Kerr_OP3D-banner_400x230px_NL---witrand.jpg

Nieuw KaVo OP 3D: Innovatieve beeldvorming in één apparaat

Met de KaVo OP 3D™ is een röntgensysteem zo gekozen. Het is een compleet röntgenplatform met gebruiksvriendelijke functies die gedurende de hele workflow van dentale beeldvorming kunnen worden gebruikt. Met zijn veelzijdige beeldvormingsprogramma’s en intuïtieve gebruikersinterface biedt de KaVo OP 3D met zijn verschillende configuraties uitstekende beeldvorming voor verschillende gebruikers, van tandartsen tot orthodontisten en zelfs maxillofaciale chirurgen.

De voordelen van de nieuwe KaVo OP 3D in één oogopslag

 • Configureerbaar apparaatplatform: panoramisch, cefalometrisch en 3D.
 • Snelle scan: 2D-panoramabeelden in slechts 9 seconden.
 • ORTHOfocus™-functie voor automatische productie van optimale 2D panoramische lagen.
 • Innovatief en gepatenteerd ORTHOceph™ Plus-ontwerp met snelle scantijden voor cefalometrische beeldvorming en verstelbare veldafmetingen voor perfecte beeldkwaliteit met minimale doses.
 • 4 resoluties voor 3D (lage dosis, standaard, hoog en endo) in combinatie met MAR-technologie.
 • 4 vooraf ingestelde volumes: 5x ø 5, 6x ø 9, 9x ø 11 en (optioneel) 9x ø 14 cm, vrij te positioneren en in hoogte verstelbaar met stappen van 5 mm tussen 5 en 9 cm voorafgaand aan de opname, dankzij SMARTVIEW 2.0, die in totaal 36 mogelijke FOV-afmetingen mogelijk maakt.
 • Met QUICKcompose™ verschijnen beelden automatisch na de scan, zodat ze snel kunnen worden bekeken.
 • Apparaat bevat geen lood.

Meer informatie KaVo OP 3D

Lees meer over: Partnernieuws, Producten, Röntgen en beeldsystemen/
Een leven lang je eigen gebit! Van fluoride behandeling tot restauratie

Mondhygiëne bij ouderen: klinische nascholingsavonden in Zwolle, Eindhoven en Amsterdam

Een leven lang je eigen gebit. Het lijkt een open deur, en toch is het zo dat we ten gevolge van de dubbele vergrijzing te maken gaan krijgen met een veranderende mondzorg- en preventieaanpak bij kwetsbare ouderen. Klinische avond met dr. Arie Hoeksema en drs. Maurice de Kuijper. 8 mei – Zwolle, 14 mei – Eindhoven, 5 juni – Amsterdam.

Mondhygiëne bij ouderen

Het lijkt een open deur, en toch is het zo dat we ten gevolge van de dubbele vergrijzing te maken gaan krijgen met een veranderende mondzorg- en preventieaanpak bij kwetsbare ouderen. Veel ouderen zullen tot op hoogte leeftijden hun eigen tanden en kiezen gaan behouden en zijn daar ook trots op. En uit onderzoek is gebleken dat het de kwaliteit van hun leven positief beïnvloedt. Er zullen derhalve hogere eisen gesteld gaan worden aan de restauraties en prothetische voorzieningen die veel langer mee moeten onder sub-optimale omstandigheden. Ook zal hierbij de mondhygiëne door ouderdom in een ander daglicht komen te staan. Denk bijvoorbeeld aan milde cognitie problemen, dementie, gecombineerde ziektebeelden en problemen met het lichamelijk bewegingsapparaat. Daarboven komt het feit dat menig oudere gekenmerkt kan worden als een polyfarmacie patiënt met meer dan 5 medicijnen dagelijks waardoor het risico op een droge mond aanzienlijk is. Dat vergt andere benaderingen in de mondzorg en ook wellicht een andere tandpasta voor het dagelijks onderhoud. Daarmee is de cirkel rond voor deze avond, goed cariës management vergt een degelijke restauratieve kennis en kunde naast een goede afweging van de algemene gezondheid, cognitie en levensverwachting en wens van de patiënt. Wij gaan graag met u in discussie op deze thema-avond.

Data en locaties

Speciaal voor dental professionals organiseert Colgate Professional (bekend van o.a. elmex® en meridol®) klinische nascholingsavonden met als thema: Een leven lang je eigen gebit! De Colgate klinische nascholingsavonden vinden plaats op de volgende data:

 • Woensdag 8 mei 2019 in Zwolle
 • Dinsdag 14 mei 2019 in Eindhoven
 • Woensdag 5 juni 2019 in Amsterdam

Sprekers

 • Dr. Arie Hoeksema
 • Drs. Maurits de Kuijper

Voor meer informatie over de sprekers klik hier.

Programma

 • 18.30 uur Ontvangst met broodjesbuffet
 • 19.30 uur Start lezing
 • 20.25 uur Pauze
 • 20.45 uur Lezing
 • 21.35 uur Borrel

Deelnemersbijdrage

De kosten bedragen € 79,- per persoon incl. btw.

Meer informatie en inschrijven ‘Een leven lang je eigen gebit! Van fluoride behandeling tot restauratie’

Lees meer over: Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Scholing/
3M-Filtek

3M Filtek Universal Restorative: Simpelweg eenvoudiger

Esthetisch universeel nanocomposiet met lage krimpspanning en vereenvoudigde kleurkeuze.

1 kleur, 1 universele opaciteit

Eenvoudiger wordt het niet

Een druk schema vraagt om efficiëntie, vandaar dat tandartsen bij circa 80% van alle restauraties kiezen voor één kleur.*
Dankzij 3M™ Filtek™ Universal Restorative kunt u deze keuze vereenvoudigen, zonder verlies van esthetiek en duurzaamheid.

 • Dankzij onze NaturalMatch technologie – die gebruik maakt van nanofillers, gepatenteerde monomeren met minder krimp en zorgvuldig geselecteerde pigmenten – kunt u zelfs met één kleur een natuurlijk ogend eindresultaat bereiken.
 • Fluorescerende pigmenten maken de aanblik nog levensechter.
 • De gepatenteerde TRUE nanofiller technologie van 3M zorgt voor een verbeterde radiopaciteit.

