Een nieuwe technologie in uw praktijk? Een checklist vooraf

Een nieuwe technologie in uw praktijk? Een checklist vooraf

Steeds vaker wordt technologie ingezet in de tandartsenpraktijk. Maar voor een succesvolle implementatie van de technologie moeten er eerst een paar stappen worden genomen.

Plan
Voordat u een grote investering gaat doen, moet u eerst nagaan of de technologie daadwerkelijk een grote meerwaarde heeft voor uw patiënten en uw praktijk. Op basis daarvan kunt u een plan schrijven hoe u succesvol de technologie kan implementeren in uw praktijk. Zo heeft uw team mogelijk bijvoorbeeld trainingen nodig om de technologie goed te kunnen gebruiken. Ook moet u een begroting opstellen.

Kosten
Zorg er dus voor dat u weet hoeveel de nieuwe technologie zal kosten en wat de financiële voordelen zijn. Het is daarom belangrijk dat u uw verwachte rendement berekent. Als u investeert in nieuwe apparatuur, software of hardware, komen er vaak ook nog onverwachte kosten bij. Zoals trainingen, service en onderhoud. Probeer deze kosten van te voren in kaart te brengen zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Juiste wijze
Ga voor uzelf na hoe de technologie de zorg en de productiviteit kan verbeteren. Zorg ervoor dat de toepassing van (de juiste) technologie op de juiste wijze kan worden geïntegreerd.

Vragen
Stel uzelf dus de volgende vragen:

  • Heb ik het echt nodig?
  • Waarvoor wil ik het gaan gebruiken?
  • Hoeveel wil ik investeren?
  • Was is uw rendement op de investering?

Bron:
drbicuspid.com

Lees meer over: Ondernemen, Praktijkinrichting