Patiënt met VR-bril in behandelstoel op innovatiepostzegels van PostNL

Op het nieuwe postzegelvel van PostNL en TU Delft is een patiënt met een VR-bril in een tandartsstoel afgebeeld. Het postzegelvel geeft aandacht aan het innovatieve vermogen van ons land. De illustraties op de postzegels verwijzen naar uiteenlopende innovaties, ontwikkeld door wetenschappers van de universiteit in samenwerking met de overheid en het bedrijfsleven.

Project Gaming@ The Dentist

Dien Gambon, tandarts-pedodontoloog, en Maaike Schutjes, angsttandarts, zijn in 2013 betrokken geweest bij het project Gaming@ The Dentist in samenwerking met de TU Delft wat geresulteerd heeft in een paper. Dit paper is nu bekroond met een postzegel uitgebracht door PostNL in samenwerking met de TU.

Elk van de 10 postzegels van het postzegelvel Innovatief Nederland laat een vrolijke illustratie over een bijzonder innovatieproject van de TU Delft zien. De illustraties zijn gemaakt door cartoonist en striptekenaar Erwin Suvaal.

De postzegels laten zien dat de innovaties op allerlei gebieden worden toegepast, uiteenlopend van energiebesparingsprojecten, slimme transportoplossingen en flexibele productiemogelijkheden tot effectief watermanagement en vernieuwingen in de gezondheidszorg.

Rafa Bidarra ontwikkelde ‘Gaming at the dentist’. Op de website van TU Delft vertelt hij over het idee en de ontwikkeling van deze game.

innovatie-postzegels

De 10 postzegels over innovatief Nederland van PostNL en TU Delft

 

 

Lees meer over: Markttrends, Thema A-Z