Belangrijkste eigenschappen

 • Vereenvoudigde kleurkeuze met slechts  8 designer kleuren: A1, A2, A3, A3.5, A4, B1, B2, D3
 • Verbeterde Extra Wit (XW)
 • Roze Opaak om metaal en verkleurd dentine te maskeren
 • Capsules kunnen verwarmd worden
 • Gepatenteerde 3M nanotechnologie voor hoge slijtageweerstand en uitstekende glansretentie
 • Innovatieve monomeren voor lage krimpspanning
 • Zonder Bisphenol A
 • Hoge radiopaciteit
 • Uniek ontwerp van de capsuletip voor eenvoudige toegang tot diepe caviteiten
 • Beschikbaar in capsules van 0,2 g en spuitjes van 4 g

Indicaties

 • Directe anterieure en posterieure restauraties
 • Core buildups
 • Spalken
 • Indirecte restauraties waaronder: inlays, onlays en facetten

Voor meer informatie, neem contact op met uw 3M vertegenwoordiger of via 3M.nl/FiltekUniversal of www.3M.be/OralCare

 

 

Lees meer over: Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Restauratie/
lactona

Lactona voorjaarsactie: 5 + 1 gratis of 10 + 2 gratis

Voorjaarsactie: Bestel uw Lactona producten nu met 5 + 1 of 10 + 2 gratis

 • 10 + 2 dozijn gratis voor alle tandenborstels
 • 5 + 1 verpakking gratis voor EasyGrip, Interdental Cleaners en EasyDent
 • 10 + 2 dozijn gratis voor alle Blue Floss, Blue FlossTape en tongreinigers
 • 5 + 1 dozijn gratis voor alle Intersticks
 • 5 + 1 gratis voor de AftenCarePlus en ClearBreath

Aanbiedingen van deze voorjaarsactie zijn geldig van 12 april t/m 14 juni 2019.

 

Thema van deze voorjaarsactie is demonstratie en actie

NIEUW: de nieuwe Lactona iQ demonstratieborstel

NIEUW: de nieuwe Lactona iQ demonstratieborstel en het grote gebitsmodel zijn ideaal voor het geven van poetsinstucties in de praktijk.

Lactona-iQ-demonstratieborstel

Goed gepoetst?

Eenvoudig diagnosticeren van plaque? Oude plaque kleurt donkerblauw en recente plaque kleurt lila. Lactona Duo- Active Disclosing in tablet vorm of vloeistof geschikt voor toepassing vanaf 4 jaar.

NIEUW : ONE SIZE FITS ALL

Een extra groot werkblad EN een houder voor optimale grip, dat kan met deze nieuwe Universele houder. De houder is geschikt voor alle maten Interdental Cleaners en EasyDent A, B en C. De Interdental Cleaners zijn eenvoudig in de houder te plaatsen en te vervangen.

Bestellingen gaan via uw dental depot, kijk voor de deelnemende depots en informatie over het complete Lactona assortiment op www.lactona.nl (ik ben professional)

 

Lees meer over: Aanbiedingen, Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
Veilig en snel witte tanden met de Bite&White ABC Masterkit

Het Cavex Bite&White ABC Systeem, Uniek 3-staps bleeksysteem

Een mooie glimlach is een van de meest aantrekkelijke kenmerken van mensen. Whitening behandelingen zijn dan ook één van de meest gevraagde cosmetische behandelingen in de wereld. Anderzijds heeft tandenbleken ook een twijfelachtige reputatie vanwege de associatie met pijn en schade aan het gebit. De Cavex Bite&White ABC Masterkit garandeert een stralen witte lach zonder gevoeligheid en schade.

Cavex heeft de unieke ABC Mastkerit ontwikkeld, waarbij AB&C staan voor Activeren, Bleken en Conditioneren. Uiteraard gebeurt dit met een op maat gemaakte bleeklepel. Met het volgen van die drie stappen staat Cavex garant voor een uiterst effectieve, veilige en bovenal pijnloze bleekbehandeling.

3 Eenvoudige stappen naar succes:

 1. Activeren is de eerste stap en hiervoor wordt Cavex Bite&White StainLess toegepast. Deze tandpasta vervult twee functies. Dit product is verbluffend goed in staat om oppervlakte-vlekken en tandplak te verwijderen, waardoor het bleekproduct in direct contact met het glazuur komt. Cavex Bite&White StainLess heeft tevens de bijzondere eigenschap dat de pH-waarde in de mond wordt verhoogd en daarbij wordt een perfecte omgeving gecreëerd waarin de bleekbehandeling optimaal werkt.
 2. Bleken wordt gedaan met behulp van Cavex Bite&White whitening gel, een bewezen, effectief en vooral veilige bleekgel met 16% carbamideperoxide (staat gelijk aan 6% waterstofperoxide). De toevoeging van natriumfluoride werkt mee aan de versterking van het glazuur terwijl kaliumnitraat meehelpt om eventuele gevoeligheid te voorkomen. Bij een behandeling van slechts 30 tot 60 minuten is de Cavex Bite&White whitening gel al effectief; het is niet nodig om de bleeklepel langer in de mond te houden. Uitdroging van het glazuur, dat ook gevoeligheid kan veroorzaken, wordt zo voorkomen.
 3. Conditioneren wordt uitgevoerd met Cavex Bite&White ExSense. Cavex Bite&White ExSense biedt een snelle en langdurige vrijwaring van gevoelige tanden dankzij een revolutionaire mix van hydroxyapatiet en een zogenaamde hydro-dispersing gel. Dankzij de samenstelling van Cavex Bite&White ExSense dringt de hydroxyapatiet extra diep door in de tubuli en microscheurtjes in het glazuur. Dit betekent dat de gebieden die gevoeligheid veroorzaken, volledig worden afgesloten; tevens vindt er een kristallisatieproces plaats dat bijdraagt aan herstel van de micro-hardheid en het re-mineralisatieproces versnelt.

Met het Bite&White ABC-systeem heeft Cavex een veilig bleeksysteem ontwikkeld, dat garant staat voor fantastische resultaten zonder risico en zonder gevoeligheid. Vandaar het motto van Cavex: Whitening shouldn’t be frightening!

Volgens Europese richtlijnen ontwikkeld

Alle Cavex Bite&White producten zijn ontwikkeld aan de hand van Europese richtlijnen en voldoen 100% aan de Europese wetgeving op tandbleek-middelen en kunnen derhalve vrij worden gebruikt.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Cavex

Lees meer over: Esthetiek, Partnernieuws, Producten/
easyfit® e-max facings

Ontdek de ultradunne easyfit® e-max facings

Protilab heeft de exclusiviteit van de gepatenteerde ultradunne easyfit® e-max facings wat de perfecte oplossing is voor patienten die de mooiste esthetiek willen zonder enige beperking.

Slijtvast en duurzaam

Zo dun als contactlenzen, dankzij de expertise van de door Protilab ontwikkelde facings, die perfect aansluiten aan de natuurlijke dentitie zonder te prepareren.

