Anders Medical Factoring stopt verwerking nieuwe declaraties per 1 mei 2024

Anders Medical Factoring stopt verwerking nieuwe declaraties per 1 mei 2024

Anders Medical Factoring, specialist in de verwerking van declaraties in de mondzorg, heeft in een publicatie aan haar klanten en op haar website laten weten dat zij per 1 mei 2024 stopt met het accepteren van nieuwe declaraties. Aanleiding voor dit besluit zijn problemen met het ICT-systeem van het bedrijf waardoor is besloten om de activiteiten af te bouwen.

Oplossingen voor bestaande klanten Anders Medical Factoring

De berichtgeving vraagt om slagvaardig handelen door praktijken die nu met Anders werken om te zorgen dat de cashflow en het vertrouwen van patiënten op peil blijven. Uitgaande van een uitbetaling in 6 weken zullen praktijken in april/mei 2024 een beslissing moeten nemen over een alternatieve oplossing. Anders adviseert om een nieuw contract aan te gaan met Infomedics.

De eerder ingediende declaraties tot 1 mei 2024 worden afgehandeld door Anders Medical Factoring. Een praktijk kan zelf kiezen wat ze per 1 mei 2024 met haar declaraties doet.

Mogelijke opties voor klanten van Anders

  • Overstappen naar een andere factoraar zoals Infomedics of Netpoint
  • Declareren met een gespecialiseerde software dienst zoals Payt of Intelly
  • Kiezen voor declareren en factureren met praktijksoftware
  • (Gedeeltelijk) stoppen met clearing en kiezen voor pinnen aan de balie

Met de beëindiging van de activiteiten van Anders verdwijnt er opnieuw een dienstverlener op het vlak van medische factoring.

Lees meer over: Financieel, Ondernemen