Henry Schein presenteert compleet portfolio met oplossingen voor mondzorgprofessionals op IDS

Henry-Schein-Stanley-M.-Bergman

Henry Schein presenteert tijdens de IDS zijn nieuwste zakelijke, klinische, technologische en supply chain oplossingen voor mondzorgprofessionals. Ook hield het bedrijf een mediabriefing: “Het is onze taak om open te staan voor innovatie en verandering om mondgezondheid te bevorderen als primaire zorg.”

Bevorderen mondgezondheid als primaire zorg

Als aftrap hield Henry Schein een mediabriefing met als thema “The Power of Us: Advancing Oral Health as Primary Care”. Stanley M. Bergman, Chairman of the Board en Chief Executive Office van Henry Schein opende de presentatie over de essentiële rol van de tandheelkundige industrie en mondzorgprofessionals om de vooruitgang van tandheelkundige zorg in de primaire gezondheidszorg aan te pakken. “Wij beseffen allemaal hoe snel onze wereld verandert”, aldus Bergman.

“Het is onze taak om open te staan voor innovatie en verandering als we het gedeelde doel willen bereiken om de mondgezondheid te bevorderen als primaire zorg. We moeten nieuwe wegen vinden voor samenwerking, nieuwe toepassingen voor opkomende technologieën en nieuwe manieren ontwikkelen om consumenten voor te lichten en te doordringen van het belang van goede mondzorg.”

Na Bergman sprak Jonathan Koch, Senior Vice President en Chief Executive Officer van de Global Dental Group van Henry Schein over de nieuwste ontwikkelingen op de mondiale dentale markt:

  1. Internet en sociale media veranderen de wereld en dit heeft ook effect op de mondzorg.
  2. Praktijken maken steeds vaker onderdeel uit van een keten.
  3. Veranderingen bij fabrikanten: er komen steeds nieuwe producten en diensten op de markt.
  4. Nieuwe partijen betreden de markt, met bijvoorbeeld webwinkels en andere diensten.
  5. De markt voor producten en diensten in de tandheelkunde groeit.

Rolf Steffen, Vice President, International Dental Group-Asia, sprak over de groei van de tandheelkundemarkt in Azië en de activiteiten van Henry Schein in de regio.

Prof. Dr. Guillermo Pradíes, tot voor kort voorzitter en lid van de European Prosthodontic Association en als professor verbonden aan de tandheelkundige faculteit van de Complutense University van Madrid (Spanje) besprak de noodzaak van samenwerking tussen wetenschap en industrie om de technologische innovatie in de orale gezondheidszorg en mondiale acceptatie van digitale tandheelkunde te stimuleren.

Spectrum van oplossingen

Bij de algemene bedrijfsstand presenteert Henry Schein Dental Duitsland een nieuwe beurservaring en zijn volledige spectrum van oplossingen, variërend van verbruiksgoederen tot de nieuwste oplossingen op het gebied van digitale technologie. Het expertteam van Henry Schein alsmede key opinion leaders verzorgen individueel advies en lezingen over belangrijke innovaties en trends, van CAD/CAM tot digitale röntgenopnamen en de nieuwste restauratieve materialen die verkrijgbaar zijn via het digitale platform van het bedrijf, Henry Schein ConnectDental®. Henry Schein Dental Duitsland zal ook het portfolio aan producten van exclusiviteiten en Henry Schein merkproducten uitlichten.

Bezoekers van de internationale stand van Henry Schein kunnen kennismaken met een selectie van de klinische oplossingen van het bedrijf, waaronder innovatieve orthodontische producten van Henry Schein Orthodontics, kosteneffectieve endodontische oplossingen van EdgeEndo, de hoogwaardigste tandheelkundige instrumenten tegen de laagste prijs van BA International, oplossingen van Handpiece Headquarters voor onderhoud en reparatie, minimaal invasieve whitening en restauratieve oplossingen van White Dental Beauty, orthodontische producten van Ortho Technology en een ruim assortiment van verbruiksgoederen van het merk Henry Schein.

Henry Schein op de IDS

Bezoekers van de IDS vinden Henry Schein bij de hoofdstand in hal 10.2, pad M40/N41, en de internationale stand in hal 4.2/pad K060. BioHorizons en CAMLOG, de implantaattakken van Henry Schein, presenteren een compleet assortiment aan tandheelkundige implantaten, restauratieve elementen, CAD/CAM en innovatieve regeneratieve oplossingen in hal 11.3 bij de stands A010, B019, B010, C019, F020 en G029.

Henry Schein op social media

Gedurende de beurs zal Henry Schein wederom #scheinchats presenteren, de bekende serie op de sociale media met discussies tussen leden van Team Schein en grote namen uit de sector uit België, Spanje en de VS. Onder de uitzendingen zal een gesprek plaatsvinden over World Oral Health Day, die elk jaar op 20 maart gevierd wordt. Hierbij gaan dhr. Bergman en dr. Kathy Kell, President van de FDI World Dental Federation, in op het belang van een gezonde mond en het verband tussen mondgezondheid en algemene gezondheid en welzijn. Iedereen die niet persoonlijk aanwezig kan zijn, kan de Facebookpagina van Henry Schein bezoeken om de livestream te volgen.

Lees meer over: Markttrends, Thema A-Z/