Slijtvaste ultradunne facings die een snelle, esthetische en duurzame oplossing zijn tegen tandverkleuring, diastemen en het corrigeren van de tandboog.

Voor meer informatie

Neem contact op met Protilab: 0800-0525 of klik hier

Lees meer over: Esthetiek, Materialen, Partnernieuws, Producten/
Lunos® overtuigt als een premium profylaxesysteem met vele unieke productvoordelen

Lunos® overtuigt als een premium profylaxesysteem met vele unieke productvoordelen

Het premium profylaxe merk Lunos® biedt in veel gebieden van professionele gebitsreiniging het beste van het beste, en met een systeem. Het huidige programma varieert van de mondspoeloplossing, het poederstraal handstuk met het unieke wisselingskamer principe met verschillende poeders en pasta’s, tot het wellness doekje voor een verfrissende afsluiting van de behandeling, zodat “Making Smiles Brighter”, de slagzin van Lunos® merk, ook echt tot zijn recht komt.

Het assortiment bestaat uit een groot aantal producten die een samenhangend systeem vormen en elk voor zich unieke voordelen hebben ten opzichte van andere marktvertegenwoordigers. Het Lunos® development team heeft rekening gehouden met alle medische aspecten en zich gelijktijdig consequent gebaseerd op de principes van een minimaal invasieve en pijnloze procedure.

Poederstraal handstuk MyLunos

Een voorbeeld is het poederstraal handstuk MyLunos. Het slimme wisselkamerprincipe biedt het team een ongeëvenaard comfort. Het poederreservoir kan gemakkelijk worden omgewisseld, waardoor het vervelende bijvullen tijdens de behandeling van de patiënt geëlimineerd wordt. Bovendien maakt het wisselkamerkamerprincipe de voorbereiding van poederreservoirs voor de hele dag mogelijk. Deze poederreservoirs zijn op eenvoudige wijze bij te vullen door middel van de ergonomische flessen die met behulp van de kiep-hevel-vergrendeling met één hand te openen zijn.

Het poederstraal handstuk stelt ook nieuwe normen in de reiniging. Alle onderdelen zijn volledig machinaal te reinigen zowel in de thermodesinfector als in de autoclaaf. Dankzij de goede oplosbaarheid van het poeder in water en het eenvoudige onderhoud, bespaart dit tijd tijdens de dagelijkse werkzaamheden en biedt het dus meer vrijheid voor de behandeling. Daarnaast heeft de MyLunos een aantrekkelijk design en is het ontwerp, als gevolg van de bijzondere manier waarop functionaliteit en comfort zijn verenigend, in 2017 bekroond met de prestigieuze iF design award 2017 en met de Good Design Award 2017 en werd in 2018 de Duitse design award gewonnen.

Lunos® profylaxe poeder

Lunos® profylaxe poederMyLunos werkt met verschillende profylaxe poeders. De variant Gentle Clean van Lunos® omvat nieuwe polijstdeeltjes op basis van niet-cariogene disacharide trehalose voor zachte reiniging in het supragingivale gebied en is in drie smaken beschikbaar (Spearmint, Orange, Neutral). De tip voor de MyLunos is momenteel alleen beschikbaar voor supragingivale behandeling, maar binnenkort komt daar de subgingivale tip bij.

Het Lunos® profylaxe poeder Perio Combi kan worden gebruikt voor supra- en subgingivale maatregelen. De uitstekende oplosbaarheid in water maakt een veilige, bijna residu-vrije oplossing van het poeder in de parodontale pocket mogelijk. Het typische “zanderige gevoel” in de mond van de patiënt komt daarom niet voor bij dit product. Nog een voordeel van de wateroplosbaarheid: de opvang-cassette van de amalgaamafscheider wordt veel minder belast door het profylaxe poeder en hoeft daarom veel minder vaak te worden vervangen.

 Lunos® polijstpasta Two in One en Lunos® Polishing Paste Super Soft

 Lunos® polijstpastaEr zijn ook twee soorten polijstpasta beschikbaar: De polijstdeeltjes van Lunos® polijstpasta Two in One worden tijdens het polijsten kleiner zodat bij aanvang vlekken worden verwijderd en er vervolgens moeiteloos gepolijst wordt. Hiermee worden de verkleuring verwijderd zonder dat de oppervlakken van de restauraties worden aangetast. Een nog zachtere glans is mogelijk met de Lunos® Polishing Paste Super Soft. Met een lage RDA-waarde is het geschikt voor gevoelige oppervlakken, bijvoorbeeld bij kinderen en patiënten met implantaten. De polijstpasta’s van Lunos® zijn ook verkrijgbaar in verschillende smaken.
De ergonomisch gevormde Lunos® Profy Ring maakt een eenvoudige toepassing van de pasta’s mogelijk. Het is bijzonder flexibel, past zich aan de individuele werkwijze aan en is volledig recyclebaar.

Lunos® mondspoeloplossing

Lunos_spoelmiddelHet assortiment omvat ook de alcoholvrije Lunos® mondspoeloplossing, ideaal voor routinematig gebruik vóór elke profylaxe behandeling. De subtiel verse muntsmaak onderscheidt dit middel op een aangename manier van conventionele producten.

Meer Lunos® producten voor praktijkgericht totaalconcept

Lunos® profylaxe kussen De Lunos® profylaxe omvat ook de producten Lunos® fluoride lak, Lunos ®Fluoride gel, de Lunos® Fissuursealing op basis van composietmaterialen, het Lunos® profylaxe kussen van Tempur-achtige schuim voor comfortabele positionering van de patiënt en de huidverzorgende Lunos® profylaxe Wellness doek met aloë vera.

Het beste is één systeem

Volgens dit motto combineert Lunos® een uitgebreid programma van premium profylaxe-producten tot een praktijkgericht totaalconcept. Kwalitatief voldoet elk afzonderlijk onderdeel aan de hoogste normen die gebruikelijk zijn voor Dürr Dental. Samen zorgen ze ervoor dat de behandeling – zonder afbreuk te doen aan de werking – op veel plaatsen een stuk comfortabeler is. Dit bespaart kostbare tijd voor het praktijkteam en maakt de behandeling tegelijkertijd een stuk aangenamer voor de patiënt. Dus, de Lunos® profylaxe lijn is een overwinning voor alle betrokkenen.

Meer informatie vindt u op de website van Dürr Dental

Lees meer over: Apparatuur, Materialen, Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
Dé Vakbeurs Mondhygiëne

Dé Vakbeurs Mondhygiëne, 13 april 2019

Op zaterdag 13 april 2019 bent u van harte welkom op de 7e editie van Dé Vakbeurs Mondhygiëne. In het gastvrije en authentieke Congrescentrum 1931, nabij het centrum van ’s-Hertogenbosch, komt mondzorgkundig Nederland samen.

