Duitse tandarts klaagt universiteit aan voor 75.000 euro

Een tandarts uit het Duitse Landshut-district klaagt het universiteitsziekenhuis Regenburg en de Vrijstaat Beieren aan. De tandarts zegt te laat voor het examen toegelaten te zijn en eist nu de terugbetaling van een halfjaarlijks inkomstenverlies.

Ongebruikelijke zaak

De zaak is ongebruikelijk om twee redenen. Ten eerste wordt de zaak behandeld door de regionale rechtbank van Regensburg en niet, zoals normaal het geval is met klachten van studenten die niet slagen, bij de administratieve bank. Ook is dit geen gewone examenuitdaging: er wordt net iets minder dan 75.000 euro geëist.

Ontoereikend werk

De tandarts in kwestie zou niet geslaagd zijn voor de cursus “Prothetiek II”, waardoor zij vertraging opliep. Haar werk was naar verluidt ontoereikend geweest. Zij had verouderde lak voor de prothesen gebruikt, waardoor er complicaties bij de patiënten ontstonden.

Oordeel

De rechtbank moet nu beslissen of de actie, en met name de geldsom, gerechtvaardigd is. Indien er geen overeenstemming tussen de partijen ontstaat, zal de procedure medio juni worden voortgezet bij de regionale rechtbank van Regensburg.

Bron:
zwp-online.info

 

 

Lees meer over: Opmerkelijk, Thema A-Z/