden verwijderd en er vervolgens moeiteloos gepolijst wordt. Hiermee worden de verkleuring verwijderd zonder dat de oppervlakken van de restauraties worden aangetast. Een nog zachtere glans is mogelijk met de Lunos® Polishing Paste Super Soft. Met een lage RDA-waarde is het geschikt voor gevoelige oppervlakken, bijvoorbeeld bij kinderen en patiënten met implantaten. De polijstpasta’s van Lunos® zijn ook verkrijgbaar in verschillende smaken.
De ergonomisch gevormde Lunos® Profy Ring maakt een eenvoudige toepassing van de pasta’s mogelijk. Het is bijzonder flexibel, past zich aan de individuele werkwijze aan en is volledig recyclebaar.

Lunos® mondspoeloplossing

Lunos_spoelmiddelHet assortiment omvat ook de alcoholvrije Lunos® mondspoeloplossing, ideaal voor routinematig gebruik vóór elke profylaxe behandeling. De subtiel verse muntsmaak onderscheidt dit middel op een aangename manier van conventionele producten.

Meer Lunos® producten voor praktijkgericht totaalconcept

Lunos® profylaxe kussen De Lunos® profylaxe omvat ook de producten Lunos® fluoride lak, Lunos ®Fluoride gel, de Lunos® Fissuursealing op basis van composietmaterialen, het Lunos® profylaxe kussen van Tempur-achtige schuim voor comfortabele positionering van de patiënt en de huidverzorgende Lunos® profylaxe Wellness doek met aloë vera.

Het beste is één systeem

Volgens dit motto combineert Lunos® een uitgebreid programma van premium profylaxe-producten tot een praktijkgericht totaalconcept. Kwalitatief voldoet elk afzonderlijk onderdeel aan de hoogste normen die gebruikelijk zijn voor Dürr Dental. Samen zorgen ze ervoor dat de behandeling – zonder afbreuk te doen aan de werking – op veel plaatsen een stuk comfortabeler is. Dit bespaart kostbare tijd voor het praktijkteam en maakt de behandeling tegelijkertijd een stuk aangenamer voor de patiënt. Dus, de Lunos® profylaxe lijn is een overwinning voor alle betrokkenen.

Meer informatie vindt u op de website van Dürr Dental

Lees meer over: Apparatuur, Materialen, Mondhygiëne, Partnernieuws, Producten/