Tijdens de voorgaande edities heeft de Vakbeurs Mondhygiëne zich ontwikkeld tot een evenement met een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Naast de vertrouwde exposanten zijn er zoals ieder jaar weer nieuwkomers waar u informatie kunt vergaren en worden er diverse inspirerende workshops georganiseerd.

Workshops en training AED

Voor de workshops en training ‘AED in de mondzorgpraktijk, zinvol?’ wordt accreditatie aangevraagd bij het KRM. Deelname aan deze workshops is op basis van inschrijving (let op beperkt aantal plaatsen per workshop beschikbaar dus reserveer tijdig online). Meer informatie over de workshops leest u op de website www.vakbeursmondhygiene.nl.

Toegang De Vakbeurs Mondhygiëne

De toegangsprijs voor De Vakbeurs Mondhygiëne bedraagt slechts € 19,50,- en is inclusief onbeperkt koffie en thee, parkeerkosten en deelname aan de workshops op basis van beschikbaarheid. Maak van uw beursbezoek een dagje uit en geniet van een lunchbuffet tegen een kleine meerprijs en sluit uw dag af met een bezoek aan de meest gastvrije stad van Nederland!

Via Facebook, Twitter en digitale nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte over de laatste updates en acties.

Graag tot ziens op zaterdag 13 april aanstaande.

De initiatiefnemers,
Joanne Alkemade, mondhygiënist
Daphne Jacobs, Congress Care

WIN!

Op een ludieke wijze worden aankomende editie verschillende prijzen uitgereikt! Zo maakt u kans op een Fitbit Charge 3 als u de welbekende puzzel prijsvraag oplost. De Fitbit Charge 3 is de derde generatie van de populaire Fitbit Charge activity tracker. De Charge 3 trackers meten je dagelijkse activiteiten, zoals je stappen, afstand en calorieverbranding.

Maar er is er meer.. nieuw dit jaar is de goed gevulde prijzentafel. Waarbij iedereen gedurende de dag kans maakt op een mooi cadeau.

Meer informatie

www.vakbeursmondhygiene.nl

 

 

Lees meer over: Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Scholing/
PROPHYflex 4: Zo wordt polijsten leuk.

PROPHYflex 4: Zo wordt polijsten leuk

Twee handstukken in één: ideaal voor supragingivale en subgingivale toepassingen. Perfecte ergonomie met ongeëvenaarde flexibiliteit. Probeer de PROPHYflex 4 in uw praktijk.

Flexibiliteit was nog nooit zo ergonomisch verantwoord. Echte tevredenheid. Voor, tijdens en na de behandeling. De nieuwe PROPHYflex 4: met dit alles-in-een apparaat kunt u haast toveren. Of u nu supragingivaal of subgingivaal behandelt, de PROPHYflex 4 is geschikt voor bijna alle klinische situaties.

Mondhygiënist Elisa Giovanardi bespreekt de nieuwe PROPHYflex 4

Probeer de PROPHYflex 4 in uw praktijk.

Lees meer over de KaVo PROPHYflex 4

 

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Producten/
Openhuisdagen Henry Schein

Openhuisdagen Henry Schein 12 en 13 april

DIT EVENT IS VOORBIJ

Met gepaste trots nodigen wij u op 12 en 13 april uit voor de Henry Schein Openhuisdagen 2019! Volledig in het teken van kennis, kunde en interactie vormen deze twee dagen  een uniek evenement waarbij u meer te weten komt over nieuwe producten en actuele praktijkthema’s.

Lezingen en workshops

Daarnaast is een belangrijk onderdeel het programma lezingen en workshops. Diverse onderwerpen als praktijkhygiëne, esthetiek en samenwerking komen aan bod. Voor ieder lid van het tandheelkundig team worden gespecialiseerde lezingen en workshops aangeboden die inspelen op actuele behandelontwikkelingen en praktijksituaties. Ook onder de vlag van Henry Schein Dental Business Solutions is een interessant programma lezingen samengesteld.

Exposanten

De Openhuisdagen zijn dé plek om u te laten informeren over de nieuwste producten, toepassingen en ontwikkelingen. Meer dan 120 exposanten nemen u mee op een dentale ontdekkingsreis en tonen u wat er in de huidige praktijk allemaal mogelijk is. Verbruiksmaterialen, behandeleenheden en hightech oplossingen zijn hier slechts enkele voorbeelden van.

Programma

Bekijk hier ons educatieve aanbod tijdens de openhuisdagen op 12 en 13 april 2019! Dit jaar hebben we onze zalen een naam gegeven in plaats van een nummer. Hierdoor zijn ze tijdens het event makkelijker te vinden. Ook is er tijdens het openhuis de mogelijkheid voor het volgen van de cursus: Update Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming (TMS). Deze zal worden gegeven in hotel Van der Valk in Almere, op nog geen 5 minuten lopen van het openhuis terrein.

Cursus: Update Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming (TMS)

De cursus sluit volledig aan bij het nieuwe Besluit basisveiligheidsnormen stralingsbescherming en de herziene KNMT-richtlijn tandheelkundige radiologie. Belangrijke thema’s tijdens de cursus zijn: Veranderingen op het gebied van wetgeving en bewustwording betreft het veilig werken omgang met straling. Klik hier om in te schrijven voorde cursus Update Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming.

 

Lees meer over: Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Scholing/
Endo-System van VDW: complete wortelkanaalbehandeling met één systeem

Endo-System van VDW: complete wortelkanaalbehandeling met één systeem

Een wortelkanaalbehandeling met het Endo-System van VDW zorgt voor ontspannen patiënten in de behandelstoel. Het is een optimaal geïntegreerd concept, voor alle verschillende stappen in de behandeling.

Endo-Systeem

Het Endo-System van VDW geeft tandartsen een holistisch systeem voor vereenvoudigde, geïndividualiseerde werkprocessen. Het is veilig in gebruik, is efficiënt in tijd en kosten en zorgt voor een succesvolle behandeling en ontspannen patiënten.

Endodontologie in vier stappen

Het succes met VDW is gebaseerd op producten en diensten tijdens alle behandelingsstappen.

 1. Voorbereiding

Met bestandssystemen zoals RECIPROC® blue in combinatie met VDW-drives kan de voorbereiding van het wortelkanaal met slechts één instrument worden uitgevoerd.

 1. Spoeling

De sonische EDDY®-irrigatietip reinigt zelfs complexe wortelkanalen anatomisch veilig en efficiënt.

 1. Vulling

GUTTAFUSION® kan worden gebruikt voor een homogene vulling van het wortelkanaal.

