KIMO onderzoek: Welk onderwerp voor twaalfde Klinische Praktijk Richtlijn?

KIMO onderzoek: Welk onderwerp voor twaalfde Klinische Praktijk Richtlijn?

Het KIMO heeft de KNMT gevraagd via een peiling te onderzoeken over welk onderwerp de twaalfde Klinische Praktijk Richtlijn (KPR) zou moeten gaan. Het programma van het Kennisinstituut Mondzorg (KIMO) bestaat uit de ontwikkeling / instroom van twaalf klinische praktijkrichtlijnen. Voor de twaalfde – en laatste – richtlijn van dit programma was nog geen onderwerp gekozen.

De KIMO-leden (ANT, FTWV en KNMT) hebben gevraagd om voor de keuze van dit onderwerp een vragenlijst uit te zetten onder mondzorgverleners. De Richtlijn Advies Commissie (RAC) van het KIMO heeft hiervoor een selectie van 10 onderwerpen gemaakt – op basis resultaten van een eerder onderzoek – waarover mondzorgverleners meer kennis en/of praktische adviezen zouden willen hebben.

Onderzoek KIMO onder 1.500 mondzorgverleners

De vragenlijst wordt nu door de KNMT uitgezet onder 1.500 mondzorgverleners, ad-random gekozen uit de ANT (400), KNMT (700), NVM-mondhygiënisten (300) en ONT (100) aangeleverde gegevens. De onderzoeksdeelnemers kunnen één onderwerp uit de lijst van tien onderwerpen kiezen. Het onderzoek start deze week en eindigt in de eerste week van juli 2019. Het KIMO ontvangt daarna de geanonimiseerde uitkomsten en zal de uitkomst van het onderzoek delen met mondzorgmedia.

Bron:
KIMO

Lees meer over: Kennis, Richtlijnen/