Virtual reality in plaats van leerboeken voor tandheelkunde studenten

Virtual reality in plaats van leerboeken voor tandheelkunde studenten

Hoewel tandheelkundige illustraties in handboeken nuttig zijn, bereiken ze hun limiet vanwege het 2D formaat. Aan de universiteit van San Francisco (UCSF), Californië, kunnen studenten zich daarom tijdens hun studie onderdompelen in de wereld van de tandheelkunde via Virtual Reality.

Simuleren

Virtual Reality wordt al lang gebruikt voor vliegtuigsimulatoren, maar ook steeds vaker voor het simuleren van natuurlijke werkprocessen en in de entertainment media. In deze laatste sector worden er VR-brillen gebruikt om de realiteit met virtualiteit te combineren.

Tastbaar onderzoek

De UCSF heeft deze technologie aan hun studenten voorgesteld om het leren tastbaarder te maken. In plaats van het vaste bovenaanzicht in de tekstboeken kunnen studenten de 3D-technologie gebruiken om zo alle aspecten van de mond te bestuderen.

Ontwikkeling

De 3D-tandatlas is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf eHuman. Het leermiddel bevat 550 verschillende tandmodellen en bestrijkt zo een breed scala van verschillende pathologen van mogelijke patiënten.

Verdieping

De tandmodellen kunnen in elke richting worden bewogen. Tevens kunnen de buitenste lagen worden verwijderd. Op deze manier kunnen ze de tandanatomie van dichtbij bekijken, zelfs als een tandarts dat normaal niet doet.

Uitvoering

Voor de concrete uitvoering hebben de studenten alleen hun smartphone en een eenvoudige kartonnen bril nodig. De software wordt beheerd door de docent.

 

Bron:
University of California San Francisco

Lees meer over: Kennis, Scholing/