 1. Na de behandeling

Door het Double Taper ontwerp kunnen de DT Posts zich goed aanpassen aan de vorm van de kanalen. Hierdoor kan zo veel mogelijk dentine behouden blijven.

Opleiding en diensten voor behandelingssucces

Het Endo-System van VDW wordt ondersteund door 150 jaar ervaring in de endodontologie. Tandartsen kunnen profiteren van deze expertise door het VDW-onderwijsprogramma. Uitgebreide service en advies helpen bij het opzetten van het optimale Endo-System en integreren het in de praktijkroutine.
Meer over het Endo-System is te vinden op vdw-dental.com/endosystem en op congressen en beurzen.

OVER VDW:

VDW GmbH, gevestigd in München, Duitsland, is een van de bekendste fabrikanten in de endodontische mondzorg. Al bijna 150 jaar is VDW pionier op het gebied van wortelkanaalbehandeling. VDW biedt een holistisch systeem voor het gehele endodontische behandelingsproces, inclusief voorbereiding, spoeling, vulling en nabehandeling, service en training.
Ga voor meer informatie over het bedrijf, het merk VDW en producten naar www.vdw-dental.com/en/

 

 

Lees meer over: Partnernieuws, Producten, Restauratie/
ITI Congress Benelux: Surgical and Prosthetic Interactions in Implant Dentistry

ITI Congress Benelux: Surgical and Prosthetic Interactions in Implant Dentistry

Dit event is voorbij.

Het ITI Congress Benelux staat in het teken van “Surgical and Prosthetic Interactions in Implant Dentistry: Plan – Act – Evaluate”. Het programma is zo samengesteld dat zowel het restauratieve als het chirurgische aspect rond implantologie uitgebreid aan bod komen. Een goede samenwerking tussen chirurg, tandarts en tandtechnieker is immers bepalend voor een succesvol implantologisch en prothetisch behandelresultaat en een tevreden patiënt. 29 – 20 maart, Rotterdam. Schrijf u in.

All lectures at the ITI Congress Benelux 2019 will be held in English.

The ITI Sections Netherlands and Belgium & Luxembourg would like to extend a very warm invitation to the ITI Congress Benelux that will take place at the De Doelen ICC Rotterdam from March 29-30, 2019.

On behalf of the Leadership Teams and the Scientific Program Committee, we are delighted to welcome Jocelyne Feine (Montreal, Canada), Gary Finelle (Paris, France), Arndt Happe (Münster, Germany) and Martina Stefanini (Bologna, Italy) as our most distinguished international speakers.

Together with our esteemed speakers from the Netherlands and Belgium, they will present the latest information and experience on topics related to “Surgical and Prosthetic Interactions in Implant Dentistry: Plan – Act – Evaluate”.

The different scientific sessions of the ITI Congress focus on:

 • 70+
 • Immediate implants for single tooth replacement?
 • Cost-benefits of treatment
 • Maintaining peri-implant implant soft tissue health
 • Future trends in implantology
 • Complex rehabilitations

Location Rotterdam

Rotterdam used to be famous for being the largest port of the world, but nowadays Rotterdam is known as a bustling city. Rich of history, innovations and modern architecture, Rotterdam promises to set the perfect backdrop for our upcoming Congress. We welcome you to join us in Rotterdam for what promises to be a stimulating educational weekend.

Program ITI Congress Benelux – Friday, March 29, 2019

Program ITI Congress Benelux – Saturday, March 30, 2019

More information and registration ITI Congres Benelux

Lees meer over: Kennis, Partnernieuws, Scholing/
TePe nieuwe duurzame tandenborstel: It is time to do GOOD

TePe nieuwe duurzame tandenborstel: It is time to do GOOD

Mondverzorgingspraktijken worden duurzamer. Door bijvoorbeeld zonnepanelen en waterbesparende kranen. Nu kan ook een tandenborstel bijdragen aan duurzaamheid. TePe lanceert de TePe GOOD. Een nieuwe duurzame tandenborstel gemaakt van plantaardig materiaal. Deze tandenborstel is qua model en kwaliteit gelijk aan de TePe Select lijn. Hierdoor kan de GOOD tandenborstel bijvoorbeeld perfect als instructieborstel gebruikt worden.

Tijd voor de volgende stap

TePe nieuwe duurzame tandenborstel: It is time to do GOODTePe heeft een nauwe langdurige samenwerking met dentale professie. Hierdoor levert TePe al meer dan vijftig jaar de beste tandheelkundige producten. Nu is het tijd voor de volgende stap. TePe zet zich niet alleen in voor een gezonde mond, maar ook voor een gezonder leven. Een gezonder leven door een gezondere aardbol. Daarom lanceert TePe de GOOD tandenborstel: een nieuwe, duurzame tandenborstel gemaakt van suikerriet en ricinusolie. Onderdeel van TePe’s algemene duurzaamheidsinitiatief.

TePe GOOD

TePe nieuwe duurzame tandenborstel: It is time to do GOODDe TePe GOOD tandenborstel, is een unieke tandenborstel met de vertrouwde TePe kwaliteit. Het milieuvriendelijke aspect bevindt zich in de productie en de materialen van deze tandenborstel. Dit product bestaat namelijk uit bio-based plastic gemaakt van suikerriet. Door het gebruik van hernieuwbare grondstoffen; suikerriet en ricinusolie, ontstaat er een na genoeg gesloten CO²-kringloop (95%).

TePe Mondhygiëne producten maakt de tandenborstels met 100 procent groene energie, afkomstig van haar eigen zonnepaneelinstallatie.

Drie varianten

TePe nieuwe duurzame tandenborstel: It is time to do GOODTePe GOOD tandenborstel is verkrijgbaar in drie maten: TePe GOOD Regular, TePe GOOD Compact, TePe GOOD Mini. Alle drie de varianten hebben een taps toelopende borstelkop voor gemakkelijke toegang. De afgeronde borstelharen zorgen voor een zachte reiniging.
De TePe GOOD is in gebruik, kwaliteit en effectiviteit niet te onderscheiden van de andere TePe tandenborstels. Er is gekozen voor bio-based plastic van suikerriet, vanwege het feit dat het duurzaam en hygiënisch is in gebruik.

Natuurlijk suikerriet

TePe nieuwe duurzame tandenborstel: It is time to do GOODSuikerriet groeit in tropische en subtropische gebieden met een vochtig klimaat. Elke stengel suikerriet bevat 12 tot 18 procent suiker in de vorm van glucose en sacharose. Door deze suiker te vergisten, kan het worden omgezet in bio-ethanol. Dit wordt omgezet in ethyleen, het belangrijkste bestanddeel van bio-plastic. Suikerriet wordt tevens gebruikt als basis voor rum, brandstof, papier, verf en schoonmaakmiddelen. Suikerriet is een volledig hernieuwbare grondstof.

