Voorjaarscongres NVvE 2019: Trauma… Oh nee! Wat nu?

Voorjaarscongres NVvE 2019: Trauma… Oh nee! Wat nu?

Dit event is voorbij.

Een trefzekere diagnose garandeert de best mogelijke behandelstrategie. Een gebitstrauma. Wat is de diagnose? Hoe ga je voorspelbaar en zeker te werk? Kun je een trauma­behandeling standaardiseren? Hoe zit het met de etiologie en de prognose op de lange termijn? Hoe herken je de verschillende soorten resorptie? Wat doe je met verkleuringen die soms jaren later pas optreden? En wat is er esthetisch nog mogelijk met een getraumatiseerd element? Tijdens ons voorjaarscongres op zaterdag 30 maart in Amsterdam komen deze vragen allemaal aan de orde. Bent u erbij?

schrijf-u-nu-in NVvE congres Trauma

Sprekers

Kathelijn-Voet-en-Bart-van-den-HeuvelKathelijn Voet en Bart van den Heuvel

Trauma bij defensie; wapenfeiten

Niets kan je werkdag in de praktijk zo verstoren als een ‘vers’ trauma. En tegelijkertijd is er geen behandeling waarbij de beslissingen die je op dat moment neemt zo’n grote invloed hebben op de uitkomst. Aan de hand van veel klinische voorbeelden passeren verschillende typen fracturen de revue waarbij de nadruk ligt op de eerste opvang van de traumapatiënt.

Michiel-de-CleenMichiel de Cleen

Los-vast in de traumatologie

Luxaties van tanden als gevolg van trauma komen vaak voor en kunnen variëren van een op het oog onschuldige subluxatie tot een hopeloos lijkende avulsie. Bij de behandeling ervan is afwachten vaak een goede keus. In andere gevallen is razend snel ingrijpen juist van doorslaggevend belang.

Athina-MavridouAthina Mavridou

Internal and external cervical root resorption: diagnosis and treatment

Internal and external cervical root (ECR) resorption are often misdiagnosed, since they have a similar clinical and radiographical appearance. The difficulty becomes even higher due to the limitations of the conventional radiographic techniques and to the lack of knowledge in interpreting the radiographic and clinical manifestations of these two conditions, leading clinicians to a wrong diagnosis and subsequently treatment planning.

Els-DuijstEls Duijst

Van Auw naar Beter; de initiële behandeling

Een acuut tandentrauma vereist snel EHBO-ingrijpen. Onder tijdsdruk moeten bij de initiële traumabehandeling beslissingen genomen worden die van invloed kunnen zijn op het esthetisch eindresultaat, direct en op de lange termijn. Denk hierbij aan botbehoud bij fracturen en ankylose, spaarzaam omgaan met hard en zacht tandweefsel en neveneffecten van het gebruik van tandheelkundige materialen die verkleuringen van frontelementen kunnen geven.

Rian-BuursenRian Buursen

Le definitif, c’est le provisoire; de behandeling op termijn?

Een traumatand betekent levenslang onderhoud. Wat in eerste instantie een mooi resultaat was, kan na een jaar weer een vervolgbehandeling nodig hebben. Traumatanden hebben een verhoogd risico op problemen op termijn. Daarom is een verlengd controleregime nodig om tijdig te kunnen ingrijpen.

Het belooft een interessante dag te worden! Bent u erbij?

Meer informatie en inschrijven Voorjaarscongres NVvE 2019: Trauma… Oh nee! Wat nu?

Kijk voor meer informatie en het programma op de website van de NVvE

schrijf-u-nu-in NVvE congres Trauma

 

Lees meer over: Bij- en nascholing, Kennis, Partnernieuws, Partnernieuws, Producten, Scholing/