Checktoolbox Safe work space: geen enkele (behandel) stap overslaan in coronatijd

Checkbox tools zijn niet een favoriete bezigheid in de praktijk, immers het vereist een vorm van waarden en normen, discipline en teamwork. Echter, het is precies datgene wat we nodig hebben om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Samen zullen we dit moeten doen. Daarom heeft een groep mondhygiënisten waaronder Annemarie Frederiks, Maja Koster, Tiffany Claus en donateurs van Stichting Goed Gebekt een triage e-tool gemaakt: Safe work space.

Geen stap overslaan bij afspraak en behandeling

De e-tool zorgt ervoor dat er geen enkele stap overgeslagen kan worden in het proces van afspraken plannen én daadwerkelijk een cliënt in de praktijk zien. Het maakt, binnen 30 seconden een verslag van elke handeling zodat je kunt bewijzen dat je niet zomaar elke cliënt ontvangt maar goed en correct het stappenplan hebt doorlopen. Het straalt daarnaast veiligheid uit. “Wij weten dat wij zeer zorgvuldig en hygiënisch werken, maar juist in deze tijden zal veiligheid uitstralen belangrijk worden”, zegt Tiffany Claus.

“Met de e-tool vergewist de praktijkhouder zich ervan dat iedereen in de praktijk veilig werkt. Dit geeft niet alleen vertrouwen, maar schept ook duidelijkheid bij aansprakelijkheidsvragen in arbeidsrelaties in het handelen op de werkvloer. Omdat er geen persoonsgegevens van cliënten opgeslagen worden, hoeven er geen extra beveiligingsmaatregelen getroffen worden bij het gebruik.”

Safe work space verzorgt komende weken diverse gratis webinars.

Lees meer over: Corona, Praktijkorganisatie, Producten, Thema A-Z