Voor een duurzamere praktijkvoering

TePe nieuwe duurzame tandenborstel: It is time to do GOODDe TePe GOOD sluit nauw aan op de steeds groter wordende beweging dat producten en mensen duurzamer zijn. Patiënten die duurzamer willen leven, zoeken alternatieven voor de gewone tandenborstel. Met de TePe GOOD hebben we een manier gevonden om met een steeds terugkerende handeling, het milieu te ontzien. Zet met TePe GOOD de eerste milieuvriendelijke stap in de praktijk.

Do GOOD and plant a tree!

Elk jaar verdwijnen er wereldwijd 10 miljard bomen. Dat is slecht nieuws, want bomen houden ons klimaat in evenwicht en zorgen voor een groene en gezonde aarde. Daarom zet TePe zich in voor meer bos. Dichtbij huis en in de tropen. Doet u mee?

TePe Benelux B.V. is partner van Trees for All voor het behoud van bomen en bos. Door het kopen van de nieuwe, duurzame TePe GOOD tandenborstel doet u GOOD. Want bij elke order* van TePe GOOD tandenborstels wordt er een boom geplant. Deze bomen worden geplant in Nederland en in Oeganda. Dit zorgt ervoor dat de aarde meer bos krijgt. Ga voor meer informatie over ons duurzaamheidsinitiatief naar: www.tepe.com/GOOD

Hoe belangrijk vindt u duurzaamheid in de praktijk? Vul de enquête in en maak kans op een TePe GOOD pakket.
Klik hier om naar de TePe Good enquête te gaan

Lees meer over: Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
Cavex-Fresh4sure

Fresh4Sure: effectief tegen halitose en een slechte adem

Halitose is een conditie waarmee 90% van de Nederlandse bevolking in aanraking komt, waarvan 40% wekelijks. Het is een veelvoorkomend probleem dat met de juiste middelen bespreekbaar en voorkomen kan worden.

Fresh4Sure is een uniek 3-staps mondverzorgingssysteem dat helpt om de balans tussen “goede” en “slechte” bacteriën op natuurlijke wijze te herstellen. Het is een professionele aanpak voor thuis waarmee een gezonde mond en een frisse mondgeur ontstaat. Ook wordt een droge mond voorkomen.

3-staps mondverzorgingssysteem

F4S kit CavexStap 1: Verwijderen
De meeste zwavelgas producerende bacteriën bevinden zich doorgaans op de tong. Met de  Fresh4Sure Tongue Cleaner kan de tong verantwoord worden schoongemaakt door de aanslag
op de tong regelmatig te verwijderen.

Stap 2: Reinigen
Slechte bacteriën in de mond kunnen vervolgens worden geminimaliseerd door 30 seconden te spoelen en gorgelen met Fresh4Sure Mouthwash. Door toevoeging van een bioadhesief is de mouthwash stroperiger en hecht deze zich goed aan de binnenkant van de mond. Deze verlengde werkzaamheid verbetert de effectiviteit aanzienlijk.

Stap 3: Conditioneren
De Fresh4Sure Tongue Gel zorgt tot slot voor de afremming van de groei van nieuwe bacteriën. MGO, een natuurlijk antibacterieel bestanddeel, doodt de slechte bacteriën maar behoudt goede bacteriën die belangrijk zijn voor de gezondheid van de mond.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Cavex  of belt u naar 023-5307700.

Lees meer over: Halitose, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten/
Bijeenkomsten onderzoeksgroep Mondzorgkunde Hogeschool Utrecht

Bijeenkomst Journal Club team Mondzorgkunde HU op 14 maart

Dit event is voorbij.

Het doel van de Journal Club HU (Hogeschool Utrecht) is om op laagdrempelige wijze bij te dragen aan deskundigheidsbevordering en professionalisering van mondhygiënisten in Nederland.

Onderwerp Journal Club team Mondzorgkunde

Gezamenlijk bespreken van reeds uitgevoerd onderzoek naar mondgezondheid van klinische, chirurgische patiënten in een ziekenhuis in Gelderland.

Invulling

– Bespreking van een voor de beroepsgroep zinvol wetenschappelijk artikel of scriptie van voldoende methodologische kwaliteit.
– In de bijeenkomst komen de volgende aspecten aan bod; hypothese, onderzoeksvraag, opzet onderzoek, resultaten, conclusie een aanbevelingen voor het werkveld.
– Aandacht voor het belang en nut van evidence based werken.

Voorzitter Journal Club: Timea Parhonyi MSc
Vicevoorzitter: dr. Liesbeth Haverkort

Locatie en datum: 14 maart 13:00 – 15:00 uur, Locatie volgt.
Accreditatie: Toegekend.
Deelname is kosteloos.

Programma

13.00 – 13.10 uur: welkom en formeren werkgroepjes (3-4 personen).

13.10-13.25 uur: Korte inleiding waarin probleem wordt geschetst.

13.25 uur – 13.45 uur:

 • formuleren hoofdvraag aan de hand van PICO
 • eventueel formuleren subvragen.

13.45 -14.05 uur: Benoemen welke aspecten in de methode sectie dienen te
worden beschreven en welke statistische toetsen nodig zijn om het antwoord
op de onderzoeksvraag te kunnen geven.

14.05- 14.15 uur: Welke resultaten worden er door de aanwezigen verwacht? Wat is de
hypothese?

14.15 – 14.55 uur: Bespreking daadwerkelijke uitkomsten studie door de onderzoekers:

 • Wat is de uiteindelijk opgestelde PICO vraag
 • Welke elementen komen er aan bod in de methodesectie?
 • Welke toetsen werden er uitgevoerd en waarom?
 • Wat zijn de meest relevante resultaten?
 • Wat zijn de belangrijkste conclusies van de studie?
 • Wat waren de grootste tekortkomingen?
 • Wat zijn de aanbevelingen voor de mondhygiënist in de praktijk?

14.55-15.00 uur: Afsluiting

Deelnemen aan de bijeenkomst Journal Club team Mondzorgkunde HU?

Wilt u deelnemen aan de bijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar liesbeth.haverkort@hu.nl
Deelname is kosteloos.

Lees meer over: Kennis, Partnernieuws, Scholing/
VIP-Avond introductie PrimeScan van Sirona Dentsply

VIP-Avond introductie PrimeScan van Sirona Dentsply

Dit event is voorbij.

Op 4, 5 én 6 maart introduceert Henry Schein de PrimeScan op verschillende vorstelijke locaties in het land. Onze experts vertellen u alle ins en outs over de mogelijkheden van deze nieuwe scanner van Sirona Dentsply. Het programma start om 18.00 uur.

