Nederlanders geven hun tandarts een ruime 8

Nederlanders geven hun tandarts een ruime 8

Nederlanders zijn erg tevreden over hun tandarts. Patiënten beoordelen hun tandarts met een 8,8 gemiddeld voor vakkundigheid. Ook de persoonlijke aandacht van de tandarts tijdens de behandeling en de behandeling zelf geven zij een zelfde hoog cijfer. Deze gegevens blijken uit de klanttevredenheidstool Patiëntenvertellen.

Bejegening scoort het hoogst, gevolgd door hygiëne en uitleg over behandeling

Bijna 71.000 patiënten vulden de vragenlijst in tussen 2013 en 2018. Zij kregen die van hun tandarts naar aanleiding van een periodieke controle of behandeling. Bejegening door de tandarts kreeg van patiënten het hoogste cijfer: een 8,9. Ook hygiëne tijdens de behandeling kreeg eenzelfde cijfer. De uitleg over de behandeling werd gewaardeerd met een 8,5. Patiënten gaven de informatie over de kosten een 7,7.

Initiatief van de KNMT

Patiëntenvertellen is voortgekomen uit de vroegere patiëntenenquête van de KNMT. Klantenvertellen biedt deze vragenlijst nu met goedkeuring van de KNMT aan om klanttevredenheid te meten. Patiëntenvertellen is erkend door het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT). De beroepsvereniging ziet Patiëntenvertellen als een manier voor tandartsen om kennis te nemen van de ervaringen van hun patiënten en de kwaliteit van hun zorg waar mogelijk te verbeteren.

Bron:
KNMT

 

Lees meer over: Markttrends, Thema A-Z/