Maak nu zelf kennis met de PrimeScan van Sirona Dentsply en geef u op voor de VIP-introductieavond!

Locaties en data

4 maart – Landgoed het Laer, Ommen

5 maart – Kasteel Oud-Poelgeest, Oegstgeest

6 maart – Kasteel Maurick, Vught

Cerec PrimeScan intraorale scanner

Met de Cerec PrimeScan is intraorale scanning nu nauwkeuriger, sneller en eenvoudiger dan ooit tevoren. Bekijk de video hieronder.

Meer informatie en inschrijven VIP-Avond introductie PrimeScan van Sirona Dentsply

Lees meer over: Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Scholing/
Voorjaarscongres NVvE 2019: Trauma… Oh nee! Wat nu?

Voorjaarscongres NVvE 2019: Trauma… Oh nee! Wat nu?

Dit event is voorbij.

Een trefzekere diagnose garandeert de best mogelijke behandelstrategie. Een gebitstrauma. Wat is de diagnose? Hoe ga je voorspelbaar en zeker te werk? Kun je een trauma­behandeling standaardiseren? Hoe zit het met de etiologie en de prognose op de lange termijn? Hoe herken je de verschillende soorten resorptie? Wat doe je met verkleuringen die soms jaren later pas optreden? En wat is er esthetisch nog mogelijk met een getraumatiseerd element? Tijdens ons voorjaarscongres op zaterdag 30 maart in Amsterdam komen deze vragen allemaal aan de orde. Bent u erbij?

schrijf-u-nu-in NVvE congres Trauma

Sprekers

Kathelijn-Voet-en-Bart-van-den-HeuvelKathelijn Voet en Bart van den Heuvel

Trauma bij defensie; wapenfeiten

Niets kan je werkdag in de praktijk zo verstoren als een ‘vers’ trauma. En tegelijkertijd is er geen behandeling waarbij de beslissingen die je op dat moment neemt zo’n grote invloed hebben op de uitkomst. Aan de hand van veel klinische voorbeelden passeren verschillende typen fracturen de revue waarbij de nadruk ligt op de eerste opvang van de traumapatiënt.

Michiel-de-CleenMichiel de Cleen

Los-vast in de traumatologie

Luxaties van tanden als gevolg van trauma komen vaak voor en kunnen variëren van een op het oog onschuldige subluxatie tot een hopeloos lijkende avulsie. Bij de behandeling ervan is afwachten vaak een goede keus. In andere gevallen is razend snel ingrijpen juist van doorslaggevend belang.

Athina-MavridouAthina Mavridou

Internal and external cervical root resorption: diagnosis and treatment

Internal and external cervical root (ECR) resorption are often misdiagnosed, since they have a similar clinical and radiographical appearance. The difficulty becomes even higher due to the limitations of the conventional radiographic techniques and to the lack of knowledge in interpreting the radiographic and clinical manifestations of these two conditions, leading clinicians to a wrong diagnosis and subsequently treatment planning.

Els-DuijstEls Duijst

Van Auw naar Beter; de initiële behandeling

Een acuut tandentrauma vereist snel EHBO-ingrijpen. Onder tijdsdruk moeten bij de initiële traumabehandeling beslissingen genomen worden die van invloed kunnen zijn op het esthetisch eindresultaat, direct en op de lange termijn. Denk hierbij aan botbehoud bij fracturen en ankylose, spaarzaam omgaan met hard en zacht tandweefsel en neveneffecten van het gebruik van tandheelkundige materialen die verkleuringen van frontelementen kunnen geven.

Rian-BuursenRian Buursen

Le definitif, c’est le provisoire; de behandeling op termijn?

Een traumatand betekent levenslang onderhoud. Wat in eerste instantie een mooi resultaat was, kan na een jaar weer een vervolgbehandeling nodig hebben. Traumatanden hebben een verhoogd risico op problemen op termijn. Daarom is een verlengd controleregime nodig om tijdig te kunnen ingrijpen.

Het belooft een interessante dag te worden! Bent u erbij?

Meer informatie en inschrijven Voorjaarscongres NVvE 2019: Trauma… Oh nee! Wat nu?

Kijk voor meer informatie en het programma op de website van de NVvE

schrijf-u-nu-in NVvE congres Trauma

 

Lees meer over: Bij- en nascholing, Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Scholing/
KaVo Kerr promoties januari – april 2019

KaVo Kerr promoties januari – april 2019

Ontdek de nieuwe KaVo Kerr News & Promotion. Bekijk en download de KaVoKerr promoties, geldig van 1 januari t/m 30 april 2019.

Of vraag meer informatie aan via het KaVo Kerr-contactformulier.

KaVo-Kerr-promoties

 

 

 

 

 

Lees meer over: Behandelunits, Instrumenten, Materialen, Mondhygiëne, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Restauratie, Röntgen en beeldsystemen/
ids

Het succes van IDS: 12 – 16 maart 2019 in Keulen

De 38ste International Dental Show (IDS) staat gepland van 12 tot en met 16 maart 2019 in Keulen. De IDS is wereldwijd één van de grootste vakbeurzen op tandheelkundig gebied met ca 2.300 exposanten uit meer dan 60 landen (70% uit het buitenland), 170,000 m² expositieruimte en digitale diensten voor zowel bezoekers als exposanten.

Bezoek de website van IDS

Lees hieronder over het succesverhaal van IDS (Engelstalig).

The success story of IDS continues

The International Dental Show (IDS) is opening its doors for the 38th time from 12 to 16 March 2019. Around 2,300 companies from over 60 countries are awaited in Cologne for the world’s biggest trade fair for dentistry and dental technology. As such, the entire dental industry is represented at the IDS, including all the international market leaders, which makes it unique in terms of depth and breadth: from dental medicine, to dental technology, infection protection and maintenance, through to customer services, information, communication and organizational materials. Due to its entirety and high number of innovations IDS impressively underlines its significance as a forward-looking trendsetter of the dental industry. No other dental trade fair worldwide presents such a wide spectrum of offers of dental products and services.

Gross floor area of over 170,000 m²

IDS 2019 covers Halls 2, 3, 4, 5, 10 and 11, spanning a total gross floor area of over 170,000 m².  Not least due to the high number of registrations, the GFDI – the Gesellschaft zur Förderung der Dental-Industrie mbH, the commercial enterprise of the Association of German Dental Manufacturers e.V. (VDDI) and Koelnmesse are anticipating that IDS 2019 will be able to repeat the excellent result of the previous event also in terms of the number of visitors. 155,000 trade visitors from 156 countries were recorded at IDS 2017.

Exhibitors from 60 countries

Of the expected approx. 2,300 companies from 60 countries well over 70 percent of the exhibitors come from abroad – an indication of the high level of internationality
of IDS. The most strongly represented countries among the exhibitors are Italy, the USA, the Republic of Korea, China, Switzerland, France and Great Britain. In addition to this, numerous foreign group stands will be represented in Cologne again. Up until now 19 groups have registered for IDS from Australia, Argentina, Brazil, Bulgaria, China, France, Great Britain, Hong Kong, India, Israel, Italy, Japan, the Republic of Korea, Pakistan, Russia, Spain, Taiwan, Turkey and the USA. With the integration of Hall 5, IDS is creating the necessary capacity for the strong demand on the part of the exhibitors and visitors. Here, among others several large suppliers of consumer prophylaxis will be exhibiting. Hall 5 fits in well with the natural tour of the trade fair and is perfectly connected to the ‘mobile’ Boulevard entrance area between Halls 5 and 10, which we will be opening in addition to the Entrances South, East and West to ensure an optimal visitor flow. Here, the visitors will primarily be led to the fair grounds via shuttles from the trade fair car park and the external visitor car parks. The integration of Hall 5 further enhances the overall quality of stay for the visitors of IDS: a “Food Court” in Hall 5.1, the wide aisles and the light-flooded passages provide an improved orientation and lend the event an even better structure. Furthermore, the smooth, visitor-friendly access situation guarantees a more even distribution of the visitors across all of the exhibition halls.

IDS app for mobile phones and iPads

Once again in 2019, the International Dental Show is sticking to its recipe for success by continuing to focus on the business and product information at the stands of the exhibitors. This is why the trusted regulation will be adhered to that the opening day of the fair, 12 March 2019, will as the “Dealer’s Day” concentrate on the  dental specialised trade and importers. In this way, they are to be given the opportunity to hold intensive sales negotiations in the corresponding atmosphere.
An important theme that is affecting all industries across the globe and which will also be clearly perceptible at IDS 2019 is the “digitalisation”. IDS has accordingly also
completely relaunched its website, turning it into a digital information platform, which inspires with its visual imagery and which is intuitive to navigate through.

The IDS app for mobile phones and iPads as well the newsletter information are also aligned with this digital “look & feel”. The visitors can use the IDS app in the run-up to the event to gain information on the exhibitors and products as well as on the accompanying event programme fast and conveniently. The interactive hall plan makes sure the visitors don’t lose their orientation. The navigation system of the app guides the visitors through the halls to the desired exhibition stands in a targeted
manner. The app also contains information a list of exhibitors of course as well as information on the event programme and on-site services.

And the digital tool Matchmaking365 supports the trade visitors in establishing valuable business contacts even before the trade fair starts. Here concrete advance  information and offers can be requested and appointments at the trade fair can be arranged – simply from the comfort of one’s own desk or even en route using the
app.

Speakers Corner’ of IDS

In addition to extensive live demonstrations and presentations that take place alongside the product presentations at numerous stands, the ‘Speakers Corner’ of IDS opens up additional opportunities to gather information. The exhibitors can use the hosted visitor forum for lectures and product presentation as an additional means of presenting new products and trends from their offer of products and services.

Ticket Shop IDS

Thanks to the many online services, your arrival, stay and fair ticket can be booked quickly and easily on the IDS website. It has already been possible to register and purchase ticket via the online Ticket Shop since the end of November. Anyone with vouchers should exchange these for an E-Ticket in advance in the Ticket Shop.

Public transport network

Together with the E-Ticket the trade visitors also receive a transport ticket for buses and trains belonging to the Rhein-Sieg transport network (VRS), the ticket is
also valid for the Rhine-Ruhr transport network for the first time. Hence, the trade fair guests can choose from attractive overnight offers in the outskirts of Cologne
and throughout the entire Rhein-Ruhr metropolitan region and travel to IDS using public transport free of charge. Thanks to the outstanding infrastructure
connections of the fair grounds, the cities of Düsseldorf and Bonn are reachable in under 30 minutes and the metropolitan Rhine-Ruhr area comprising of the cities
Duisburg, Essen, Gelsenkirchen, Mülheim or Dortmund can be reached within 45 to 60 minutes. Trade fair guests, who arrive at Düsseldorf Airport or who stay in a hotel in Essen, can use the regional express trains, suburban trains, trams and city buses and thus reach the Messe Köln-Deutz station and/or trade fair quickly and
conveniently. Furthermore, this additional service also offers accommodation options of all categories in smaller cities and communities that lie on the Deutsche
Bahn routes connecting the surrounding region with the Cologne trade fair location (Düren, Leverkusen, Solingen, Troisdorf, Siegburg, Hennef). Further information on
the rail network of the Rhein-Sieg public transport network and the Rhein-Ruhr public transport network can be found at www.vrsinfo.de/ and at www.vrr.de.

IDS (International Dental Show) takes place in Cologne every two years and is organised by the GFDI Gesellschaft zur Förderung der Dental-Industrie mbH, the
commercial enterprise of the Association of German Dental Manufacturers (VDDI) and is staged by Koelnmesse GmbH, Cologne.

Visit website IDS

ids

 

 


 

Lees meer over: Kennis, Markttrends, Partnernieuws, Partnernieuws, Thema A-Z/
Hoe start ik mijn eigen mondhygiëne praktijk?

Gratis event: Hoe start ik mijn eigen mondhygiëne praktijk?

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en wil jij zelfstandig ondernemer worden en je eigen praktijk beginnen maar weet je niet hoe? Een kei in mondhygiëne maar nog onzeker als ondernemer, wij helpen je graag op weg.

Tijdens een gratis event wat wij exclusief voor mondhygiënisten zullen organiseren op donderdag 21 maart 2019 zullen wij geen seconde besteden aan vakkennis, jullie zijn immers al goed, maar enkel aan onderwerpen zoals:
■ Hoe schrijf ik nu een goed (en realistisch) business plan?
■ Wat kost een eigen praktijk en hoe financier ik dat?
■ Eenmanspraktijk vanuit huis of samenwerken met collega’s?
■ Samenwerken met verwijzers en waar loop ik tegen aan als ik een praktijk start?
■ Hoe pak ik de marketing, website en social media aan?
■ Hoe richt ik een praktijk optimaal in?

Donderdag 21 maart begint de avond om 17.00 uur en zal ongeveer tot 21.30 -22.00 duren, uiteraard zorgen wij voor een culinair hapje en drankje.

Meer informatie en inschrijving Gratis event: Hoe start ik mijn eigen mondhygiëne praktijk?

Lees meer over: Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Scholing/